ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Χριστούγεννα στην… Μελιτοχώρα!

    Προσπαθώ να βρω τρόπο για το πώς να αρχίσω αυτή την ανάρτηση! Να την κάνω μελό, αστεία, απλά καθημερινή; Πώς να περιγράψω όλα αυτά τα Χριστούγεννα που έχουμε περάσει με το Μελιτάκι και πώς αυτό που ζούμε τώρα το πιο ευτυχισμένο! Πώς να σας πω χωρίς να παρεξηγηθώ ότι δεν είναι ευτυχισμένα λόγω αυτών που κάνουμε αλλά λόγω αυτών που νιώθουμε; Αυτές τις ημέρες δεν κάναμε τίποτα τρελό ή πρωτότυπο! Απλά η καρδιά μας και η ψυχή μας είναι γεμάτη από αυτό το παιδί που μας έχει πάρει τα μυαλά! Ένα παιδί που ήρθε στον κόσμο μαγικά και έχει μετατρέψει τη ζωή μας σε απόλαυση! Χριστούγεννα 2011-2013 με την κόρη μου!

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι: Θαύμα τα Χριστούγεννα… θαύμα!!

    Αναμνήσεις-Χριστούγεννα 2011

    Την πρώτη χρονιά η Μελίτα μας ήταν πέντε μηνών… ένα δωράκι στο κουτί! Μικρή, ήσυχη και φαλακρή, χαχα! Καλέσαμε κόσμο όπως πάντα την παραμονή των Χριστουγέννων, ήπιε το γάλα της, πήγε για ύπνο στην ώρα της. Ήσυχα Χριστούγεννα, όμορφα και οικογενειακά! Και πώς να είναι άλλωστε με ένα μωρό που ακόμα προσπαθεί να αναγνωρίσει τον κόσμο. Που τα ματάκια του κοιτάνε τα φωτάκια και το δέντρο για πρώτη φορά! Όλα καινούργια, όλα παράξενα, όλα τόσο όμορφα!

    Χριστούγεννα στην... Μελιτοχώρα!
    Χριστούγεννα 2011 με την Μελίτα

    Εκείνα τα Χριστούγεννα ούτε καν θυμάμαι πώς στολίσαμε. Δεν με ένοιαζε καθόλου. Ήθελα απλά την καλύτερη ατμόσφαιρα για καλωσορίσω τη μικρή μας στον κόσμο των Χριστουγέννων. Εντάξει, όχι ότι κατάλαβε και πολλά αλλά νομίζω ότι το νόημα το έπιασε.  Είχε και ένα μικρό δέντρο… ίσα με το μπόι της που λένε, χαχα! Ένας μικρός Άγιος Βασίλης που με τα καμώματά του μας είχε ξετρελάνει! 

    Χριστούγεννα στην... Μελιτοχώρα!
    Αυτό θα πρέπει να το βλέπω κάθε χρόνο;

    Οι στιγμές μας όμορφες και μοναδικές… τα έθιμα συνέχισαν να ισχύουν και μαζί της και να γίνονται ακόμα πιο δυνατά! Ύπνος κάτω κάτω από το δέντρο έστω κι αν αυτή κοιμήθηκε στο μικρό της κρεβατάκι πάνω στον καναπέ! Από τις πιο γλυκές στιγμές που έχω να θυμάμαι! Μια καινούργια ζωή που έδωσε άλλο νόημα στις συνήθειες αυτής της οικογένειας… που μεγάλωσε και δυνάμωσε! 

    Χριστούγεννα στην... Μελιτοχώρα!
    Χριστούγεννα στην... Μελιτοχώρα! 10

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Χριστούγεννα χώρια και Πρωτοχρονιά μαζί! (κάλιο αργά παρά ποτέ!)

    Τα χριστουγεννιάτικα highlight των προεόρτιων ημερών μας

    20 νέες χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις για να ομορφύνετε τις γιορτές σας

    Εκτυπώσιμες κάρτες με δραστηριότητες για το advent calendar

    Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση για καφέ και το Ξωτικό της Πρωτοχρονιάς

    Η επίσκεψη του κ. Ξωτικούλη

    Αναμνήσεις-Χριστούγεννα 2012

    Μετά από ένα χρόνο και η μπεμπούλα μας είχε γίνει 17 μηνών… σημείο κομβικό για όλα τα παιδιά! Μια Μελίτα που όχι απλά περπατούσε αλλά κάλπαζε και ήθελε όλο βόλτες και τρεχαλητά! Εδώ να δείτε εξόδους και αναγνώριση χριστουγεννιάτικων εικόνων. Όλα ήθελε να τα πιάσει και να τα δει! Όλα όμως από κοντά μας. Εκεί δίπλα μας… πάντα οι τρεις μας!

    Χριστούγεννα στην... Μελιτοχώρα!
    Χριστούγεννα στην... Μελιτοχώρα! 11

    Αλλά και πάλι ο ενθουσιασμός της για το δέντρο και όλα τα καλούδια που της είχαμε ετοιμάσει μικρός! Πιο πολύ την ένοιαζε η αγκαλιά κάτω από το δέντρο παρά το ίδιο το δέντρο. Το κοίταζε απλά, χωρίς εντυπωσιασμούς και υπερβολές! 

    Χριστούγεννα στην... Μελιτοχώρα!
    Χριστούγεννα στην... Μελιτοχώρα! 12

    Ούτε και το χριστουγεννιάκο αστέρι τη δελέασε… που από την πρώτη χρονιά το έβαζε ποια αυτή μαζί με τον μπαμπά της. Καλέ λες αυτό το παιδί να μην είναι σαν κι εμάς; Λες να μην της αρέσουν τα Χριστούγεννα; Ούτε τα στολίδια ήθελε να πιάσει ούτε τίποτα. Και για τον Άγιο Βασίλη ούτε λόγος!!! Μακριά και αγαπημένοι! 

    Χριστούγεννα στην... Μελιτοχώρα!
    Χριστούγεννα στην... Μελιτοχώρα! 13

    Αναμνήσεις- Χριστούγεννα 2013

    Και να που φτάσαμε στο σήμερα! Ε, φέτος πια δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό το παιδί είναι χριστουγεννόπληκτο… όπως ακριβώς και εμείς! Τελικά απέδωσαν οι δύο προηγούμενες χρονιές. Στα παιδιά άλλωστε πρέπει να δίνεις και να περιμένεις τους καρπούς αργότερα. Θέλει μόνο υπομονή!

    Φέτος στολίσαμε για πρώτη φορά όλοι μαζί το δέντρο! Αφού το έστησα εγώ πριν ξυπνήσουν μπαμπάς και κόρη, για να μην βαρεθεί και χάσει το ενδιαφέρον της, ξεκινήσαμε την εξερεύνηση των στολιδιών και μας βοηθούσε βάζοντας στα κλαδιά αυτά που της άρεσαν. Όμορφα ήταν…. οικογενειακά! Ένιωσα ότι επιτέλους είχε μπει μέσα στο κλίμα. Και μετά ήρθαν τα φώτα και τα πρώτα ωωωωω!!!! Όχι, θα πω ψέμματα αν σας πω ότι έμεινε με τον ίδιο ενθουσιασμό καθ’ όλη την διάρκεια! Αλλά δεν πειράζει, μου φτάνουν εκείνες οι πρώτες στιγμές που είδα την λάμψη στα ματάκια της! Αυτή την λάμψη που βλέπω κάθε φορά που δοκιμάζει κάθε καινούργιο.

    Χριστούγεννα στην... Μελιτοχώρα!
    Χριστούγεννα στην... Μελιτοχώρα! 14

    Όσο για τον Μπίλυ (βλ. Αγιος  βασίλης) εξακολουθούμε να μην θέλουμε να έχουμε καμία διαπροσωπική σχέση μαζί του… αλλά το δώρο του το περιμένουμε με αγωνία!!! Αααα, και ξέχασα να σας πω… σε εμάς παρόλο που έχουμε τζάκι δεν θα έρθει από εκεί αλλά από την Πότα (βλ. Πόρτα) καθώς η καημένη η Μελίτα τρομοκρατήθηκε με την ιδέα να μπει ένα τεράστιος γέρος από την καμινάδα και μάλιστα όταν θα κοιμάται. Οπότε αλλάξανε τα πλάνα μας… πόρτα θέλει το κoρίτσι μου, πόρτα θα έχει, χαχα!!!

    Χριστούγεννα στην... Μελιτοχώρα!
    Χο-Χο-Χο λέει και τον περιμένει να της φέρει ένα μικρόφωνο… αρτίστα λέμε!
    Χριστούγεννα στην... Μελιτοχώρα!
    Στείλαμε και γράμμα… μικρόφωνο η μικρή αρτίστα ζήτησε!!! Θα το έχει μαζί με όλο τον εξοπλισμό. Ποιός ξέρει μπορεί να πάρει το ταλέντο της Πίας Νίνας (β΄. Θεία Κατερίνα)!

    Μάθαμε και για τον Κούλη (βλ. Χριστούλη) και δεν χορταίνει να ακούει την ιστορία της γέννησής του και να μου δίνει και ένα φιλάκι και μια αγκαλιά γιατί αυτό της είπα ότι μας έμαθε ο Χριστός… την αγάπη!!!

    Και κάπου εδώ βάζω μια τελεία. Δεν θα σας κουράσω άλλο με το τι λέει και τι κάνει η κόρη μου αν και θα μπορούσα να μιλάω για ώρες. Όλοι οι γονείς, άλλωστε, βρίσκουν τα παιδιά τους υπέροχα!  Αυτό όμως που θέλω να μοιραστώ μαζί σας περισσότερο από κάθετι άλλο είναι ότι πλέον έχω περισσότερους λόγους να προσφέρω αγάπη γύρω μου… γιατί είδα ότι η ζωή μου την γυρίζει πίσω!

    Καλή συνέχεια στις γιορτές σας, 
    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    14 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πέρασα να ακουμπήσω τις ευχές μου για Χαρούμενες, μαγικές γιορτές, με υγεία, χαρές και γελαστά όνειρα!
      Πέρασα να ακουμπήσω κι ένα ευχαριστώ για τις επισκέψεις σου και τον καλό σου λόγο…Σ΄ευχαριστώ!
      Πολλά φιλιά στη μικρή, με το υπέροχο όνομα….♥
      **Αννιώ**

    2. Να τη χαίρεστε την όμορφη οικογένεια σου και να είστε πάντα αγαπημένοι και ενωμένοι! Όμορφες φωτογραφίες και ακόμα ποιο όμορφο το κείμενο που έγραψες για να τις συνοδέψεις.
      Καλή Χρονιά.

    3. Καλη μου τι τρυφερή ανάρτηση . Μάλιστα σκεφτόμουν να γράψω κάτι ανάλογο. Έτσι είναι. Τα Χριστούγεννα μετά τα παιδιά γίνονται μαγικά. Σου εύχομαι πολλές τέτοιες μαγικές αναμνήσεις για την υπόλοιπη ζωή σου. Πολλά πολλά γλυκά φιλάκια και ευχές για καλή χρονιά

    4. Φιλενάδα μου θύμισες προηγούμενα Χριστούγεννα που η Δημητρά μου είχε την ηλικία της κόρης σου. Στα 2 ουδέν ενδιαφέρον για τα Χριστούγεννα – εκτός από τα γλυκά – , στα 3 " ο Άη Βασίλης θα μπει από την πόρτα" – παρόλο που και εμείς έχουμε τζάκι. Στα 4 είπε πρώτη φορά Κάλαντα, περίμενε να δει τα δώρα κάτω από το δέντρο και φέτος στα 5 … περιμέναμε τα Χριστούγεννα πως και πως … από τη 1η Ιανουαρίου!! Του 2013!! Να φανταστείς τραγούδαγε τα Τρίγωνα Κάλαντα όλο το καλοκαίρι!! Αχ παιδιά!! Καλή χρονιά να έχουμε!! Ευτυχισμένο το 2014!!

    5. Το ξέρω..το ένοιωσα..κατάλαβα όσο καμία το βάθος της καρδιάς σας γι' αυτή την ανάρτηση γλυκιά μου! Εύχομαι πολλά χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένες γιορτές με τέτοια ατμόσφαιρα.

    6. Κάλη μου, είσαι τόσο τρυφερή! Φαντάζομαι τη συγκίνησή σου όσο θα διάλεγες τις φωτογραφίες για την ανάρτηση!!! Στη Μελιτοχώρα πρέπει να έχει πάντα ήλιο, έτσι δεν είναι; Χρόνια πολλά και πάλι, καλή χρονιά και καλή Πρωτοχρονιά και πολλά φιλιά!!!

    7. Κάθε χρόνο και καλύτερα λοιπόν! 😉 Τέλεια!
      Σχετικά με τον Άγιο Βασίλη που θα μπει από την πόρτα, αν σου αρέσει η ιδέα μπορείς να της πεις για το μαγικό κλειδί 😉

      Καλή Πρωτοχρονιά εύχομαι!!

    8. Η Μελίτα εχει προσωπικότητα και άποψη!! Είναι γλυκιά και χαμογελαστή!! Ένα πλάσμα μαγικό!! Να το χαίρεστε το πανέμορφο αυτό κοριτσάκι που ήρθε να ομορφύνει τη ζωή σας.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης