ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Έχετε τενεκεδάκια; Φτιάξτε κουμπαρά ζωάκι.

     
    Καλημέρα ανθομελάκια! Παρασκευή σήμερα και δεν νομίζω κανείς μας να έχει παράπονο γιατί αυτή η εβδομάδα πέρασε πολύ γρήγορα! Για σήμερα σας έχω μια εύκολη και χρηστική κατασκευή που μπορείτε να φτιάξετε το Σαββατοκύριακο μαζί με τα παιδιά. Πριν λίγο καιρό ο μικρός μου στο νηπιαγωγείο φτιάξανε με τη δασκάλα κουμπαράδες από τενεκεδάκια. Καθένας είχε την μορφή ενός ζώου.

    Έχετε τενεκεδάκια; Φτιάξτε κουμπαρά ζωάκι. 1Είναι αρκετά σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά μας για την αποταμίευσηΤο να φτιάξουν τον δικό τους κουμπαρά και μάλιστα επιλέγοντας το ζωάκι που τους αρέσει, νομίζω πως θα κάνει ακόμη πιο ευχάριστη την αποταμίευση! Θα είναι επίσης κι ένας τρόπος για να περάσουμε ευχάριστα λίγη ώρα μαζί τους δημιουργικά!Έχετε τενεκεδάκια; Φτιάξτε κουμπαρά ζωάκι. 3

    Λοιπόν ετοιμάζουμε  τα υλικά μας για να μην τρέχουμε να τα ψάχνουμε και καθόμαστε όλοι γύρω από το τραπέζι με μπόλικη δόση έμπνευσης!

    Θα χρειαστείτε:

    Ψαλίδι, κόλλα (υγρή ή ατλακόλ), μαρκαδόρους, πινέλα και χρώματα
    Άδεια τενεκεδάκια (που όμως να μην έχουν κοφτερά άκρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά από τα πουράκια ή το κακάο που έχουν και πλαστικό καπάκι ή αυτά του συμπυκνωμένου γάλατος που έχουν ήδη άνοιγμα)
    Χαρτόνια διάφορων χρωμάτων ( πολύ ενδιαφέροντα είναι και τα χαρτόνια με σχέδια που πλέον υπάρχουν στα περισσότερα βιβλιοπωλεία)
    Σύρμα πίπας
    Ματάκια
    Κουμπιά
    Μαλλιά
    Φουντίτσες (μπορείτε να τις φτιάξετε και μόνοι σας από μαλλί)
    Πούπουλα
    Κορδέλες
    ….και ό,τι άλλο έχετε στην άκρη για κατασκευές!

    Να μία πεταλούδα!Έχετε τενεκεδάκια; Φτιάξτε κουμπαρά ζωάκι. 5Να και τα γαϊδουράκια ή αλογάκιαΈχετε τενεκεδάκια; Φτιάξτε κουμπαρά ζωάκι. 7Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε τίγρη, γουρουνάκι, ελέφαντα, κότα, πάπια ή ό,τι άλλο προστάζει η φαντασία των παιδιών και η δική σας! Όταν με το καλό γεμίσει (σας το εύχομαι) και δεν έχετε χρησιμοποιήσει πλαστικά καπάκια ή χάρτινο κάλυμμα για το κλείσιμο του κουμπαρά ανοίξτε τον με ανοιχτήρι κονσέρβας! (βλ. κουτιά από γάλα)

    Καλή διασκέδαση!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τι όμορφα που είναι τα ζωάκια σας 🙂 Η τέλεια ιδέα για τα παιδιά!
      Καλή χρονιά να έχουμε κορίτσια, αγάπη και υγεία και καλή διάθεση !!
      Φιλιά πολλά από τις πολικές αρκούδες χιχιχ 🙂

    2. Και μόλις τελείωσε το κουτί από κάτι πουράκια και το φύλαξα μήπως αξιοποιηθεί στο μέλλον. Και μετά βλέπω κι αυτή την ιδέα! Σημαδιακό νομίζω, θα το κάνω κουμπαρά λοιπόν!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης