ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Η αποκριά και τα μασκαρέματα στο δικό μας σπίτι

    Σε λίγες μέρες τελειώνει και η αποκριά αλλά και τα μασκαρέματα και μπαίνουμε αισίως στην άνοιξη και φυσικά στη Σαρακοστή! Φέτος, η αλήθεια είναι ότι ευχαριστηθήκαμε με την ψυχή μας πάρτυ και μασκάρεμα! Τα παιδιά κάθε χρόνο ντύνονται αλλά εμείς σπάνια. Ε σαν κι φέτος, χρόνια είχα να ντυθώ! Τα τελευταία χρόνια δεν κανονίζαμε τίποτε, δεν τσικνίζαμε έξω, παρά μόνο ντύναμε τα παιδιά για να πάνε στα δικά τους φιλικά ή σχολικά πάρτυ. Φέτος όμως ντύθηκα αρκετές φορές και το ευχαριστήθηκα! 

    Ωστόσο, και πάλι δεν είναι το ίδιο με τότε που ήμασταν παιδιά! Τότε που περιμέναμε πως και πως τις απόκριες! Το καλύτερο απ΄όλα τότε ήταν που βγαίναμε και πηγαίναμε στα σπίτια συγγενών και φίλων. Μας άνοιγαν τα σπίτια τους, χωρίς φόβο παρόλο που ήμασταν μασκαρεμένοι, και εμείς δεν μιλούσαμε! Μας κερνούσαν και προσπαθούσανε μετά να καταλάβουν ποιοι είμαστε! Τι γέλιο! Πού να ανοίξουμε στις μέρες μας σε μασκαρεμένους το σπίτι μας; Αδύνατον! 

    Θυμάμαι ότι ντύνονταν και οι γονείς μας. Μια φορά ο μπαμπάς μου είχε ντυθεί νομίζω γυναίκα φορώντας το φόρεμα εγκυμοσύνης της μαμά μου. Και για να μην τον αναγνωρίσουν φόρεσε μια απλίκα από ένα λαμπατέρ για καπέλο. Τελικά τον πρόδωσαν τα μουστάκια του! 

    ΤΑ ΜΑΣΚΑΡΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ

    Στολή χαβανέζα

    Κάτι άλλο που μου άρεσε παλιά είναι που φτιάχναμε τις στολές με ό,τι είχε το μπαούλο της γιαγιάς, με παλιά ρούχα, με ρούχα των γονιών μας. Δεν ξέρω γιατί αλλά θεωρώ ότι είναι πιο ωραίο και πλακατζίδικο αυτό το μασκάρεμα. Άσε που ήταν και πολύ οικονομικό! Άντε το πολύ να χρειαστεί κανείς κάποια αξεσουάρ για να συμπληρώσει την αμφίεση. Αν μάλιστα ξέρει κάποιος κι από ραπτομηχανή τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο απλά! Μπορεί να φτιάξει κανονική στολή! Φέτος είχαμε αρκετά πάρτυ. Η Μαρία στο πρώτο φόρεσε την στολή της Ιουλιέτας που φορούσε και η Κάλη μικρή. Αυτή η στολή είναι αθάνατη. Τι ποιότητα! Όχι σαν κι αυτές του κιλού που κυκλοφορούν και ξηλώνονται με την πρώτη! Στο επόμενο πάρτυ ντύθηκε χαβανέζα. Η Μαρία είχε το κολιέ από λουλούδια και τη φούστα χαβανέζας που της είχε στείλει η Κάλη από το πάρτυ της Μελίτας με θέμα τη Χαβάη. Οπότε πήραμε ένα κόκκινο καλτσονάκι, μια στέκα με λουλούδι για τα μαλλιά,  δανειστήκαμε κι ένα μαύρο κορμάκι κι έτοιμη η δεσποινίς Hawaii. Αααα, και να μην ξεχάσω το φουλ βάψιμο και το λουλούδι ζωγραφισμένο στο μαγουλάκι!

    Η αποκριά και τα μασκαρέματα στο δικό μας σπίτι 1
    Μαρία χαβανέζα

    Και μην ξεχνάτε ότι με ένα δυο αξεσουάρ ή μια περούκα ένα απλό φόρεμα ή ένα παντελόνι τζιν με ένα μπλουζάκι μπορεί να μετατραπεί σε μια εφάνταστη στολή. Αν πάλι θέλετε κάτι έτοιμο, ρίξτε μια ματιά εδώ.

    Στολή Μίνυ

    Κι επειδή πριν κανά δύο χρόνια της είχε πάρει η νονά της την λαμπάδα με την φούστα της Μίνυ και δεν την φόρεσε ποτέ, είπαμε να ντυθεί και Μίνι Μάους. Ίδιο καλτσονάκι, ίδιο κορμάκι, την φουστίτσα τούλινη, ένα κόκκινο πουά μαντήλι στον λαιμό και το μόνο που χρειάστηκε να πάρουμε είναι τα αυτάκια της μίνι σε στέκα. Εννοείται πως κι εδώ το κερασάκι στην τούρτα είναι το βάψιμο.

    Η αποκριά και τα μασκαρέματα στο δικό μας σπίτι 3
    Μαρία Μίνυ Μάους

    Στολή Batman

    Ο μικρός μας από την άλλη είχε στολή Batman που του είχε πάρει πέρυσι ο μπαμπάς του, αλλά στο πρώτο πάρτυ που πήγε ένας φίλος του τού έσκισε τους καλογυμνασμένους κοιλιακούς του Batman και δεν ήθελε να την φορέσει. 

    Η αποκριά και τα μασκαρέματα στο δικό μας σπίτι 5
    Θανούλης Batman

    ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣΚΑΡΕΜΑΤΑ

    Στολή Μάγειρας (σεφ)

    Τι να κάνω η μάνα, πήγα στη μαμά μου και άρχισα να ψάχνω. Πήρα μια ποδιά πλαστική, ένα σκούφο, ένα γάντι, του έδωσα και κουτάλες, κατσαρόλες και έγινε μάγειρας. Αυτός ενθουσιάστηκε αλλά εμένα  δεν με πολυικανοποιούσε το αποτέλεσμα. Όταν πήγα για τα αξεσουάρ της Μαρίας σε γνωστό πολυκατάστημα βρήκα προσφορά με 3 ευρώ το πουκάμισο και το σκούφο του σεφ. Εδώ είμαστε! Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Του ζωγράφισα κι ένα στριφτό μουστάκι Ιταλού σεφ, πήρε την κρέμα γάλακτος, την κουτάλα κι έτοιμος! Από μάγειρας προβιβάστηκε σε Σεφ

    Η αποκριά και τα μασκαρέματα στο δικό μας σπίτι 7
    Θανούλης Σεφ

    Μετά μου ζήτησε και στυλό και μπλοκάκι για να σημειώνει συνταγές. Θεέ μου! Τέτοια μακαρόνια με σπανάκι έχετε φάει ποτέ; Μμμ! Πεντανόστιμα! 

    Η αποκριά και τα μασκαρέματα στο δικό μας σπίτι 9
    Μακαρόνια από σερπαντίνες!

    Στολή Ποπάυ

    Όσο για μένα και τον άντρα μου! Μην τα ρωτάτε! Στο  πάρτυ του ωδείου ντύθηκα Ποπάυ με μια στολή που μου έδωσαν συγγενείς μου από το καρναβάλι της Ξάνθης που είχαν ντυθεί παλιότερα. Αλλά μπορείτε να βρείτε κι εδώ στολές Ποπάυ και Όλιβ.

    Η αποκριά και τα μασκαρέματα στο δικό μας σπίτι 11

    Στολή καμηλιέρης ή άραβας

    Την επόμενη φορά ντύθηκα καμηλιέρης με μια στολή που είχε αγοράσει ο μπαμπάς μου από την Τυνησία.

    Η αποκριά και τα μασκαρέματα στο δικό μας σπίτι 13

    Στολή ψήστης

    Ο δε Γιώργος, φόρεσε πλαστική ποδιά, τον σκούφο μαγειρικής, πήρε τη μασιά και ντύθηκε ψήστης. Αληθινός ψήστης βέβαια, γιατί το ψήσιμο ούτε και τώρα το γλύτωσε! Κι εδώ πρέπει να του πω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί ξέρω πως ούτε τα ντυσίματα είναι το καλύτερό του αλλά ούτε και  ήταν πολύ καλά στην υγεία του. Παρόλα αυτά το έκανε για να χαρούνε τα παιδιά. 

    Αυτοσχέδια στολή ζουλού

    Να και μια στολή ζουλού που φτιάξανε στο νηπιαγωγείο ο γιος μου. Βέβαια εδώ την φοράει η αδερφή του. Δεν χρειάζεται και πολλά για να τη φτιάξει κανείς. Λίγο χαρτόνι, εφημερίδες, σχοινί-χόρτο, ίσως λίγο μαύρο γκοφρέ, και λαστιχάκι για την μάσκα. Κρατήστε την ιδέα για του χρόνου!

    Η αποκριά και τα μασκαρέματα στο δικό μας σπίτι 15
    Μαρία ζουλού

    Αν πάλι σας αρέσουν οι ινδιάνοι μπορείτε για την περίοδο της αποκριάς, και όχι μόνο, να στήσετε και μια ινδιάνικη σκηνή στο δωμάτιο του παιδιού. 

    Η αποκριά και τα μασκαρέματα στο δικό μας σπίτι 17
    Την σκηνή αυτή την φτιάξανε στο νηπιαγωγείο! Όταν έχουν μεράκι οι δάσκαλοι κάνουν θαύματα!

    Όσο για τα φτερά του ινδιάνου επίσης είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε. Χαρτόνια, γκοφρέ χαρτί, ψαλίδι και συρραπτικό κι έτοιμα!

    Και του χρόνου με νέα μασκαρέματα! Να περάσετε όμορφα το τελευταίο Σαβ/κο της αποκριάς! Και με το καλό την Δευτέρα να πετάξετε τον χαρταετό… αν και δυστυχώς ο καιρός μάλλον θα μας τα χαλάσει! Να έχουμε καλή Σαρακοστή!

    Κατερίνα


    Διασκεδάστε και εμπνευστείτε με ακόμα περισσότερα μασκαρέματα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Καλημέρα Κατερινάκι! Δίκιο έχεις, σαν τις απόκριες των παιδικών μας χρόνων, όσο και να το προσπαθήσουμε δεν θα είναι πια. Θυμάμαι το μπαμπά μου να έχει ντυθεί νύφη και τη μαμά μου γαμπρό, και να έχουμε βγει η μισή γειτονιά παρέα για βόλτα στην άλλη μισή. Τα γέλια, τα πειράγματα, τα αστεία έδιναν κι έπαιρναν! Καμιά μας στολή δεν έμοιαζε με των άλλων παιδιών γιατί φυσικά η μαμά είχε δημιουργήσει ξανά (ακομη τη θυμάμαι να γαζώνει στη ραπτομηχανή με το πετάλι ως αργά το βράδυ δυο υπέροχες στολές νεράιδας).

      Ελπίζω τα παιδιά μας να μην χάσουν γρήγορα την παιδική τους αθωότητα, να θυμούνται τα απλά πράγματα που τους χάριζαν χαρά. Καλό μήνα! Και του χρόνου!

    2. Πόσο μου άρεσε! Θυμάμαι κι εγώ που πηγαίναμε σε σπίτια ντυμένοι. Τώρα όντως δεν ξέρω κανέναν να το κάνει πια. Πολύ όμορφες όλες οι μεταμφιέσεις σας! Το καταδιασκεδάσατε!!! Και του χρόνου και καλο μήνα!

    3. Κατερινάκι μου πόσο σας χάρηκα φέτος και πόσο μου άρεσαν όλες οι φωτογραφίες σας! Ομολογώ ότι ειδικά ο μικρός σεφ ήταν ο αγαπημένος μου! Και του χρόνου. Φέτος πήρατε τε τα ηνία σε αντίθεση με εμάς που δεν το είχαμε φέτος,χιχι! Τα φιλιά μου και καλό τριήμερο! Κάλη

    4. Στα σχόλια σου για τις παιδικές καρναβαλικές αναμνήσεις,που τόσο ωραία μας τα είπες,έχω να προσθέσω πως η αναγνώριση των καρναβαλιών οσο και αν επιμελώς κρυβόμασταν,ήταν από τα χέρια.Γιαυτό ο[ωσδήποτε φορούσαμε γάντια.Οι παιδικές αναμνήσεις στιγματίζουν κάθε άνθρωπο,γιαυτό ας φροντίσουμε να τις φυλάμε και να τις μεταφέρουμε και στην νεώτερη γενιά.Χάρηκα που περάσατε ΟΛΟΙ ΣΑΣ καλά και το διασκεδάσατε.Και του χρόνου ακόμη καλύτερα!!!!!!!!

    5. Στις όμορφες καρναβαλικές σου αναμνήσεις,που τόσο ωραία μας έγραψες ,έχω να προσθέσω πως όσο επιμελώς και αν προσπαθούσαμε να κρυφτούμε για να μην μας αναγνωρίσουν μας πρόδιδαν τα χέρια μας.Γιαυτό φορούσαμε οπωσδήποτε γάντια.Χάρηκα που περάσατε ΟΛΟΙ ΣΑΣ καλά και το διασκεδάσατε. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα παιδιά που φέτος πρέπει να το διασκέδασαν ακόμη περισσότερο,αλλά και σε εσάς Εύχομαι και του χρόνου ακόμη καλύτερα……..

    6. πολύ ωραίες οι στολές και οι μεταμφιέσεις σας!! κι εμένα μου αρέσουν περισσότερο οι χειροποίητες στολές με αυτά που έχεις στο σπίτι.. Κι εμείς μεγαλώνοντας τέτοιες φορούσαμε.. και του χρόνου!!! καλό μήνα και καλό τριήμερο!! πολλά φιλιά

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης