ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βιβλιοθήκη από το… ταβάνι και ένα γραφείο.

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Μια αγαπημένη μας κατηγορία στο Ανθομέλι γνωρίζετε πως είναι αυτή των κατασκευών που φτιάχνουμε εμείς ή μέλη της οικογένειάς μας. Σήμερα λοιπόν έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε σε αυτή τη στήλη 2 χρήσιμες κατασκευές που σχεδίασε η κουμπάρα μου, δηλαδή η νονά του γιου μου. Η Κ. έχει πάρει το πτυχίο της στην αρχιτεκτονική και πρόσφατα μετακόμισε σε καινούργιο σπίτι μαζί με τον φίλο της. Αποφάσισαν, λοιπόν, ένα δωμάτιο του διαμερίσματος να το μετατρέψουν σε γραφείο με βιβλιοθήκη. Ο πατέρας της ήταν ο κατασκευαστής!!! Πάμε λοιπόν να δούμε μια πολύ όμορφη συνεργασία πατέρα και κόρης!

    Βιβλιοθήκη από το... ταβάνι και ένα γραφείο. 1

    Το δωμάτιο είναι μακρόστενο και έχει δύο πόρτες. Μία που οδηγεί στο χολ και μία που οδηγεί στο σαλόνι. Οπότε καθισμένος στον καναπέ έχεις θέα σε αυτή την σύνθεση στον τοίχο. Τα ράφια καλύπτουν όλο τον τοίχο και είναι σε διάφορα μεγέθη και επίπεδα.Βιβλιοθήκη από το... ταβάνι και ένα γραφείο. 3

    Η σύνθεση στηρίζεται από το ταβάνι με συρματόσχοινα Από κάθε ράφι περνάνε από 4 τρύπες στις ακρες του, 4 συρματόσχοινα.Βιβλιοθήκη από το... ταβάνι και ένα γραφείο. 5

    Κάτω από κάθε ράφι υπάρχουν φυσικά και στοπάκια.
    Βιβλιοθήκη από το... ταβάνι και ένα γραφείο. 7Βιβλιοθήκη από το... ταβάνι και ένα γραφείο. 9Βιβλιοθήκη από το... ταβάνι και ένα γραφείο. 11
    Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα στην σύνθεση είναι ότι οι ιδιοκτήτες της δεν την γέμισαν ασφυκτικά με βιβλία, cd και φακέλους αλλά κάποια από τα ράφια έχουν διακοσμητικά ή ακόμα και τίποτα φιλοξενώντας όμως στον αντίστοιχο τοίχο καδράκια κι αυτό της δίνει έναν άλλο χαρακτήρα!Βιβλιοθήκη από το... ταβάνι και ένα γραφείο. 13Βιβλιοθήκη από το... ταβάνι και ένα γραφείο. 15Στον ίδιο χώρο όπως σας είπα υπάρχει ένα γραφείο με μια πολυθρόνα με ρόδες που δεν φαίνεται όμως στις φωτογραφίες! Είναι μια πολύ απλή κατασκευή που όμως δεν παύει να εντυπωσιάζει.Βιβλιοθήκη από το... ταβάνι και ένα γραφείο. 17
    Τα μεταλλικά στηρίγματα που χρησιμοποιήθηκαν για πόδια αγοράστηκαν έτοιμα. Πάνω σε αυτά βιδώθηκαν 4 μακρόστενα σανίδια που όμως δεν ξεκινούν από το ίδιο σημείο. Από πάνω μπήκε ένα κρύσταλλο.
    Βιβλιοθήκη από το... ταβάνι και ένα γραφείο. 19Λόγω του μεγέθους του το γραφείο μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και ως τραπεζαρία.

    Βιβλιοθήκη από το... ταβάνι και ένα γραφείο. 21

    Ειδικά αν κάποιος θέλει να το έχει και για τις δύο χρήσεις θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πτυσσόμενες καρέκλες στο χρώμα του ξύλου που είναι και πολύ οικονομικές. 

    Στην περίπτωσή μας πάντως χρησιμοποιήθηκε ως ένα είδος μπουφέ για να κόψουμε την μοσχομυριστή μηλόπιτα που μόλις βγήκε από τον φούρνο!

     Βιβλιοθήκη από το... ταβάνι και ένα γραφείο. 23

    Ευχαριστώ τα κουμπαράκια μου που μου επέτρεψαν να δημοσιοποιήσω τις κατασκευές. Αν και είναι αλήθεια πως δεν θα μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς με μένα που μπλέξανε!!!

    Ελπίζω να σας εμπνεύσαμε για κάτι δικό σας ή ακόμα και για την ίδια την κατασκευή!
    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    20 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Υπέροχη κατασκευή, εξαιρετική δουλειά, ωραίος σχεδιασμός και μ΄αρέσει και η διακοσμητική τους άποψη! Να είναι καλά οι κουμπάροι σας να το χαίρονται το σπίτι τους, κι εσείς εκείνους! Καλή εβδομάδα!

    2. Μ' αρέσει πολύ η διακοσμητική τους άποψη, εξαιρετική δουλειά, ωραίος σχεδιασμός, μπράβο τους που το υλοποίησαν! Να είναι καλά οι κουμπάροι σας να χαίρονται το σπίτι τους, κι εσείς εκείνους! Έκανες καλά που ανέβασες τις φωτογραφίες, το αποτέλεσμα δεν είναι πνιγηρό παρόλο που τα ράφια είναι γεμάτα. Καλή εβδομάδα!

    3. Είναι πάρα πολύ όμορφη και δύσκολη κατασκευή! Πραγματικά μπράβο τους για την υπομονή και χρειάζεται όντως πολύ καλή συνεργασία. Πολύ μέτρημα, καλό σχεδιασμό και επιδεξιότητα! Χαρά στο κέφι τους!

    4. Αγαπώ τόσο πολύ τα βιβλία, που δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι καλύτερο από μια βιβλιοθήκη να κοσμεί έναν ολόκληρο τοίχο!!! Μπράβο τους, υπέροχη κατασκευή! Φιλιά!

    5. Καλησπέρα!
      Συγχαρητήρια για την τόσο πρωτότυπη ιδέα των φίλων σας για βιβλιοθήκη.
      Εγώ θα ήθελα να φτιάξω δύο αντίστοιχα ραφακια πάνω από το πλυντήριο των ρούχων στο μπάνιο επειδή δεν θέλω να τρυπησω τα πλακάκια του μπάνιου.
      Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τι πάχος συρματοσχοινο να πάρω ώστε να αντέχουν τα ράφια το βάρος των απορρυπαντικών που θα στηρίζουν.
      Ευχαριστώ πολύ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης