Τσεκ και φύγαμε! (εκτυπώσιμη παιδική λίστα για τις διακοπές)

Kathy
Σκηνικό 1:Ετοιμάζεστε για τις διακοπές σας! Το περιμένατε άλλωστε τόσο καιρό! Έχετε όμως τόσα να ετοιμάσετε! Το πρωί δουλειά και το απόγευμα πλύσιμο, σιδέρωμα, τακτοποίηση στις βαλίτσες! Και να πρέπει ταυτόχρονα να μαγειρέψετε, να ταΐσετε, να κάνετε μπάνιο τα παιδιά και όλα τα άλλα…τα γνωστά! Άσε τα μικρά που άλλοτε τρέχουν από πίσω σας, άλλοτε κρέμονται από το φουστάνι σας για να τα πάρετε αγκαλιά κι άλλοτε γκρινιάζουν χωρίς να ξέρουν ούτε κι εκείνα το γιατί. 

Σκηνικό 2: Ετοιμάζεστε για διακοπές! Το περιμένατε άλλωστε τόσο καιρό! Δεν βλέπετε την ώρα να φύγετε. Προσπαθείτε όλα να τα προλάβετε, να μην ξεχάσετε τίποτα αλλά είστε σίγουρες πως κάτι θα σας ξεφύγει. Τα παιδιά βλέπουν παιδικά αλλά με το που τελειώνει το επεισόδιο αρχίζουν τα «πότε θα φύγουμε» και τα «πεινάω» (καλά αυτά τα «πεινάω» ποτέ δεν σταματάνε;). Άντε πάλι διάλειμμα… Πότε θα τελειώσει αυτό το πακετάρισμα επιτέλους;

Σκηνικό 3: Ετοιμάζεστε για διακοπές! Το περιμένατε άλλωστε τόσο καιρό! Όμως όλα πέφτουν σε σας! Ο σύζυγος στην δουλειά και τα παιδιά αραχτά στο κρεβάτι ή στον καναπέ να παίζουν τάμπλετ. Τελειώσανε το δημοτικό και «κάνουν (λέει) διακοπές»! Εσείς αρχίζετε να βγάζετε καπνούς από τα αυτιά! Μήπως πρέπει να αρχίσει το ντέρμπι; 

Σε όποια από τα παραπάνω ή παρόμοια σκηνικά βρίσκεστε υπάρχει λύση! Και δεν είναι άλλη από την συμμετοχή των παιδιών στην προ των διακοπών προετοιμασία. 

Φέτος τα παιδιά ήθελαν να με βοηθήσουν στο πλύσιμο των πιατικών του τροχόσπιτου. Δέχτηκα με πολύ χαρά και δεν σας κρύβω ότι τελείωσα και πολύ γρήγορα. Το Μαράκι έπλενε, ο Θανούλης ξέπλενε κι εγώ τα σκούπιζα και τα τοποθετούσα στις λεκάνες.

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Έχω τέτοιες μνήμες κι εγώ μικρή. Πάντα η μαμά μου μας έβαζε να βοηθάμε. Και στις δουλειές του σπιτιού, και στης αυλής και στο πακετάρισμα για τις διακοπές. Και πραγματικά μας έμαθε μ αυτό την αξία του καθαρού και περιποιημένου σπιτιού, της αξίας των διακοπών αλλά περισσότερο την αξία της μαμάς, που όπως και να το κάνουμε κάνει πάντα τα περισσότερα. 

Και μιας και λατρεύω τις λίστες και τα τσεκ, έφτιαξα μια χαρούμενη εικονογραφημένη λίστα για να τσεκάρουν τα ίδια τα παιδιά τα προσωπικά τους είδη για τις διακοπές. Σίγουρα τα πιο μικρά παιδιά θα χρειαστούν την βοήθειά σας αλλά τουλάχιστον θα έχουν να ασχοληθούν με κάτι και θα σταματήσουν οι γκρίνιες για λίγο.

Τυπώστε από μία λίστα σε κάθε παιδί (μπορούν να γράψουν και το όνομά τους) ώστε να κάνετε κι εσείς έναν έλεγχο μετά ότι τα έχουν πάρει όλα (μην χαίρεστε ότι γλιτώσατε εντελώς). Ζητήστε από τα παιδιά να βρούνε όλα τα είδη που περιέχει η λίστα και να τα τοποθετήσουν στο κρεβάτι τους. Κάθε φορά που βρίσκουν κάποιο τσεκάρουν το αντίστοιχο τετραγωνάκι. 

Μετά θα τους βοηθήσετε να τακτοποιήσουν στην βαλίτσα τα πράγματά τους. Αν πρόκειται για κατασκήνωση μπορείτε να προσθέσετε: μαξιλάρι, σεντόνια, κουβέρτα, τηλεκάρτα κλπ

Αν πάλι πρόκειται για μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τμήμα της λίστας διακοπών που ετοιμάσαμε πέρυσι. 

Πώς σας φάνηκε; Έχετε κάνει κάτι παρόμοιο;

Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με την εκτύπωση ή αποθήκευση του αρχείου μην διστάσετε να μας ρωτήσετε. 

Καλές διακοπές όπου κι αν πάτε! Εμείς θα είμαστε εδώ και θα σας περιμένουμε!

Kathy