Χριστουγεννιάτικο δέντρο από…. παρτιτούρες

Kathy

Ένα άκρως χριστουγεννιάτικο και ταυτόχρονα μουσικό δέντρο εμπνευστήκαμε να φτιάξουμε στο ωδείο φέτος! Εγώ έβαλα την ιδέα και την έμπνευση από εδώ με σκοπό να φτιάξουμε ένα στεφάνι γιορτινό με μουσικό ύφος για να διακοσμήσουμε την πόρτα της τάξης αλλά τελικά η αγαπητή Μ. που είναι εκπληκτική crafter απογείωσε την ιδέα και έφτιαξε ένα δέντρο! Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό ! Τουλάχιστον αυτό μας έδωσαν να καταλάβουμε τα σχόλια γονιών, μαθητών και συναδέλφων που το έβλεπαν στην γραμματεία του ωδείου.

 
Είτε φτιάξετε στεφάνι, είτε φτιάξετε δέντρο από χάρτινα χωνάκια θα σας χρειαστούν πολλά Α4 τυπωμένα με παρτιτούρες. Χρησιμποιήστε κάποιες που δεν χρειάζεστε ή μπορείτε να τυπώσετε και την ίδια πολλές φορές! 
 
Τυλίξτε το κάθε Α4 σε χωνί και στο τελείωμα χρησιμοποιήστε συρραπτικό ή κολλητική ταινία κι έτσι φτιάχνετε στεφάνια. 
 
Στο κέντρο του στεφανιού μπορείτε να φτιάξετε ένα αστέρι ή μικρότερα χωνάκια, έναλουλούδι από χαρτί ή μια μικρή σύνθεση με 2-3 χριστουγεννιάτικες μπάλες από το δέντρο σας.
 
Αν θελήσετε να φτιάξετε χριστουγεννιάτικο δέντρο, τότε για να μπορέσετε να στηρίξετε το δέντρο θα χρειαστείτε έναν άξονα που μπορείτε να φτιάξετε με ρολά από χαρτί κουζίνας ή τυλίγοντας ένα χαρτόνι σε ρολό. 
 
Επίσης καλό θα είναι σε 2- 4 σημεία αυτός ο άξονας να έχει οριζόντιους δίσκους για να στηρίζονται τα χωνάκια σε διαγώνια θέση ειδάλλως θα χρειαστείτε ίσως και διπλάσια ποσότητα χαρτιού. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται λίγο το εσωτερικό.

Στολίστε την κορυφή με ένα αστέρι. Για να φτιάξετε το συγκεκριμένο αστέρι μπορείτε να βρείτε οδηγίες εδώ.  

Πως σας φάνηκε; Θα το φτιάχνατε;

Kathy

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.