Busy bags…ή Love, Hope, Live!!

“Και εκεί που νιώθεις περήφανη ως μάνα για τα κατορθώματα του παιδιού σου αλλά και τις δικές σου ικανότητες, συνειδητοποιείς ότι ελάχιστες δυσκολίες έχεις αντιμετωπίσει έως τώρα! Μία-δύο ιώσεις, κάποιο πέσιμο άντε και κανένα ξέσπασμα θυμού! Και κάθε φορά που σε ρωτάνε τι εύχεσαι για το παιδί σου λες… υγεία! Πόση αλήθεια κρύβει αυτή η ευχή και πόσο επιφανειακά καμιά φορά την χρησιμοποιούμε! Και είναι και κάποιες μάνες που η υγεία είναι το βασικό τους μέλημα, τα νοσοκομεία η καθημερινότητα τους και οι απλές μικρές δικές δυσκολίες τους φαίνονται αστείες.” Κάπως έτσι ξεκινάει ένα γράμμα…ένα γράμμα για όλες αυτές τις Μάνες με Μ κεφαλαίο!  Και το γράμμα συνεχίζει με μια ευχή! Για όλες αυτές τις μαμάδες η ευχή μας είναι μία:

Να έχουν την δύναμη να χαμογελάνε καθημερινά στο παιδί τους ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν!
Το Ανθομέλι, σε συνεργασία με άλλα blogs γραμμένα από μαμάδες (την ομάδα μαμαδοblogs στο fb), τη Μάχη και την Μένια  από το karkinaki.gr που μαζί με την οικογένειά της κουβαλάει τον δικό της σταυρό και για να βοηθήσουμε έστω και στο ελάχιστο,  φτιάξαμε και στείλαμε τσάντες δραστηριοτήτων (busy bags) με 3 παιχνίδια η κάθε μία στα παιδιά που παλεύουν με την επάρατη νόσο στο ογκολογικό παίδων “Ελπίδα”, θέλοντας να τους χαρίσουμε ένα μεγάλο χαμόγελο! Είναι φτιαγμένες με πολύ αγάπη για να σταλούν σε παιδάκια που δεν γνωρίζουμε προσωπικά. Όμως ελπίζουμε να τους δώσουν χαρά και να τα απασχολήσουν ευχάριστα τις δύσκολες ώρες που βρίσκονται στο νοσοκομείο.
Οι Ανθομελένιες, λοιπόν, έφτιαξαν τσαντούλες δραστηριοτήτων για 4 παιδάκια. Κάθε τσάντα είχε τρία παιχνίδια με οδηγίες για το πως μπορούν να παιχτούν. Επίσης συνοδεύονταν από ένα γράμμα προς τις μανούλες τους.
Busy Bag No 1
Busy bags...ή Love, Hope, Live!! 1
Busy bags...ή Love, Hope, Live!! 3

«Μαθαίνω τα χρώματα» (διπλοί συνδυασμοί)

Το παιδί πρέπει να τοποθετήσει τα κομμένα παγωτά πάνω στα ίδια παγωτά που βρίσκονται στο μεγάλο πλαστικοποιημένο χαρτί αναγνωρίζοντας έτσι τα χρώματα αλλά και τα ζευγάρια των χρωμάτων αφού κάθε παγωτό έχει δυο γεύσεις.
Το παιχνίδι θα το βρείτε εδώ

Busy bags...ή Love, Hope, Live!! 5

«Χρώματα, Σχήματα και γραμμές»

Χρησιμοποιώντας τα σύρματα πίπας, πρέπει το παιδί να σχηματίσει πάνω στο πλαστικοποιημένο Α4  τα ανάλογα σχήματα. Κάθε σχήμα έχει διαφορετικό χρώμα οπότε μπορεί να μάθει και τα χρώματα.
Busy bags...ή Love, Hope, Live!! 7
«Παίζω με κορδόνια»
Το παιδί πρέπει να περάσει το κορδόνι μέσα από τις τρυπούλες της καρτέλας. Μία από πάνω και μία από κάτω. Μοιάζει με κέντημα. Εναλλακτικά, μπορεί να περνάει το κορδόνι και
ανά δύο τρύπες.
Τα εκτυπώσιμα τα βρήκα μέσω της ανάρτησης της Ελπίδας

Busy Bag No 2

Busy bags...ή Love, Hope, Live!! 9

Busy bags...ή Love, Hope, Live!! 11«Βρουμ βρουμ» 
Το παιχνίδι είναι εύκολο. Το παιδί διαλέγει μια
πίστα. Κρατώντας με το χέρι του το αυτοκινητάκι οδηγεί στους δρόμους.
(Ο μικρός μου γιος χάρισε 2 από τα αυτοκινητάκια του)

Εκτυπώστε τις πίστες από εδώ

Busy bags...ή Love, Hope, Live!! 13

«Μαθαίνω να δένω τα κορδόνια μου»

Ένα παιχνίδι για να μάθει το παιδί να δένει τα κορδόνια του.  Τα εκτυπώσιμα τα βρήκα μέσω της ανάρτησης της Ελπίδας 
 «Memory-παιχνίδι μνήμης»
Οι κάρτες τοποθετούνται μπερδεμένες η μία δίπλα στην άλλη σχηματίζοντας 2 ή 3 σειρές.
Ο/οι παίχτης/ες προσπαθούν να απομνημονεύσουν όσα περισσότερα ζευγάρια εικόνων μπορούνε. Μετά γυρνάνε τις κάρτες από την ανάποδη και προσπαθούνε με την σειρά να βρούνε τα ζευγάρια. Κερδίζει όποιος βρει τα περισσότερα ζευγάρια.

Τα εκτυπώσιμα θα τα βρείτε στο Ανθομέλι

Busy Bag No 3

Busy bags...ή Love, Hope, Live!! 15

Busy bags...ή Love, Hope, Live!! 17«Αστεία Πρόσωπα»

Το παιδί φτιάχνει με τους μαγνήτες αστείες φατσούλες πάνω στο στρόγγυλο μεταλλικό καπάκι, συνδυάζοντας κάθε φορά άλλη μύτη, στόμα, φρύδια κλπ Μπορεί να τα κολλήσει και οποιαδήποτε άλλη μεταλλική επιφάνεια (ψυγείο, πίνακα κλπ) Επίσης μπορεί να ομαδοποιεί μόνο τις μύτες ή μόνο τα στόματα κλπ Τρίτος τρόπος παιχνιδιού είναι να σχεδιαστούνε σε χαρτί πρόσωπα και να δημιουργηθεί εκεί το πρόσωπο. Την ιδέα πήρα από εδώ. Εκτυπώστε τα κι εσείς!
 
«Μαθαίνω να δένω τα κορδόνια μου»
Ένα παιχνίδι για να μάθει το παιδί να δένει τα κορδόνια του.  Τα εκτυπώσιμα τα βρήκα μέσω της ανάρτησης της Ελπίδας 
«Memory-παιχνίδι μνήμης»
Οι κάρτες τοποθετούνται μπερδεμένες η μία δίπλα στην άλλη σχηματίζοντας 2 ή 3 σειρές.
Ο/οι παίχτης/ες προσπαθούν να απομνημονεύσουν όσα περισσότερα ζευγάρια εικόνων
μπορούνε. Μετά γυρνάνε τις κάρτες από την ανάποδη και προσπαθούνε με την σειρά
να βρούνε τα ζευγάρια. Κερδίζει όποιος βρει τα περισσότερα ζευγάρια. Τα εκτυπώσιμα θα τα βρείτε στο Ανθομέλι
Busy Bag No 4
Busy bags...ή Love, Hope, Live!! 19
Εδώ στην φώτο υπάρχει ένα λαθάκι. Αντί για τα σχήματα έχω βάλει την busy bags με τα 2 παζλ!
Busy bags...ή Love, Hope, Live!! 21 
«Παίζω με κορδόνια και χάντρες»
Το παιχνίδι για μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να λειτουργήσει και ως παιχνίδι δημιουργίας κολιέ
ή βραχιολιού. Σε μικρότερα παιδιά λειτουργεί ως εξάσκηση για την λεπτή κινητικότητα περνώντας τα κορδόνια μέσα από τις χάντρες. Επίσης μπορεί μετράει δυνατά καθώς περνάει τις χάντρες και έτσι να μάθει τους αριθμούς. Ή ακόμη να επιλέγει έναν αριθμό και να περνάει μόνο τις αντίστοιχες χάντρες.
«Παίζω με κορδόνια»
Το παιδί πρέπει να περάσει το κορδόνι μέσα από τις τρυπούλες της καρτέλας. Μία από πάνω
και μία από κάτω. Μοιάζει με κέντημα.  Εναλλακτικά, μπορεί να περνάει το κορδόνι και ανά δύο τρύπες. Τα εκτυπώσιμα τα βρήκα μέσω της ανάρτησης της Ελπίδας 
Busy bags...ή Love, Hope, Live!! 23«Παζλ»
Το παιχνίδι
περιέχει 2 παζλ κολλημένα πάνω σε γλωσσοπίεστρα. Ο τρόπος παιχνιδιού είναι
φανερός. Πρέπει να βάλει τις εικόνες σε σειρά ώστε να δημιουργηθούν οι δοσμένες
εικόνες. Την ιδέα την πήρα από τo blog της Ελπίδας 
Busy bags...ή Love, Hope, Live!! 25Εκτύπωσα εικόνες από το ίντερνετ. Ένωσα τα ξυλάκια με κολλητική ταινία. Αναποδογύρισα και κόλλησα με κόλλα σπρέι την εικόνα. Αφού κόλλησε τα πέρασα από πάνω με κόλλα ντεκουπάζ. Πρέπει να στεγνώσει πολύ και μετά αναποδογύρισα και έκοψα στην ένωσή τους με ένα κοπίδι. Προσοχή να είναι καινούργια η λεπίδα γιατί αλλιώς το χαρτί τσαλακώνεται!
Τα παραπάνω παιχνίδια παίζονται και ξαναπαίζονται και δεν είναι μόνο για μια φορά. Γι αυτό και θα τα προτείναμε ανεπιφύλακτα για την έξοδο, τα ταξίδια, την παραμονή στο
σπίτι της γιαγιάς και του παππού
.
Η χαρά μας είναι μεγάλη που συμμετείχαμε ως άτομα αλλά και ως Ανθομέλι σε αυτή την κίνηση! Ελπίζουμε και στον άμεσο μέλλον να οργανώσουμε και πάλι κάτι όμορφο για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς τους.

Τους ευχόμαστε καλή δύναμη! Αν θέλετε κι εσείς να βοηθήσετε αυτά τα παιδιά μπορείτε να διαβάσετε κι εδώ.

Η δράση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε μέσω της ομάδας Μαμαδο-blogs και όλες οι τσαντούλες θα σταλούν την Τρίτη 15/07/14 με το σήμα της ομάδας επάνω.

Άλλα μαμαδοblogs που συμμετέχουν: (ανανεώνεται)

1.     Happy Mum Angie
3.    Make Life
5.    Craftland
13.  Το Ημερολόγιο ενός μωρού
14.  Momma’ s Daily Life
15.  e-mama.gr
16. Μάνα μανούλα μαμά
19. Swanocean
Kathy  and Callie

Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook. Βρείτε όλους τους διαγωνισμούς που τρέχουν στο Ανθομέλι εδώ.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κατερινάκι ποσο ομορφα πραγματα εφτιαξες και εσυ για τα παιδακια. Χιλια μπραβο. Σας διαβαζω τοσες μερες και πραγματικα σας χαιρομαι!!! Γεματες αγαπη, πηρατε την ιδεα και την κανατε ολοκληρη δραση. Μπραβο στη Μενια και στη Μαχη φυσικα και σε ολες εσας τις υπεροχες μανουλες!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Άρθρα

Anthomeli Newsletter

Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας, τις καινούργιες αναρτήσεις, δωρεάν εκτυπώσιμα και τους τρέχοντες διαγωνισμούς.

[revue_subscribe]
Διαβάστε Επίσης