ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πώς να φτιάξετε στολίδια με χάντρες pyssla

    Πριν λίγες μέρες στο breakfast party για τα γενέθλια της κόρης μου σας είχα δείξει τι φτιάξαμε για δωράκι για τους μικρούς μας καλεσμένους με χάντρες pyssla. Είχαμε φτιάξει σελιδοδείκτες! Σήμερα θα πάω ένα βήμα παραπέρα και θα σας δείξω πώς να φτιάξετε στολίδια με χάντρες pyssla, με δύο τρόπους.

    Πώς να φτιάξετε στολίδια για το δέντρο με χάντρες pyssla

    1ος τρόπος

    Φτιάχνουμε το σχέδιο στην ειδική βάση για pyssla. Σχέδια μπορείτε να βρείτε μαζεμένα στο pinterest μου. Σιδερώνουμε χρησιμοποιώντας λαδόκολα επάνω από τη σύνθεση. Αφήνουμε λίγο να στεγνώσει και φτιάχνουμε ένα κρεμασταράκι με πετονιά, κορδέλα ή με λεπτό κορδόνι.

    Πώς να φτιάξετε στολίδια με χάντρες pyssla
    Πώς να φτιάξετε στολίδια με χάντρες pyssla 8

    Να και μια χιονονιφάδα! Φαίνεται δύσκολο αλλά είναι πολύ εύκολο να αντιγράψεις το σχήμα της. Να φανταστείτε η κόρη μου φτιάχνει σχέδια από το μυαλό της και είναι μόλις 7! Ο μικρός μου, δε, φτιάχνει σουβερ ουράνιο τόξο! Δηλαδή τοποθετεί τα χρώματα όπου θέλει!! Χαχα!

    Πώς να φτιάξετε στολίδια με χάντρες pyssla
    Πώς να φτιάξετε στολίδια με χάντρες pyssla 9

    Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και σουβέρ σε διάφορα σχέδια. Φτιάξτε μια 4δα ή 6δα και κάντε την δώρο στους αγαπημένους σας. Χειροποίητο και χρήσιμο δωράκι. Αφιερώστε λίγο χρόνο και να δείτε πως θα το ευχαριστηθείτε!

    Ακόμα μπορείτε να φτιάξετε σελιδοδείκτες αλλά και μπρελόκ! Σίγουρα θα έχετε κάπου παρατημένα παλιά μπρελόκ για να χρησιμοποιήσετε τους κρίκους τους! Αν όχι μπορείτε να βρείτε στον κλειδαρά σας.

    Πώς να φτιάξετε στολίδια με χάντρες pyssla
    Πώς να φτιάξετε στολίδια με χάντρες pyssla 10

    Tip: Χρησιμοποιήστε για περισσότερη ευκολία ένα μυτοτσίμπιδο ή ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια.

    Για να σιδερώσετε χρειάζεται να καλύψετε το σχέδιο με  λαδόκολλα. Αν  όμως το παρακάνετε μπορεί να λιώσει και η βάση και μετά να μην μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε. Αν δεν το παρακάνετε μπορεί να μην λιώσουν πολύ οι χάντρες και να μην κολλήσουν σε όλα τα σημεία. Γι αυτό ξέρετε τι κάνω; Πατάω με το σίδερο ίσα που να κολλήσουν λίγο οι χάντρες και μετά γυρνάω μαζί με το χαρτί το σχέδιο. Οπότε είναι από κάτω το χαρτί, στη μέση οι χάντρες και από πάνω η βάση ανάποδα. Αφαιρώ την βάση προσεκτικά και βάζω στην θέση της ένα ακόμη χαρτί. Τότε ξαναπατάω με το σίδερο μια από την μία μια από την άλλη.

    2ος τρόπος

    Αν δεν είστε της υπομονής και μόνο που διαβάσατε τα παραπάνω αγχωθήκατε, σας έχω και κάτι πιο απλό! Αν έχετε κουπάτ για μπισκότα τότε τα έχετε όλα!

    • Βάλτε λίγες χάντρες σε ένα μπολάκι και περιχύστε με ελάχιστο ηλιέλαιο. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι να πάει παντού.
    • Στρώστε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος.
    • Τοποθετήστε τα κουπάτ και γεμίστε τα με τις λαδωμένες χάντρες.
    • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2-3 λεπτά.
    Πώς να φτιάξετε στολίδια με χάντρες pyssla
    Πώς να φτιάξετε στολίδια με χάντρες pyssla 11
    Πώς να φτιάξετε στολίδια με χάντρες pyssla
    Πώς να φτιάξετε στολίδια με χάντρες pyssla 12

    Tip: Αν λιώσουν περισσότερο θα γίνουν πολύ επίπεδα τα στολίδια σας. Αφήστε λίγο να κρυώσουν και μετά ξεκαλουπώστε τα.

    Πώς να φτιάξετε στολίδια με χάντρες pyssla
    Πώς να φτιάξετε στολίδια με χάντρες pyssla 13

    Μπορείτε να τα κρεμάσετε μεμονωμένα ή σε ομάδες. Eγώ κρέμασα 3-4 στολίδια από μια πετονιά και τα κρέμασα στα χερούλια από τις πόρτες. Χριστουγεννιάτικα mobile! Κάποια άλλα τα έκανα στολίδια για το δέντρο χρησιμοποιώντας κορδόνι σε διάφορα χρώματα με χάντρες, κουμπιά και κουδουνάκια.

    Πώς να φτιάξετε στολίδια με χάντρες pyssla
    Πώς να φτιάξετε στολίδια με χάντρες pyssla 14

    Να ακόμα ένα όμορφο δωρακι για την νονά, την γιαγιά, τη θεία… Εμείς στείλαμε στη θεία μας!

    Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την Σοφία από το shareyourlikes που με παλιότερες αναρτήσεις της μου έμαθε πως να χρησιμοποιώ τις χάντρες. Επίσης μπορεί να σας δείξει πως να φτιάχνετε μπολ από χάντρες! Σοφάκι να ξέρεις αυτή που μου είχες δωρίσει την έχει τώρα η κόρη μου στο γραφείο της για τις σβήστρες και τις ξύστρες μας! Το δωράκι σου έπιασε τόπο και δεν σε ξεχνάμε!

    Ελπίζω να σας άρεσαν οι ιδέες και η υλοποίησή τους και να τολμήσετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε δικά σας σχέδια!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    23 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Κατερινάκι είναι πολύ έξυπνη ιδέα και τοσο απλή!! Θα τη δοκιμάσουμε σίγουρα!!!
      Ερώτηση:τα κουπ πατ μετά δεν μπορείς να τα ξαναχρησιμοποιήσεις λογικά για ζαχαροπλαστική σωστά;

    2. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα! Χαίρομαι πολύ που κάνατε κι εσείς τα γιορτινά στολίδια, που έχετε το δωράκι μου σπίτι σας ακόμη και που με θυμάστε 🙂 🙂 Το χρειαζόμουν σήμερα που έκανα κάποιες περίεργες σκέψεις (οχι για εσας τις δυο) <3 <3

    3. θα προτιμήσω την λύση με τα κουπατ! ασφαλή πράγματα! οι χάντρες αυτες ειναι που πουλάει το γνωστο σουηδικο κατάστημα;; και τα κουπατ μετα τα ξαναχρησιμοποιούμε κανονικά; εννοώ δεν μένουν υπολείμματα που δεν βγαίνουν πάνω;

      • Ναι από το γνωστό κατάστημα είναι και οι βάσεις και οι χάντρες! Υπάρχουν και της Habba αλλά είναι πιο ακριβές νομίζω. Όσο για τα κουπάτ μπορείς να τα ξαναχρησιμοποιήσεις γιατί βάζεις λάδι και δεν κολλάνε. Φτάνει να περιμένεις λίγο να κρυώσουν.

    4. σουπερ σουπερ σουπεεεεεεεεεεεεεεεεεερ………..αααααααααα κι αυτο θα το κανω……..ολο και μεγαλωνει η λιστα μου χοχοχοοχοχοχοχχοοχοοοοοοοοοοοοοο…….καλες γιορτες

    5. Ειναι το μόνο που εδω και 3 χρόνια δεν χρησιμοποιουμε στο σπίτι. Και είναι οντως καλη εμπειρία αλλά ο δικός μου ειχε την φαεινη ιδέα να βάλει μια ψηφίδα στην μυτη. Πεντε μερες πριν γεννησω το δευτερο ετρεχα με την κοιλια στο στομα απο το κεντρο υγειας στο Παιδων μονη μου αφου ολοι ελειπαν . Θα ηθελα να του ξαναδωσω αλλα περιμένω να μεγαλώσει και ο μικρός λιγο. Τα εχω πάρει απο φόβο αν και ηταν αρκετα ασυνηθιστη περιπτωση.
      Το μόνο που εχω να προτεινω ειναι να ειστε διπλα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης