Επιχείρηση «Παλιά λάστιχα» (μέρος 1ο)

Kathy

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και παρόλο που σήμερα ξύπνησα από τις βροντές το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν υπερβολικά ζεστό και γεμάτο με δραστηριότητες. Παρολαυτά ο καιρός έχει ήδη στρώσει και μπαίνουμε και πάλι σε καλοκαιρινό mood! 

Χτες βάλαμε οικογενειακώς το λιθαράκι μας στην βελτίωση της αυλής του σχολείου του μικρού μας που έγινε με την πρωτοβουλία του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αλλά και των εκπαιδευτικών.

Εδώ και πολύ καιρό βλέπω διάφορες κατασκευές με παλιά λάστιχα στο ίντερνετ, όπως φαντάζομαι πολλοί από εσάς. Πόσοι από εσάς, όμως, έχετε δοκιμάσει να τις πραγματοποιήσετε για τον δικό σας χώρο;

Για μένα όλα άρχισαν πριν λίγο καιρό με την κοινοποίηση μιας ανάρτησης με ιδέες κατασκευών με παλιά λάστιχα από μια μαμά του νηπιαγωγείου μας στην σελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.  Η διευθύντρια του σχολείου ξεσηκώθηκε, βρήκε από κάποιο βουλκανιζατέρ λάστιχα και τα μετέφερε στο σχολείο με το αυτοκίνητό της. Έχοντας το βασικό υλικό που είναι τα λάστιχα, περάσαμε στο επόμενο βήμα. Έπρεπε να αποφασίσουμε ποιες από τις ιδέες που βρήκαμε μπορούσαμε να υλοποιήσουμε για την διαμόρφωση της αυλής του σχολείου, χωρίς πολλά χρήματα. Αφού καταλήξαμε, δώσαμε ραντεβού για το Σαββατοκύριακο, καλέσαμε όσους μπορούσαν να βοηθήσουν…. κι ο Θεός βοηθός! Τα παιδιά φυσικά ήταν μαζί μας! Αντηλιακό, καπέλα, εργαλεία, φαγώσιμα, νερά και αναψυκτικά που φέραμε μαζί μας και πολύ πολύ διάθεση ήταν αυτά που είχαμε για να ξεκινήσουμε!

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Δεν ήταν κάτι καινούργιο αυτό για τους γονείς του σχολείου μας. Πριν λίγους μήνες είχαν μαζευτεί για βάψουν τα κάγκελα του αυλόγυρου, να χρωματίσουν τους άχαρους τοίχους του κτιρίου αλλά και να σχεδιάσουν σχέδια-παιχνίδια στα πλακάκια της αυλής!  Έτσι δημιουργήθηκε ο κήπος της χαράς για τα παιδιά μας! Κι όχι μόνο για τα δικά μας αλλά κι αυτά που πρόκειται να έρθουν στο σχολείο αυτό τα επόμενα χρόνια. Κι εφόσον η πολιτεία δεν ασχολείται με αυτά όσο θα έπρεπε πήραμε εμείς την πρωτοβουλία. 

Ψάχνοντας στο ίντερνετ, βρήκα πολλές φωτογραφίες με φανταστικές ιδέες κατασκευών με παλιά λάστιχα αλλά ελάχιστα tutorial ή συμβουλές.
Γι αυτό θα προσπαθήσω σε αυτή την ανάρτηση, με τις φωτογραφίες που πρόλαβα να βγάλω αλλά και με όσα θα γράψω, να δώσω όσο μπορώ καλύτερα την διαδικασία κατασκευής τους. 

Μέρα πρώτη:
Βάψιμο των λάστιχων με λαδομπογιά

Δεν ήταν λίγα τα λάστιχά…. ήταν πάνω από 30 και βάφτηκαν όλα με το χέρι! Αν διαθέτετε πιστόλι η διαδικασία θα είναι πιο γρήγορη αλλά προσοχή στον αέρα! 

Η αλήθεια είναι ότι ίσως δεν είναι και πολύ καλή η επιλογή αυτού του τύπου
χρώματος. Σε περίπτωση που πάρετε λαδομπογιά επιλέξτε καλύτερα
λαδομπογιά νερού για να διαλύεται με νερό και όχι με νέφτι. 
Η λαδομπογιά βέβαια είναι περισσότερο πιθανό να ξεφλουδίσει.  Καλύτερη επιλογή από άποψη διάρκειας,
αλλά σαφώς ακριβότερη, είναι το σπρέι για αυτοκίνητα. Όμως εμείς επιλέξαμε την λαδομπογιά αφού ήταν πιο οικονομική.
Στην πορεία θα φανεί
κατά πόσο θα κρατήσει η μπογιά…το έχουμε κι εμείς απορία! 

Χρησιμοποιήστε ένα μουσαμά για να βάζετε τα λάστιχα. Το κάτω αλλά και το εσωτερικό μέρος τους δεν είναι απαραίτητο να βαφεί Εξαρτάται πάντα από την κατασκευή. 

Μέρα δεύτερη: 
Συναρμολόγηση

Σήμερα θα παρουσιάσω μία από τις δημιουργίες μας! (Σε επόμενες αναρτήσεις οι υπόλοιπες….)
Είναι ένας κροκόδειλος!  
Ένας κροκόδειλος φτιαγμένος από παλιά λάστιχα που «περπατάει» στο…. γκαζόν!

Φτιάχτηκε από ένα πολύ μεγάλο λάστιχο που η υφή του έμοιαζε πολύ με το δέρμα του κροκόδειλου και δύο πολύ μικρά και στενά λάστιχα
 

Αρχικά έπρεπε να κοπούν τα λάστιχα. Δύσκολη δουλειά και πολύ βρόμικη! Το κόψιμό τους έγινε με τροχό αλλά προτιμότερη λύση είναι το σιδεροπρίονο.

Ακολούθησε η συναρμολόγηση. Το σώμα και το κεφάλι είναι ένα μόνο λάστιχο. 
 

Για να είναι σταθερό τρυπήσαμε και στην συνέχεια καρφώσαμε πασαλάκια στα σημεία που λύγιζε το λάστιχο.

 Όσο για τα πόδια του βιδώθηκαν πάνω στο σώμα. 

Για τα μάτια και την μύτη χρησιμοποιήσαμε 2 καπάκια, 2
μπαλάκια
και το καπάκι από απορρυπαντικό πιάτων και τα κολλήσαμε με
σιλικόνη
.

Δεν σας κρύβω πως ανυπομονώ να δω τα παιδιά την Τρίτη! Θέλω να δω τις αντιδράσεις τους όταν τον αντικρίσουν αλλά και με ποιον τρόπο θα παίξουν με αυτόν!!!

Αυτά για σήμερa! Επανέρχομαι σύντομα και με τις επόμενες κατασκευές γιατί ελπίζω αυτό να σας ενθουσίασε όπως και εμάς!
 
Επίσης να σας ενημερώσω πως έρχονται διαγωνισμοί! Γι’ αυτό…μην χαθούμε! 
 
 
Kathy