Αρχική ΓΙΟΡΤΕΣ Χριστούγεννα Ένα πρωινό έκπληξη για την πρώτη Κυριακή του χρόνου!

Ένα πρωινό έκπληξη για την πρώτη Κυριακή του χρόνου!

14
Ένα πρωινό έκπληξη για την πρώτη Κυριακή του χρόνου!

Κάπου εδώ φτάσαμε στο τελευταίο Σαββατοκύριακο των εορτών. Σε μερικές ημέρες θα ξαναμπούμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας με τα σχολεία και τις δουλειές και το πολύ μέχρι το άλλο σαββατοκύριακο θα έχουμε κιόλας ξεστολίσει οι περισσότεροι! Επππ! Δικά μας λόγια είναι αυτά; Ανθομελένια; Χαχα, μην βιάζεστε! Οι εορταστικές ημέρες δεν τελείωσαν ακόμα. Έχουμε ακόμα την ευκαιρία να μαζευτούμε ως οικογένεια και να κάνουμε κάτι διαφορετικό μαζί και ένα από αυτά είναι το γιορτινό πρωινό που είτε έχουμε φιλοξενούμενους είτε όχι κάποιες μέρες στις γιορτές το συνηθίζουμε. Στην περίπτωση μας φέτο ήταν ένα πρωινό έκπληξη για την πρώτη Κυριακή του χρόνου.

Φέτος καθώς και τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και αποτυπώνονται πια στην μνήμη τους ακόμα περισσότερο οι οικογενειακές συνήθειες, θέλησα να τους ετοιμάσω ένα πρωινό έκπληξη την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων… το οποίο επαναλάβαμε παρόμοιο και σήμερα το πρωί. 

Το διαφορετικό αυτού του πρωινού ήταν καταρχάς ότι θα τρώγαμε στο σαλόνι και όχι στο τραπέζι της κουζίνας. Έτσι ζήτησα από τα παιδιά να το ετοιμάσουν ώσπου εγώ να ετοιμάσω τα υπόλοιπα. Ο μπαμπάς φρόντισε για να έχει φουλ αναμένο το τζάκι και έβαλε ωραία χριστουγεννιάτικα τραγούδια. 

Από το προηγούμενο βράδυ είχα ετοιμάσει τυρόπιτα με σφολιάτα αλλά είχε μείνει αρκετή. Τη ζέστανα στο φούρνο ενώ ετοίμαζα τα αυγά. Όμως κι αυτά γίνανε με ξεχωριστό τρόπο!

Ένα πρωινό έκπληξη για την πρώτη Κυριακή του χρόνου! 1
Εορταστικό πρωινό έκπληξη

Πήρα φέτες του τοστ και έκοψα με κουπάτ κάποιο σχέδιο στην μέση (διαλέξτε το πιο μεγάλο που έχετε). Έψησα τις φέτες από την μια πλευρά και αφού τις αναποδογύρισα έριξα στο κενό ένα αυγό σε κάθε φέτα. Καλό θα είναι να σπάσετε το αυγό σε ένα μπολάκι για να μην χαλάσει ο κρόκος και μετά να το ρίξετε στο τηγάνι. Αλατάκι, πιπεράκι και σκέπασμα με καπάκι για να ψηθούν γρηγορότερα. Θέλει ελάχιστο χρόνο. Μην ξεχάσετε και λίγη φετούλα παραδίπλα κι έτοιμο το πρωινό!

Ένα πρωινό έκπληξη για την πρώτη Κυριακή του χρόνου! 3
Εορταστικό πρωινό για την οικογένεια

Τα κομμάτια με τα σχέδια που περισσεύουν μη τα πετάξετε! Ψήστε τα και φάτε κι αυτά! Τα παιδιά είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστούν! Εγώ για γρηγοράδα και για να γίνουν όλα μαζί τα αυγά χρησιμοποίησα το αγαπημένο μου τεπανγιάκι!

Μια άλλη πρόταση για πρωινό με αυγά είναι η ομελέτες σε φορμάκια και τα αυγά σε φωλίτσες που θα βρείτε στην ανάρτησή μας με τα αυγά. Εμείς σήμερα στις μισές φωλίτσες προσθέσαμε λίγο κιμά μαγειρεμένο για μακαρόνια που είχε μείνει από χθες μαζί με λίγο τυράκι και αυγό! Delicious!!!!

Ένα πρωινό έκπληξη για την πρώτη Κυριακή του χρόνου! 5
Φωλίτσες με κιμά και αυγό

Πολλές ιδέες για πρωινό για την οικογένεια ή ακόμα και για τους πιο δύσκολους καλεσμένους ή φιλοξενούμενους μπορείτε να βρείτε στην αγαπημένη μας ανάρτηση πρόσκληση για Brunch και πρωινό κάλεσμα. Σας ευχόμαστε ένα υπέροχο πρώτο Σ/Κ του 2014!  

Kathy

14 ΣΧΟΛΙΑ

    • έχω σιελόρροια! Χαχαχα! Ο μικρός ήρθε και έστειλε το μήνυμα που δεν είχα ολοκληρώσει και έτρεξα να σηκώσω το τηλέφωνο! Καλή χρονιά και πολλά τέτοια πρωινά στο σπιτικό σας εύχομαι και για φέτος με υγεία και αγάπη!

  1. Χρόνια πολλα κ καλη χρονια με έμπνευση !!! Σας δίνω πολλα πολλα μπράβο κορίτσια που δημιουργείτε τόσο όμορφες οικογενειακές συνήθειες! Αυτά θα τα θυμούνται τα παιδιά σας !!!! Φιλακια πολλα!!

  2. Τι ωραία ιδέα με τα αυγά μέσα στο κομμένο σχέδιο!!! Κι εμένα που τα παιδιά μου δεν είναι πια μικρά άμα τους το φτιάξω θα ενθουσιαστούν! Σας εύχομαι Καλή Χρονιά, γεμάτη υγεία και τέτοιες γεύσεις 🙂

  3. Τέλειες ιδέες όλες. Και για την τυρόπιτα που μου είχε διαφύγει και τα αυγουλάκια!!
    Αυτό το τεπανγιάκι πρέπει να είναι τέλειο ε;; Το έχω βάλει στο μάτι!!!
    Καλή χρονιά με υγεία κοριτσάρες μου γλυκές!! Υπέροχες οικογενειακες στιγμές να έχετε πάντα!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ