ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι

  Αύριο ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά! Θα την υποδεχτούμε με μια ανάρτηση που δεν είναι άμεσα σχολική αλλά έχει να κάνει με τα παιδιά και την ανανέωση του παιδικού δωματίου. Δείτε λοιπόν παρακάτω πως ανανεώθηκε το δωμάτιο του γιου μου! Μετά το δωμάτιο της κόρης μου σειρά είχε το δωμάτιο του μικρού μας, ο οποίος από τότε που σταμάτησε να κοιμάται στο μπεμπέ κρεβατάκι του μέχρι και τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν κοιμόταν σε έναν καναπέ του IKEA (με καλό μεν στρώμα αλλά σίγουρα όχι κρεβάτι).

  Γενικά το δωμάτιό του δεν ήταν παιδικό δωμάτιο. Είχαμε τα έπιπλα του γραφείου-ξενώνα του παλιού σπιτιού μας. Έναν καναπέ που μας βόλευε γιατί γίνονταν διπλός για τυχόν φιλοξενία, ένα γραφείο που το είχα βιβλιοθήκη και σιδερωτήριο κλπ. Καταλαβαίνετε! Ο μπαμπάς του δεν άντεχε να τα βλέπει αυτά και ήθελε να του φτιάξει ένα κρεβάτι. Μόνος του!  
  -Βρε καλέ μου βρε χρυσέ μου σε δυο βδομάδες έρχονται η Κάλη για τις γιορτές άστο για την άνοιξη που να το φτιάχνουμε τώρα χειμωνιάτικα!
  -Όχι θα το κάνω!
  Πραγματικά το έφτιαξε μέσα σε μία βδομάδα! Τον καναπέ δεν τον αποχωριστήκαμε βέβαια και καλά κάναμε γιατί εκεί πλέον διαβάζουμε το βράδυ τα παραμύθια μας και πότε πότε την αράζω κι εγώ εκεί. ‘Ασε που δεν έχουμε άλλο δωμάτιο για φιλοξενία. Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση έχουμε ένα στρώμα που το βάζουμε κάτω από το κρεβάτι της Μαρίας για να φιλοξενηθεί ο μικρός και εκείνος με την σειρά του δίνει το καναπέ τους στους καλεσμένους μας.

  Πάρτε μια ιδέα και θα σας πω όλες τις λεπτομέρειες για την κατασκευή του και γενικότερα την πλαισίωση όλων των υπολοίπων αν και το δωμάτιο σηκώνει ακόμα κι άλλες βελτιώσεις.DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 1

  Την αρχική ιδέα την είδε ο Γιώργος στο YouTube. Δωμάτιο για τρία παιδιά με σύνθεση από τρία κρεβάτια που “κρέμονταν” από τον τοίχο! Φανταστική δουλειά! Θέλαμε ένα κρεβάτι που να είναι ψηλό για να εκμεταλλευτούμε τον χώρο κάτω από αυτό για παιχνίδι. Η ιδέα του να κρέμεται το κρεβάτι από τον τοίχο μας ενθουσίασε αλλά τελικά δεν το τολμήσαμε και προσθέσαμε και πόδια για εξτρά στήριξη.

  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 3
  Παρόλο που δεν “κρέμεται” από τον τοίχο το σκοινί παρέμεινε για ομορφιά και στυλ ενώ από την βίδα στον τοίχο κρέμεται ένα ακόμα με κόμπους.
  Ως συνήθως ο Γιώργος ήθελε να χρησιμοποιήσει κάποια ξύλα που ήδη είχαμε. DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 5
  Έφτιαξε ένα πλαίσιο το οποίο το βίδωσε στον τοίχο με τεράστιες βίδες και ούπα.DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 7

   Έβαλε και από πάνω σανίδια για να κάτσει το στρώμα (ευτυχώς στρώμα είχαμε).

  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 9

  Στην πορεία χρειάστηκε να ξαναφτιάξει το πλαίσιο για να το φαρδύνει αφού υπολογίζοντας το φάρδος του στρώματος και τα προστατευτικά κάγκελα δεν μας έφτανε το πλάτος. DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 11

  Αποφασίσαμε να βάλουμε και τρία πόδια για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα πέσει. Όχι ότι είχε φόβο γιατί ήταν καλά βιδωμένο αλλά ποτέ δεν ξέρεις! DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 13

  Για περισσότερη χρωματική ομοιομορφία με τα ποδαρικά, έβαλε 2 σανίδια στα δύο πλαϊνά τα οποία βίδωσε εσωτερικά με γωνίες πλαστικές  για να μην φαίνονται οι βίδες απ έξω.

  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 15

  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 17

  Και να το!DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 19

  Μετά έβαλε δύο μεγάλες “βίδες”, μία στο πλαϊνό του κρεβατιού και μια στην ίδια ευθεία πάνω στον τοίχο για να δέσει το σκοινί.
  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 21DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 23
  Υπάρχουν πολλά βιντεάκια που μπορείτε να δείτε πως γίνονται διάφορα  σχέδια κόμπων. Εμείς χρησιμοποιήσαμε την εφαρμογή Knots στο iphone που έδειχνε σε βιντεάκι την διαδικασία για να φτιάξεις πολλούς κόμπους και ήταν πολύ εύκολο.
  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 25DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 27
  Ο μικρός μάστορας πήρε τα εργαλεία του να βοηθήσει κι αυτός!!! Κατά μάνα κατά κύρη δε λένε;DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 29

  Επειδή όμως του αντρούλη μου του αρέσει το ωραίο σε μια εξόρμησή του για υλικά και βίδες, βρήκε στο ΙΚΕΑ σανίδια για κρεβάτι και έβγαλε τα παλιά σανίδια που ήταν ανόμια μεταξύ τους (λες και θα τα έβλεπε κανένας κάτω από το στρώμα!). Κοστίζουν 18 ευρώ και είναι ενωμένα με ένα κορδόνι μεταξύ τους.

  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 31

  Λίγο πριν το τελευταίο βήμα έγιναν τα κάγκελα από την μεγάλη πλευρά γιατί από την μικρή πλευρά χρησιμοποιήσαμε το προστατευτικό κάγκελο που ήδη είχαμε! Λειάνθηκαν οι γωνίες για να μην έχουμε επικίνδυνα τρακαρίσματα.
  Υπολογίσαμε το ύψος του να είναι τέτοιο που και το παιδί να μην έχει φόβο να πέσει ενώ κοιμάται αλλά κι εγώ να μπορώ να το σκεπάσω χωρίς να φωνάζω “εμπρός λοιπόν καλά μου χέρια!” (βλ. αστυνόμος Σαίνης) Μένει επίσης να περαστεί και με βερνίκι για να μην το φάει ο σκόρος!

  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 33

  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 35

  Φωτάκια αστεράκια για τη νύχτα και όλα ΟΚ με τον 1ο όροφο.

  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 37
  Ωραία όλα αυτά αλλά πως θα ανεβαίνει το παιδί επάνω; Σκεφτήκαμε διάφορα είδη σκάλας ακόμα και σκάλα με σκοινιά αλλά θα μας κόστιζαν πολύ και δεν ξέραμε αν θα ήταν εύχρηστες. Έτσι επειδή ήδη είχαμε το παραπάνω επιπλάκι με συρτάρια για τα παιχνίδια του (σας εχω μιλήσει κι εδώ γι αυτό και την οργάνωση των παιχνιδιών) αποφασίσαμε να το συνδυάσουμε με μια βιβλιοθήκη-σκάλα από την ίδια σειρά του  ΙΚΕΑ. Συνδυάσαμε δηλαδή σκάλα με βιβλιοθήκη και μάλιστα σε ένα σημείο που δεν θα έπιανε κι άλλο χώρο στο δωμάτιο. Απαραίτητο βέβαια σε αυτό το σημείο είναι να τοποθετηθούν ταινίες για σκαλιά στο επιπλάκι (φαίνονται στην  παραπάνω εικόνα) ώστε να μην γλιστρήσει κανείς. Ίσως και καγκελάκια για μικρότερες ηλικίες!
  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 39
  Ο καναπές όπως σας είπα έμεινε,
  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 41

  το ίδιο και η συρταριέρα του παρόλο που δεν ταιριάζουν εντελώς. Αλλά σιγά σιγά όλα θα γίνουν.

  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 43

  Ένα πλαστικό τραπεζάκι με σκαμπουδάκια και ένας μαυροπίνακας συμπληρώνουν τα “απαραίτητα” για το μικρό μας καλλιτέχνη. Φυσικά δεν λείπουν οι μολυβοθήκες που έφτιαξα! Μολυβοθήκες θα βρείτε εδώ, εδώ κι εδώ. Ε, καλά μην βαράτε… και το έπιπλο της τηλεόρασης δεν ταιριάζει όπως και την τηλεόραση δεν την εγκρίνω για παιδικό δωμάτιο αλλά προς το παρόν δεν έχω που να τα βάλω. Εξάλλου δεν δουλεύει γιατί δεν βάλαμε αποκωδικοποιητή. DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 45

  Τέλος για να μπορεί να παίζει με άνεση και χωρίς να κρυώνει έγιναν στην πορεία κάποιες αλλαγές στα έπιπλα κάτω και δίπλα από το κρεβάτι και προστέθηκε πάτωμα-παζλ αφρολέξ αφού το χαλί δεν μπορούσε να μπει κάνω από το κρεβάτι λόγω της διαρίθμησης.

  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 47

  Το επόμενο βήμα ήταν το βάψιμο! Έγινε κι αυτό! Συνδυασμός ουρανού και γης για τον μικρό μας!

  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 49

  Τέλος πίσω από την πόρτα μπήκαν 3 χρωματιστά κρεμασταράκια IKEA για να κρεμάμε τα απαραίτητα. Ο ένας από τους 2 πίνακες του παππού που είχαμε ήδη στο δωμάτιο έφυγε και την θέση του πήραν τα πινακάκια μας χάρισε ο παππούς με αυτοκίνητα εποχής που ταίριαξαν τέλεια με τα πινακάκια της μαμάς με την τεχνική του τζαμιού που σας είχα δείξει και οι κορνίζες σεταρίστικαν με το ξύλο του κρεβατιού.
  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 51

  DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι 53

  Τώρα πια ο μικρός μας χαίρεται να παίζει στο δωμάτιό του μόνος αλλά και με φίλους. Το προσέχει πολύ και φροντίζει να το κρατάει καθαρό (όσο μπορει για την ηλικία του)

  Πως σας φάνηκε;

  Δείτε κι άλλες ιδέες για παιδικό δωμάτιο εδώ, εδώ κι εδώ.

  Καλή σχολική χρονιά σε όλους! Μαθητές/φοιτητές, καθηγητές και γονείς.

  Kathy

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Kathy
  Kathyhttps://www.anthomeli.com
  Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

  34 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βρε Κατερίνα, τι είναι όλα αυτά;; Έπαθα πλάκα! Μπράβο στον αντρούλη σου, άξιος μάστορας! Μπράβο και σε σένα που σίγουρα επιμελήθηκες τη διακόσμηση! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!!!
   Αθηνά

  2. Wow!!!!Εχω μείνει άφωνη!Μπράβο στον μπαμπά Γιώργο…Αν τον χρειαστούμε σε τίποτα μαστορέματα θα μας δώσεις το τηλέφωνό του ε?Χαχα!Φιλιά πολλά.Δήμητρα..

  3. Είναι καταπληκτικό! μπράβο στον μάστορα! και ωραιες λύσεις για το παιχνιδομάνι, μα τι τα θέλουν τελικά τόσα παιχνίδια, μέχρι και στον ύπνο μου τα βλέπω διάσπαρτα σε όλο το σπίτι!!

  4. Κατερινάκι μου τα χρώματα είναι φανταστικά και ταίριαξαν πολύ με το όλο διάκοσμο!!! Ειδικά το κρεβάτι το ζηλεύω… άσε που όταν είχα μείνει ο Θάνος δεν με άφηνε να ανέβω… μόνο την Μελίτα,χιχι!! Καλή σχολική χρονιά και καλή σας δύναμη!!! Κάλη

  5. Τελειο το κρεαβάτι. Ο γιος μου ενθουσιάστηκε με τα χρώματα του δωματίου. Το βρήκε πολύ ευχάριστο (ηταν διπλα καθώς διάβαζα). Α και με την τηλεόραση (τι πρωτότυπο) αλλά όταν του είπα να διαβάσει οτι δεν δουλέυει γλύτωσα και δεν μου ζητησε και στο δικό του.χιχι.
   Φιλάκια και πάντα τέτοια όμορφα μαστορέματα.

  6. Με γειά! Πολύ ωραίο!!!
   Λοιπόν, ετοιμάζω ένα ποστ, στο οποίο γράφω για το πώς άλλαξα τη bebe συρταριέρα της μικρής μόνη μου.

   Όταν το έχω έτοιμο,θα σου πω να το δεις, για να δεις πόσο εύκολο είναι για εσάς (κοτζαμάν super κατασκευή φτιάξατε), να αλλάξετε λίγο τη συρταριέρα και να ταιριάξει με τα υπόλοιπα έπιπλα.

   Φιλιά 🙂

   • Ανυπομονώ να το δω γιατί φέτος έχεις κάνει θαύματα απ όσο κατάλαβα!
    Πάντως ιδέες έχουμε και για την συρταριέρα αλλά πρώτω είναι τα λεφτά που χρειάζονται, δεύτερον περιμένω να πάει στην πρώτη του χρόνου για να του πάρω και γραφείο να δω πως θα τα ταιριάξω!
    Kathy

   • ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!
    Εδώ στη λαική δεν έχει πάρει ποτέ το μάτι μου σεντόνια μακουίν.
    Άσε που θέλω τον μακουίν σε φόντο μπλε ,όπως αυτά τα σεντόνια
    επειδή δε μ αρέσει το πολύ κόκκινο σε παιδικό.
    Ελπίζω στα Lidl να πετύχω κάτι παρόμοιο!Μ αρέσουν πολύ!Και τα σεντόνια και το παπλωματάκι!

  7. Ο άντρας μάστορας, έτσι; :))
   Την ιδέα με τα κρεμαστά κρεβάτια την ξέρω και είναι απίθανη. Δεν την τολμήσατε όμως πουλάκια μου! χιχι Εδώ είμαστε Ελλάδα και φοβόμαστε κάτι τέτοια.
   Έχω να σου πω ότι ο Στέφανος έχει το ίδιο σετ σεντόνια και ότι τα σκαλάκια σας κάτι μου θυμίζουν 😉 Θα σου θυμίσουν κι εσένα όταν επιτελους αξιωθώ να σας δείξω τη δική μας αν κ περσινή ανακαίνιση 🙂

  8. Καλά, ξετρελάθηκα, πιο πολύ με την σκάλα συρταρίερα και με τα χρώματα που διαλέξατε!!!! Μπράβο πολλές φορές, μου αρέσει πολύ να φτιάχνω πράγματα αλλά και να βλέπω τους άλλους να φτιάχνουν!!! Να είστε πάντα καλά και ευτυχισμένοι!!!

  9. Πολύ χαρούμενο δωμάτιο και μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα του diy!
   Τα σκαλάκια με ενθουσίασαν!
   Να το χαρεί ο μικρούλης εύχομαι και μπράβο σε μαμά και μπαμπά για την πολύ καλή δουλειά!
   Φιλιά

  10. Το εχω ξαναπει!! Και ο μπαμπας Γιωργος ειναι ενας γνησιος Ανθομελίστας!!! Καθερωνεται λοιπον….Anthomelistas!!! Αξιος!!!
   Το εδειξα στον δικο μου αντρουλη και ξερεις τι μου ειπε;;; Πως χαλαει την πιάτσα ο Γιωργος σου:)))
   Ειναι ολα πανεμορφα και πολυ χρηστικα. Μπραβο σας. Μας εχει σωσει η ΙΚΕΑ για τοσο ομροφες, οικονομικες και πρακτικες λυσεις.
   Καλη σχολικη χρονια στα παιδακια ολα!!!!

  11. Απλά καταπληκτικό!! Πάρα πολύ πρακτικό!! Ο μάστορας που το επιμελήθηκε παρακαλώ να έρθει μια βόλτα και από εδώ!! Δηλώνω ΙΚΕΑ φαν κι εγώ!! Καλή σχολική χρονιά να έχετε και καλή αρχή!! ε ρε ύπνους που θα κάνει το παλικάρι σου!!

  12. Τέλειο το κρεβάτι του μικρού σας!!!Και εγώ κάτι τέτοιο σκέφτομαι για τον Φραγκισκάκο μας,αλλά εμάς δεν πιάνουν τα χέρια μας,οπότε θα πρέπει να βρούμε κάτι που να μας αρέσει και να το αγοράσουμε!Σκεφτόμουν το καλοκαίρι να ασχοληθούμε με το θέμα, πάμε προνήπιο τώρα οπότε έχουμε χρόνο ακόμα!!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης