ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Μαμά έγινα 3… κο κέλεις? (το ξέρεις;)

    Και ενώ όλες αυτές τις ημέρες σκέφτομαι τι να γράψω για τα 3α γενέθλια της Μελίτας μου, συνειδητοποίησα ότι ήθελα να γράψω τα πάντα αλλά και τίποτα! Τι να πω για την καλύτερη χρονιά της ζωής μου! Τι να πω για την καλύτερη χρονιά της ζωή της; Μια χρονιά που μέσα από τις δυσκολίες της, μας φανέρωσε και το πιο όμορφο πρόσωπό της! Terrible Two’s… αλλά εμάς πέρασαν και απλά μας ακούμπησαν… μην σας πω μας χάιδεψαν! Ξεσπάσματα, κλάματα, γκρίνια… όλα αυτά σε εκπτωτικό πακέτο και όλα αντιμετωπίσιμα! Οπότε ποιος ο λόγος να μην λατρέψω αυτή την χρονιά!
    Μαμά έγινα 3... κο κέλεις? (το ξέρεις;) 1
    Να σου πω ένα μυστικό; Σ’ αγαπώ! Χρόνια σου Πολλά Μελιτάκι μου! 

    Πραγματικά αυτή η χρονιά ήταν αποκάλυψη! Από ένα παιδί που πέρσι τέτοιο καιρό έλεγε απλά κάποιες σκόρπιες λέξεις… φτάσαμε στη Μελίτα του σήμερα με μια σχεδόν σχηματισμένη προσωπικότητα και ένα λεξιλόγιο που κάθε μέρα σε εκπλήσσει! (“Αυτό μαμά είναι αδύνατον”) Όχι, δεν θα πω ψέματα! Καθαρά δεν μιλάει αλλά μιλάει αρκετά ώστε να μας ζαλίζει και μάλιστα πολύ γρήγορα! (παιδί της μαμάς του βλέπετε!). Και αν με ρωτάτε αν είμαι από αυτές τις μαμάδες που καταγράφουν τα πάντα… δυστυχώς δεν είμαι! Όλο λέω να καθίσω και να γράψω τις καινούργιες λέξεις που λέει, τα αστεία περιστατικά και τελικά όλο το αμελώ! Είμαι όμως μαζί της, εκεί, για να ζήσω και να ρουφήξω όλες τις στιγμές γιατί τα χρόνια περνούν τόσο γρήγορα και θέλω να είμαι κι εγώ και αυτή χορτασμένη!

    Σήμερα δεν θα μπω σε άλλες λεπτομέρειες… δεν με νοιάζουν άλλωστε! Είμαι τόσο χαρούμενη που το παιδί μου είναι καλά και είναι ευτυχισμένο και αυτό μου φτάνει!  Όταν τη ρώτησα προχθές, μάλιστα, τι είναι το καλύτερο μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια που ζει…. μου είπε: 1) Το καινούργιο μας σπίτι, 2) Το μούμε μάκετ (βλ. σούπερ μάρκετ,χεχε) και 3) Ο παιλότοτος (βλ. παιδότοπος) που πηγαίνει με τον μπαμπά. Μέσα σε μισό λεπτό αντίκρισα όλη την αθωότητα που κρύβει μέσα του ένα μικρό παιδί! Και πώς μεταφράζεται αυτό μέσα στο μυαλό της μαμά; 1) καινούργιες εικόνες, 2) δραστηριότητες μαζί με τους γονείς, 3) πολύ παιχνίδι!!!! Συμφωνείτε; 

    Και μιας και μιλάμε για παιχνίδι… δεν θα μπορούσαμε να μην γιορτάσουμε τα τρίτα της γενέθλια με ένα μεγάλο πάρτυ, ένα πάρτυ που θέλαμε να είναι μαγικό και να οπτικοποιεί τις μεγάλες της αγάπες… την barbie και τις γοργόνες! Ωστόσο, σήμερα δεν θα σας αποκαλύψω άλλα γιατί η ανάρτηση θα γραφτεί σύντομα, το μόνο που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι αγαπάτε το παιδί μου! Σε όσους σκύβετε και της χαϊδεύετε το κεφαλάκι (έστω κι αν αυτή ντρέπεται), σε όσους έχετε έναν καλό λόγο για αυτή (έστω κι αν αυτή δεν λέει αμέσως ευχαριστώ), σε όσους την αγκαλιάζετε (έστω κι αν αυτή δεν έρχεται αμέσως κοντά σας)… όλοι εσείς χωρίς να το ξέρετε, ο κάθε ένας ξεχωριστά, συντελεί στην ομορφιά της ζωής της! Και θα το λέω για όσο ζω… είναι μεγάλο πράγμα να έχεις ανθρώπους γύρω σου που δεν σε φθονούν και σε αγαπούν πραγματικά! Είναι σαν ένα δίχτυ προστασίας! Έτσι και η Μελίτα μου είναι περιτριγυρισμένη από το δικό σας δίχτυ αγάπης! Και για όσο ακόμα την προστατεύει αυτό το δίχτυ εγώ νιώθω πιο σίγουρη ότι η παιδική της ηλικία θα είναι πραγματικά ευτυχισμένη!

    Θα σας ευχηθώ Καλή Κυριακή με μία φώτο από το χθεσινό πάρτυ που περάσαμε υπέροχα και μια στροφή από το αγαπημένο τραγούδι της Μελίτας…

    “Είμαι εδώ, ναι, είμαι εδώ, όλα τα μπορώ και τραγουδώ!!!”… και εύχομαι παιδί μου πάντα να είσαι σε θέση να μπορείς να καταφέρνεις αυτό που οι άλλοι θεωρούν αδύνατον! 
     
    Μαμά έγινα 3... κο κέλεις? (το ξέρεις;) 3
    Γιατί η μαγεία της ζωής κρύβεται στα πιο απλά πράγματα… όπως μία σαπουνόφουσκα!
    Καλή συνέχεια και τα λέμε πάλι από βδομάδα!
    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    28 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Αδελφούλα μου, ενώ χαρηκα τοσο πολύ που ειδα ξαφνικά πως ανέβασες ανάρτηση τελικα απο την ωρα που αρχισα να την διαβάζω κλαιω! Εκλαιγα γιατι δεν μπορουσα να ειμαι κοντά σας χτες, για τα λογια της ανιψιας μου, γιατι γραφεις τοσο ομορφα, αλλά κυριως γιατι εχεις γινει μια καταπληκτική μανουλα για τον μικρο μας θησαυρό! Να την χαιρομαστε! Που θα παει θα καταφερουμε καποια στιγμη να ειμαστε κι εμεις μαζι σας σε καποια γενεθλια! Σας αγαπάμε και σας περιμενουμε!
      Kathy by anthomeli

    2. Να σας ζήσει! Να είναι καλότυχη και ευτυχισμένη Κάλη μου. Και έτσι ανάλαφρα και εύκολα να περάσουν και τα Horrible Three. Ανυπομονώ να δω λεπτομέρειες από το πάρτι σας. Πολλά φιλιά

    3. Να το χαίρεστε το κορίτσι σας! Να είναι γερή, τυχερή, να την καμαρώνετε πάντα. Και να έχει πάντα φίλους, φίλους καρδιάς!
      πολλά φιλιά

    4. Να σας ζήσει το κοριτσάκι σας! Να είναι πάντα ευτυχισμένη και να χαίρεται με παιδότοπους και σούπερ μάρκετ! (και εγώ χαίρομαι με το σούπερ μάρκετ…να το κοιτάξω…?)
      Το σχόλιο της αδερφούλας σου με συγκίνησε ιδιαιτέρως… και εμένα η αδερφούλα μου δεν ζει κοντά μου και μου λείπει τοοοοσο μα τόσο πολύ! Ειδικά σε γενέθλια και γιορτές…

    5. Να χαιρόμαστε τη μικρή ζουζούνα μας και να ειναι πάντα γερή δυνατη και ευτυχισμένη..το παρτυ ήταν εξαιρετικο και νομίζω πως όλοι αναμένουμε την σχετική αναρτηση(ακόμα και εγώ παρόλο που ήμουν εκεί δίπλα σας..). Περιττό να σας πώ και εγώ είμαι πολύ συγκινημένη για πολλούς λόγους..
      1) η μικρή μελίτα εγινε κιολας τρίαααα (απίστευτο) ..κάθε φορά που με αποκαλεί νονά λιώνω χανομαι(κάθε χρόνο ποιο τσακπίνα,ποιο κορίτσι ποιο για ρούφηγμα..
      2) Η χαρα και η προσμονή για το παρτυ πολύ μεγάλη..κάθε χρόνο και ποιο ωραίο-όσο για το θεμα κάθε φορά και ποιο τρελό
      3) φέτος ήρθαμε με την κορη μας παρέα(πέρσυ την είχα στη κοιλίτσα μου) , η χαρά απερίγραπτη και "διπλή" μη σας πω και "τριπλή";)
      4) κάθε χρόνο και ποιο πολλοί φίλοι στη παρέα μας
      5) τέλος χαίρομαι και συγκινούμαι όταν υπάρχουν γονείς με τόση αγάπη μέσα τους για τα παιδιά τους..ο κώστας και η κάλη όχι μόνο αγαπάνε αλλά κάνουν τα πάντα για να είναι η μελίτα ευτυχισμένη..

      άρα Κάλη μου μπορεί να είναι η μελιτούλα μας ένα θαύμα και συνέχεια θα λέμε ευχαριστώ αλλά και εσείς είστε γονείς θαύμα για τη μικρή μας

      και πάλι να τη χαιρόμαστε

      υγ: αυτό πάλι να σχολιάζουν μόνο οι bloggers?οι υπόλοιποι? αντε να γίνουμε πολλοί (πρίν προλάβω να μπώ στην άλλη ομάδα χαχαχα)

      φιλάκια πολλά
      υγ2: Kατερίνα ελπίζω καποια χρονιά να είστε και εσείς στα γενέθλεια της μικρής ..!!θα το χαρειτε πολυ πολύ

      • Μωρέ αυτό που ξαναδιαβάζω τα σχόλιά σας και συγκινούμε, τι το λες;! Ζουζούκα μου ευχαριστώ πολύ! Εμένα η χαρά μου όμως και επίσης μεγάλη επειδή έχει και καλούς νονούς η μικρή μου και ξέρω ότι μπορώ να σας την εμπιστευτώ τυφλά αν χρειαστεί! Σε ευχαριστώ για όλα!!!

    6. Κάλη μου να τη χαίρεστε την γλυκιά και πανέξυπνη Μελίτα σας. Η γαιδουρα όλο έλεγα να σου τηλεφωνήσω κι ολο το αμελούσα. Ευχομαι κάθε ευτυχία στη ζωή της, τύχη και φυσικά να έχει πάντα την υγειά της. Φιλιά πολλά, περιμένουμε ανάρτηση για το πάρτυ σας με αγωνία 🙂

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης