Της Αγάπης τα παιδιά!

Kathy
Πως  τα φέρνει καμιά φορά η ζωή! Να σε βοηθάνε κάποιοι άνθρωποι ή να βοηθάς ανθρώπους που δεν γνωρίζεις καν. Και μετά από χρόνια να τους γνωρίζεις από κοντά και να γίνεστε συνεργάτες ή καλοί φίλοι. Σας έχει συμβεί ποτέ;

Στην δική μου περίπτωση λοιπόν πριν αρκετά χρόνια από μια αγγελία για μαθήματα κιθάρας έτυχε να συστήσω σε ένα μαθητή μου την Άννα Μαρία για να του κάνει μάθημα. Περάσανε κάποια χρόνια και μ΄ ένα τηλεφώνημα και μια καλή σύσταση, ίσως για να μου το ανταποδώσει, ίσως γιατί άκουσε καλά λόγια για μένα από κοινούς γνωστούς, θέλησε κι εκείνη με την σειρά της να με συστήσει σε κάποιον δικό της άνθρωπο για μαθήματα πιάνου. 

Είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο μια δυο φορές, έτυχε να είμαστε και σε ενδιαφέρουσα περίπου την ίδια εποχή και μετά πάλι χαθήκαμε.

Πριν 2 χρόνια λοιπόν μου τηλεφώνησε για να μου προτείνει να συνεργαστούμε από κοντά αυτή τη φορά και να δημιουργήσουμε μαζί μια παιδική-νεανική χορωδία στα πλαίσια των δωρεάν μαθημάτων που πρόσφερε το πνευματικό κέντρο του Ιερού ναού στην Καρδία Θεσσαλονίκης. Εκείνη θα αναλάμβανε την διεύθυνση της χορωδίας και εγώ την συνοδεία του πιάνου. Όλα θα γίνονταν για τα παιδιά και εντελώς εθελοντικά. 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Η προσπάθειά μας αυτή είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία μιας χορωδίας από παιδιά που δεν γνώριζαν μουσική και ίσως δεν είχαν και την δυνατότητα να πληρώσουν και να παρακολουθήσουν μαθήματα. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να τα κάνουμε να αγαπήσουν την μουσική και ιδιαίτερα το τραγούδι, να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις του Δήμου και των ενοριακών νεανικών ομάδων και να γίνουμε μια μεγάλη παρέα τραγουδώντας ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. 

Η αγάπη της για τα παιδιά όμως δεν σταμάτησε μόνο στα εθελοντικά χορωδιακά μαθήματα αλλά η προσπάθεια και ο στόχος της ήταν πάντοτε να βοηθήσει άλλα παιδιά που έχουν ανάγκη.
 
Η Άννα Μαρία εκτός από μια καταπληκτική κιθαρίστρια και καθηγήτρια μουσικής είναι και μια ανερχόμενη συνθέτης. Στα δύο αυτά χρόνια της συνεργασίας μας είχα την χαρά να παίξω στο πιάνο πολλές από τις συνθέσεις της και να τις ακούσω μαζί για πρώτη φορά από παιδικές φωνές! Ήταν τόσο συγκινητικό! 
Δυστυχώς οι επαγγελματικές μας  υποχρεώσεις δεν μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε αυτή την πολλή ωραία προσπάθεια, όμως η Άννα Μαρία με την βοήθεια του Αλεξάνδρειου Ωδείου Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε κάτι ακόμα πιο όμορφο, ακόμα πιο μεγάλο και φιλόδοξο
 
Ξεκίνησε ένα νέο μουσικό σχήμα μέσα από την αγκαλιά του Αλεξάνδρειου Ωδείου Θεσσαλονίκης 
Το όνομά του είναι «ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» .
Το μουσικό σχήμα περιλαμβάνει νεανική χορωδία και ορχήστρα.
Μέσα από την εκμάθηση της μουσικής και την καλλιέργεια της φωνής τα παιδιά μαζί με την Άννα Μαρία αλλά και όσους εθελοντικά θα την βοηθήσουν σε αυτή της την προσπάθεια, θα έχουν ως στόχο τους μέσα από τις συναυλίες τους να βοηθήσουν παιδιά  που έχουν ανάγκη.  
 

Αρκετά όμως σας μίλησα εγώ! Σειρά έχει η ίδια η Άννα Μαρία που μέσα από το παρακάτω κείμενο θα σας συστηθεί και θα πει λίγα λόγια για το νέο της αυτό ξεκίνημα. 

 
Γεια σας φίλοι -γνωστοί και άγνωστοι ακόμη,

Είμαι η Άννα Μαρία, καθηγήτρια Κλασικής Κιθάρας, Ωδικής, Μουσικοκινητικής Αγωγής και Συνθέτις.

Η Μουσική -με ετυμολογική προέλευση της λέξης το ουσιαστικό «Μούσα»- είναι για μένα τρόπος ζωής. Είναι η Τέχνη μέσω της οποίας ο καλλιτέχνης εκφράζει τον συναισθηματικό του κόσμο με το αρμονικό συνταίριασμα των ήχων, έτσι που να προκαλεί τη μέθεξη και τη συγκίνηση των ακροατών. Συγχρόνως, καλλιεργεί τη φαντασία, εξευγενίζει τον άνθρωπο, ψυχαγωγεί και διασκεδάζει, ενώ συντελεί στην εξωτερίκευση συναισθημάτων δύσκολων να εκφραστούν με άλλο τρόπο, αφού με τη Μουσική προσφέρεται η δυνατότητα προσέγγισης στην κρυμμένη αρμονία, στην ουσία του Σύμπαντος.
 
Είμαστε όλοι παιδιά της αγάπης! Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη από την οποία πηγάζει ή ίδια μας η ζωή, ο μόνος σίγουρος δρόμος για την ευτυχία!

Συνεπής με όλες τις παραπάνω μύχιες πεποιθήσεις μου, ονειρεύτηκα -απροσδιόριστα στην αρχή- την ιδέα, την έννοια «της αγάπης τα παιδιά» όταν πρωταντίκρισα το δικό μου παιδί, και βίωσα το θαύμα της δημιουργίας της ζωής και της απεριόριστης αγάπης.

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου το απροσδιόριστο όνειρο μπορεί και γίνεται
πραγματικότητα μέσα από την ίδρυση του μουσικού σχήματος 
«ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» που αποτελείται από τη Νεανική Χορωδία  και Ορχήστρα, τα τμήματα
Κιθάρας, Πιάνου και Βιολιού του ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και όλους εσάς που θα θελήσετε να μας συντροφέψετε σε αυτό το υπέροχο πολιτιστικό ταξίδι.

 Ευχαριστώ από βάθος καρδιάς την κυρία Ανθή Γιαννακού Σολιοπούλου για την ευγενική προσφορά των μέσων και των χώρων του Ωδείου, όπως και όλους όσους απαρτίζουν το έμψυχο δυναμικό, σπουδαστές και καθηγητές.

 «ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» ξεκίνησαν πρόβες τον Φεβρουάριο, ενώ δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι η προσφορά μουσικής παιδείας από το Αλεξάνδρειο Ωδείο Θεσσαλονίκης είναι αφιλοκερδής!

Στόχος μας είναι, με τις πρόβες να ξεκινήσει ένα ταξίδι…, μία αγάπη απέραντη όσο και η θάλασσα, που θα μας οδηγήσει στην πρώτη μας Συναυλία, για να στείλουμε της αγάπης το μήνυμα σε όλον τον κόσμο.

 Ευχαριστώ όλους τους αδελφικούς μου φίλους για τη δύναμη που μου δίνουν με την αμέριστη υποστήριξη και την αγάπη τους!

Άννα Μαρία  Κεσσίδου Σαρρή
 
Εγώ με την σειρά μου της εύχομαι ολόψυχα Καλό Ξεκίνημα, γεμάτο έμπνευσηΌ,τι γίνεται για τα παιδιά και μάλιστα ΑΠΟ τα παιδιά είναι σημαντικό και αξιόλογο!
 
Kathy   
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Σόλωνος και 28ης Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη,  τηλ.: 2313-002.630