Ιδέες για ανανέωση των βάζων σας και ένα tip!

Kathy
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Κατά καιρούς σας έχουμε δείξει  πως να μεταμορφώσετε τα γυάλινα βάζα σας! Οι λόγοι που θα μπορούσατε να μεταμορφώσετε τα βάζα σας είναι πολλοί.  
Λόγοι αλλαγής της διάθεσης σας…
λόγοι διακοσμητικοί….
λόγοι δημιουργίας δώρου……
αλλά και λόγοι οργάνωσης στην κουζίνα. 

Παλιότερα σας είχαμε δείξει πως να μεταμορφώσετε τα βάζα σας με αυτοκόλλητες χρωματιστές ταινίες και κορδόνια, με χρήση όζας νυχιών,  με τέμπερες, με ένα κομμάτι ύφασμα και σχοινί   ή κορδέλες αλλά και πως μπορείτε ένα απλό βάζο από μαρμελάδα να το μετατρέψετε σε δώρο.

Σήμερα θα σας προτείνουμε, χρησιμοποιώντας ετικέτες και αυτοκόλλητα να μεταμορφώσετε για ακόμη μια φορά τα βάζα σας. Είναι σίγουρο πως θα σας αλλάξουν την διάθεση στην κουζίνας σας. Εμεί προμηθευτήκαμε τα δικά μας από το Happy teapot.

Αυτοκόλλητα, Ετικέτες και Σελιδοδείκτες και Χαρτάκια μέμο

Ήδη είχαμε κάνει μια πρώτη χρήση τους τα Χριστούγεννα με τα χριστουγεννιάτικα βαζάκια-δώρα με τα σοκολατάκια.

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Σήμερα πάμε ένα βήμα ακόμα παραπέρα. Χρησιμοποιήσαμε τις μαύρες αυτοκόλλητες ετικέτες πάνω στις οποίες γράφεις με κιμωλία (περιλαμβάνονται δύο στην συσκευασία)! Εννοείται πως μπορείτε να σβήσετε και να ξαναγράψετε αλλά και να πλύνετε το βάζο κανονικά. 

Αυτά είναι τα αγαπημένα μου γυάλινα βάζα. Είναι από έναν στιγμιαίο καφέ που πίνουμε και ευτυχώς η ετικέτα του είναι πλαστική και δεν είναι κολλημένη. Το καπάκι του κλείνει αεροστεγώς κι εγώ χαίρομαι την ομοιομορφία!

Επίσης αντί να γράψετε μια λέξη για να προσδιορίσετε το περιεχόμενο του βάζου μπορείτε να κάνετε μια ζωγραφιά. 

Ότι περισσεύει από τον χυμό ντομάτας δεν πρέπει να μένει ποτέ μέσα στην κονσέρβα! Γι αυτό πάντα πρέπει να το αποθηκεύετε σε ένα γυάλινο στο ψυγείο. Μάλιστα μιας και μιλάμε για ντομάτα καλό θα ήταν να ρίξετε στην επιφάνεια λίγο ελαιόλαδο για να μην πιάσει μούχλα. 

Ένα παρόμοιο βάζο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για το ηλιέλαιο που περισσεύει από το τηγάνισμα. Στραγγίστε το και βάλτε το στο βάζο. Αποθηκεύστε στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε για 2-3 φορές ακόμα. 

Να και μια άλλη παρουσίαση. Γυάλινο βάζο με τον γαλλικό, που καλό θα είναι να αποθηκεύουμε στο ψυγείο για να μην χάνει το άρωμα και την φρεσκάδα του. Η φουξ κορδέλα δεμένη στο πλάι δημιουργεί ωραία αντίθεση με την μαύρη ετικέτα. Σου φτιάχνει την διάθεση όταν με την τσίμπλα στο μάτι προσπαθείς να φτιάξεις καφέ!

Αν πάλι δεν είστε του μίνιμαλ αλλά πιο πολύ του ρομαντικού, μπορείτε να διακοσμήσετε τα βάζα σας με αυτοκόλλητες ετικέτες  με ανθάκια αλλά και άλλα αυτοκόλλητα με θέμα Tea Time.

Αποθήκευση της σκόνης σοκολάτας για την παρασκευή απολαυστικού σοκολατένιου ροφήματος.

Τελειώνουμε με ένα Tip γιατί με τόσες κιμωλίες…κάτι ακόμα πρέπει να κάνουμε. 

Αν θέλετε να εξαφανίσετε τις μυρωδιές από το ψυγείο σας βάλτε σε ένα ράφι κιμωλίες. 

Να είστε σίγουροι πως θα απορροφήσει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές. Εννοείται βέβαια πως δεν θα ξεχάσετε για μήνες το τάπερ με το σπανακόρυζο που περίσσεψε μέσα στο ψυγείο γιατί σίγουρα η κιμωλία δεν θα κάνει τίποτα!

 

 

 

 

 

 

Kathy