Μωροκατορθώματα… από τους Babyfeaters!

Callie

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!

Αλήθεια εσείς γνωρίζετε τους Babyfeaters; Εγώ είχα την χαρά να γνωρίσω το έργο της Δήμητρας και την Εβίτας για πρώτη φορά στο συνέδριο Mamamila που διοργανώνει η απίστευτα δραστήρια Χριστίνα Κοπανά και στη συνέχεια να δω με τα ίδια μου τα μάτια το αποτέλεσμα του κόπου τους το καλοκαίρι που μας πέρασε μέσα από μια από τις δεκάδες εκδηλώσεις που διοργανώνουν στο ΚέντροBaby feat
 
Τι σας λέω όμως τώρα, ε; Μήπως να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Ποιες είναι η Δήμητρα και η Εβίτα και πότε γεννήθηκε η ιδέα του Babyfeat;

Η ιδέα του babyfeat γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 από την Δήμητρα και την Εβίτα, με την Δήμητρα, μαμά της Μυρτώς 2 ετών, να είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της και η Εβίτα να έχει μόλις αποκτήσει το πρώτο της παιδί, τον Ηλία.Έχοντας ως στόχο να προωθήσουν ιδέες όπως η αλληλεγγύη, η προσφορά και η οικολογική συνείδηση, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα κέντρο ανταλλαγής ιδεών, συναισθημάτων αλλά κυρίως αντικειμένων με επίκεντρο τα παιδιά!

Και έτσι, έχοντας ως επίκεντρο τη λέξη μωρό (baby) και την λέξη κατόρθωμα (=feat, που ούτως ή άλλως παραπέμπει στη λέξη feet, δηλαδή στα στρουμπουλούτσικα ποδαράκια των παιδιών τους), ιδρύσανε το Κέντρο Babyfeat!

 Το δικό τους μωροκατόρθωμα τους δίνει την ώθηση να φτιάξουν ένα πιο ανθρώπινο και αισιόδοξο μέλλον για τα παιδιά όλης της Ελλάδας. 
 
Οι δράσεις του πολλές και αξιόλογες. Πάμε να δούμε μερικές από τις πιο σημαντικές. 
 
  • Μέσα από μια ελάχιστη π.χ. εξάμηνη συνδρομή, μπορείτε να συλλέξετε πόντους (ή αλλιώς feats), τους οποίους μπορείτε να χαρίσετε σε μια οικογένεια ή να κρατήσετε για εσάς ώστε να μπορείτε να ανταλλάσετε ή να χαρίζετε βρεφικά ή παιδικά είδη ώστε να μειωθούν τα έξοδα κάθε οικογένειας όσον αφορά τον ρουχισμό και τον εξοπλισμό των παιδιών τους. Οι τρόποι όμως για να συλλέξετε πόντους είναι πολλοί όπως απλά να εγγραφείτε ως μέλος ή να εργαστείτε ως εθελοντής.  
 
  • Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι που θα βρείτε στην ιστοσελίδα τους είναι οι αγγελίες – χαρίζωανταλλάσσωπουλάω  αλλά και  ζητάω, όπου προωθείται η εναλλακτική οικονομία και στηρίζονται οικογένειες που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Άλλωστε το έχουμε πει κι εμείς στο παρελθόν. Η ανακύκλωση των βρεφικών ή παιδικών πραγμάτων αποτελεί ένα «ανώδυνο» τρόπο προσφοράς σε κάποιους που το έχουν ανάγκη.

 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Θα μπορούσα να σας μιλάω με τις ώρες για αυτό το φιλόδοξο project των κοριτσιών… όπως για τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν ή για το φιλανθρωπικό τους έργο. Μια επίσκεψη με τα παιδιά σας θα σας πείσει. Δική μας πρόταση, η συνεργασία του Κέντρου με το Εργαστήριο Ανακύκλωσης Παιδικών Ειδών κάθε Σάββατο πρωί με μια μικρή συμμετοχή για όσους δεν έχουν την κάρτα. Ωστόσο τα υπόλοιπα θα σας αφήσουμε να τα εξερευνήσετε  μόνοι σας.

 
Μπορείτε να εγγραφείτε τώρα στο www.babyfeat.gr ή να τους επισκεφτείτε στο Κέντρο Babyfeat, Αλκμήνης 16, και να γνωρίσετε από κοντά αυτά τα δύο σπουδαία κορίτσια και το έργο τους. Δείτε εδώ όλους τους τρόπους που μπορείτε να τις στηρίξετε!
 
Τηλ. επικοιν.: 210 4835152
E-mail: contact@babyfeat.gr 
 
Σας ευχόμαστε να έχετε μια πολύ όμορφη και δημιουργική εβδομάδα. Την Τετάρτη stay tuned γιατί έρχεται υπέροχος καινούργιος διαγωνισμός!
 
Callie