ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εργασία και χαρά ενώ πλένουμε χαλιά!

    Φτάσαμε στον Ιούλιο κι ακόμη με τα χειμερινά χαλιά ήμασταν! Λίγο ο καιρός, λίγο η αναβλητικότητα….Όμως τέλος τα ψέματα! Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Τα χαλιά έπρεπε να πλυθούν. Οπότε δύο πρωινά πήγα στην μαμά Μαρία μαζί με τα παιδιά για να τα πλύνουμε στην βεράντα. Είπαμε μπας και γλυτώσουμε και με το πιεστικό τελειώσουμε γρηγορότερα αλλά μάλλον λόγω της μειωμένης πίεσης του νερού δεν καταφέραμε να το χρησιμοποιήσουμε. Όμως ο παλιός είναι αλλιώς και φυσικά χρησιμοποιήσαμε το λάστιχο. Χαχα!Όμως λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή; Στην αρχή τα παιδιά παίζανε μέσα στο σπίτι αλλά μετά όταν είδαν ότι δεν λέγαμε να τελειώσουμε ήρθαν κι εκείνα έξω. “Να βοηθήσω κι εγώ μαμά;”  Κι άρχισε να βρέχει και να τρίβει η μικρή νοικοκυρούλα μου! Κι εγώ από δίπλα να της δείχνω πως να το κάνει!Εννοείται πως πιο πολύ παίζαμε παρά πλέναμε! (Ευτυχώς που τελειώναμε….)
    Εργασία και χαρά ενώ πλένουμε χαλιά! 1
    Στο τέλος είπα να βγάλω και λίγες φωτογραφίες για να θυμόμαστε την μέρα. Έτσι… όπως θυμόταν η μαμά Μαρία την δική της μαμά να της μαθαίνει να τρίβει τα ξύλινα χωρίς λούστρο πατώματα στο σπίτι τους με την χοντρή βούρτσα. “Πρέπει να μάθεις πως να τα καθαρίζεις”, της έλεγε...”Πως θα καθαρίζεις του σπιτιού σου όταν θα παντρευτείς;” Αν και όταν τελικά παντρεύτηκε δεν υπήρχαν πια αυτά τα πατώματα….
    Ακόμα κι αυτά μένουν στην μνήμη των παιδιών….

    Εργασία και χαρά ενώ πλένουμε χαλιά! 3Κι έτσι για να φτιάξουμε αναμνήσεις είπαμε να παίξουμε. Η γιαγιά δημιούργησε  μια αψίδα νερού και τα παιδιά περνούσαν από κάτω. Τι γέλιο κάνανε δεν μπορώ να σας το περιγράψω!

    Εργασία και χαρά ενώ πλένουμε χαλιά! 5

    Εσείς τελειώσατε με όλες αυτές τις βαρετές δουλειές που  δημιουργούνται με την αλλαγή της εποχής; 

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Καλησπέρα, ονομάζομαι Δάφνη από Βέροια,
      Ακριβώς το ίδιο κάναμε κι εγώ με τα παιδιά μου το Σαββάτο.
      Έχω ένα αγόρι 6 χρονών και μία κορούλα 2,5 χρονών.
      Και χαλιά πλήναμε με το λάστιχο στην αυλή και πληθύκαμε κι εμείς μαζί τους.
      Τρέλα κανονική αλλά το χαρήκανε πάρα πολύ και αυτό είναι που μετράει….

    2. Επιτέλους τελειώσαμε.Τώρα που το σκέφτομαι δεν ήταν και τόσο ασχημα.Με τα παιδιά το διασκεδάσαμε και εμείς.Και του χρόνου

    3. Το έκανα κι εγώ το σπορ (δυστυχώς μόνη) και μπορώ να πω ότι το διασκέδασα γιατί μου αρέσει το πλατσούρισμα. Του χρόνου θα συμμετάσχει και η κόρη…

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης