ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Αυτές τις πατάτες θα τις λατρέψετε!

    Η συνταγή που θα μοιραστούμε μαζί σας σήμερα μαζί σας είναι εξαιρετική και πολύ πολύ εύκολη.  Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε να φτιάχνουμε πατάτες στον φούρνο, απλά στο Ανθομέλι τις φτιάχνουμε … αλλιώς και είμαστε σίγουροι ότι αυτές τις πατάτες θα τις λατρέψετε.

    Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές γιατί η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί για λίγα ή πολλά άτομα. Πρόκειται για πατάτες φούρνου, συνταγή που έμαθε και στις δυο μας η πεθερά μου. Είναι κατάλληλες για συνοδευτικό σε τραπέζι (γιορτινό ή καθημερινό) αλλά μπορούν να σταθούν άνετα σε έναν μπουφέ αλλά και σε ένα μπάρμπεκιου. 

    Αυτές τις πατάτες θα τις λατρέψετε! 1

    Λοιπόν τα υλικά για ένα πυρέξ για 4 άτομα είναι:

    4-5 μέτριες πατάτες
    ελαιόλαδο (περίπου μισό φλυτζάνι)
    1 λεμόνι
    αλάτι
    πιπέρι
    ρίγανη
    ένα κύβο (κοτόπουλου, λαχανικών ή μοσχαριού…ό,τι σας αρέσει)
    περίπου 5 φλυτζάνια νερό βραστό 

    Διαδικασία

    -Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

    -Κόβουμε τις πατάτες στην μέση κατά μήκος έτσι ώστε η μια πλευρά τους να είναι επίπεδη και η άλλη καμπυλωτή. Από την καμπυλωτή πλευρά κάνουμε χαρακιές διαγώνιες. Αυτό θα μας χρειαστεί πρώτον για εμφάνιση και δεύτερον για να βοηθήσει στο ψήσιμο!

    -Βάζουμε τις πατάτες σε ένα λεκανίτσα και ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και τα ανακατεύουμε. 

     -Αμέσως μετά τις τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρέξ με την επίπεδη πλευρά να κοιτάει προς στον πάτο του ταψιού και περιχύνουμε με το λάδι που περίσσεψε στην λεκάνη. 

    -Βάζουμε στον φούρνο μόλις αυτός προθερμανθεί και περιμένουμε ώσπου να αρχίζει να βράζει το λαδάκι.

    -Στο μεταξύ βράζουμε το νερό και λιώνουμε έναν κύβο και μόλις δούμε το λαδάκι να βράζει στο ταψί ρίχνουμε μέσα στο ταψί μας το νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες. 

    Αυτές τις πατάτες θα τις λατρέψετε! 3

    -Τις αφήνετε ώσπου να απορροφήσουν όλο το νερό και να μείνουν με το λαδάκι τους. 


    Και άλλες συνταγές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

    Δείτε όλες τις Αλμυρές συνταγές μας εδώ


    Η διαδικασία είναι απλή και πραγματικά ούτε που θα χρειαστεί να τις δείτε καθόλου! Η νοστιμιά τους θα σας αποζημιώσει για την αναμονή κατά την διάρκεια του ψησίματος.

    Αυτές τις πατάτες θα τις λατρέψετε! 5

    Εάν θελήσετε να τις φτιάξετε για περισσότερα άτομα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες πατάτες και να τις τοποθετήσετε στο ταψί του φούρνου. 

    Καλή επιτυχία!

    Kathy and Callie



    Pin it for later:

    Αυτές τις πατάτες θα τις λατρέψετε! 7

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    21 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Μμμμμ !!!! εντάξει λοιπόν θα τις κάνω σήμερα κιόλας …..
      Και μια και μιλάμε για φαγητά, εκείνη η ανάρτηση "Ιδέες για κολατσιό" που ήταν τέλεια και ανατρέχω συχνά πυκνά εκεί, μήπως θα μπορούσε να γίνει και άλλη μία "Ιδέες για γεύματα για μαμάδες εργαζόμενες" που πρέπει να μαγειρεύουμε από βραδύς και νομίζω ότι έχω στερέψει πια από ιδέες ?
      Φιλιά, Δέσποινα !

    2. Οι πατάτες τέλειες!!! Πολλές φορές όταν κάνω σκέτες πατάτες φούρνου, καταλήγουν πουρές. Αυτές κράτησαν το σχήμα τους και έμειναν εμφανίσιμες μέχρι να σερβιριστούν!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης