ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Επιστροφή στην καθημερινότητα κι ένα μίξερ φρούτων γιατί… έτσι μας αρέσει!

     Καλημέρα ανθομελάκια και καλή σας εβδομάδα!

    Χτες το βράδυ αποχαιρετίσαμε την οικογένεια της Κάλης που ήταν μαζί μας για σχεδόν μία εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη. Το Μαράκι ακόμη να συνέλθει από τον αποχωρισμό με την θεία και την ξαδέλφη της! Έκλαιγε με λυγμούς σε όλο το δρόμο της επιστροφής από αεροδρόμιο ως το σπίτι μας. Καθώς μεγαλώνει θα της είναι όλο και πιο δύσκολο όπως και σε μας. Η μικρή μας Μελίτα ήταν θυμωμένη και ενώ μας αγκάλιαζε δεν μας φίλησε καν! Ο γιος μου, δε, ακόμα είναι cool! Το ξεπερνάει με μια σφιχτή αγκαλιά και ένα φιλί. Ένα είναι σίγουρο! Πως περάσαμε τέλεια όλοι μαζί! Κάναμε πολλά πράγματα παρέα, για τα οποία θα σας πούμε σε άλλες αναρτήσεις μας, αν και φαντάζομαι ότι κάποιοι από εσάς είδατε την προηγούμενη ανάρτησή με τις τρέλες μας!

    Η Δευτέρα μπήκε χαλαρά και αισιόδοξα για το ξεκίνημα μιας νέας εβδομάδας! Το σπίτι μου είναι βομβαρισμένο μιας και δεν είχα προλάβει να το τακτοποιήσω μετά τον γυρισμό μας από τις διακοπές κι αμέσως ήρθαν η Κάλη. Ευτυχώς με έκριναν επιηκώς. Σιγά μην καθόμουνα να τακτοποιώ όλη μέρα! Βάλαμε στην θέση τους τα απαραίτητα, καθαρίσαμε τα βασικά την πρώτη μέρα και μετά το ρίξαμε στις βόλτες.  

    Βόλτα όμως με άδεια στομάχια γίνεται; Τι καλύτερο για να μας δροσίσει αυτές τις ζεστές μέρες από ένα δροσερό και φρέσκο χυμό φρούτων;

    Φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι ευχαριστηθήκαμε χυμούς φρούτων! Κάναμε ένα σωρό συνδυασμούς! 
    Επιστροφή στην καθημερινότητα κι ένα μίξερ φρούτων γιατί... έτσι μας αρέσει! 1

    Φίλος μας σε αυτές τις εύκολες “αλχημείες” ένα μπλέντερ χειρός (ναι, αυτό που είχα χρησιμοποιήσει και για το κολπάκι με τις φακές). 

    Βάζουμε τα φρούτα χωρίς τα κουκούτσια τους (ίσως και χωρίς την φλούδα τους για κάποια από αυτά) στο ειδικό ποτήρι ή σε ένα απλό ποτήρι που να χωράει το μπλέντερ. Βάζουμε σε λειτουργία το μπλέντερ κι εκείνο κάνει αυτό που ξέρει καλά: τα πολτοποιεί! Επιστροφή στην καθημερινότητα κι ένα μίξερ φρούτων γιατί... έτσι μας αρέσει! 3Αν γίνει πηκτός ο χυμός μας, προσθέτουμε παγάκια ή και λίγο κρύο νερό, (γιατί όχι και γάλα!) έτσι ώστε να μπορούμε να τον πιούμε εύκολα και μ’ ένα καλαμάκι. Επιστροφή στην καθημερινότητα κι ένα μίξερ φρούτων γιατί... έτσι μας αρέσει! 5Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά δοκίμασαν φρούτα που διαφορετικά δεν ήθελαν να δοκιμάσουν! Πήραν τις βιταμινούλες τους και όλα μια χαρά!

    Αν και δεν τον έχω αποτυπώσει σε φωτογραφία ο αγαπημένος τους συνδυασμός είναι τα νεκταρίνια με βερίκοκα ή τα ροδάκινα!

    Το καλοκαίρι όμως ενδείκνυνται και το καρπούζι αλλά και το πεπόνι!

    Στην υγειά σας!

    Μην ξεχνάτε και τον καλοκαιρινό διαγωνισμό μας! Έξι μέρες μείνανε για να μας στείλετε στο e-mail [email protected] ή σε μήνυμα στο inbox της σελίδας μας στο facebook τις δικές σας δημιουργίες με άμμο από τις φετινές καλοκαιρινές σας διακοπές.

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Μμμμμμμ…. Λαχταριστος φαίνεται! Εγώ ξετρελαθηκα με το blender χειρός και ως λάτρης του ελεύθερου κάμπινγκ αλλά με μωρό 16 μηνών το θέλω πολύ!!!!! Είχα διαβάσει το post με τις φάκες αλλά εκεί δεν το είχες βάλει εικόνα και δεν κατάλαβα ότι είναι απόλυτα χειροκινητο!! Για πες μου απο που το πήρατε;; Φιλιά Kathy μου 🙂

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης