ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τσεκ και φύγαμε! (εκτυπώσιμη παιδική λίστα για τις διακοπές)

    Σκηνικό 1:Ετοιμάζεστε για τις διακοπές σας! Το περιμένατε άλλωστε τόσο καιρό! Έχετε όμως τόσα να ετοιμάσετε! Το πρωί δουλειά και το απόγευμα πλύσιμο, σιδέρωμα, τακτοποίηση στις βαλίτσες! Και να πρέπει ταυτόχρονα να μαγειρέψετε, να ταΐσετε, να κάνετε μπάνιο τα παιδιά και όλα τα άλλα…τα γνωστά! Άσε τα μικρά που άλλοτε τρέχουν από πίσω σας, άλλοτε κρέμονται από το φουστάνι σας για να τα πάρετε αγκαλιά κι άλλοτε γκρινιάζουν χωρίς να ξέρουν ούτε κι εκείνα το γιατί. 

    Σκηνικό 2: Ετοιμάζεστε για διακοπές! Το περιμένατε άλλωστε τόσο καιρό! Δεν βλέπετε την ώρα να φύγετε. Προσπαθείτε όλα να τα προλάβετε, να μην ξεχάσετε τίποτα αλλά είστε σίγουρες πως κάτι θα σας ξεφύγει. Τα παιδιά βλέπουν παιδικά αλλά με το που τελειώνει το επεισόδιο αρχίζουν τα “πότε θα φύγουμε” και τα “πεινάω” (καλά αυτά τα “πεινάω” ποτέ δεν σταματάνε;). Άντε πάλι διάλειμμα… Πότε θα τελειώσει αυτό το πακετάρισμα επιτέλους;

    Σκηνικό 3: Ετοιμάζεστε για διακοπές! Το περιμένατε άλλωστε τόσο καιρό! Όμως όλα πέφτουν σε σας! Ο σύζυγος στην δουλειά και τα παιδιά αραχτά στο κρεβάτι ή στον καναπέ να παίζουν τάμπλετ. Τελειώσανε το δημοτικό και “κάνουν (λέει) διακοπές”! Εσείς αρχίζετε να βγάζετε καπνούς από τα αυτιά! Μήπως πρέπει να αρχίσει το ντέρμπι; 

    Σε όποια από τα παραπάνω ή παρόμοια σκηνικά βρίσκεστε υπάρχει λύση! Και δεν είναι άλλη από την συμμετοχή των παιδιών στην προ των διακοπών προετοιμασία. Τσεκ και φύγαμε! (εκτυπώσιμη παιδική λίστα για τις διακοπές) 1

    Φέτος τα παιδιά ήθελαν να με βοηθήσουν στο πλύσιμο των πιατικών του τροχόσπιτου. Δέχτηκα με πολύ χαρά και δεν σας κρύβω ότι τελείωσα και πολύ γρήγορα. Το Μαράκι έπλενε, ο Θανούλης ξέπλενε κι εγώ τα σκούπιζα και τα τοποθετούσα στις λεκάνες.

    Έχω τέτοιες μνήμες κι εγώ μικρή. Πάντα η μαμά μου μας έβαζε να βοηθάμε. Και στις δουλειές του σπιτιού, και στης αυλής και στο πακετάρισμα για τις διακοπές. Και πραγματικά μας έμαθε μ αυτό την αξία του καθαρού και περιποιημένου σπιτιού, της αξίας των διακοπών αλλά περισσότερο την αξία της μαμάς, που όπως και να το κάνουμε κάνει πάντα τα περισσότερα. 

    Και μιας και λατρεύω τις λίστες και τα τσεκ, έφτιαξα μια χαρούμενη εικονογραφημένη λίστα για να τσεκάρουν τα ίδια τα παιδιά τα προσωπικά τους είδη για τις διακοπές. Σίγουρα τα πιο μικρά παιδιά θα χρειαστούν την βοήθειά σας αλλά τουλάχιστον θα έχουν να ασχοληθούν με κάτι και θα σταματήσουν οι γκρίνιες για λίγο.Τσεκ και φύγαμε! (εκτυπώσιμη παιδική λίστα για τις διακοπές) 3

    Τυπώστε από μία λίστα σε κάθε παιδί (μπορούν να γράψουν και το όνομά τους) ώστε να κάνετε κι εσείς έναν έλεγχο μετά ότι τα έχουν πάρει όλα (μην χαίρεστε ότι γλιτώσατε εντελώς). Ζητήστε από τα παιδιά να βρούνε όλα τα είδη που περιέχει η λίστα και να τα τοποθετήσουν στο κρεβάτι τους. Κάθε φορά που βρίσκουν κάποιο τσεκάρουν το αντίστοιχο τετραγωνάκι. 

    Μετά θα τους βοηθήσετε να τακτοποιήσουν στην βαλίτσα τα πράγματά τους. Αν πρόκειται για κατασκήνωση μπορείτε να προσθέσετε: μαξιλάρι, σεντόνια, κουβέρτα, τηλεκάρτα κλπ

    Αν πάλι πρόκειται για μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τμήμα της λίστας διακοπών που ετοιμάσαμε πέρυσι. 

    Πώς σας φάνηκε; Έχετε κάνει κάτι παρόμοιο;

    Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με την εκτύπωση ή αποθήκευση του αρχείου μην διστάσετε να μας ρωτήσετε. 

    Καλές διακοπές όπου κι αν πάτε! Εμείς θα είμαστε εδώ και θα σας περιμένουμε!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη Κατερινάκι! Αυτό έγραφα και στο άρθρο μου στο Mama Relax, ότι τα παιδιά πρέπει να είναι υπεύθυνα για τα πράγματά τους! Την κατέβασα τη λίστα σου και θα κάνουμε αυτήν την εβδομάδα μια πρόβα, να δω πώς θα τα πάνε, πριν χρειαστεί να πακετάρουμε!

      Φιλάκια και καλά να περάσετε!!!

    2. Πολύ ωραία η ιδέα με την εικονογραφημένη λίστα! Το κάνετε να δείχνει σαν παιχνίδι! Είμαι πολύ υπέρ στο να είναι αυτόνομα και ανεξάρτητα τα παιδάκια και να μην τα περιμένουν όλα στο χέρι. Έτσι μεγάλωσα και εγώ και δεν το μετάνιωσα. Εξάλλου τον τελικό έλεγχο τον κάνουν οι μεγάλοι. Καλές διακοπές να έχετε και ευχαριστούμε για τη λίστα!

    3. Καλά, είναι τέλεια ιδέα! Ο Στέφανος έχω την εντύπωση πως θα ενθουσιαστεί, επειδή όλη την ώρα θέλει να διαβάζει! Κάτσε να πάει δημοτικό κ θα αλλάξει γνώμη! χαχα. Προς το παρόν, θα την εκτυπώσω κ νομίζω θα πιάσει το κόλπο. 😉

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης