Επιχείρηση «Παλιά Λάστιχα» (γ΄μέρος) – Ζαρτινιέρες και παγκάκι

Kathy

Κατασκευές με παλιά λάστιχα

Και με την σημερινή ανάρτηση ολοκληρώνουμε την επιχείρηση «Παλιά Λάστιχα». Μετά τον κροκόδειλο και την πυραμίδα για σκαρφάλωμα από λάστιχα σήμερα θα σας δείξω την χρήση των παλιών λάστιχων ως ζαρντινιέρες με διάφορους τρόπους.

Ο πρώτος και ευκολότερος τρόπος χρήσης τους είναι να φτιάξουμε  ζαρντινιέρες με τρία, δύο ή ένα λάστιχα και να τοποθετήσουμε στο εσωτερικό τους μια γλάστρα.

Το φυτό αυτό είναι πολύ ανθεκτικό και εύκολο. Λέγεται τηλέγραφος. Απ ότι έμαθα όμως, λένε πως σου κλέβει όλες τις επιθυμίες…..

Καλό θα είναι να βιδώσουμε τα λάστιχα μεταξύ τους για μεγαλύτερη σταθερότητα. 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Αν πρόκειται για ένα μόνο λάστιχο μπορείτε να το γεμίσετε με χώμα, να βάλετε φυτόχωμα μόνο πάνω πάνω και να φυτέψετε λουλούδια.

Επίσης μπορείτε αν έχετε μικρά δέντρα να περάσετε τα λάστιχα από πάνω ώστε να δημιουργήσετε μια ζαρντινιέρα γύρω από τον κορμό τους στην ρίζα τους. Προσθέστε χώμα και φυτεύετε ό,τι λουλούδι σας αρέσει! 


Αν πάλι τα δέντρα σας είναι αρκετά ψηλά και φουντωτά μπορείτε να κόψετε το λάστιχο στην μέση, να δημιουργήσετε πάλι το σχήμα του γύρω από τον κορμό του και να ενώσετε τα δύο κομμάτια με βίδες.

Μια σύνθεση από λάστιχα θα ήταν επίσης καλή ιδέα. Μπορείτε να βάλετε χώμα ή να τοποθετήσετε στο εσωτερικό τους γλάστρες σε διάφορα μεγέθη.

Τι θα λέγατε για μια ζαρντινιέρα στον τοίχο; Ενδείκνυται και για μπαλκόνια! 

 
Για να το κάνετε θα πρέπει πρώτα να υπολογίσετε το σημείο που θέλετε να βάλετε το λάστιχο. Τρυπάτε το λάστιχο σε 3 τουλάχιστον σημεία. Τοποθετείτε το λάστιχο στον τοίχο και σημαδεύετε στις τρύπες. Τρυπάτε με το δράπανο.

Τοποθετείτε στις τρύπες ούπα και μετά βιδώνετε το λάστιχο με τις βίδες. 

 

Είτε επιλέξετε γλαστράκια, είτε βάλετε χώμα με κάποια φυτά που πέφτουν προς τα κάτω το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο!

Θα κλείσω την ανάρτηση με μια ακόμη κατασκευή με λάστιχα που είδα σε ένα άλλο σχολείο και μου άρεσε πάρα πολύ! Παγκάκι φτιαγμένο με παλιά λάστιχα!

Δυστυχώς η φωτογραφία είναι νυχτερινή και δεν είναι τόσο πετυχημένη!

Για την κατασκευή θα χρειαστείτε 4-6 λάστιχα ανάλογα με το ύψος που θέλετε να έχει το παγκάκι. 

Γεμίζετε τα λάστιχα με τσιμέντο και αφού στεγνώσει βιδώνετε δύο σανίδια πάνω στο τσιμέντο. 

Σας άρεσαν; Έχετε κάνει κάτι παρόμοιο; Ελπίζουμε να σας εμπνεύσαμε και να πραγματοποιήσετε κάποιες από αυτές. 

Θα χαρούμε να μας στείλετε φωτογραφίες κι από τις δικές σας κατασκευές με λάστιχα! (τις ήδη υπάρχουσες ή αυτές που θα φτιάξετε!)

Kathy