ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Η νεα μας μανία…rainbow loom!

    Καλημέρα! Κάτι έχετε ακούσει φαντάζομαι για τα λαστιχένια βραχιολάκια που έχουν τρελάνει τα παιδιά! Ξέρετε εκείνα τα χρωματιστά βραχιολάκια φτιαγμένα με μικρά λαστιχάκια! Ναι, αυτά που βλέπετε στους καρπούς όλων των κοριτσιών τώρα τελευταία! Τα λένε rainbow looms!!!
    Η νεα μας μανία...rainbow loom! 1
    Αν είστε μαμά ίσως και να έχετε φτιάξει μερικές δεκάδες μαζί με τα παιδιά σας, ίσως να έχετε στολίσει μ’ αυτά τους καρπούς ή τα δάχτυλά σας. Αν πάλι είστε μπαμπάς μπορεί τα παιδιά σας να σας έδειξαν τα καλλιτεχνήματά τους ή να σας έστειλαν να τους βρείτε κάποιο σακουλάκι με λαστιχάκια ή ακόμα και να σας χάρισαν κάποιο χειροποίητο λαστιχένιο βραχιολάκι, το οποίο παρά τον αρχικό ενθουσιασμό σας, είμαι σχεδόν σίγουρη πως δεν τολμήσατε να το φορέσετε. Κι όμως!  Τα λαστιχένια βραχιόλια rainbow looms είναι unisex! Δεν το ήξερα ούτε κι εγώ…!

     Η νεα μας μανία...rainbow loom! 3

    Αρχικά τα είδαμε στην τηλεόραση και προσωπικά δεν μου γέμισαν το μάτι.  Μετά όμως, στο camping,  έτυχε να μάθει τον τρόπο πλέξης στην κόρη μου μια γειτόνισσα με τις κόρες της (5 και 6 ετών παρακαλώ).  Η κόρη μου, ούσα καλλιτεχνική φύση, κόλλησε μ’ αυτά κι άρχισε να μας φτιάχνει βραχιολάκια! Αρχικά, τα έφτιαχνε με τη βοήθεια 2 μολυβιών ή μαρκαδόρων και ανάλογα με τους χρωματικούς συνδυασμούς που διάλεγε γίνονταν τόσο διαφορετικά!

    Εγώ πάλι δεν έδειξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την αρχή! Το έβλεπα ως μια ωραία κοριτσίστικη ενασχόληση ώσπου μια μέρα διάβασα ένα άρθρο στο περιοδικό “Κ” της Καθημερινής σχετικά με την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ μανία!

    • Δεν γνώριζα ότι είναι παγκόσμια η μανία!
    • Δεν γνώριζα πως είναι unisex!
    • Δεν γνώριζα πως υπάρχει ειδικός αργαλειός για την κατασκευή τους.
    • Δεν γνώριζα για την τόση ποικιλία στα σχέδια.
    • Δεν γνώριζα την ιστορία τους.

    Ο Ασιάτης μηχανικός ονόματι Τσονγκ, μετανάστης στην Αμερική ήταν αυτός που εφηύρε τον αργαλειό για την κατασκευή  των λαστιχένιων βραχιολιών και όχι μόνο, μιας και με αυτά μπορεί να φτιάξει κανείς δαχτυλίδια, κολιέ και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. Βλέποντας τις κόρες του να προσπαθούν να φτιάξουν κοσμήματα χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα τους, θέλησε να τις βοηθήσει με κάποιο τρόπο. Η αρχική του πατέντα δεν ήταν τόσο εύχρηστη αλλά το πάλεψε και έφτασε σήμερα να  έχει τη δική του εταιρία. Δυστυχώς δεν έχει την δυναμική για να αποφύγει τις απομιμήσεις οπότε στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε διαφορετικούς αργαλειούς και λαστιχάκια.

    Η νεα μας μανία...rainbow loom! 5

    Η δραστηριότητα είναι και για αγόρια  και για κορίτσια Βοηθάει στην δημιουργικότητα,  στην βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων, και διδάσκει την υπομονή, σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

    Επίσης είναι μια DIY δραστηριότητα, που παρόλο που είναι δημιουργική αλλά δεν υπάρχει έντονα ο φόβος της αποτυχίας  (έτσι λένε οι ψυχολόγοι) μιας και οι οδηγίες είναι συγκεκριμένες και η μόνη απόφαση που χρειάζεται να πάρει το κάθε παιδί είναι τα χρώματα που θέλει να χρησιμοποιήσει ή τα σχέδια που θέλει να φτιάξει!

    Επίσης, η ενασχόληση αυτή δεν είναι και τόσο μοναχική. Βοηθάει στην κοινωνικοποίηση μιας και τα παιδιά δείχνουν το ένα στο άλλο νέες τεχνικές και σχέδια.  Αυτό μπορώ, μάλιστα, να σας το επιβεβαιώσω μιας και η νέα τεχνική που μάθαμε προχθές για κατασκευή βραχιολιού με 2 πιρούνια από ένα βιντεάκι στο youtube προσέλκυσε 2 κοριτσάκια στην τροχοσκηνή μας. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά  μπορούν να ξεκολλήσουν λίγο από τα ηλεκτρονικά και την τηλεόραση και να ασχοληθούν με κάτι πιο δημιουργικό.Και λέω για λίγο γιατί αφού μάθουν την απλή πλέξη σίγουρα θα θελήσουν να προχωρήσουν και να βελτιωθούν. Τότε είναι που θα χρειαστεί να καθοδηγηθούν από τα διάφορα βιντεάκια στο YouTube ή να βρουν στο Pinterest φώτο με οδηγίες και σχεδιαγράμματα. Τα βιντεάκια είναι τόσο επεξηγηματικά μέσω της εικόνας που δεν χρειάζεται να γνωρίζει την γλώσσα.
    Η νεα μας μανία...rainbow loom! 7

    Η κόρη μου έχει ήδη τον δικό της πίνακα με τα αγαπημένα της, τον πίνακα με τα pyssla της και πλέον με τα  rainbow looms. Την καμαρώνω που μπορεί και συνδυάζει την τεχνολογία με κάτι τόσο δημιουργικό!

    Κανονικά σήμερα είχα προετοιμάσει για εσάς και ένα φωτογραφικό  tutorial για να πάρετε μια γεύση και να σας μυήσω στον κόσμο των rainbow looms, όμως η πολύ κακή σύνδεση δεν μου επέτρεψε να ανεβάσω άλλες φώτος. Οπότε επιφυλάσσομαι και για ένα part 2… ε, να σας δώσω και χρόνο να προμηθευτείτε και λαστιχάκια! Ίσως να κολλήσετε κι εσείς!!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Το χόμπυ αυτό τα απομακρύνει από την ΤV, τα βραχιολάκια είναι πανέμορφα αλλά αυτά τα λαστιχάκια που γεμίζουν τα πατώματα και τα τρώει ο σκύλος με έχουν φέρει σε κατάσταση αλλοφροσύνης. Που είναι τα κεντήματα (σταυροβελονιά, κομπλέ) που κάναμε εμείς στα νιάτα μας! Λέμε τώρα!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης