ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πώς να φτιάξω χριστουγεννιάτικα βαζάκια με σοκολατάκια

    Πολλές φορές έχουμε ανάγκη από κάποιο οικονομικό δώρο για να δώσουμε σε συγγενείς και φίλους ή να συνοδεύσουμε κάποιο μεγαλύτερο δώρο ή κάλεσμα. Σήμερα σας δείχνουμε πώς να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα βαζάκια με σοκολατάκια για να τα χαρίσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα ή στη δασκάλα και στον δασκάλα τα Χριστούγεννα και γενικά τις γιορτές που έρχονται. Φυσικά σας έχουμε και τη συνταγή για σοκολατάκια που θα φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα.

    Ανθομελάκια μου γλυκά! Το ξέρω χάθηκα. Το τελευταίο διάστημα βλέπατε μόνιμα να υπογράφει η αδερφή μου η Κατερίνα και εγώ άφαντη. Εάν εξαιρέσουμε δηλαδή το Shower Party, όλες αυτές οι υπέροχες χριστουγεννιάτικες ιδέες ήταν της αδερφούλας μου. Και ευτυχώς δηλαδή γιατί αλλιώς το bloggaki μας θα είχε μείνει μόνο και έρημο. Αλλά μην νομίζετε, είχα λόγο, καθώς είχα την Μαμά Μαρία και τον Μπαμπά Χρήστο για δύο εβδομάδες στο σπιτικό μας! Ήρθαν, τους ευχαριστηθήκαμε, τους έζησε και η Μελίτα και τους υπεραγάπησε και σήμερα πήραν τον δρόμο της επιστροφής μιας και η ανιψιά μου παραλίγο να της κακιώσει της γιαγιάς της που αντί για μία εβδομάδα έμεινε τελικά δύο.

    Ωστόσο, όμως είχα και άλλο λόγο που χάθηκα. Εκτός των άλλων, την Κυριακή που μας πέρασε έκανα και μια γιορτούλα στο σπίτι με καλές φίλες, οπότε οι ετοιμασίες ήταν πυρετώδεις. Που χρόνος για γράψιμο!!! Μόνο έρευνα, κατασκευές και εδέσματα ετοίμαζα. Σήμερα, λοιπόν, θα σας δώσω ιδέα φανταστική για χριστουγεννιάτικο δωράκι αλλά και όχι μόνο. Δεν είναι φυσικά κάτι φοβερά πρωτότυπο αλλά είναι μια όμορφη κίνηση που νομίζω ότι θα εκτιμηθεί πολύ! Χριστουγεννιάτικα βαζάκια με σοκολατάκια!

    Βαζάκια με σοκολατάκια!

    Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, όταν ετοιμάζεις ένα κάλεσμα το μπάτζετ μπορεί πολύ εύκολα να ξεφύγει από το έλεγχο. Στην περίπτωσή μου ωστόσο, τα περιθώρια ήταν πολύ μα πολύ στενά. Οπότε η αρχική μου σκέψη ήταν να φτιάξω στα κορίτσια μου χειροποίητα στολιδάκια από αλατοζύμη. Ελα μου ντε που φέτος όμως όλες οι προκομένες έφτιαξαν μόνες τους. Τι με θες εμένα! Μόλις τα έφτιαξα, όλο και κάποια έλεγε ότι είχε φτιάξει και εκείνη. Ασε που τελικά βγήκαν και εντελώς κιτς! Τίνγκα στην χρυσόσκοονη, χιχι!

    Πώς να φτιάξω χριστουγεννιάτικα βαζάκια με σοκολατάκια
    Δώρο χριστουγεννιάτικα βαζάκια με σοκολατάκια

    Τελικά, με έσωσε το γνωστό σουηδικό κατάστημα. Μερικές ημέρες πριν πήγαμε για βόλτα με τους γονείς μου και τη Μελίτα και τσουπ βλέπω τα υπέροχα αυτά βαζάκια που ούτως ή άλλως τα έχω κι εγώ για τα μπαχαρικά μου. Φλασιά στην φλασιά, μου έρχεται και η ιδέα με τα σοκολατάκια. Η συνέχεια είναι φαντάζομαι κατανοητή.

    Συνταγή για σοκολατάκια (11 βαζάκια)

    Υλικά

    • Σοκολάτα κουβερτούρα (σίγουρα έξι σοκολάτες)
    • Ενα με ενάμιση πακέτο δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
    • Δημητριακά (ότι έχετε στο σπίτι)
    • Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάτε τα δαμάσκηνα λίγα-λίγα. Παίρνετε με το κουταλάκι και αφήνετε το υλικό πάνω σε λαδόκολα για να στεγνώσει. Το ίδιο κάνετε και με τα δημητριακά.

    Δεν θα πω άλλα για αυτό γιατί νομίζω ότι είναι ευκολάκι! Μόλις στεγνώσουν τα βάζετε στο βάζο και είστε έτοιμοι!

    Πώς να φτιάξω χριστουγεννιάτικα βαζάκια με σοκολατάκια
    Χριστουγεννιάτικα βαζάκια με σοκολατάκια

    Ε, εντάξει εγώ το πήγα και ένα βήμα παρακάτω. Στόλισα τα βαζάκια με τα χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα που μου έστειλε η γλυκιά μου η Λευκή από το Happy Teapot και τελείωσα με κόκκινη και λευκή κορδέλα. Το αποτέλεσμα νομίζω όμορφο και άκρως χριστουγεννιάτικο. Φυσικά μπορείτε να τα στολίσετε με ότι άλλο θέλετε. Aπό γκι και στολιδάκια, μέχρι να τα βάψετε με νερομπογιές, όζες ή χρυσόσκονη!

    Πώς να φτιάξω χριστουγεννιάτικα βαζάκια με σοκολατάκια

    Τα κορίτσια μου δεν ξέρω αν ενθουσιάστηκαν, αλλά είμαι σίγουρη ότι το εκτίμησαν πολύ. Πάντως από γεύση είναι σούπερ. Άσε που αυτά με τα δημητριακά, είναι καλά ακόμα και για τα παιδιά.

    Υπολογίστε ότι μέσα σε αυτό το βαζάκι χωράνε σίγουρα 15-20 κομμάτια οπότε αν θέλετε να κάνετε πολλά βαζάκια, υπολογίστε περίπου πόσα θα χρειαστείτε. ‘Οσο για το μπάτζετ είναι αρκετά οικονομικό. Για να καταλάβετε, τα τέσσερα βαζάκια έχουν 2 ευρώ! Οι κουβερτούρες και τα δαμάσκηνα (δημητριακά δεν νομίζω να μην έχετε) περίπου 10 ευρώ το πολύ (ανάλογα και με το πόσα θέλετε να φτιάξετε) και είστε έτοιμες για τα χριστουγεννιάτικα καλέσματα για καφέ!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    23 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Φυσικά και ενθουσιαστήκαμε! Αλλά μας έβαλες όρο να ανοιχτεί 25 του μηνός κι εγώ είμαι υπάκουο παιδί 😛 χιχι Κάλη μου ήταν όλα υπέροχα!

    2. Κάλη μου εγώ σ ευχαριστώ!Πολύ όμορφη η ιδέα σου για δωράκι!!Φαντάζομαι πως θα περάσατε τέλεια!Θα περιμένω με αγωνία τις φωτογραφίες!Λευκή

    3. Αν ενθουσιάστηκα λέει; Καλέ τα φάγαμε σχεδόν όλα κιόλας. Ηταν υπέροχα Κάλη, ΥΠΕΡΟΧΑ κι ο γιος μου ξετρελάθηκε! Εντωμεταξύ εγώ τρελαίνομαι για χειροποίητα όλων των ειδών και φυσικά το εκτίμησα απεριόριστα, σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά!

    4. Εμείς τα φάγαμε όλα πάντως και δεν περιμέναμε τα Χριστούγεννα παρόλο που έγραφαν 25!!!!
      Καλίτσα μου και βέβαια ενθουσιαστήκαμε και επειδή ηταν χειροποιήτα όλα αλλα και φυσικά επειδή μας σκέφτηκες τόσο γλυκά, σοκολατένια και φυσικά υγιεινά:)

    5. Αν ενθουσιαστηκα λέει? μη σου μαρτυρήσω ότι τα έφαγα μέσα στον αυτοκίνητο στον γυρισμό! και ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ, και αυτά με τα δημητριακά μου αρεσαν ακόμα περισσότερο! Ευχαριστούμε για όλα Κάλη μου, ήταν μια από τις ωραιότερες βραδιές!

    6. Πάρα πολύ ωραία η ιδέα, αλλά ακόμη ωραιότερος ο τρόπος που το στόλισες σε σχήμα ελάτου, και αυτό με την ετικέτα πολύ μεγάλο δίλημμα φαντάζομαι 😉 Και το ανθομέλι με καραμέλα και κάλτσα αγιοβασιλιάτικη είναι άκρως εορταστικό, διπλά συγχαρητήρια <3

    7. Τέλεια ιδέα Κάλη μου! Θα φτιάξω για να τις δωρίσουν τα παιδιά στις δασκάλες τους για τα Χριστούγεννα. Απλά λέω να τα φτιάξω με αποξηραμένες φράουλες!
      Kathy by anthomeli

    8. Υπέροχη ιδέα Κάλη! Κι εγώ κάτι τέτοιο έλεγα να κάνω για τις δασκάλες στον παιδικό του παιδιού, αλλά είχα κολλήσει στα βαζάκια! Αφού έκανες εσύ το test drive στο γνωστό κατάστημα θα κάνω την απόπειρα! Many thanks και φιλάκια!

      P.S. πολύ σας ζηλεύω που βρίσκεστε έτσι όλες μαζί και τα λέτε! Μπράβο και να μην το σταματήσετε!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης