Καλά Χριστούγεννα από καρδιάς!

Kathy & Callie
Αγαπημένα μου Ανθομελάκια σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για όλους τους Χριστιανούς… και όσο κι αν θέλουμε να δίνουμε μια ελαφρότητα σε αυτή την γιορτή αναδεικνύοντας απλά τον στολισμό του δέντρου μας, ή μιλώντας στα παιδιά μας  για την ιστορία του Αι-Βασίλη, τους ταράνδους και τα ξωτικά ή ακόμα περνώντας την ώρα μας φτιάχνοντας ωραία γλυκίσματα… η σημασία της είναι άλλη και το ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας. 
 
Μας συγκίνησαν ιδιαίτερα όλες αυτές τις ημέρες  οι φιλανθρωπικές κινήσεις σας (και μας), όλα τα μπαζάρ που πήγαμε, όλη αυτή η κίνηση συμπόνοιας και φιλανθρωπίας. Είναι άξια συγχαρητηρίων και οι άνθρωποι που τα οργάνωσαν πραγματικά το λιγότερο που θα πρέπει να ακούσουν είναι ένα μεγάλο μπράβο. 
Αυτό που θα θέλαμε εμείς, ωστόσο, να ευχηθούμε αυτή την άγια ημέρα είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων να μας διακατέχει όλους μας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η φιλανθρωπία και η αγάπη για τον συνάνθρωπο δεν ισούται μόνο με τα Χριστούγεννα!
 
Ας δείξουμε όλοι το πρόσωπο της αγάπης και της ευσπλαχνίας… όπως μπορούμε. Και αν αυτό είναι με ένα χαμόγελο στους ανθρώπους στα φανάρια, μία καλημέρα στον γείτονα, μια καλή κουβέντα σε κάποιον που την έχει ανάγκη… ας είναι αυτό! Μην βλέπουμε το μεγάλο και το τρανό και ξεχνάμε το μικρό και το ταπεινό! Ακόμα και αυτό έχει την αξία του! 
 
Και όπως λένε και οι στίχοι ενός από τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίτας… 
 
Μες στη νύχτα παιδί μοναχό, 
τι δώρο να σου φέρω, που `μαι φτωχό
φέρνω το τύμπανο που μόνο κρατώ
τα κάλαντα να ψάλλω για το Χριστό
ράπαπαπαμ ραπαπαπαμ
το πιο ωραίο τραγούδι θα πω, 
για το Χριστό…
 
Φτωχός ή πλούσιος, νέος ή γέρος, από πόλη ή από χωριό, σπουδαγμένος ή αμόρφωτος… σημασία έχει η καρδιά! 
 
Με εκτίμηση για όλα τα Χριστούγεννα που έχουμε περάσει παρέα, 

Κατερίνα-Κάλη