ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Christmas tea time με φίλες

    Επειδή, όπως πάντα, δεν κρατιέμαι για μαζώξεις φίλων και για διάφορα happening είπα να ξεκινήσω λίγο πιο νωρίς, μιας και μέσα στα Χριστούγεννα ο χρόνος είναι περισσότερο αφιερωμένος σε νονές, στενούς φίλους και συγγενείς. Έτσι, περίπου στις αρχές του Δεκέμβρη αποφάσισα να ανοίξω το σπίτι μου σε μερικές καλές φίλες που μέχρι τώρα βγαίναμε κυρίως έξω κάνοντας ένα χριστουγεννιάτικο κάλεσμα. Έτσι τις κάλεσα για τσάι, εξόύ και ο τίτλος chistmas tea time!

    Χριστουγεννιάτικο κάλεσμα με dress code

    Το θέμα τι άλλο από xριστουγεννιάτικo και φυσικά με τίτλο…“It’s the most wonderful time of the Year”… εξού και το προσκλητήριο, το οποίο έφτιαξα με τα χεράκια μου στο picmonkey. Dress Code; Εννοείται! Όλοι θα έπρεπε να έχουν στην αμφίεσή τους κάποιος χριστουγεννιάτικο ρούχο ή αξεσουάρ! Εμ ,πως έτσι εύκολα θα τους δεχόμουν σπίτι μου; Θα τις περνούσα από σαράντα κύμματα, χιχι!

    Η αποδοχή, εκτός δυο τρία “όχι” λόγω ανωτέρας βίας, ήταν συγκινητική και πραγματικά περίμενα πως και πως να τις υποδεχτώ στο σπίτι μου. Ωστόσο, με ένα baby shower πριν ένα μήνα, οι δυνάμεις μου δεν ήταν και τόσο στο full, έτσι όπως πάντα έμεινα να ετοιμάζω τελευταία στιγμή (τελικά αυτό το τελευταία στιγμή έχει γίνει δεύτερη φύση μου). Το μόνο καλό στην υπόθεση είναι ότι είχα και βοήθεια αυτή τη φορά μιας και η μαμά Μαρία ήταν στο σπίτι  μας και έτσι ανέλαβε αρκετά πράγματα. Ε, λίγο ο Κώστας, λίγο η μαμά, λίγο εγώ, βγήκαμε ασπροπρόσωποι!

    Welcome message

    Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό ξεκινούσε ήδη από το ασανσέρ όπου ο πίνακας της Μελίτας μου φιλοξενούσε το welcome message!!! Χειμώνα για τα καλά έξω, ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα μέσα που ήθελα να θυμίζει σαλέ. Έτσι, με λιγοστό φως και αρκετά κεράκια, τζακάκι και χριστουγεννιάτικη μουσική υποδεχόμουν όλα τα κορίτσια! 

    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 18

    Στολισμός-Διακόσμηση

    Το πρώτο πράγμα που έβλεπες όταν έμπαινες στο σπίτι ήταν το τραπεζάκι μου στολισμένο με τα δωράκια των κοριτσιών… τα γνωστά βαζάκια με τα σοκολατάκια, και φυσικά ένα πολύ όμορφο κατά την γνώμη μου ντεκόρ με κεράκια που όμως… έσπασε πέντε λεπτά πριν έρθουν οι πρώτες καλεσμένες. Ναι, κυρίες μου γιατί ωραία η τριπλή αυτή πιατέλα (ήταν και δώρο της κουμπάρας μου) αλλά δεν ήταν πυρίμαχη… και έτσι η δεύτερη βάση έσπασε από την θερμότητα. Αλλά δεν το κούνησα καθόλου..πέντε λεπτά πριν δεν ήθελα να με βλέπουν να τρέχω…. και έτσι το άφησα εκεί! Απλά αν το κάνετε και εσείς… θυμηθείτε να βάλετε κεράκια μόνο στο πάνω μέρος!

    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 19
    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 20

    Δεύτερη εικόνα κατά την υποδοχή πριν μπούμε στο σαλόνι ο μπουφές μου στολισμένος με κόκκινα φωτάκια και άκρως χριστουγεννιάτικη διάθεση! Όλα έτοιμα και στην θέση τους για ένα όμορφο και ζεστό καλωσόρισμα!

    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 21

    Ο μπουφές

    Σειρά είχε η τραπεζαρία γεμάτη με νόστιμα εδέσματα για καφεδάκι και τσαγάκι και φυσικά κόκκινα φωτάκια για ειδυλλιακό εφέ! Σπανακόπιτα δεντράκι, τυροπιτάκια και κιμαδοπιτάκια από τη μαμά Μαρία για αλμυρούς ουρανίσκους και κέικ με κάστανο (έκανε πάταγο), βασιλόπιτα με πορτοκάλι (ήταν λίγο πικρή λόγω της υπερβολικής μαστίχας που έβαλα!!!) και μελομακάρονα για γλυκιές γλωσσίτσες. Όσο για τα μπισκότα του καφέ… σοκολατένια και πορτοκαλένια μπισκότα της Ερμιόνης που αυτές τις μέρες έχουν κάνει τον γύρω του διαδικτύου!!! Το μόνο αρνητικό είναι ότι τα αλμυρά μου όταν έφτασε η ώρα να φάμε είχαν κρυώσει αρκετά και έτσι δεν είχαν την αρχική τους νοστιμιά! Αυτό το κακό έχουν οι στημένοι μπουφέδες… αλλά προτιμούσα να ευχαριστηθώ τα κορίτσια μου παρά να με φάνε οι φούρνοι και το πήγαινέλα στην κουζίνα! Ζεστά ροφήματα για όλες και φυσικά πολύ μα πολύ κους-κους!!!

    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 22

    Βρείτε στο Ανθομέλι και για άλλα καλέσματα στο σπίτι με φίλους:

    Πρόσκληση για Brunch στο σπίτι: ιδέες για νόστιμες συνταγές

    Δεκατιανό (Brunch) με φίλες στο σπίτι

    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους

    Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση για καφέ και το Ξωτικό της Πρωτοχρονιάς

    New friends on the block και κάλεσμα για καφέ με τα παιδιά (playdate)

    Πρωινόμεσημεριανό κάλεσμα

    Ταξιδιάρικο Κάλεσμα


    Και εννοείται πως από τον στολισμό του τραπεζιού δεν θα μπορούσε να λείπει η Λευκή και το Happy Teapot. H βασιλόπιτα στολίστηκε με το χριστουγεννιάτικο πακετάκι με τις φιγούρες και τα υπόλοιπα εδέσματα με καρτελάκια που καλούσαν τους καλεσμένους να τα τσιμπήσουν! Όσο για το καρουζέλ στη μέση, σύνθεση του Κώστα μου για πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα. Το ξύλινο στεφάνι το πήραμε από την Χειροτέχνικα, το γεμίσαμε με πολύχρωμες μπάλες και στο κέντρο βάλαμε το όμορφο καρουζέλ μας. Όλα στη θέση τους!!!

    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 23

    Το σπανοκοδεντράκι μας δυστυχώς μας βγήκε λίγο χοντρούτσικο αλλά την ιδέα την πήρατε. Αν θέλετε να κάνετε κάτι ανάλογο τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σας. Στολίστε με μικρά μπαλάκια-στολίδια, φτιάξτε αστεράκια από αλατοζύμη και έτοιμοι για την γιορτή των Χριστουγέννων!

    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 24

    Τα happening

    Όλα τα υπόλοιπα happening έλαβαν χώρα στο σαλόνι μας υπό το φως των κεριών και του δέντρου μας και πιστέψτε με… δεν ήταν και λίγα. Έτοιμες για λίγη δράση και πολλές πολλές ιδέες για τα Χριστούγεννα;

    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 25

    Διαγωνισμός για τη καλύτερη χριστουγεννιάτικη αμφίεση/αξεσουάρ.

    Το πρώτο happening σας το έχω ήδη μαρτυρήσει. Διαγωνισμός για τη καλύτερη χριστουγεννιάτικη αμφίεση/αξεσουάρ. Τελικά τα κορίτσια αυτά είναι θεότρελα, το ξέρετε; Τρελαίνομαι όταν κάποιος παίρνει μια ιδέα και την απογειώνει! Βέβαια υπήρχε και κίνητρο!! Η καλύτερη μετά από ψηφοφορία θα κέρδιζε δωράκι! Ωστόσο εγώ που τις ξέρω καλά, ξέρω ότι το  κάνανε επειδή το γουστάρανε. Πάμε να δούμε μερικές από τις συμμετοχές;

    Συμμετοχή Νο 1: Χριστούγεννα με την Τζούλια Τσάηλντ (ποδιά και φωτάκια.. φοβερή ιδέα,χιχι!… βλ. εδώ.)

    Συμμετοχή Νο 2: Χριστούγεννα στην Ελβετία (κόκκινο μάλλινο πουλόβερ για ζέστη στο φουλ)

    Συμμετοχή Νο 3: Η Γυναίκα του Ρούντολφ… έμεινε έγκυος. (κέρατα σε συνδυασμό με κοιλιά τούρλα,χιχι)

    Συμμετοχή Νο 4: Χριστούγεννα στο Παρίσι (έξωμη μπλούζα, καπελαδούρα και σικ διάθεση πολλών καρδιναλίων!… βλ. εδώ.)

    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 26

    Συμμετοχή Νο 5 (η δική μου εκτός συναγωνισμού): Καλι-καντζαράκι ή αλλιώς Το ξωτικό του Άι Βασίλη (κόκκινο καλτσόν, στενό φόρεμα και μποτάκι με μύτη που σκοτώνει,χιχι)


    Συμμετοχή Νο 6: Ω Έλατο, ω έλατο! (Τρελό καπέλο για πολλά κέφια -αν είστε ψηλή προσέξτε τα φωτιστικά, χιχι)

    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 27

    Συμμετοχή Νο 7 (ήταν και η νικητήρια μετά από κλήρωση που έγινε μετά από ισοψηφία με την κ. Τζούλια Τσάηλντ): Έφαγα το δώρο στο κεφάλι ή αλλιώς All I want for Christmas is you… σε συσκευασία δώρου!! Το Βεράκι όπως πάντα απογείωσε την ιδέα της… με ένα κοκαλάκι σε σχήμα δώρου και άκουσον άκουσον… φωτάκια! Θεά! Δεν έχω να πω τίποτα άλλο!!!! 

    Το δωράκι της μικρό και συμβολικό: Ένα μικρό χριστουγεννιάτικο σαπουνάκι/δεντράκι και μια κονκάρδα/μαγνητάκι για πολύ μα πολύ τύχη μέσα στο 2014… από ποιον άλλον… την Μαρίνα από το Δημιουργούμε Μαζί!

    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 28

    Εκπλήξεις στις εγκυούλες

    Δεύτερο happening οι εκπλήξεις στις εγκυούλες μας (βλ. εδώ και εδώ) που έχουν πλέον καθιερωθεί. Καρτούλες από όλες μας και φυσικά τα γνωστά πλέον αθλητικά παπουτσάκια. Τα κορίτσια ευχαριστήθηκαν, συγκινήθηκαν και εμείς για ακόμα μία φορά ως φίλες-νονές αφήσαμε το στίγμα μας στα πρώτα τους βήματα! Κοριτσάρες μου με το καλό να πάρετε τα δεύτερα παιδάκια μας στην αγκαλιά σας!

    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 29

    Christmas quiz

    Τρίτο happening το christmas quiz… αλλά εδώ επιτρέψτε μου να μην σας πω πολλά. Θα τα διαβάσετε όλα εδώ.

    Στο Ανθομέλι θα βρείτε δωρεάν εκτυπώσιμο χριστουγεννιάτικο quiz (ανανεωμένο) για να το παίξετε με τους φίλους και την οικογένειά σας ή ακόμα και με τους μαθητές σας: Christmas Quiz… παιχνίδι χριστουγεννογνώσεων!

    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 30

    Chrıstmas gıft swap

    Τέταρτο happening…. chrıstmas gıft swap! Εδώ η ιδέα ανήκει στην Βέρα (δείτε το δικό της δώρο, εδώ) αλλά την αγκαλιάσαμε όλες με χαρά! Κάθε μία έφερε ένα δωράκι (είχαμε βάλει μπάτζετ έως 10 ευρώ για να μην υπάρχουν τρελές αποκλίσεις στα δώρα), τα οποία αριθμήθηκαν και μετά από τυχαία επιλογή αριθμού, η κάθε μία κέρδιζε το δωράκι της!! Έγινε χαμός, όλα όμορφα και συμβολικά… γούρια, βραχιόλια, μπισκοτοθήκες, βιβλία και πολλά πολλά ακόμη που μας έκαναν πολύ χαρούμενες!

    Και τα δώρα δεν τελειώνουν

    Ωστόσο, εδώ πρέπει να πω ότι υπήρχαν κάποιες κοπέλες που μας αιφνιδίασαν με την κίνησή τους να φτιάξουν κάτι για όλες μας… η Αναστασία μας έφτιαξε όλες τα σούπερ υπέροχα παντοφλάκια της, η Μαρία Α. (η οποία ήταν τέζα στο κρεβάτι και έστειλε η αθεόφοβη τον άντρα της να μας τα φέρει!) μας έφτιαξε κεραλοιφές μέσα σε όμορφα πουγκάκια με χειροποίητα πλεκτά στολιδάκια και η Μαρία Ξ. πανέμορφα στολιδάκια από πολυμερικό πηλό (στο λινκ που σας έδωσα μπορείτε να δείτε μερικά από αυτά). Κορίτσια είστε απίθανες. Σας ευχαριστούμε πολύ!

    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 31

    Αααα, εδώ πρέπει να πω ότι η αρχική ιδέα μου για δωράκια ήταν να δώσω στα κορίτσια στολιδάκια από αλατοζύμι που όμως να έχουν συμβολική αξία μιας και έφτιαξα μικρά και μεγάλα ανθρωπάκια που να συμβολίζουν κάθε μέλος της οικογένειά τους. Μπαμπάς, μαμά, και όσα παιδιά έχει η καθεμία, αγοράκια και κοριτσάκια με διαφορετικό χρώμα. Όπως βλέπετε όμως μου βγήκαν λίγο κιτς!!! Δεν μου κάθησαν καθόλου ωραία και έτσι μετά αποφάσισα να φτιάξω τα βαζάκια. Επειδή όμως τα λυπήθηκα τα καημένα τα ανθρωπάκια μου, τα στόλισα σε ένα καλάθι και τελικά όλα βρήκαν την οικογένειά τους με πολύ αγάπη!!!

    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 32

    Christmas Photo Booth

    Για το τέλος σας άφησα το καλύτερο… Christmas Photo Booth… που στην περίπτωσή μας δεν ήταν και τόσο booth! Ο Κώστας σε αυτή την δραστηριότητα μας έβαλε… τα σκουφιά! Ετοίμασε αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια, μούσια και αξεσουάρ ταράνδου και γελάσαμε αρκετά με το να βγάζουμε φώτος. (τις υπόλοιπες θα τις δείτε σύντομα.. μαζί με τα πατρόν για να τα εκτυπώσετε). Ωστόσο, είχε δίκαιο η φίλη Ασπασία που φώναζε για το φως… που πας ρε καραμήτρο χωρίς background και χωρίς φως!!! Τέλος πάντων… πάντως πλάκα δεν έχουν;

    Ιδέες για photo booth μπορείτε να πάρετε κι από εδώ.

    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 33

    Ελπίζω να σας άρεσαν οι ιδέες μου και να υλοποιήσετε αρκετές από αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων. Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τις φίλες μου απλά… είναι τόσο τρελές όσο κι εγώ… μερικές μπορεί και λίγο παραπάνω! Θα σας αφήσω με μια χριστουγεννιάτικη εικόνα και θα σας ευχηθώ να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα!

    Christmas tea time με φίλες
    Christmas tea time με φίλες 34

    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    13 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Κάλη μου, νομίζω τα είπες/ έγραψες όλα! Θα σου πω και εδώ ότι ήσουν μία ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ οικοδέσποινα, τα περάσαμε ΥΠΕΡΟΧΑ, ήταν μία ΑΞΕΧΑΣΤΗ εμπειρία και μας περιποιήθηκες πολύ! Το ντεκόρ σου Χριστουγεννιάτικο, ο μπουφές Χριστουγεννιάτικος, τα happening Χριστουγεννιάτικα και η διάθεσή μας άκρως Χριστουγεννιάτικη!
      Και ναι, είμαστε τρελές και γουστάρουμε πολύ!
      Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την όμορφη έκπληξη που μου κάνατε αγαπημένες μου φίλες-νεραϊδονονές! Με τις συγκινητικές, γεμάτες αγάπη ευχές σας που συνόδευαν τις καρτούλες σας και τα γλυκούτσικα αθλητικά παπουτσάκια για το μωράκι μου, στείλατε με τον δικό σας τρόπο τη νεραϊδόσκονή σας. Είστε όλες υπέροχες!

    2. Αχ Κάλη μου σαν να το ξανάζησα ένιωσα βλέποντας τις υπέροχες φωτογραφίες. Είσαι φοβερή οικοδέσποινα κι έχεις μια πανέμορφη και γλυκιά οικογένεια. Σε ευχαριστώ για όλα, μου χάρισες μια πραγματικά πανέμορφη χριστουγεννιάτικη διάθεση που την είχα ανάγκη.

    3. ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΤΥ! ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! Η Κάλη είναι από τις καλύτερες οικοδέσποινες που έχω γνωρίσει! Ολα προσεγμένα! ολα με φροντίδα και μεράκι! Οτι και να πουμε είναι λίγο!
      Αντε και το Πάσχα, συνάντηση στο κότερο! Για να φοράμε και εμείς τα αντίστοιχα μπλουζάκια! Αμ πως!

    4. Αχ βρε Καλίτσα θυμήθηκα ξανά τι όμορφα που περάσαμε!!! Μας άνοιξες το ζεστό κυριολεκτικά και μεταφορικά σπιτικό σου, στολισμένο με μεράκι και αγάπη, έφτιαξες τόσο υπέροχα πράγματα, διοργάνωσες τόσα happenings, γελάσαμε, συγκινηθήκαμε και περάσαμε μαγικές στιγμές!!!
      Τρελάθηκα με τα κιμαδοπιτάκια και τα μπουρεκάκια!!!
      Ομολογώ πως το task που μας είχες αναθέσει με την αμφίεση, με είχε αγχώσει. Δεν περίμενα τελικά πως η ποδιά και τα φωτάκια απο ΙΚΕΑ θα με κάνουν μια νέα Julia Child και θα συναγωνιστώ τη μοναδική κουκουβαγιοφίλη μου Βέρα με το αυτοφωτιζόμενο δώρο στο φουντωτό μαλλί της, που πραγματικά μας εντυπωσίασε και άξια πήρε τη νίκη!!!
      Στο παιχνίδι εχασε η ομάδα μας αν και ειχαμε το Σοφάκι που ευτυχώς βρήκε τις περισσότερες απαντήσεις και δεν πήγαμε άπατοι! Αυτή η άτιμη η Ασπασία μας έσκισε:)))
      Η ανταλλγή δώρων καθώς και τα δωράκια απο όλα τα κορίτσια ήταν πολύ τρυφερά και τόσο συγκινητικά όπως και η στιγμή με τις εγκυούλες μας.
      Ποιός το περίμενε πως εκείνη η πρώτη αναγνωριστική συνάντηση το Φλεβάρη που διοργάνωσε η Βερα, θα φτάσει το Δεκέμβρη να γίνει ουσιαστική:)
      Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο, νομιζω ειναι στο χέρι μας να κάνουμε αλλά και να διατηρήσουμε καινουριες φίλες τωρα στην ανατολή των 40 (εντάξει, μερικές βαδίζουμε προς τα εκει, άλλες ειστε πιπίνια!!!) και να νιώθουμε λες και γνωριζόμαστε μια 10ετια!!!!
      (Και να μην ξεχάσω φυσικά τον μέγα Ανθομελίστα σύζυγο Κώστα που έβαλε τις μοναδικές του πινελιές και απέδειξε πως δεν είναι τυχαία σύζυγός σου!!! Εύγε!!!)

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης