Ο κύριος Πελαργός, τα κουφέτα… και μια νέα ζωή αρχίζει!

Callie

Καλημέρα!

Στη ζωή υπάρχουν πολλών ειδών γυναίκες-μαμάδες. Αυτές που έγιναν μαμάδες «κατά λάθος» και παρέμειναν ένα λάθος, αυτές που έγιναν μαμάδες «κατά λάθος» αλλά αποδείχτηκαν μάλαμα, αυτές που νόμιζαν ότι δεν ήταν γεννημένες για μαμάδες και η ζωή τους απέδειξε το αντίθετο αλλά και πολλά ακόμα είδη. 

Σήμερα όμως θέλω να σας μιλήσω για μια γυναίκα που, κατά την γνώμη μου πάντα, από την στιγμή που γεννήθηκε προοριζόταν για να γίνει μάνα, μανούλα, μαμά και η ζωή της πρόσφερε αυτό το δώρο πριν περίπου έξι μήνες! 

Θα θέλαμε πολύ ένα παιδάκι με τον Σ. μου είπε η Φ. πριν περίπου 1 – 1 1/2  χρόνο και την κοίταξα απορημένη, όχι γιατί με εξέπληξε το θέλω τους αλλά γιατί ακόμα μου είχε φανεί νωρίς! Ξέρετε άλλωστε πώς είναι η ελληνική κοινωνία (και δεν βγάζω και τον εαυτό μου από αυτό)…. τα θέλει όλα με την σειρά… σχέση, αρραβώνα, γάμο και μετά παιδί! Ωστόσο, όλα αυτά δεν πτόησαν τους αγαπημένους μου φίλους… όταν τελικά συνειδητοποίησαν ότι η ζωή είχε στρώσει ήδη το σχέδιό τους για αυτούς!

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Και ναι, ο πελαργός που τόσα δρομολόγια κάνει καθημερινά, μια μέρα πέρασε κι από το σπιτικό τους. Και παρόλο που τον ευχαριστούμε πολύ….η αλήθεια είναι ότι διάλεξε μια μέρα δύσκολη, ο άτιμος… μια μέρα που η οικογένεια πενθούσε το χαμό της γιαγιάς…. της γιαγιάς τους που αποχαιρετώντας τους, τους έστειλε ένα δώρο, ένα θείο δώρο για να τους γλυκάνει την πίκρα! Ένας άνθρωπος έφυγε και μια νέα ζωούλα ανέτειλε στον κόσμο… μια ζωούλα με χρώμα ροζ!!! Και όλοι χαμογέλασαν ξανά και η ζωή πήρε νέο νόημα. 

Πριν δύο χρόνια χάιδευες εσύ την κοιλίτσα μου και τώρα κάποιος άλλος χαιδεύει την δική σου!!! Υπέροχο;

Η κοιλίτσα άρχισε να φουσκώνει σιγά σιγά αρχικά… και κάθε φορά που βλέπαμε την Φ. της λέγαμε πώς ακόμα δεν φαίνεται ότι είναι έγκυος… μια τα ρούχα, μια η καλή της διάθεση, μια το γεγονός ότι είναι δυνατή και όλοι στρέφονται σε αυτή (μαμά βλέπετε για όλους!!!)… η καημένη έπρεπε να το λέει και να το υπενθυμίζει σε όλους! Οι μήνες όμως πέρασαν και η κοιλιά πια έκανε την εμφάνισή της… ολοστρόγγυλη και τουρλωτή… για να μην ξεχνάει κανείς από δω και πέρα ότι όχι μόνο η μικρή είναι στο δρόμο αλλά ότι έχει διανύσει ήδη περισσότερη από την μισή διαδρομή… έρχεται σε τρεις μήνες!!!

Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα κι εδώ εκτός από έθιμα έχουμε και γραφειοκρατεία… το Σάββατο είχαμε ακόμα μία μεγάλη χαρά… Η Φ. έγινε πια η κυρία του κυρίου και επισήμως!!!! Στο Δημαρχείο της Κηφισιάς και με παρέα τους απόλυτα στενούς συγγενείς και φίλους, η «μπουμπού» απέκτησε οικογένεια… και με την βούλα!!! Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα είναι μια απλή και ίσως και βαρετή για μερικούς μέρα.. .τελικά όλα εξελίχθηκαν τόσο καλά που νομίζω ότι ούτε και οι νεόνυμφοι το περίμεναν. Και βάζοντας και λίγο το χεράκι μας όλοι (βλ. κουφέτα, ρύζι, λουλούδια, γλυκά που κουβαλήσαμε όλοι… προς έκπληξη του ζευγαριού) καταφέραμε (ελπίζω!) να τους κάνουμε αυτή την ημέρα ξεχωριστή και πολύ γλυκιά! 
 
Τα βαπτιστήρια της δεν την ξέχασαν! Κόκκινα τριαντάφυλλα από τον μικρό κύριο και λευκό βραχιόλι από λουλούδια από την μικρή κυρία.
 
Να ζήσετε!!!

Κλείνοντας αυτή την ανάρτηση, την οποία φυσικά αφιερώνω στους κουμπάρους και καλούς μου φίλους την Φλώρα και τον Στράτο (ελπίζοντας ότι δεν θα με δείρουν για την πρωτοβουλία που πήρα), θα ήθελα να τους πω ότι έστω κι αν πιστεύουμε ότι πολλές φορές η ζωή μας παίζει άσχημα παιχνίδια και ότι όλα αυτά που ζούμε μας ταλαιπωρούν και μας στενοχωρούν… εγώ έχω μάθει να βλέπω την θετική πλευρά της ζωής… τα βλέπω σαν μια δοκιμασία για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και μια προετοιμασία για το μέλλον. Έτσι  κι εσείς αγαπημένοι μου….τώρα είστε πιο έτοιμοι από ποτέ να υποδεχτείτε το μικρό σας αγγελούδι και να του προσφέρετε το καλύτερο κομμάτι της ψυχής σας και της καρδιάς σας!

Να ζήσετε ευτυχισμένοι έως τα βαθιά γεράματα και να φυσικά να έχετε την χαρά να μεγαλώσετε όχι ένα αλλά όσα παιδιά επιθυμείτε με υγεία, αγάπη και σεβασμό. 

Εμείς πάντως αυτό το μωρό το αγαπάμε ήδη!!!
 
Κάλη