Το κυνήγι των κρυμμένων… πασχαλινών αυγών!

Callie

Και να που φτάσαμε στην τελευταία ημέρα των πασχαλινών διακοπών! Όλοι λίγο ή πολύ φάγαμε, ήπιαμε, διασκεδάσαμε και φυσικά προσπαθήσαμε να μπούμε στο κλίμα αυτής της τόσο σημαντική εορτής! Αυτά εμείς οι μεγάλοι δηλαδή… γιατί τα παιδιά το μόνο που έκαναν ήταν να παίζουν, να παίζουν, να παίζουν και άντε να δούνε και λίγο τηλεόραση! Και καλά κάνανε δηλαδή γιατί όπως και να το κάνεις σαν τις διακοπές δεν έχει! Εμάς φέτος τα ξαδερφάκια είχαν την χαρά να είναι όλα μαζί για έξι ολόκληρες ημέρες… κάτι που τους ξετρέλανε και τους έφερε ακόμα πιο κοντά! Έπαιξαν, κοιμήθηκαν μαζί, είδαν dvd, πήγαν βόλτες, παιδότοπο και φυσικά δεν παραλείψαμε να τους βάλουμε στο κλίμα των ημερών (εκτός από το να πάνε στην εκκλησία) με ένα ξενόφερτο έθιμο. Ένα έθιμο που κάθε χρόνο παίζουν ακόμα και στον Λευκό Οίκο…. εμάς θα γλίτωνε, χεχε! Η Μαρία, μάλιστα, όταν της ανακοινώσαμε ότι θα παίξουμε το κυνήγι των κρυμμένων πασχαλινών αυγών… ενθουσιάστηκε από την χαρά της, που το ήξερε, καθώς η δασκάλα τους τούς είχε ενημερώσει γι αυτό το ξενόφερτο έθιμο και έτσι φούσκωσε από την περηφάνια της! Ήταν αποφασισμένη  να νικήσει και φυσικά να το πει όλο χαρά στη δασκάλα της όταν θα ξεκινούσε το σχολείο!kinigi_xamenou_sokolateniou_avgoy

Το κυνήγι των κρυμμένων σοκολατένιων αυγών

Ανάλογα με το πόσα παιδιά θα παίξουν αγοράστε και τα ανάλογα σοκολατένια αυγουλάκια. Εμείς με τρία παιδιά, αγοράσαμε ένα σακουλάκι που είχε περίπου 35 αυγουλάκια! Υπολογίστε περίπου 8-10 σοκολατάκια για κάθε παιδί καθώς ειδικά εάν είναι μεγάλα τα βρίσκουν εύκολα και έτσι θα τελειώσει πολύ γρήγορα το παιχνίδι.
(Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψεύτικα αυγά ειδικά αν πρόκειται για μια μεγάλη αυλή και αν το παίξετε μια πολύ ηλιόλουστη μέρα).
 
Στην περίπτωσή μας τα κρύψαμε στον κήπο πριν έρθουν στον παππού και στην γιαγιά και έτσι πριν το φαγητό (και ανάμεσα σε ούζα, σερβιρίσματα και πήγαινέλα) ξεκίνησε το παιχνίδι. Θα πρότεινα να μην το κάνετε κι εσείς! Επιλέξτε μια πιο «νεκρή» ώρα για να το απολαύσετε καλύτερα.
 
Ανάλογα, φυσικά, με την ηλικία των παιδιών επιλέξτε και τις κρυψώνες. Εμείς είχαμε και εύκολα και δύσκολα μέρη γιατί οι ηλικίες ήταν από δυόμιση έως οκτώ χρονών… οπότε θέλαμε να είμαστε δίκαιοι!
Το αστείο είναι ότι η κόρη της Κατερίνας άρχισε να τα βρίσκει πριν καν αρχίσει το παιχνίδι (τελικά μερικά παραήταν σε εμφανές σημείο, χι χι). Ωστόσο, της ζητήσαμε αυτά τα «ευκολάκια» να τα αφήσει για τη Μελίτα και τον Θάνο και μπορώ να πω ότι στάθηκε στο ύψος της!
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν καλύτερο απ’ ότι περιμέναμε γιατί παρόλο που τη Μελίτα δεν την υπολογίζαμε έπαιζε με ζήλο για να βρει τα σοκολατάκια και όταν στο τέλος η καημένη είδε ότι είχε τα λιγότερα, με το ζόρι την πείσαμε να μην αρχίσει τα κλάματα! Υπήρχε ανταγωνισμός… όχι αστεία!
Φυσικά νικήτρια ήταν η Μαρία με το σακουλάκι της να έχει γεμίσει σοκολατάκια… αλλά και ο Θάνος δεν τα πήγε και άσχημα! Αν θυμάμαι καλά είχε μόνο 2-3 λιγότερα και έτσι θεωρώ ότι ήταν εξίσου άξιος!
Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, οι θέσεις ποικίλαν… από τις γλάστρες, το χώμα, την ψησταριά, τη βρύση της αυλής… όλα τα είχε ο μπαξές! Αααα, να μην ξεχάσω να σας προτείνω να τα τυλίξετε και σε διαφάνεια καθώς ανάλογα με το πόση ώρα θα μείνουν στο χώμα ή στα λουλούδια όλο και κάτι μπορεί να προσελκύσουν… στην καλύτερη μυρμηγκάκια!
Αυτό το σοκολατάκι ήταν το πιο δύσκολο.
Ηταν το τελευταίο που βρέθηκε και αυτό με την βοήθειά μας!
Επίσης καλό θα ήταν καθώς τα κρύβετε (και ειδικά εάν είναι περισσότερα από 30 τα σοκολατάκια) να σημειώνετε που τα κρύβετε σε ένα χαρτί ή  να βγάζετε και καμιά φωτογραφία ή τουλάχιστον, να τα μετρήσετε σωστά… εμείς βρίσκαμε σοκολατάκια μέχρι και την επόμενη μέρα, χαχα! Κάποιος έκανε λάθος στο μέτρημα!
Εάν μάλιστα έχετε και καλαθάκια… τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο όμορφο. Εμείς τους δώσαμε σακουλάκια (πολυμπάγκ).. όχι ότι τους πείραξε δηλαδή… απλά τα καλαθάκια θα ήταν πιο όμορφα οπτικά!
Αν και το Πάσχα τελείωσε κρατήστε την ιδέα για την επόμενη χρονιά και να είστε σίγουρες ότι ακόμα και οι μεγάλοι είναι πιθανό να μπουν στο κλίμα. Αν μάλιστα δεχτούν να παίξουν και αυτοί ενεργά, σιγουρευτείτε ότι κρύψατε και κάποια από τα σοκολατάκια αρκετά καλά για να δυσκολευτούν και λιγάκι και να γελάσετε και περισσότερο!
Όσο για εμάς και αφού φορτώσαμε καλά τις μπαταρίες μας, επανερχόμαστε δριμύτερες από Δευτέρα με πολλές καινούργιες αναρτήσεις για πάρτυ, ιδέες για δημιουργικό παιχνίδι και φυσικά με τις δικές μας αναμνήσεις του φετινού Πάσχα!

Κατερίνα-Κάλη


Υ.Γ. Δείτε επίσης το Κυνήγι του θησαυρού στο camping (εξερεύνηση) αλλα και το Εναλλακτικο Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού στη Φύση (Scavenger Hunting)

Υ.Γ. Για περισσότερες Πασχαλινές Αναρτήσεις δείτε την κατηγορία Πάσχα αλλά και τις αναρτήσεις μας εδώ: 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Πασχαλινά έθιμα και άλλες παραδόσεις

Ανασκόπηση Πασχαλινών αναρτήσεων ή απλά Ιδέες για το Πάσχα! (Easter Roundup)