ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου!

    Αν και μία μέρα νωρίτερα, μου επιτρέπετε ελπίζω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες για τη γιορτή του πατέρα! Σε όλους τους μπαμπάδες που είναι δίπλα στα παιδιά τους και τα στηρίζουν όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά και ψυχολογικά και συναισθηματικά! Ωστόσο, παρόλο που η αγάπη των παιδιών μας προς εμάς είναι δεδομένη (μην αμφιβάλετε καθόλου για αυτό), τον σεβασμό και την αφοσίωσή τους ο μπαμπάς και η μαμά τον κερδίζουν με το να είναι δίπλα τους σε κάθε σημαντική (και μη) στιγμή της ζωής του, κάνοντας μαζί τους απλά και καθημερινά πράγματα, συζητώντας μαζί τους αλλά και δείχνοντας ενδιαφέρον για τα συναισθήματα και τις πράξεις τους.

    Με αγάπη προς τους μπαμπάδες

    Κι εσείς οι μπαμπάδες που μας διαβάζετε τώρα μην ξεχνάτε όταν επιστρέφετε σπίτι το βράδυ και κλείνει η πόρτα πίσω σας να προσπαθείτε, όσο περισσότερο μπορείτε, να κλείνετε και την πόρτα του μυαλού σας, έτσι ώστε να σταματήσουν να τριγυρνούν εκεί μέσα οι σκέψεις περί δουλειάς και οικονομικών προβλημάτων. Εκείνη την ώρα πρέπει να είστε ουσιαστικά παρόντες και να χαρείτε τα παιδιά σας πριν τον βραδινό ύπνο. Αγκαλιάστε τα, φιλήστε τα, παίξτε μαζί τους. Και κυρίως ρωτήστε τα πως πέρασαν την μέρα τους, πως τα πήγαν στο σχολείο, αν διάβασαν, αν κάτι τους στεναχώρησε ή τους χαροποίησε. Κι αν δεν ξέρετε τι έχει συμβεί εκείνη την ημέρα ρωτήστε στα κρυφά τη μαμά που σίγουρα θα το γνωρίζει! Φυσικά μπορείτε να ρωτήσετε και τα ίδια τα παιδιά!

    Η σχέση σας χτίζεται με απλά και μικρά τουβλάκια κάθε μέρα, κάθε στιγμή! Η τηλεόραση, ο υπολογιστής και το κινητό μπορούν να περιμένουν μισή με μία ώρα ώσπου να πάνε για ύπνο. Τωρα ειδικά το καλοκαίρι που δεν έχουν σχολείο είναι ακόμη πιο εύκολο να γίνουν οι δεσμοί ακόμη πιο δυνατοι. Να κάνετε δραστηριότητες μαζί, να πάτε  βόλτα, για μπάνιο, στο σινεμά, για ποδήλατο, να παίξετε μπάσκετ, να πάτε για ψάρεμα ακόμα και να δείτε όλοι μαζί το μουντιάλ!

    Με αγάπη προς τις μαμάδες

    Αλλά κι εσείς οι μαμάδες! Μην περιμένετε να επιστρέψει ο μπαμπάς για να πείτε ό,τι αταξία έκαναν τα παιδιά ή πόσο σας δυσκόλεψαν όλη μέρα! Η μπαμπάς δεν είναι ο μπαμπούλας! Ενημερώστε τον μπαμπά από νωρίς τηλεφωνικά για να ξέρει τα τεκτενόμενα της ημέρας και να είναι προετοιμασμένος ώστε να φερθεί ανάλογα.

    Και με όλα αυτά που γράφω μην με παρεξηγήσετε! Δεν είμαι τέλεια μάνα, ούτε ο άντρας μου ο τέλειος πατέρας. Αλλά είμαστε και οι δυο ανοιχτοί στις συμβουλές για να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι! Για τα παιδιά μας!

    Μικρές εκπλήξεις για τη γιορτή του πατέρα

    Κερνάμε τουρτίτσα, λοιπόν, σήμερα! Αν και η συγκεκριμένη τούρτα φτιάχτηκε ειδικά για τα γενέθλια του μπαμπά μας και νομίζω ότι ταιριάζει γάντι και στη γιορτή του πατέρα!

    Τούρτα για γιορτή του πατέρα
    Τούρτα Πουκάμισα-Γραβάτα

    Για τη γιορτή του πατέρα, του ετοιμάσαμε πρωινό στο κρεβάτι με καφέ και τηγανίτες, γράψαμε καρτούλα σπέσιαλ (αυτή ήταν από την μαμά γραμμένη), και φυσικά συμπληρώσαμε τη λίστα με τις ερωτήσεις για τον μπαμπά όπως και πέρυσι! Αλήθεια πόσο καλά τον ξέρουν τα παιδιά; Τις περυσινές τους απαντήσεις τις έχω κρατημένες και θα έχει ενδιαφέρον να κάνουμε μια σύγκριση.

    Το καλύτερο του γιου (6 ετών): Θυμώνω όταν ο μπαμπάς….. απάντησε: Δεν είναι μέρα για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση.

    Το καλύτερο της κόρης (8 ετών) : Θυμώνω όταν ο μπαμπάς ….. απάντησε: Δεν θυμώνω ποτέ

    Σημείωση: Δεν ήταν μαζί μας ο μπαμπάς όταν τα γράφανε/υπαγόρευαν στη μαμά τις απαντήσεις τους

    Πρωινό για γιορτή του πατέρα
    Γιορτή του Πατέρα – Πρωινό

    Εννοείται υπήρχε και δωράκι! Ένα πύργο με memo χαρτάκια τα οποία είχαν ζωγραφίσει γύρω γύρω τα παιδιά. Μηνύματα, καρδούλες, και φιλάκια από την κόρη προς τον μπαμπά και μηνύματα και ζωγραφιές από τον γιο.

    Δώρο για γιορτή του πατέρα
    Δωράκι για γιορτή του πατέρα

    Διαβάστε περισσότερα:

    Και του χρόνου μπαμπάδες!

    Γιορτή του πατέρα
    Δύσκολο το κουβάλημα του δίσκου οπότε δυο δυο πάνε οι Χιώτες….
    Γιορτή του πατέρα
    Αν και μας πρόλαβε ο μπαμπάς και ξύπνησε, τον ξαναέστειλα στο κρεβάτι πριν το καταλάβουν τα παιδιά για να μπορέσουν να το ξυπνήσουν εκείνα μ΄ ενα γλυκό φιλί.

    Διαβάστε ακόμη στο Ανθομέλι:

    Εύχομαι να περάσετε υπέροχα σήμερα και να δείξετε στον μπαμπά σας πόσο τον αγαπάτε! Μικροί και μεγάλοι!!!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Το κάτι άλλο οι ερωτήσεις για τον μπαμπά! Ακούς εκεί όλα για το μπαμπά μου!
      Να χαίρεστε το μπαμπά σας και να σας χαίρεται κι εκείνος! 'Άλλωστε πως να μη σας χαίρεται τόσο κέφι που έχετε!
      Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου που με εμπιστεύεσαι για τις όμορφες οικογενειακές στιγμές σου και χαίρομαι που σου αρέσουν οι τουρτίτσες μου. Πάντα χαρές και γιορτές εύχομαι στο σπιτικό σας.
      Φιλιά πολλά!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης