Βιβλιοθήκη από το… ταβάνι και ένα γραφείο.

Kathy
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Μια αγαπημένη μας κατηγορία στο Ανθομέλι γνωρίζετε πως είναι αυτή των κατασκευών που φτιάχνουμε εμείς ή μέλη της οικογένειάς μας. Σήμερα λοιπόν έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε σε αυτή τη στήλη 2 χρήσιμες κατασκευές που σχεδίασε η κουμπάρα μου, δηλαδή η νονά του γιου μου. Η Κ. έχει πάρει το πτυχίο της στην αρχιτεκτονική και πρόσφατα μετακόμισε σε καινούργιο σπίτι μαζί με τον φίλο της. Αποφάσισαν, λοιπόν, ένα δωμάτιο του διαμερίσματος να το μετατρέψουν σε γραφείο με βιβλιοθήκη. Ο πατέρας της ήταν ο κατασκευαστής!!! Πάμε λοιπόν να δούμε μια πολύ όμορφη συνεργασία πατέρα και κόρης!

Το δωμάτιο είναι μακρόστενο και έχει δύο πόρτες. Μία που οδηγεί στο χολ και μία που οδηγεί στο σαλόνι. Οπότε καθισμένος στον καναπέ έχεις θέα σε αυτή την σύνθεση στον τοίχο. Τα ράφια καλύπτουν όλο τον τοίχο και είναι σε διάφορα μεγέθη και επίπεδα.

Η σύνθεση στηρίζεται από το ταβάνι με συρματόσχοινα Από κάθε ράφι περνάνε από 4 τρύπες στις ακρες του, 4 συρματόσχοινα.

Κάτω από κάθε ράφι υπάρχουν φυσικά και στοπάκια.
Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα στην σύνθεση είναι ότι οι ιδιοκτήτες της δεν την γέμισαν ασφυκτικά με βιβλία, cd και φακέλους αλλά κάποια από τα ράφια έχουν διακοσμητικά ή ακόμα και τίποτα φιλοξενώντας όμως στον αντίστοιχο τοίχο καδράκια κι αυτό της δίνει έναν άλλο χαρακτήρα!Στον ίδιο χώρο όπως σας είπα υπάρχει ένα γραφείο με μια πολυθρόνα με ρόδες που δεν φαίνεται όμως στις φωτογραφίες! Είναι μια πολύ απλή κατασκευή που όμως δεν παύει να εντυπωσιάζει.
Τα μεταλλικά στηρίγματα που χρησιμοποιήθηκαν για πόδια αγοράστηκαν έτοιμα. Πάνω σε αυτά βιδώθηκαν 4 μακρόστενα σανίδια που όμως δεν ξεκινούν από το ίδιο σημείο. Από πάνω μπήκε ένα κρύσταλλο.
Λόγω του μεγέθους του το γραφείο μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και ως τραπεζαρία.

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Ειδικά αν κάποιος θέλει να το έχει και για τις δύο χρήσεις θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πτυσσόμενες καρέκλες στο χρώμα του ξύλου που είναι και πολύ οικονομικές. 

Στην περίπτωσή μας πάντως χρησιμοποιήθηκε ως ένα είδος μπουφέ για να κόψουμε την μοσχομυριστή μηλόπιτα που μόλις βγήκε από τον φούρνο!

 

Ευχαριστώ τα κουμπαράκια μου που μου επέτρεψαν να δημοσιοποιήσω τις κατασκευές. Αν και είναι αλήθεια πως δεν θα μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς με μένα που μπλέξανε!!!

Ελπίζω να σας εμπνεύσαμε για κάτι δικό σας ή ακόμα και για την ίδια την κατασκευή!
Kathy