ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα

    Τελικά δεν ξέρω αν είναι πιο ωραία τα Χριστούγεννα ή η αναμονή μέχρι αυτά να έρθουν! Γιατί σκέφτομαι πως ίσως αν δεν μπεις στο γιορτινό κλίμα από νωρίς και με πολλούς τρόπους χάνεις το νόημα των Χριστουγέννων και τελικά μετά τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια αναρωτιέσαι αν αυτό ήταν που περίμενες τόσο καιρό! Εμείς λοιπόν μπήκαμε στο κλίμα από την αρχή του μήνα!

    Περιμένοντας τα Χριστούγεννα

    Ο στολισμός του σπιτιού

    Αρχές Δεκέμβρη στολίσαμε το σπίτι! Κάθε χρόνο η διαδικασία είναι σαν νέα για τα παιδιά μιας και μεγαλώνοντας τη θυμούνται και την βλέπουν με διαφορετική ματιά. Τα στολίδια τους φαίνονται σαν καινούργια και η βοήθεια τους είναι περισσότερη κατά το στόλισμα. 
    Όλα αυτά πάντα με τα ακούσματα χριστουγεννιάτικων τραγουδιών φυσικά για να μπούμε ακόμα περισσότερο στο κλίμα.

    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα 15

    Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

    Φέτος η αναμονή έγινε πιο γλυκιά αφού μετά τον στολισμό του σπιτιού ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα με ένα ημερολόγιο που έφτιαξα για τα παιδιά. Και παρόλο που το κλίμα μας είναι βαρύ εδώ στον Βορρά και τέτοια εποχή δυσκολεύονται στο πρωινό ξύπνημα… σαν πουλάκια ξυπνούσανε για το σχολείο. Μετά το γάλα και το ντύσιμο ήταν ελεύθεροι να ανοίξουν το δώρο της ημέρας! 

    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα 16

    Χειροτεχνίες, γλυκά και παραμύθια

    Και τι δεν φτιάξαμε αυτό το διάστημα! Στολίδια για το δέντρο, στολισαμε τα παράθυρα με χιονονιφάδες οριγκάμι, κάναμε  χειροτεχνίες, φτιάξαμε γλυκά… Διαβάσαμε πολλές πολλές χριστουγεννιάτικες ιστορίες! Είδαμε χριστουγεννιάτικα dvd και γενικά μπήκαμε όσο πιο πολύ γίνεται στο προεόρτιο κλίμα! 

    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα 17

    Όμορφες βραδιές στο τζάκι

    Το καλύτερο απ΄ όλα βέβαια ήταν τα βράδια δίπλα στο τζάκι. Όχι βέβαια ότι τις υπόλοιπες δεν έκαιγε, μιας και είναι τα τελευταία χρόνια η κύρια πηγή θέρμανσης τους σπιτιού, αλλά το βράδυ ήταν αλλιώς. Οι δουλειές μας τελείωναν και ερχόταν οι ώρες της χαλάρωσης. Ειδικά αφότου πήγαιναν τα παιδιά για ύπνο ήταν ακόμα ξεκούραστα. Τηλεόραση, υπολογιστής, κουβεντούλα και ξάπλα. Τον καλύτερο ύπνο τον κάνεις στον καναπέ δίπλα στο τζάκι! Κρίμα που είναι λίγες ώρες αυτό το βραδινό χουζούρι! 

    Το μπαζάρ του νηπιαγωγείου

    Οι ετοιμασίες για το μπαζάρ του νηπιαγωγείου την τελευταία βδομάδα με έβγαλαν νοκ άουτ αλλά ταυτόχρονα με γέμισαν μιας και ήταν πολύ δημιουργική διαδικασία. Εξάλλου μια ανθομελένια δεν θα μπορούσε να λείπει…!

    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα 18
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα 19

    Δραστηριότητες και εκδηλώσεις των παιδιών

    Την τελευταία εβδομάδα επίσης κάθε απόγευμα είχαμε και μια εκδήλωση των παιδιών από τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Συναυλία πιάνου και χορωδίας, ανοιχτό μάθημα μπαλέτου και φυσικά οι γιορτές των σχολείων με θεατρικά και τραγούδια! Παρά την κούραση και το τρέξιμο να τα προλάβουμε όλα η συγκίνηση και η περηφάνια μας ήταν περισσή! 

    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα 20

    Βόλτα στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη

    Αγαπημένο μας ήταν τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα. Ήταν τόσο όμορφο! Ξεκίνησε μουσικά στην πλατεία Αριστοτέλους ακούγοντας γλυκές παιδικές φωνές από την χορωδία του Ωδείου των παιδιών. Ο καιρός ήταν τέλειος! Με άπλετο ήλιο χωρίς πολύ κρύο για την εποχή! Αυτό μας έδωσε το ελεύθερο να μείνουμε λίγο περισσότερο και να χαρούμε το κέντρο της πόλης. Δεν θέλαμε και πολύ για να κάνουμε μια μικρή βόλτα στα ξύλινα σπιτάκια κάνοντας κάποιες από τις δωρεάν δραστηριότητες που μας πρόσφερε ο Δήμος. 

    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα 21
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα 22
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα 23
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα 24

    Συνεχίσαμε με βόλτα στην Β. Ηρακλείου και με μεσημεριανό φαγητό στο κέντρο.

    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα 25

    Το φινάλε

    Την Κυριακή επισκεφτήκαμε νονές/νονούς να τους δώσουμε τα δώρα μας και να μας δώσουν κι εκείνη τα δικά τους! Τα παιδιά τους χαρήκανε και το ίδιο κι εκείνοι. Ήταν γεμάτες οι μέρες! Τα παιδιά ήταν τόσο ενθουσιασμένα που κάθε βράδυ λέγανε: Αυτή η μέρα ήταν η καλύτερη της ζωής μου! Τελικά δεν είναι τα δώρα που θέλουν τα παιδιά! Αυτό που θέλουν περισσότερο είναι ποιοτικός χρόνος με τους γονείς και να κάνουν πράγματα που τα ευχαριστούν!

    Κουραμπιέδες και μελομακάρονα

    Τη Δευτέρα η κοπάνα από το σχολείο ήταν προσχεδιασμένη! Το απόγευμα φτιάξαμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Τον φάγαμε τον γάιδαρο και η ουρά μας έμεινε! 

    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα 26

    Παραμονή Χριστουγέννων

    Την παραμονή το πρόγραμμα είχε κάλαντα, αποστολή του γράμματος στον Άγιο Βασίλη, γιατί σε μας έρχεται την Πρωτοχρονιά και ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Το δικό μου γράμμα ή μάλλον μέιλ το είχα στείλει στον “ΔΙΚΟ” μου Άι Βασίλη εδώ και καιρό! Χιχι! Δύο πράγματα του ζήτησα και το ένα θα το πραγματοποιήσει! Το άλλο στο εγγύς μέλλον! Οπότε αναμένω!

    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα 27

    Ανήμερα Χριστουγέννων

    Και να! Τα Χριστούγεννα φτάσανε! Και τελικά ούτε που το καταλάβαμε! Σαν νερό πέρασαν οι μέρες! 

    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα
    Περιμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα 28

    Και παρόλο που σας ανάφερα παραπάνω μόνο κάποια από τα οποία κάναμε τον τελευταίο μήνα, μέσα μου νιώθω πολύ καλά! Όχι μόνο γιατί περάσαμε όμορφα, όχι μόνο γιατί ξεπεράσαμε τις δυσκολίες με τον αυχένα μου και το διάστρεμμα του ποδιού του άντρα μου αλλά περισσότερο γιατί πριν δύο μέρες συνέβησαν κάποια πράγματα που με έκαναν να πιστέψω ακόμα περισσότερο στο αληθινό νόημα των Χριστουγέννων. Επιτρέψτε μου να μην πω τι ακριβώς συνέβη. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να πιστεύω στην δύναμη του Θεού αλλά και της ψυχικής δύναμης. 


    Πίστευα πάντα στην αρχή πως αν κάνεις το καλό θα σου γυρίσει πίσω κάποια στιγμή. Αν πάλι δεν γκρινιάζεις και δέχεσαι αυτά που έχεις και λες δόξα το θεό, είμαι καλά στην υγειά μου, έχω την δουλειά μου, τότε είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα έρθει το καλό και για σένα. Σαν ένα μήνυμα. Με κάποιον τρόπο! Φτάνει να το δεις!  


    Αυτές τις μέρες το επιβεβαίωσα λοιπόν και το απέδειξα και στον άντρα μου πως  δηλαδή αν είσαι μίζερος και δεν είσαι με τίποτα ευχαριστημένος τότε ίσως όλα να σου πηγαίνουν στραβά. Αν όμως βλέπεις τη ζωή θετικά τότε όλα θα σου πηγαίνουν καλά! Ξέρω ότι τα λέω λίγο αινιγματικά τώρα προς το τέλος. Αλλά πραγματικά έτσι νιώθω! 

    Σας εύχομαι υγεία πάνω απ όλα κι όλα τα άλλα έρχονται! Καλά Χριστούγεννα κι από τα δύο ανθομελάκια από καρδιάς!!!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    1. χρόνια πολλά Ανθομελάκια μου να είστε πάντα γερές και δυνατές να περνάτε έτσι πολύ όμορφα με τις οικογένειες σας απολαμβάνωντας την κάθε στιγμή!!!! πολλά πολλά φιλιά!!!!

    2. Κατερινάκι μου δεν ξέρω πώς θα φανεί αυτή η ανάρτηση στους τρίτους, εγώ όμως που σας ξέρω καλά είδα πόσο αληθινή είναι αυτή η ανάρτηση. Χωρίς υπερβολές και φαμφάρες, μας έδωσες το χριστουγεννιάτικο κλίμα της ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ οικογένειας!!! Είμαι πολύ συγκινημένοι για πολλούς λόγους και το ξέρεις! Η δε φωτογραφία με την Μαρία να παίζει πιάνει και να σηκώνει το πόδι στο μπαλέτο απλά άφησε τα δάκρυά μου να κυλίσουν! Σας αγαπώ και εύχομαι πάντα η ζωή να σας δείχνει το όμορφο πρόσωπό της!!! Κάλη

      • Ήταν πράγματι συγκινητικές οι στιγμές που είδες στις φώτο των εκδηλώσεων! Μεγαλώνουν αδελφούλα και δεν το καταλαβαίνουμε! Όσο για το αν είναι αληθινή ή όχι η ανάρτηση δεν με απασχολεί και πολύ… Εξάλλου ένας λόγος που έγινε το Ανθομέλι είναι για να μπορούμε να δείχνουμε η μία στην άλλη όσα μας συμβαίνουν με εικόνα και λόγια. Έτσι δεν είναι; Αυτό μου αρκεί! Φιλιά πολλά! Σας αγαπάμε!
        Kathy

    3. Τέλειες οι γιορτινές σας μέρες Ανθομελάκια, και είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέτε: η προετοιμασία είναι αυτή που αξίζει περισσότερο απ' την ίδια τη μέρα των Χριστουγέννων. Κι εσείς δείχνει να χαρήκατε κάθε λεπτό του Δεκεμβριάτικου μήνα. Καλά να περνάτε, έτσι θετικά και αισιόδοξα κι αφείστε τη μιζέρια έξω απ' τα παράθυρα! Καλή χρονιά!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης