ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Δύο μικρές συμβουλές για ψητά κυδώνια

    Καλημέρα ανθομελάκια! Καλή εβδομάδα! Σήμερα σας έχω μικρά μυστικά για ψητά κυδώνια. Ένα χειμωνιάτικο γλυκό και άκρως εορταστικό! Λατρεύω τα ψητά κυδώνια! Δεν θα ξεχάσω τα κυδώνια που έφτιαχνε η γιαγιά μου, το γλυκό του κουταλιού και τον πελτέ από κυδώνι. Τότε θυμάμαι τα διατηρούσε στο μπουντουάρ της στην κρεβατοκάμαρα που δεν είχε θέρμανση. Εκεί, μαζί με τα καλλυντικά της! Και πηγαίναμε και δώσ΄ του τρώγαμε κρυφά κρυφά! Παρακάτω θα βρείτε και τη διαδικασία εκτέλεσης συνταγής για ψητά κυδώνια αλλά και το πως μπορείτε να τα καταψύξετε σωστά.

    Συνταγή για ψητά κυδώνια

    Πριν σας δώσω την συνταγή παραθέτω μικρά κολπάκια για πιο νόστιμα ψητά κυδώνια με πηκτό και έντονο χρώμα στο σιρόπι τους.

    Ψητά κυδώνια – 1ο κολπάκι-συμβουλή

    Η μαμά μου έφτιαχνε συχνά και ειδικά στις γιορτές. Κολπάκι δικό της, αλλά και του μπαμπά που κάποιες φορές αναλαμβάνει ρόλο στην κουζίνα, είναι η χρήση της coca cola για να γίνει πιο πηκτό και με έντονο χρώμα το σιρόπι.

    Δύο μικρές συμβουλές για ψητά κυδώνια 1

    Ψητά κυδώνια – 2ο κολπάκι-συμβουλή

    Μαμά αλλά και πεθερά πάλι έχουν κι άλλο κολπάκι. Βγάζουν το κέντρο των κυδωνιών με τα κουκούτσια, τα δένουν μέσα σε πανάκι λεπτό, τουλπάνι το λέει η μαμά μου, και τα δένουν και τα βράζουν γύρω στο δεκάλεπτο. Το ζουμάκι αυτό το χρησιμοποιούν για το ψήσιμο των κυδωνιών αντί για νερό. Το δέσιμο σε πανάκι γίνεται για να μην διαλυθούν μέσα στο νερό. Μπορείτε απλά όμως να στραγγίσετε καλά το ζουμάκι αυτό σε λεπτή σίτα. Έτσι γίνεται πιο ζελεδάτο το σιρόπι τους! Κόλαση σας λέω! Θα με θυμηθείτε.

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Εκτέλεση συνταγής

    Βάζουμε στο ταψί τα κυδώνια αναποδογυρισμένα, ρίχνουμε το ζουμί που έχουμε πάρει από το βράσιμο των κουκουτσιών, πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Υπολογίστε μια κουταλιά σούπας για το καθένα εκτός αν τα θέλετε αρκετά γλυκά οπότε βάλτε περισσότερη. Καρφώνουμε στο καθένα ένα καρφάκι γαρύφαλλο, ρίχνουμε 1-2 ξύλα κανέλας, χύνουμε και 1 κουτάκι κόκα κόλα. Σκεπάζουμε και ψήνουμε με αλουμινόχαρτο. Αφού μαλακώσουν λίγο τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και προς το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσουν. Ψήνουμε στο αερόθερμο στους 150 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Μην διστάσετε να τα τσιμπήσετε με πηρούνι για να δείτε πόσο μαλακά είναι γιατί κάθε φούρνος είναι και λίγο διαφορετικός.

    Σαντιγί κανείς;

    Λατρεύω τα κυδώνια και μάλιστα όταν συνοδεύονται από σπιτική σαντιγί! Μάλιστα προτιμώ να χρησιμοποιώ την φυτική! Μου κάνει πιο ωραία η γεύση της. Αγοράστε ένα κουτάκι φυτική σαντιγύ από το σούπερ μάρκετ. Χτυπήστε στο μίξερ με μία κουταλιά άχνη ζάχαρη και μόλις παραμένει σταθερή επάνω στο σύρμα του μίξερ (όταν το έχουμε σηκωμένο) είναι έτοιμη! Διατηρήστε μία δύο μέρες στο ψυγείο μέσα σε τάπερ. Αν σας φαίνεται άγλυκη μην τρέξετε να βάλετε πολύ άχνη γιατί θα συνδυαστεί και με την γλύκα από τα κυδώνια.

    Μικρές συμβουλές για ψητά κυδώνια

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Κυδώνια στην κατάψυξη

    Η πεθερά μου συνηθίζει όταν είναι η εποχή τους να αγοράζει κυδώνια, τα καθαρίζει, τα κόβει σε μισά ή τέταρτα και τα βάζει στην κατάψυξη. Μάλιστα σε ένα σακουλάκι ξέχωρα κρατάει και τα κουκούτσια τους. Έτσι μπορεί να το φτιάξει ακόμα και έκτακτα όταν έχει καλεσμένους. Η μαμά μου δεν τα καθαρίζει από την φλούδα τους οπότε ίσως να θέλουν λίγη περισσότερη ώρα ψήσιμο. Γενικά κάθε νοικοκυρά ξεχωριστή όπως καταλαβαίνετε.

    Ακολουθήστε τα μικρά μυστικά μας και καλή επιτυχία και μην ξεχάσετε να μας γράψετε σε σχόλια και τα δικά σας.

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Και οτι ελεγα οτι μια φορά προσπάθησα να τα καθαρίσω και απο το παιδεμα ειπα δεν το ξανακάνω ανέφερες οτι η μαμά σου δεν τα καθαρίζει. Οποτε με ξαναβάζεις στο τρυπάκι να φτιάξω. Και μου αρέσουν τόσο πολύ!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης