Δώστε λάμψη στις παιδικές ζωγραφιές

Callie

Καλημέρα! Αν και Σάββατο σήμερα και σπάνια σας έχουμε τέτοια μέρα καινούργια αναρτησούλα, νιώθω ότι τελευταία σας έχουμε λίγο παραμελήσει. Ωστόσο, μη νομίζετε ότι σας ξεχνάμε ή ότι δεν έχουμε τι να γράψουμε. Όχι!!! Ετοιμάζουμε πολλά και ωραία… λειτουργούμε δηλαδή στο παρασκήνιο!!! Ας μην ξεχνάμε ότι σύντομα έρχεται ο Νοέμβριος που το Ανθομελάκι κλείνει τα τρία του χρόνια αλλά και ότι έρχονται και πολλά καινούργια πρότζεκτ και συνεργασίες. Δεν θα αποκαλύψω όμως πολλά. Όλα στην ώρα τους. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένας λόγος. Σε αντίθεση με την Κατερίνα που με την έναρξη των σχολείων «αποδεσμεύτηκαν» τα πρωινά της όσον αφορά στα παιδιά, εμένα τα πρωινά μου, σε συνδυασμό πάντα με την έναρξη της δουλειάς, γέμισαν και με το παραπάνω καθώς η Μελίτα δεν πηγαίνει σχολείο και έτσι η Μαμά, δηλαδή εγώ, έχει αναλάβει την απασχόληση και την ψυχαγωγία της. Και όσες έχετε τρίχρονα καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό.Έτσι, εκτός από τις βόλτες και το παιχνίδι πρέπει ανά διαστήματα να έχουμε και κάποιες εκπαιδευτικές/ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Και μία από τις αγαπημένες μας είναι η ζωγραφική.

Όταν όμως καθόμασταν δίπλα δίπλα απλά για να ζωγραφίσουμε, παρατήρησα ότι αυτό είχε πολύ γρήγορη ημερομηνία λήξης (συνήθως μάλιστα κατέληγα να ζωγραφίζω μόνη μου) και έτσι έψαξα διάφορους τρόπους για να συνδυάσω ζωγραφική με δημιουργία. Το καλοκαίρι κάναμε πολλά πράγματα με υγρές τέμπερες, αφρούς, καλαμάκια, νερομπογιές και χαρτοκοπτική (δείτε το blog της Ελπίδας και της Σίνας για ιδέες) και πραγματικά ομορφύναμε τα πρωινά μας.  

Μην ξεχνάτε να σημειώνετε την ηλικία ή την ημερομηνία του παιδιού σε κάθε σημαντική ζωγραφιά.
Το καλύτερό της όμως ήταν η «λάμ-πη» (χεχε, βλ. λάμψη). Τώρα θα μου πείτε τι είναι αυτό. Όπου λάμψη βάλτε κόλλα με χρυσόσκονη! Πραγματικά το απολάμβανα κι εγώ μαζί της.

Τη λάμψη, λοιπόν, την χρησιμοποιούμε με δύο τρόπους… στην οικογένεια μας,χεχε. Ο πρώτος είναι σε συνδυασμό με χαρτοκοπτική και ο άλλος με ζωγραφική.  

Στην πρώτη περίπτωση έκοβα χρωματιστά χαρτόνια σε διάφορα σχήματα (εντάξει, είχα έναν μπούσουλα στο μυαλό μου γιατί το θα τις προτείνω να φτιάξουμε) και την βοηθούσα να τα συνδυάσει ώστε να φτιάξουμε μια εικόνα και έπειτα να την στολίσουμε με μαρκαδόρους και υγρή χρυσόσκονη.
 
Τα λουλούδια τα έκανε με στάμπες, τα υπόλοιπα έγιναν με χοντρό χαρτονάκι και φυσικά ο στολισμός με υγρή χρυσόσκονη
 
Φυσικά με αυτή την τεχνική μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα μέσα όπως στάμπες, μπογιές αλλά και νερομπογιές.  
Στην δεύτερη περίπτωση έφτιαχνα εγώ μία ζωγραφιά με υγρή νερομπογιά (ή ακόμα και με μαρκαδόρους), την οποία στόλιζε η Μελίτα  με υγρή χρυσόσκονη σε διάφορα χρώματα.  Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι ότι της άρεζε να επιλέγει χρώματα που ταιράζουν μεταξύ τους. («Πάει αυτό, Μαμά» μου έλεγε).
 
Το δέντρο έγινε με υγρή νερομπογιά από μένα και αυτή πρόσθεσε τα μήλα, την χρυσόσκονη, τα έντονα πράσινα φύλλα, τον ήλιο και φυσικά την φωλιά για τα πουλάκια. χεχε Ποια είναι αυτή; Εκείνο το γαλαζοκόκκινο μουτζουράκι στα αριστερά,χεχε!
 
Το ουράνιο τόξο αγαπημένο μας! Αυτό έγινε σχεδόν όλο από την ίδια (εντάξει το μπλε και το πράσινο το έκανα εγώ,χεχε) 

Αν και δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο θα άρεζε στα δικά σας παιδιά, (καθώς βλέπω ότι και η δικιά μου δεν τρελαίνεται πάντα με ότι τις προτείνω να κάνουμε) θα χαρώ να μου πείτε αν τελικά τους άρεσε. Εντάξει, δεν είναι και πυρινική φυσική βέβαια αλλά σίγουρα η «λάμ-πη» είναι κάτι που χαίρονται μικροί και μεγάλοι. Και αν πιστεύετε ότι το παιδί σας κρύβει ένα μικρό Πικάσο δώστε τις χρυσόσκονες (με κόλλα) και αφήστε το να δημιουργήσει!

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Καλό Σαββατοκύριακο και όλους και από Δευτέρα πάλι μαζί!

Κάλη

Υ.Γ.1 Εγώ προτιμώ τις χρυσόσκονες με κόλλα που είναι μέσα σε σωληνάριο διότι υπάρχει η επιλογή της μικρής γραμμής εάν έχετε το καπάκι τους ή εάν βγάλετε το καπάκι να πέσει μεγαλύτερη ποσότητα όπως στην παραπάνω φωτογραφία. Μην κάνετε το λάθος να τους δώσετε χωριστά κολλα με χρυσόσκονη γιατί θα γίνει το σώσε!!! χεχε! 

Υ.Γ.2 Μην ξεχάσετε να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας με τα υπέροχο κοριτσίστικα ρούχα Scarabeo!