ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Κυριακάτικη οικογενειακή βόλτα με πασχαλινές δραστηριότητες

    Γεια σας ανθομελάκια! Χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη! Μετά από λίγες μέρες αποτοξίνωσης και ξεκούρασης επανερχόμαστε δειλά δειλά. Τα νέα του δικού μας Πάσχα και των κοινών διακοπών μας τα αφήνω να σας τα διηγηθούμε τις επόμενες μέρες. Για την ώρα όμως τι θα λέγατε να πάμε μια βόλτα στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και να δούμε πως τα περάσαμε στις πασχαλινές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν την Κυριακή των Βαΐων;

    Κυριακάτικη οικογενειακή βόλτα με πασχαλινές δραστηριότητες 1

    Όλα ξεκίνησαν με μια κοινοποίηση από τις Πυγολαμπίδες στο κλουβί και την Ιωάννα που πραγματικά εμάς τους Θεσσαλονικείς μας ενημερώνει για όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που μπορούμε να συμμετέχουμε με τα παιδιά μας! Εγώ ως συνήθως το έδεσα σχοινί κορδόνι στο μυαλό μου! Το πρωινό της Κυριακής είχε κανονιστεί!

    Και ναι, επιτέλους σταμάτησαν τα σχολεία και ξεκίνησαν οι διακοπές του Πάσχα! Για άλλους γονείς ίσως να ήταν δύσκολα μιας και λόγω δουλειάς και έλλειψης σχολείου δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα παιδιά, αλλά για μας είναι βάλσαμο μιας και θα είμαστε επιτέλους όλη η οικογένεια μαζί χωρίς πολλές υποχρεώσεις!
    Ο τελευταίος μήνας ήταν δύσκολος για μας όχι μόνο λόγω του ατυχήματος αλλά και λόγω της ιδιαιτερότητας της δουλειάς μιας και έπρεπε να λείπουμε  αρκετές ώρες… ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Ειδικά τον μπαμπά τον βλέπανε λιγότερο και τους είχε λείψει πάρα πολύ. Έτσι, με το που τελειώσαμε με τις δουλειές μας Σάββατο μεσημέρι, ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο της οικογένειας!

    Το Σάββατο το απόγευμα πήγαμε σε ένα παιδότοπο με τους κουμπάρους μας για να παίξουν τα παιδιά που είχαν να βρεθούν μεταξύ τους πάνω από 4 μήνες! Ένα θα σας πω ..με το που πέσαν στο κρεβάτι το βράδυ κοιμήθηκαν σε 2 δευτερόλεπτα!

    Την άλλη μέρα πήγαμε στις πασχαλινές δραστηριότητες την Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και περάσαμε ένα πολύ όμορφο και δημιουργικό πρωινό μαζί με τα παιδιά. Ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος κι εμείς με καλή διάθεση ξεκινήσαμε γύρω στις 11. Το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο, καθαρό και πραγματικά σε ξεκουράζει.Κυριακάτικη οικογενειακή βόλτα με πασχαλινές δραστηριότητες 3

    Οι δραστηριότητες για τα παιδιά, μικρά και μεγάλα ήταν πολλές. Τα διάφορα τραπέζια με δραστηριότητες ήταν διασκορπισμένα σε διάφορους χώρους της σχολής. Αυτό βέβαια ήταν και λίγο δύσκολο για όσους δεν γνώριζαν τις ώρες των ομαδικών παιχνιδιών. Οπότε αν ήσουν στον έναν χώρο δεν είχες ιδέα τι γίνεται σε έναν άλλον. Και παρόλο που είχα τυπώσει από το σπίτι το πρόγραμμα στην ουσία πάλι δυσκολευτήκαμε. Γι αυτό και τελικά τα παιδιά μας δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε κάποιο ομαδικό παιχνίδι.

    Κυριακάτικη οικογενειακή βόλτα με πασχαλινές δραστηριότητες 5

    Παρόλ’ αυτά όμως οι υπόλοιπες δραστηριότητες και η παιδική χαρά ήταν αρκετά για να περάσουν όμορφα και να φύγουν αγκαλιά με ένα σωρό δωράκια που φτιάξανε μόνα τους. Το κορίτσι μας συμμετείχε σε όλα τα καλλιτεχνικά “εργαστήρια”. Έβαλε το χεράκι του να φτιαχτεί ένα μεγάλο πανό με ανοιξιάτικο θέμα φτιαγμένο από υφάσματα με την τεχνική του κολάζ.
    Κυριακάτικη οικογενειακή βόλτα με πασχαλινές δραστηριότητες 7

    Έφτιαξε αυγοθήκη κοκοράκι και έβαψε πασχαλινά αυγά και διακόσμησε μια πασχαλινή λαμπάδα.
    Κυριακάτικη οικογενειακή βόλτα με πασχαλινές δραστηριότητες 9Κυριακάτικη οικογενειακή βόλτα με πασχαλινές δραστηριότητες 11Κυριακάτικη οικογενειακή βόλτα με πασχαλινές δραστηριότητες 13

    Ο μικρός, πάλι, αρκέστηκε με εξερεύνηση του χώρου μαζί με τον μπαμπά, με σκαρφάλωμα και τσουλήθρα στην παιδική χαρά. Όταν όμως φτάσαμε στο τραπέζι που φτιάχνανε σοκολατένια πασχαλινά αυγά και κουνέλακια τότε ως γνήσιο μάγειρας συμμετείχε με ενθουσιασμό.
    Κυριακάτικη οικογενειακή βόλτα με πασχαλινές δραστηριότητες 15

    Για το τέλος αφήσαμε τον πηλό και την κατασκευή λουλουδιών με ανακυκλώσιμα υλικά. Γίνονται πανεύκολα!

    Κυριακάτικη οικογενειακή βόλτα με πασχαλινές δραστηριότητες 17

    Θα χρειαστείτε:

    • το πάνω μέρος από ένα πλαστικό μπουκάλι μαζί με το καπάκι
    • καλαμάκια
    • χαρτόνια
    • μπογιές
    • πινέλα
    • κόλλα και πιστόλι σιλικόνης
    • Κόβουμε το πλαστικό ώστε να δημιουργήσουμε τα πέταλα του λουλουδιού
    • Κολλάμε το καλαμάκι στο καπάκι του μπουκαλιού με το πιστόλι σιλικόνης
    • Κολλάμε τα φύλλα από χαρτόνι που έχουμε ήδη κόψει
    • Βάφουμε το πλαστικό με χρώματα της αρεσκείας μας

     Κυριακάτικη οικογενειακή βόλτα με πασχαλινές δραστηριότητες 19

    Η βόλτα μας δεν θα μπορούσε να μην καταλήξει για φαγητό μιας και είχε ήδη πάει μεσημέρι. Το καλύτερο απ’ όλα όμως ήταν η βάφλα σοκολάτας! Κυριακάτικη οικογενειακή βόλτα με πασχαλινές δραστηριότητες 21
    Για την ώρα σας αφήνω, αλλά θα τα πούμε λίαν συντόμως! Να είστε σίγουροι!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    1. τέλεια η βόλτα.. Κι εγώ σκεφτόμουν να πάμε αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε.. Πρέπει να ήταν πολύ ωραία … αν και οι περισσότερες δραστηριότητες ήταν μάλλον για μεγαλύτερα παιδιά… Οπότε ο Νικόλας δεν θα μπορούσε να πάρει μέρος τώρα που το σκέφτομαι.. πολλά φιλιά

    2. Χρόνια Πολλά, τέλειες αυτές οι βόλτες της άνοιξης!!! Ώστε αυτή είναι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης που έχει πολύ νόστιμα και καλά προϊόντα…

    3. Χρόνια Πολλά Κατερίνα! Χριστός Ανέστη!
      Να χαίρεσαι το αγοράκι σου. Πολύχρονος.
      Η βάφλα όλα τα λεφτά. Δεν έχω ξαναδεί παρόμοια. Όσο για τις δραστηριότητες, πρέπει τα παιδιά να το καταδιασκέδασαν. Πάντα τέτοια!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης