ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  DIY χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

  Με το τέλος τους Νοεμβρίου αρχίζει επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα! Κάθε χρόνο βλέπω στα blogs και στο pinterest όμορφες ιδέες για να μετρήσουμε μαζί με τα παιδιά μας τα Χριστούγεννα. Ως τώρα ήμουν όλο αναβολές και δικαιολογίες. Τώρα είναι αργά… τώρα δεν έχω λεφτά… πού θα το βάλω και άλλα τέτοια! Πέρυσι η φίλη Λ. χάρισε στα παιδιά από ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με σοκολατάκια. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιδέα! Φέτος που έχουν μεγαλώσει και καταλαβαίνουν καλύτερα τις μέρες και τον χρόνο τους ετοίμασα ένα χειροποίητο ημερολόγιο που θα μετράει αντίστροφα ως τα Χριστούγεννα όχι μόνο με γλυκά αλλά και με δώρα και δραστηριότητες.

  DIY χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

  Ιδέες για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικο advent calendar

  Που να βάλω το advent calendar;

  Έψαξα, έψαξα, σκέφτηκα και κατέληξα! Επειδή δεν έχω κανέναν τοίχο που θα μπορούσα να το κρεμάσω αποφάσισα να κρεμάσω ανακατεμένα τα 24 πακετάκια στα κάγκελα της σκάλας ανάλογα με το μέγεθος. Κάθε πακέτο θα αναγράφει την ημερομηνία και το πόσες μέρες έχουμε ως τα Χριστούγεννα. Δεν θα έχει πλάκα να ψάχνουν να βρουν την ημερομηνία ανάμεσα στα πακέτα;

  Κάντε αναζήτηση και στο AMAZON για σακουλάκια, κουτιά ή advent calendar με τσεπούλες ή συρταράκια.

  Τι θα χρειαστώ για να το φτιάξω;

  Το πρώτο που προμηθεύτηκα ήταν χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα, χάρτινα σακουλάκια και χαρτί περιτυλίγματος. Από κει και πέρα χρειάστηκα ψαλίδι, συρραπτικό, κολλητική ταινία, washi tapes, σκοινί, ξύλινα μανταλάκια, ρολά από χαρτιά υγείας και κουζίνας

  DIY χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

  Πως να οργανώσω τη δημιουργία ενός advent calendar;

  Το πράγμα όμως χρειαζόταν καλή οργάνωση για να πετύχει! Γι αυτό έφτιαξα και τύπωσα ένα ημερολόγιο για τον μήνα Δεκέμβριο. Έγραψα για κάθε μέρα τι δώρο ή τι δραστηριότητα θα κάναμε. Τα τοποθέτησα έτσι μέσα στην εβδομάδα ώστε αν πρόκειται για μία δραστηριότητα να μπορούμε να την πραγματοποιούμε την ίδια μέρα. Δεν θα μου άρεσε για παράδειγμα να τους λέω θα δούμε μια ταινία μαζί ενώ εκείνη την ημέρα έχω πολλές ώρες μάθημα ή αυτά τρέχουν για τις εξωσχολικές δραστηριότητές τους!

  Το ημερολόγιο αυτό είναι πάρα πολύ απαραίτητο ακόμα και μετά τη δημιουργία του advent. Γιατί για σας που το φτιάχνετε θα είναι μια υπενθύμιση του τι έχετε κρύψει ως δώρο κάθε μέρα! Επίσης μέχρι να το ολοκληρώσετε όλο και κάτι θα έχετε ξεχάσει και το ημερολόγιο θα σας υπενθυμίζει τα πάντα.

  DIY χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης
  Καλό θα είναι κάθε μέρα να είναι ένα τετραγωνάκι ώστε να χωράει να γράφετε την δραστηριότητα.

  Τι δώρα έχει το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης;

  Τα δώρα του advent calendar δεν ήθελα με τίποτα να είναι μόνο γλυκά και σοκολάτες ή μόνο υλικά αγαθά. Επίσης, επειδή υπολόγιζα πως θα μου βγει αρκετά η υπόθεση αν αφεθώ, επέλεξα τα δώρα να είναι πράγματα που θα αγοράζαμε ή δραστηριότητες που θα κάναμε έτσι κι αλλιώς ως τα Χριστούγεννα!

  DIY χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

  Ιδέες για να γεμίσετε το christmas advent calendar

  Από δωράκια πήρα σφραγιδούλες, αυτοκόλλητα, χριστουγεννιάτικα στολίδια, χριστουγεννιάτικο βιβλία, πολύ πολύ οικονομικά κιτ χεροτεχνίας από γνωστό παιχνιδάδικο για να φτιάξουν ζωγραφιές με άμμο ή χαλικάκι και γύψινα στολίδια για να τα χρωματίσουν. 

  Το πρόβλημα με τα στολίδια ήταν να μην σπάσουν. Γι αυτό τα αμπαλάρισα σε ρολό από χαρτί υγείας το οποίο όμως πρώτα έντυσα με αυτοκόλλητες χρωματιστές ταινίες (washi tape).

  DIY χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

  Κάποιοι φάκελοι περιέχουν σοκολατάκια-κέρματα και καρτελάκια που γράφουν Ξύπνιοι ως αργά, να δούμε μια ταινία μαζί, (τα καρτελάκια ήταν καρτελάκια επιβράβευσης που είχα από παλιά από το eimai mama) και τα είχα πλαστικοποιημένα. 

  DIY χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

  Μια μέρα θα φτιάξουμε μαζί μία φάτνη (τύπωσα φάτνες DIY από το ίντερνετ, εύκολες που μπορούν και μόνα τους να την φτιάξουν). Τύλιξα ρολό τα Α4 και τα έβαλα μέσα σε ένα φαρδύ ρολό από χαρτί κουζίνας. Μετά το τύλιξα με χαρτί περιτυλίγματος και το έκανα σαν καραμέλα.

  Τύπωσα επίσης πολλές ζωγραφιές, λαβύρινθους, ένωσε τις τελείες, ζωγραφιές με μαθηματικά, εικονόλεξα, χαρτοκοπτική και πολλές άλλες χριστουγεννιάτικες δραστηριότηες από το ίντερνετ. 

  Επίσης μια άλλη μέρα θα φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Θα βρούνε μέσα στον φάκελο μια συνταγή! Όμως για να φτάσουμε σε αυτή τη μέρα θα έχει σασπένς. Θα παίρνουν τις προηγούμενες μέρες κουπάτ για μπισκότα.

  Μια άλλη μέρα θα γράψουμε γράμμα στο Άγιο Βασίλη. Τις προηγούμενες όμως θα βρουνε στα πακετάκια τους, μια λίστα για να γράψουν τα δώρα που θα ήθελαν για τις γιορτές μολύβια, σβήστρες, ξύστρες, φακέλους και τελικά την κόλλα αλληλογραφίας! 

  Μια άλλη μέρα παίρνουν εισιτήρια για σινεμά ή καλύτερα πρόγραμμα κινηματογράφου για να διαλέξουν ποια ταινία θέλουν να δουν! Κι ενώ πλησιάζουμε στις 25 θα λάβουν οδηγίες για το τι πρέπει να βάλουν την Πρωτοχρονιά κάτω από το δέντρο λίγο πριν τον ερχομό του Άγιου Βασίλη. Στις 24 Δεκεμβρίου, ο φάκελος περιέχει κέρματα τα οποία θα λάβουν μόνο αν μας πούνε τα κάλαντα!!

  Αν τελικά αποφασίσετε να το κάνετε μπορείτε επίσης να πάρετε τουβλάκια lego ή κάποιο άλλο παιχνίδι με κομμάτια και κάθε μέρα να τους δίνετε λίγα τα οποία θα τα συγκεντρώνουν σε ένα κουτί ώσπου στο τέλος θα τα συναρμολογήσουν! 

  Τα πακετάκια μέσα περιέχουν και μηνύματα οδηγίες για το τι θα κάνουν με το δώρο. Για παράδειγμα: φύλαξε αυτό το δώρο. Θα το χρειαστείς σε μερικές μέρες! Πάνω στο καθένα γράφει την ημερομηνία αλλά και πόσες μέρες μένουν για τα Χριστουγεννα. Τα παιδιά ψάχνουν ανάμεσα στα πακέτα και ανακαλύπτουν αυτό εκείνης ημέρας!

  Ιδέες για δραστηριότητες στο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο για να εκτυπώσετε δωρεάν θα βρείτε εδώ: 48 κάρτες με δραστηριότητες για το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο

  Updated

  Σκέφτηκα να προσθέτω στην ανάρτηση τα δωράκια που επέλεξα με τη σειρά ως τη 12η μέρα έτσι ώστε αν κάποιος θέλει να το φτιάξει όπως εγώ:

  • 1η μέρα Φωτοτυπίες με Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες 
  • 2η μέρα Ανοίγοντας βλέπουν ένα ρολό κουζίνας και ένα σημείωμα που λέει: Δείτε τι έχει μέσα το ρολό! Αν δεν ξέρετε τι είναι διαβάστε τις οδηγίες μέσα σ αυτό. Βγάζουν μέσα από το ρολό τις λίστες και διαβάζουν ακόμη ένα σημείωμα: Πάρτε από μία λίστα και γράψτε ποια δώρα θα θέλατε να πάρετε για τις γιορτές! Ή κολλήστε εικόνες! ή ζωγραφίστε τα! Κρατήστε τη λίστα, θα σας χρειαστεί! Έτσι όταν θα είναι η μέρα που θα γράψουν γράμμα ή κάποιος συγγενείς θα τους ρωτήσει τι θέλουν για δώρο, θα δουν την λίστα και θα αποφασίσουν ευκολότερα!
  • 3η μέρα Από μία ξύλινη σφραγιδούλα και μελανάκια.
  • 4η μέρα Το σακουλάκια έγραφε: Δωράκι ή φλουράκι; Ανοίξτε και βρείτε τι έχει σήμερα το πακέτο σας! Τελικά είχε σοκολατένια φλουριά. Ένα για τον καθένα.
  • 5η μέρα Αυτοκόλλητα
  • 6η μέρα Μπισκότα και σοκολάτες
  • 7η μέρα Μήνυμα που λέει ότι το βράδυ μπορούν να μείνουν ξύπνιοι ως αργά! (Ήταν Σάββατο οπότε βόλευε)
  • 8η μέρα  Χειροτεχνίες που φτιάχνονται με χρυσόσκονη και άλλο υλικό! Ήταν το καλύτερό τους!
  • 9η μέρα Ένα μολύβι για τον καθένα
  • 10η μέρα Ξύστρες υδρόγειο
  • 11 μέρα σβηστρούλες κλειδί του σολ
  • 12 μέρα φάκελοι και γραμματόσημα

  Τα δώρα των ημερών 9-12 είχαν σημείωμα να μην  χρησιμοποιήσουν το περιεχόμενο μέχρι το τέλος της εβδομάδας που θα γράψουμε τί άλλο… φυσικά το γράμμα στον Άγιο Βασίλη!

  Περισσότερες ιδέες για ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης

  Εδώ θα βρείτε κι άλλες ιδέες για χειροποίητα χριστουγεννιάτικα ημερολόγια:

  Ιδέες για μεγάλα παιδιά και εφήβους

  Ελπίζω να σας αρέσει και να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης! Στείλτε μας τις φωτογραφίες από τα δικά σας ημερολόγια!

  Katerina

  Pin it for later

  Πώς να φτιάξεις DIY χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Kathy
  Kathyhttps://www.anthomeli.com
  Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

  27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλησπέρα! Τί όμορφη ιδέα. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι καθόλου καλή στο να φτιάχνω τέτοιες όμορφες δημιουργίες αλλά θα ήθελα να το προσπαθήσω. Το πολύ πολύ να αποτύχω και να μείνω στις μαγειρικές 🙂
   Φιλιά!

  2. Χαμός σήμερα στη μπλογκογειτονιά, όλοι ανεβάζουμε ημερολόγια – και πολύ καλά κάνουμε!!
   Μπράβο Κατερινάκι τέλειες ιδέες, ανυπομονώ να μεγαλώσουν λίγο ακόμη τα παιδιά μου, ώστε να διοργανώνουμε κι εμείς σινεμά και άλλα, στα οποία προς το παρόν δεν ακολουθεί ο Ορφέας.
   Επίσης καλά έκανες και το έβαλες στη σκάλα! Στολίζεται αυτομάτως!
   Καλή και δημιουργική συνέχεια ανθομελάκια!

  3. Κατερίνα, η μαμά κάθε φορά που έβλεπε μια καινούργια φωτογραφία, έλεγε, Αχχχχχ, τρελή είναι αυτή!!! Πότε τα έκανε όλα αυτά και δεν το πήραμε είδηση;" Εχουμε ενθουσιαστεί. Είσαι μία άξια Ανθομελίστα και είμαστε πολύ περήφανες για εσένα!!!! Κάλη + Μαμά + Μελίτα

  4. Να σου πω την αλήθεια διαβάζοντας την ανάρτηση σου δεν ξεσηκώθηκα τόσο να κάνω κάτι τέτοιο για τον γιόκα μου! Θα προτιμούσα να με υιοθετήσεις :))) Πέρα από την πλάκα είμαι σίγουρη πως το παιδάκι μου θα ήθελε να τα ανοίξει όλα με μιας, αλλά μάλλον δεν είναι θέμα ηλικίας αφού και ο δικός σου, ,όπως έγραψες στης Λίτσας, το ίδιο επιθυμεί διακαώς!Υπέροχες οι ιδέες σου! Τι μου κάνατε βρε κορίτσια θα στρωθώ κι εγώ να κάνω, ελπίζω να τα καταφέρω όπως εσείς! Πολλά φιλιά

   • Άστα Ειρήνη μου! Αυτά έπαθα με τον μικρό μου! Με το που το είδε χάρηκε και μετά έλεγε πως το μισεί γιατί δεν μπορεί να ανοίξει ούτε ένα δώρο! Κλάμα και γκρίνια! Ευτυχώς όταν ήρθε η μεγάλη μου, ναι μεν απογοητεύτηκε που έχει άλλες 3 μέρες για να ξεκινήσει, αλλά από την άλλη ως μεγαλύτερη άρχiσε να επεξεργάζεται τα πακέτα μήπως καταλάβει τι είχαν μέσα! Έτσι ηρέμησε! Ανυπομονώ να μας δείξεις και το δικό σου! Στείλε μας και καμιά φώτο!
    Kathy

  5. Υπέροχη ιδέα , κορίτσια και στύβω το μυαλό μου αυτές τις μέρες να φτιάξω ένα αντίστροφο ημερολόγιο για το νηπιαγωγείο!!!!!
   Καλώς σας βρήκα και καλή συνέχεια, σας ε'υχομαι!!!!!

  6. Αν υιοθετησεις την αδερφη μου, οφειλεις να παρεις κι εμενα! Δεν κανει να χωριζουμε αδερφακια!!!!! 😉 Τελεια ιδεα, σε κανα δυο χρονια θα την κανω πραξη… Φιλια!

  7. Επιτέλους υπέροχες ιδέες για να γεμίσουν οι μέρες με κάτι άλλο εκτός από γλυκά και παιχνιδάκια! Πολλά μπράβο!! Είχα ήδη καταλήξει σε παρόμοιο σχέδιο με τα ίδια ακριβώς σακουλάκια, εχω τα υλικά, έχω τις ιδέες…θα προλάβω να το φτιάξω άραγε;;

  8. Κατερίνα είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ !!!!! Ήδη το κοινοποίησα στην σημερινή μου ανάρτηση ! Σας θέλω όμως να περάσετε γιατί κάτι ετοιμάσαμε και σας θέλω κι εσάς εκεί ναι;. Καλημέρες και πολλά φιλιά

  9. Κατερίνα δεν περίμενα τόσο μα τόσο φοβερές ιδέες!!! Υποκλίνομαι!! Είσαι η βασίλισσα των χριστουγεννιάτικων ημερολογίων:)
   Προσωπικά με ενθουσίασαν οι καρτέλες με δραστηριότητες και τα μηνυμάτακια. Δεν ξέρω αν προλαβαίνω να οργανώσω κάτι για πολλές μέρες, αλλά σίγουρα κάτι θα φτιάξω και θα "κλέψω" κάποιες από τις ιδέες σου!!!
   Και του χρόνου φοβερή μανούλα με τις τσαχπινιές σου!!!
   (Προβληματίζομαι με το γιο μου που έχει υπομονή μηδενική και θα θέλει όλα να τα ανοίξει επιτόπου. Διάβασα και για τον δικό σου. Χε χε χε. Άντρες…τς τς τς)

  10. Συγχαρητήρια. μεταφέρεις το μήνυμα των χριστουγέννων και τη σημασία των δώρων: δημιουργικότητα, έμπνευση, αγάπη, σασπένς, παιδιά ΚΑΙ μαμά ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ!!

  11. Οργάνωση και σκέψη όσο δεν πάει!!! Αλλά σίγουρα τα μικρά σου θα ξετρελάθηκαν με όλα τα καλούδια που έκρυψες στο ημερολόγιο!!! Πολύ μου άρεσε το ξύπνιος ως αργά για ταινία 😀

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης