ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βουρτσίζω, βουρτσίζω, τα δόντια καθαρίζω! (+ 2 εκτυπώσιμα)

    Τελευταίο ολόκληρο σαββατοκύριακο της Άνοιξης αυτό που διανύουμε, ανθομελάκια μου. Το καλοκαιράκι είναι τόσο κοντά μας που δεν το πιστεύω! Νομίζω πως αυτή η σχολική χρονιά πέρασε πολύ γρήγορ. Το λέω βέβαια τώρα που τελειώνει…. Αλλά αυτή τη στιγμή έτσι ακριβώς νιώθω.

    Φέτος η κόρη μου στην β΄δημοτικού αφιέρωσαν την χρονιά στην υγιεινή διατροφή. Η δουλειά που έγινε ήταν πολύ καλή γιατί πλέον μείωσε και τα λίγα ανθυγιεινά που έτρωγε! Η δασκάλα ζήτησε την συνεργασία μας ώστε τα παιδιά να παίρνουν στο σχολείο μόνο υγιεινό κολατσιό (ευτυχώς δεν υπάρχει κυλικείο). Κι αφού το παιδί “ό,τι βλέπει κάνει” έπρεπε κι εμείς να τρώμε στο σπίτι όσο πιο υγιεινά γίνεται! Πλέον η κόρη μου συμβουλεύει και εμάς!

    Πακέτο με την υγιεινή διατροφή πάει και η υγιεινή των δοντιών φυσικά! Στόχος λοιπόν των μαθητών ήταν να βουρτσίζουν τα δόντια τους πρωί, μεσημέρι, βράδυ για μία εβδομάδα ώστε να πάρουν το βραβείο αστραφτερού χαμόγελου! Φυσικά η δασκάλα τους έδωσε ένα πρόγραμμα εβδομαδιαίο ώστε να τσεκάρουν κάθε φορά που βουρτσίζουν τα δόντια τους. Έτσι, τυπώσαμε κι ακόμη ένα για τον αδερφό της, τα κολλήσαμε στο μπάνιο και βάλαμε δίπλα ένα μαρκαδόρο και ξεκινήσαμε

    Είχα ακούσει παλιότερα ότι όταν θέλουμε να αποκτήσουμε μια συνήθεια αρκεί μια εβδομάδα επανάληψης αυτού που θέλουμε να συνηθίσουμε. Μετά τα πράγματα είναι πιο εύκολα! 
    Στο σπίτι μας το βούρτσισμα των δοντιών δεν ήταν κάτι καινούργιο. Τους είχα μάθει, ειδικά το πρωί, να πλένουν τα δόντια τους. Το μεσημέρι δεν τα πλένανε πάντα. Όσο για το βράδυ προσπαθούσα αρκετά αλλά πολλές φορές δεν ήταν εφικτό λόγω της νύστας και της κούρασης. Κακό αυτό, δεν λέω, αλλά είναι η αλήθεια. Αυτή τη βδομάδα λοιπόν με τα τσεκαρίσματα παρατήρησα πως τα παιδιά το θυμόταν από μόνα τους χωρίς εγώ να πρέπει να αρχίσω το κήρυγμα! Η βδομάδα τελείωσε και ο στόχος επιτευχθεί! 

    Εγώ, λοιπόν (μην χάσω) θέλησα να φτιάξω ένα δικό μου ημερολόγιο βουρτσίσματος των δοντιών, λίγο πιο χαρούμενο και χρωματιστό από αυτό που πήραν από το σχολείο που θα ήταν για περισσότερες μέρες, τρεις εβδομάδες για την ακρίβεια. Απλά για να μην το κάνω πολύ υπερβολικό αφαίρεσα το μεσημεριανό βούρτσισμα. Προτιμώ να τα πλένουν δύο φορές (κι αν θυμηθούν και το μεσημέρι) παρά να γίνει το βούρτσισμα άλλος ένας βραχνάς για να αρχίζω τις υπενθυμίσεις.

    Βουρτσίζω, βουρτσίζω, τα δόντια καθαρίζω! (+ 2 εκτυπώσιμα) 1
    Τα παιδιά κυκλώνουν ή χρωματίζουν τον ήλιο και το φεγγάρι ότνα βουρτσίσουν τα δόντια τους

    Μπορείτε να το αποθηκεύσετε και να τυπώσετε κι από εδώ. (Πατήστε Λήψη για αποθήκευση ή κατευθείαν Εκτύπωση)

    Φυσικά μετά από τόση προσπάθεια πρέπει να επιβραβεύσουμε τα παιδιά με κάποιον τρόπο! Τουλάχιστον την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσουν το ημερολόγιο βουρτσίσματος.

    Να λοιπόν το βραβείο αστραφτερού χαμόγελου από το Ανθομέλι! 
    Βουρτσίζω, βουρτσίζω, τα δόντια καθαρίζω! (+ 2 εκτυπώσιμα) 3

    Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εκτυπώσετε και από εδώ.
    (Πατήστε Λήψη για αποθήκευση ή κατευθείαν Εκτύπωση)

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλα εκτυπώσιμα από το Ανθομέλι (εγώ τα χρησιμοποιώ κατά κόρον και με έχουν βοηθήσει πολύ) ώστε να βοηθήσετε τα παιδιά να οργανωθούν και να προγραμματιστούν όχι μόνο όταν πάνε στο σχολείο αλλά και σε λίγο που θα έχουν διακοπές. Γιατί πιστεύω πως και στις διακοπές ακόμη ένα προγραμματάκι μπορούμε να έχουμε!  (αλλά αυτά θα τα πούμε σε άλλη ανάρτηση!)

    Ημερήσιο πρόγραμμα

    Το καθημερινό πρόβλημα στην βρεφική και νηπιακή ηλικία και Πριν πάμε σχολείο (Θα μπορούσε να λειτουργήσει τέλεια και το καλοκαίρι)

    Το καθημερινό πρόγραμμα στη βρεφική και νηπιακή ηλικία
    – See more at: https://www.anthomeli.com/2011/11/blog-post_16.html#sthash.MGzBavSK.dpuf

    Πρόγραμμα μετά τον γυρισμό από το σχολείο

    Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακο και καλή….ψήφο!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    15 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πολύ ωραίο Κατερίνα μου!! Πρωί κι εμέις τα πλένουμε αλλά το βράδυ -δυστυχώς όχι πάντα.. Αλλά που θα πάει .. θα το στρώσουμε το πρόγραμμα!! φιλιά

      • Λοιπόν καιρός να ξεκινήσετε! Αυτό το βραβείο ή και ένα δωράκι συμβολικό ίσως να είναι ο πρώτος στόχος για να γίνει το βούρτσισμα καθημερινή συνήθεια.

    2. Κορίτσια το βραδινό βούρτσισμα είναι και το πιο σημαντικό, αν είναι να επιλέξετε να τα πλένετε μια φορά ας είναι τουλάχιστον το βράδυ… και πρέπει να κρατάει τουλάχιστον 4 λεπτά. Πάντως είναι ένας πολύ καλός τρόπος το βραβείο για να δελεάσετε τα παιδάκια! Καλό κουράγιο μαμάδες :))

    3. Πολύ ωραία ιδέα για τα μικρά παιδιά! Μπαίνουν σε πρόγραμμα και μαθαίνουν πιο εύκολα βλέποντας το σαν παιχνίδι! Το ημερολόγιο και το βραβείο που ετοίμασες είναι τέλεια!!!

    4. Πολύ πολύ ωραίο! Εγώ δυστυχώς μόνο το βραδυνό βούρτσισμα εχω σίγουρο! Το πρωί δε σηκώνονται με τίποτα και με τη ψυχή στο στόμα σηκωνονται για το νήπιο! Τώρα που θα παει ο μεγάλος δημοτικό πρεπει να τον στρώσω…

    5. Πάρα πολύ ωραίο Κατερίνα! Σε ευχαριστούμε! Μα γιατί όλα τα παιδάκια θέλουν κυνήγι σε ό,τι έχει να κάνει με την καθαριότητα; Στέλνω φιλιά

    6. Το κατέβασα και θα περιμένω το βράδυ να το βάλουμε σε εφαρμογή! Μόνο που αντί για βραβείο, εμείς είμαστε ακόμη στην ηλικία των αυτοκόλλητων… που θα δώσει αφειδώς η μαμάκα! Σ' ευχαριστώ!

    7. Θα το κατεβάσω! Μπορεί η Δώρα να είναι μικρούλα ακόμα, αλλά νομίζω θα καταλάβει έστω και λίγο! Και θα γίνει και μια όμορφη συνήθεια αλλά και ένα όμορφο αναμνηστικό!
      Ευχαριστούμε Ανθομελάκια!

    8. Θα το εκτυπώσω. Ψαχνω και αυτό με τα εκτυπωσιμα σχεδια για το τι να κανει ενα παιδι οταν γυριζει από το σχολειο. Το ειχα τοσο καιρο στο ψυγειο και τώρα που το εβγαλα ο μικρός το ζηταει. Βοηθάνε πολύ αυτες οι ιδεες παιδια. Ευχαριστούμε.

    9. Κατερινάκι είναι φανταστική η ιδέα σου για τα παιδάκια που δυσκολεύονται να θυμηθούν να βουρτσίσουν τα δοντάκια τους. Παρόλο που ευτυχώς δεν έχουμε πρόβλημα και το έχουν βάλει στο καθημερινό τους πρόγραμμα πρωί και βράδυ, θα τα τυπώσω, για παιχνίδι περισσότερο.
      Θα το πρωθήσω στους φίλους μου!!!
      Πολύ σ/ευχαριστούμε!!!

      • Τα παραπάνω εκτυπώσιμα δεν κατεβαίνουν μέσω scribd! (το scribd είναι δωρεάν φτάνει να έχεις λογαριασμό. Μπορείς και με το προφίλ σου στο facebook να συνδεθείς επίσης. Μπορείς να τα κατεβάσεις τα αρχεία στον υπολογιστή σου και να τα εκτυπώσεις ή να τα εκτυπώσεις κατευθείαν από το link που δίνουμε. Πες μου αν εχεις και πάλι πρόβλημα.
        Kathy

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης