ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τι μαγειρεύω στο Τεπανγιάκι (Teppanyaki)

    Σήμερα θα σας μιλήσω για μια αγαπημένη μου ηλεκτρική συσκευή για την κουζίνα που δεν είναι άλλο από το αγαπημένο μου τεπανγιάκι. Μου το σύστησαν δυο φίλες μου, αν και γνώριζα το προϊόν από διαφημίσεις στην τηλεόραση και πάντα έλεγα πως είναι κοροϊδία. Όμως τελικά φέτος το καλοκαίρι με έβγαλε ασπροπρόσωπη στο κάμπινγκ και άλλαξα τελείως γνώμη! Παρακάτω θα βρείτε συνταγές για teppanyaki που συνηθίζω να φτιάχνω και πατώντας στα link σε κάποιες από αυτές θα τις δείτε και αναλυτικά. Επίσης σας γράφω πώς καθαρίζω το τεπανγιάκι μου.

    Αγόρασα το καινούργιο Teppanyaki με την κεραμική επικάλυψη (τα παλιότερα είναι απλά αντικολλητικά) το οποίο εκτός από οικολογικό είναι και πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές. Βγαίνει σε δύο μεγέθη. Το ένα σε μεγάλη διάμετρο και βαθύ για τουλάχιστον τετραμελή οικογένεια και το άλλο πιο μικρό και ρηχό για περίπου 2 άτομα και η τιμή του είναι πολύ καλή. Παρακάτω θα βρείτε τι μαγειρεύω εγώ με αυτό στο σπίτι ή στο camping.

    Τι φτιάχνω στο τεπανγιάκι

    Και τι δεν κάνω σε αυτό! Ψήνω, φουρνίζω, μαγειρεύω, τηγανίζω! Και το κυριότερο δεν θέλει πολύ καθάρισμα. Εντάξει δεν είναι και σαν τη διαφήμιση που δείχνει πως με ένα πέρασμα καθαρίζει αλλά σας διαβεβαιώ πως δεν μυρίζει από το ένα φαγητό στο άλλο. Αλλά αυτά θα σας τα πω αναλυτικότερα παρακάτω.

    Πριν το αγοράσω έψαξα να βρω στο ίντερνετ συνταγές ή κάτι σχετικό και το μόνο που βρήκα είναι τα διαφημιστικά βιντεάκια και κάποια φόρουμ όπου οι γυναίκες ανταλλάσσουν συνταγές και γνώμες. Έτσι, αποφάσισα να ξεκινήσω αυτή την ανάρτηση που θα ανανεώνεται συχνά πυκνά και θα προσθέτω συνεχώς τις νέες συνταγές που θα δοκιμάζω.Οπότε πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τις συνταγές που έχω δοκιμάσει ως τώρα. Πατώντας πάνω σε κάποιες από αυτές θα βρείτε και τις δικές μου συνταγές σε ξεχωριστή ανάρτηση.

    Τι μαγειρεύω στο Τεπανγιάκι (Teppanyaki)
    Στο camping με τη μαμά μου μαγειρεύοντας

    Αν δεν έχετε τεπανγιάκι δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε τις συνταγές που σας δίνω! Απλά με τη συσκευή αυτή δεν χρειάζεται να έχετε ένα σωρό κατσαρόλες και τηγάνια. Ενδεικνύεται για εξοχικό ή για το κάμπινγκ ή για ένα φοιτητικό σπίτι και επιπλέον μπορείς να ετοιμάσεις μεγάλη ποσότητα φαγητού. Επίσης, δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα λαδιού.Το νεράκι του όμως το θέλει. Είναι αρκετά δυνατό ακόμα και στην 1η βαθμίδα θερμοκρασίας (έχει 5 συνολικά). Αυτό σημαίνει πως είμαστε κοντά του όσο μαγειρεύει και το ελέγχουμε γιατί αλλιώς αντίο φαγάκι! Αυτό που σίγουρα θα χρειαστείτε είναι μια αντικολλητική λεπτή σπάτουλα ή μασιά και ξύλινες κουτάλες. Και αρκετό χαρτί κουζίνας για το καθάρισμα μετά!

    Τι μαγειρεύω στο Τεπανγιάκι (Teppanyaki)
    Τηγανίζοντας στο τεπανγιάκι στο κάμπινγκ

    Τεπανγιάκι μπορείτε να το εδώ (το Royalty) κι εδώ το tristar.

    Συνταγές για τεπανγιάκι

    Συνταγές που έχω φτιάξει ως τώρα με το αγαπημένο μου τεπανγιάκι:

    Διάφορα

    • Ψητά κρατικά ή ψάρια και θαλασσινά
    • Τηγανίτες (τηγανίτες με μέλι, η παραλλαγή της τηγανίτας)
    • Κρέπες (συνταγή για κρέπες)
    • Στριφτές ατομικές τυρόπιτες και μπουγάτσες- γκιουσλεμέδες με φύλλο κρούστας (μπορείτε να πάρετε έτοιμες και μόνο να τις ψήσετε ή να φτιάξετε δικές σας)
    • Αυγόφετες
    • Τοστ!
      Ψήνω τις φέτες του τοστ και μόλις τις γυρίσω από την άλλη βάζω στις μισές το κασέρι και την γαλοπούλα. Μόλις ψηθεί και η άλλη πλευρά ενώνω και είναι έτοιμα. Δεν είναι σαν τα τοστ τις τοστιέρας αλλά προσωπικά με γλύτωσε από μια ακόμα μικροσυσκευή στο τροχόσπιτο. 
    • Ποπ κορν
    • Πίτες για σουβλάκι
    • Ψητά μανιτάρια (χρειάζονται ελάχιστο λάδι)
    • Ψητά κολοκυθάκια (τα κόβετε σε φέτες κατά μήκος και τις ψήνετε σε ελάχιστο λάδι)

    Εδώ θα βρείτε τις αλμυρές συνταγές του Ανθομέλι!

    Φαγητά

    • Φασολάκια λαδερά (η αλήθεια είναι πως στην χύτρα συμφέρουν περισσότερο να τα φτιάξεις)
    • Μπριάμ (Το φτιάχνουμε όπως θα το φτιάχναμε στην κατσαρόλα, αλλά σε λιγότερο χρόνο)
    • Ρύζι
    • Τηγανιτό ρύζι (Ρύζι τηγανιτό που θυμίζει Ταυλάνδη!)
    • Ομελέτα (γίνεται πολύ αφράτη και ζουμερή)
    • Ομελέτα με κολοκυθάκια
    • Αυγά με πατάτες τηγανιτές (στραπατσάδα)
    • Αυγά με λουκάνικα
    • Αυγά μάτια 
      Αυτό που με διευκολύνει για τα διαφορετικά γούστα της οικογένειας είναι ότι μπορώ να βάλω πρώτα τις πατάτες και μετά  όλα μαζί! Ο ένας προτιμάει τα μάτια ενώ ο άλλος την ομελέτα!
    • Ψητό μπέικον (για english breakfast)
    • Βραστά/ψητά λουκάνικα (Στην πρώτη περίπτωση τα βράζουμε ενώ στην δεύτερη τα ψήνουμε στην αρχή με κλειστό καπάκι και μετά με ανοιχτό)
    • Μακαρόνια (Γίνονται φανταστικά και πάρα πολύ γρήγορα!)
    • Ψητά κρέατα (Μόνο τα σουτζουκάκια δεν θα ξανακάνω γιατί μετά δεν καθαρίζει εύκολα)
    • Φιλετάκια με πιπεριές και κρέμα γάλακτος
    Τι μαγειρεύω στο Τεπανγιάκι (Teppanyaki)
    Τηγανιτό ρύζι Ταυλάνδης
    Τι μαγειρεύω στο Τεπανγιάκι (Teppanyaki)
    Το καλό είναι ότι έχει μεγάλη επιφάνεια και τους ευχαριστείς όλους. Όποιος θέλει μάτια, όποιος θέλει ομελέτα, όποιος θέλει πατάτες!
    Τι μαγειρεύω στο Τεπανγιάκι (Teppanyaki)
    Φιλατάκια χοιρινά με πιπεριές και μανιτάρια
    Τι μαγειρεύω στο Τεπανγιάκι (Teppanyaki)
    Σαρδέλες με ντομάτες
    • Τηγανιτές πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πατάτες με σάλτσα (γίνονται εύκολα και πολύ γρήγορα ακόμη και μεγάλες ποσότητες!)
    Τι μαγειρεύω στο Τεπανγιάκι (Teppanyaki)
    Τηγανιτά λαχανικά με σάλτσα
    • Μακαρόνια στο φούρνο
    • Παπουτσάκια
    • Γρήγορη μπουγάτσα με κρέμα
    • Πίτα Περέκ με τυρί
    • Μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι (Βράστε το κρέας στην χύτρα με την ντομάτα όπως κάνετε συνήθως και μετά βάλτε το στο τεπανγιάκι με νερό. Ρίχνετε το ζυμαρικό της αρεσκείας σας. Κλείνετε λίγο πριν απορροφήσει όλο το νερό.)
    Τι μαγειρεύω στο Τεπανγιάκι (Teppanyaki)
    Μοσχαράκι κοκκινιστό
    • Κιμά για μακαρόνια ή άλλο φαγητό
    Τι μαγειρεύω στο Τεπανγιάκι (Teppanyaki)
    Μακαρόνια με κιμά

    Περισσότερες συνταγές μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία συνταγές (αλμυρές και γλυκές)

    Tips

    • Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε το πολύ μέχρι το 3 την ένταση της θερμοκρασίας και κυρίως την πρώτη και την δεύτερη σκάλα. Τις περισσότερες φορές όμως ως το 2 κάνω άνετα τη δουλειά μου!
    • Επίσης έχετε υπόψιν σας όταν βάζετε το καπάκι ψήνονται πιο γρήγορα γιατί κρατάει τη θερμοκρασία.

    Περισσότερα tips, ιδέες και συμβουλές για την κουζίνα θα βρείτε εδώ.

    Διαβάστε περισσότερα:

    Καθαρισμός tepanyaki

    • Πρώτα κλείνω στο 0 τον θερμοστάτη, βγάζω από την πρίζα και το αποσυνδέω το καλώδιο από τη συσκευή.
    • Ρίχνω το νερό ή το λάδι προσεχτικά ώστε να μην λερώσω το σκεύος ή πάει στη σύνδεση με το ρεύμα.
    • Σκουπίζω το υπόλοιπο με χαρτί κουζίνας.

    Αν πρόκειται για λάδι ή έχει κολλημένα φαγητά στην επιφάνειά του τότε ρίχνω λίγο νερό να μαλακώσει. Αν δεν βγαίνει βάζω πάλι στο ρεύμα να ζεσταθεί και τρίβω απαλά με τη μαλακή πλευρά από το σφουγγάρι. Προσοχή γιατί το νερό γίνεται καυτό σε δευτερόλεπτα! Η μυρωδιά συνήθως φεύγει με το ζέσταμα. Αν πάλι επιμένει βάζω και λίγο ξύδι, τρίβω απαλά και το μαζεύω με το σφουγγάρι. Επαναλαμβάνω με καθαρό νερό.

    Ακούγεται πολύπλοκο αλλά είναι πολύ εύκολο. Φτάνει να μην το αφήσετε με τις ώρες να ξεραθούν τα υπολείμματα των φαγητών. Τελευταία το καθαρίζω και με το σφουγγάρι των πιάτων με ελάχιστο απορρυπαντικό. Ξεπλένω ρίχνοντας λίγο νερό με ένα ποτήρι και το πετάω στον νεροχύτη. Επαναλαμβάνω μία δύο φορές ανάλογα με τα υπολείμματα.

    Γλυκές συνταγές από το Ανθομέλι

    Αν και η συγκεκριμένη ανάρτηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαφήμιση ενός προϊόντος, ειλικρινά πιστέψτε με δεν είναι. Απλά επειδή εγώ δεν βρήκα κάτι ουσιαστικό στο ίντερνετ λίγο πριν το αγοράζω θα ήθελα με αυτή εδώ την ανάρτηση να βοηθήσω όσους σκέφτονται να το αγοράσουν ή όσους το έχουν ήδη και το έχουν καταχωνιασμένο μέσα σε ένα ντουλάπι. Άλλωστε το ίδιο δεν είχε συμβεί και με το φοντύ; Πόσες από εσάς μου είπατε ότι το έχετε αλλά σπάνια το χρησιμοποιείτε; Ίσως το ίδιο θα γίνει και με αυτό.


    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    58 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Το πράσινο είχα κι εγώ, τάχα καλύτερο, αλλά πολύ πολύ γρήγορα έκανε σημάδια (έφυγε η επίστρωση) και το άλλαξα με μια μικρή φασαρία στο κατάστημα. Το κοινό μαύρο αντικολλητικό το είχα σχεδον δύο χρόνια, και το δούλευα 2-3 φορές την εβδομάδα. Το δούλευα χειμώνα καλοκαίρι πολύ … ειδικά για τα ψάρια, το χειμώνα δεν μύριζε τίποτα μέσα στο σπίτι γιατί το είχα έξω. Ναι, έκανα και πίτσα!
      Σε αυτό το διάστημα, της διετίας, η περιοχή γύρω από τις αντιστάσεις, άρχισε να κολλάει δαιμονισμένα… Τελικά το πέταξα και πήρα μια εστία χωρίς καπάκι, ορθογώνιο σχήμα, που για την ώρα μας βγάζει ασπροπρόσωπους!

      • Ναι, ηλεκτρική, χωρίς καπάκι. Τη συγκεκριμένη την πήραμε από το Lidl και μέχρι στιγμής είναι τέλεια. Έχει αποσπώμενη εστία αλλά δε χρειάστηκε μέχρι σήμερα να την αφαιρέσω γιατί καθαρίζει πολύ εύκολα με τον ίδιο τρόπο, με χαρτί κουζίνας. Και από κάτω έχει δοχείο που συγκεντρώνει τα λίπη ανάλογα με το τι ψήνεις. Κρεατικά, ψάρια και πιτούλες, αυτές τις στρόγγυλες τις κατεψυγμένες. Εύκολα και γρήγορα.
        Φιλιά κορίτσια!

      • Τι εστία είναι αυτή; Ηλεκτρική; Για πες κι άλλα… Πάντως αν είναι για κρέατα εμείς έχουμε ψησταριά υγραερίου που είναι πολύ γρήγορη. Δεν μπλέκομαι με το τεπανγιάκι γιατί έχω την εντύπωση ότι θέλει πολύ καθάρισμα μετά!
        Kathy

    2. Το ΛΑΤΡΕΥΩΩΩΩ!!!!! Ειχα το παλιο και πηρα και το καινουργιο!!! ΔΕΝ μπορω χωρις αυτο! Κανω ΟΛΑ τα φαγητα!!! Το περνω στο camping ΠΑΝΤΑ αλλα το χρησιμοποιω και στο σπιτι θελω να σου πω!ειναι το δεξι μου χερι!
      Με εχει σωσει!!!

    3. Και μου έλεγε η φίλη μου πόσο καλό είναι αλλά είχα τις επιφυλάξεις μου.Με την ανάρτηση σου όμως μου έλυσες πολλές απορίες και μου άνοιξες επίσης την όρεξη…Καλή σου μέρα!!!

    4. Δεν το είχα σε εκτίμηση γιατί πίστευα πως είναι απλά ένα μεγάλο Τefal ,το οποίο χρησιμοποιώ για να κάνω μπιφτέκια,μπριζόλες,κοτοπούλο,μανιτάρια,λαχανικά
      είτε ψητά είτε με κόκκινες ή άσπρες σάλτσες.Αύτο όμως κάνει μαγειρεύτα και φουρνιστά και σε μεγάλες ποσότητες!!!Πολύ ωραία λύση για το φοιτητικό σπίτι του γιού μου τελικά και όχι μόνο!!!Αν τελικά δεν τα δεις τα προιόντα σε μια live παρουσίαση δεν καταλαβαίνεις την εφαρμογή τους!Ευχαριστούμε Κατερινάκι!!!

    5. Γεια σου Kathy και καλώς σε βρίσκουμε!
      Με τράβηξε το ποστ σου για το τεπανγιάκι, μιας κι εγώ το αποκτησα πρόσφατα, πριν από ένα μήνα περίπου.
      Το έχω βολευτεί κι εγώ πάρα πολύ, μαγειρεύει πάρα πολύ γρήγορα, θέλει ελάχιστο λάδι, αλλά πολύ νερό, καθαρίζεται πανεύκολα και χωρίς να αφήνει μυρωδιές, το μόνο του μειονέκτημα θεωρώ είναι ότι πρέπει να είσαι κοντά στο φαγητό, δεν είναι δηλαδή όπως όταν βάζουμε το φαγητό στο φούρνο ή στην κατσαρόλα και το ξεχνάμε για 1-2 ώρες.
      Θέλει μια σχετική παρακολούθηση, μήπως το φαγητό ξεμείνει από νερό ή μας αρπάξει.
      Τα μπιφτέκια μου τα ψήνει σε 10 λεπτά, κι αυτό είναι σημαντικό νομίζω.
      Επίσης κάνει γιουβέτσι πολύ γρήγορα και χωρίς να κολλάει καθόλου.
      Ομως όταν κάνω γιουβέτσι, το κοτόπουλο το ετοιμάζω από πριν στην κατσαρόλα, όπως έκανες κιεσύ, δηλαδή σαν κατσαρόλα δεν μπορώ να πω ότι με έχει βολέψει ιδιαίτερα, πιο πολύ σαν φούρνος με έχει βολέψει.
      Θα περιμένω με χαρά να δω τις συνταγές που θα μαγειρέψεις στο τεπανγιάκι και θα αναρτήσεις, ώστε να πάρω κι εγώ ιδέες.
      Καλό σου απόγευμα!

      • Καλως ήρθες Έλενα. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Εμένα εκτός από φούρνος όπως λες με βόλεψε πάρα πολύ και ως αντικολλητικό τηγάνι. Τηγανίτες, κρέπες, ομελέτες…Ως κατσαρόλα συμφέρει για τις μακαρονάδες. Τα κάνει νόστιμα και παρα πολύ γρήγορα.
        Kathy

    6. Αγαπώ το τεπανιάκι μου!!
      Μου το έκανε δώρο ο Λευτέρης στην επέτειο μας(πρωτότυπο δώρο επετείου,ε;)
      και πλέον δε μπορώ να με φανταστώ στη κουζίνα χωρίς αυτό!!!!!!!
      Ένας λόγος που χάσαμε εύκολα τα περιττά μας κιλά,ήταν το τεπανιάκι!
      Μαγειρεύω σε αυτό με ελάχιστο λάδι..είναι εύκολο στο καθάρισμα,είναι γρήγορο
      και το χρησιμοποιώ σχεδόν για όλα μας τα γεύματα!ΤΟ Α-ΓΑ-ΠΩ!

    7. Κορίτσια καλημέρα. Τα γιουβαρλακια γίνονται πολυ ωραία. Πίτσα δε θα σου συνιστούσα διότι όπως είπες κ εσυ, ακόμη κ τη πρώτη βαθμίδα, ειναι πολυ ύπατη η φωτιά.

    8. Σκάω στα γέλια γιατί ..το αγόρασε προσφάτως ο άνδρας μου ως συνήθως από τη τηλεόραση!!Του έβαλα κατσάδα..βέβαια..έτσι για να μην αγοραζει !Πάντως μαγείρεψε μια φορά και μπήκε στο..κουτί του στην αποθήκη ντουλάπι που ε΄χω μαζί με άλλα…452..που αγόρασε κατά καιρούς.Τώρα ήμαστε στη φάση της κατασκευής..ντοματοαποθήκευσης σε πάσα μορφή!!!!!!Αχτιδένια φιλάκια!

    9. Είναι αληθεια οτι ειναι ενα σκευος που σε εξυπερετέι..πολύ οπως και ο φουρνος μικρόκυματων..που εγώ ποτέ δεν εχω χρησημοποιήσει.. παντα ζεστενω το φαγητό παραδοσιακα το εχει η κορη μου…και κανει πολύ ωραιες αστακομακαροναδες.. τελικα ειναι οτι μας εξυπερετουν στην καθημερινότητα μας πολλα καινουργια κουζινικα…οτι βολευτουμε ειναι.. καλα μαγειρέμετα .. και φιλακια πολλα

    10. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό το σκεύος! Μου κίνησες την περιέργεια βρε Κατερίνα! Θα πάω να το δω κι από κοντά! Κι ότι έλεγα να αγοράσω καινούρια κατσαρολικά, στο μυαλό μου είσαι;

    11. Θέλω και εγώ να σχολιάσω τα γραφόμενά σας και να πω,πως το αγόρασα και εγώ αφού το είδα στην Κατερίνα και είναι το καλύτερο απόκτημά μου στην μαγειρική.Εύκολο και γρήγορο μαγείρεμα, εύκολο και γρήγορο καθάρισμα.Οι τηγανητές πατάτες είναι τέλειες και χωρίς πολύ λάδι,καθώς και πολλές άλλες εφαρμογές.Καλά μαγειρέματα.

      • Για τηγανιτές πατάτες βάζεις λάδι (όσο να τις σκεπάζει) να ζεσταθεί κ ρίχνεις τις πατάτες. Καπακώνεις, θερμ. Στο 3-4. Ανα διαστήματα τις γυρνάς και λίγο.
        Για πατάτες φούρνου λαδάκι, νερό, αλάτι πιπέρι, χυμό ντομάτας ή λεμόνι κ ρίγανη ανάλογα με γούστα. Θέλει να βράσουν οι πατάτες με νερό. Αλλά όταν μαλακώσουν τις αφήνεις ώσπου να πιουν το νερό κ να μείνουν με το λαδάκι τους.

    12. Είναι το τρίτο σχόλιο που θα γράψω κι ελπίζω να το καταφέρω! Καλησπέρα σε όλες! Ακολουθώντας τα ίδια βήματα για να μάθω για το Τεπανγιάκι,που φρόντισε ο πεθερός να πάρει δώρο στο γιο μου που σπουδάζει και όλως περιέργως βρέθηκε σε μένα, βρέθηκα στην υπέροχη σελίδα σας για την οποία σας συγχαίρω! Στο μεταξύ, αφού δεν κατάφερα να μάθω πολλά, σήμερα αντιμετώπισα το τέρας Τεπανγιάκι…και κάτι έκανα! Μάλιστα όλοι έμειναν ικανοποιημένοι με το κοτόπουλο με πατατούλες, και τα ψητά φιλέτα. Όμως οι απορίες παραμένουν και θα ήθελα πολύ να δω τις συνταγές που υποσχεθήκατε…πχ τις πατατες τις τηγανίζουμε με καπάκι ή όχι? Επίσης καθώς έψηνα, έπεσε η ισχύς του κάπως και χρειάστηκε να το ανεβάσω στο 4..Μετά επανήλθε, αλλά καθυστερούσε. Ενώ στον βράσιμο του κοτόπουλου έσπασε ρεκόρ! Σε μισή ώρα στο 3 ήταν έτοιμο! Έχω την εντύπωση ότι θα μου γίνει απαραίτητο ,οπότε σας εκλιπαρώ…δημοσιεύστε κάτι…Όλα ευπρόσδεκτα! Σας ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα! 😉

    13. Giorgina καλώς ήρθες! Σου υπόσχομαι ότι πολύ σύντομα θα προσθέσω και νέες συνταγες. Μη νομίζεις, κι εγώ τώρα το μαθαίνω!
      Για βράσιμο κρέατος έχω την χύτρα. Επίσης είναι αργό στα λαδερά. Τα φτιάχνω στην χυτρα σε 6-7 λεπτά. Τις τηγ. Πατάτες να τις σκεπαζεις, στο 4. Για πατάτες φούρνου θέλει κ νερό να βράσουν και στο τέλος να μείνουν με το λαδάκι τους. Για το ότι πέφτει η θερμοκρασία φταίει που δεν το σκεπαζεις. Ακόμα κ τα μακαρόνια τα σκεπάζω. Θέλει επιβλεψη γενικά γιατί όταν βραζεις κάτι το πίνει γρήγορα το νερό.

    14. Λοιπόν εμένα μου το έχουν κάνει δώρο στον γάμο μου τα τελευταία 2 χρόνια και αν το έχω χρησιμοποιήσει 5 φορές….δεν ήξερα ότι μπορείς να κάνει τόσα πολλά!!!!!!!!! Δηλαδή μαγειρεύεις κανονικά όπως στο τηγάνι απλά με λιγότερο λάδι ε;

    15. Κοριτσια γεια σας!!Μολις αρχισα κι εγω το σκευος αυτο και τηγανισα γαυρο βγηκε το ιδιο με το τηγανι!!1Θελω ομως να ρωτησω καποια πραγματα!!1ον μπορω να βρασω κοτοπουλο εκει μεσα και να κανω σουπα?2ον μπορω π.χ να κανω καποιο γλυκο οπως κουραμπιδες η μελομακαρονα η καποιο αλλο γλυκο φουρνου?Επισης απο ρευμα καιει πολυ? ευχαριστω!!

      • Να βράσεις κοτόπουλο μπορείς. Εγώ συνήθως το κάνω με ρύζι. Σούπα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Για τα γλυκά αυτά που λες όχι δεν μπορεί να τα κάνει γιατί στην ουσία ψήνει από κάνω κι από πάνω ψήνει με τον ατμό του. Οπότε δεν ροδίζει το φαγητό.
        Για την σούπα πες μας κι εμάς!
        Kathy

    16. γεια σας, Εγω δεν εχω φουρνο και ειμαι ενα ατομο και ψαχνω εναλλακτικη, ισα ισα για να ψηνω καμια τυροπιτουλα σφολιατα κανα μικρο κεκακι, κανα λαχανικο με σαλτσα και ψαρι καμια πιτσουλα τετοια, να το λειτουργω σαν φουρνο, τι λετε??

      • Πέννη θα σου είναι πολύ βολικό αν είσαι μόνη σου. Αλλά σε αυτό δεν μπορείς να κάνεις κεκάκια και πίτσες (κι λένε για την πίτσα!) Δες τις συνταγές που σας προτείνω παραπάνω!

      • Σε αυτό και σε όλα τα τεπανγκιάκι δεν μπορείς να κάνεις κέικ. Δεν το έχω δοκιμάσει βέβαια αλλά βλέποντας με ποιον τρόπο ψήνει μπορώ να το καταλάβω. Μπορώ όμως να κάνω κάποια φαγητά φούρνου. Δεν μπορείς να κάνεις παστίτσιο γιατί δεν μπορεί να ψηθεί η μπεσαμέλ! Όμως μπορείς να κάνεις πατάτες με κοτόπουλο ή ρύζι με κοτόπουλο ειδικά αν σωτάρεις το κρέας από πριν είναι καλύτερα.

    17. Βασικά το έχω και εγώ εδώ και 5 χρόνια μιας κ που το αγορασαν όταν έφυγα φοιτήτρια σε άλλη πόλη… Το χρησιμοποιούσα κυρίως για να ψήνω κρέατα, αλλά τώρα π είδα πόσες πολλές χρήσεις έχει, είπα να το δοκιμάσω. Έβαλα να κάνω ποπ κορν και η αποτυχία ήταν τεράστια…μέχρι να σκάσουν τα τελευταια, τα πρωτα είχαν ήδη καεί….Μιας κ το έχεις δοκιμάσει από ότι είδα, θες να μ δώσεις μια συμβουλή πως ν ατα πετύχω;
      Ευχαριστώ πολύ

    18. Καλησπέρα κορίτσια… Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω ποια μάρκα από όλες αυτές που κυκλοφορούν είναι πιο αξιόπιστη ή δεν έχει σχέση είναι όλα τα ιδια;;γιατί θέλω να πάρω κ έχω μπερδευτεί!!

      • Δεν έχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Η μία διαφορά είναι το μέγεθος μεγάλο και πιο ρηχό, μικρότερο και πιο βαθύ (εξαρτάται αν είστε 2 ή 4 + άτομα στην οικογένεια) και η επίστρωση. Υπάρχει η αντικολλητική (μαύρη), η οικολογική (πράσινη) και η πέτρας (που έχει λευκές πιτσιλιές)

    19. Μετά έρχεται το θέμα του μεγέθους…λέω να πάω το πιο βαθυ μιας κ είμαστε 4 άτομα αλλα λέω μήπως είμαι υπερβολική…

      • το ίδιο πράγμα είναι περίπου. Για 4 άτομα δεν κάνεις υπερβολή. Εγώ με μία ή δύο τηγανιές φτιάχνω διπλή δόση pancakes ή κάνω μία τηγανιά αυγόφετες για όλους για πρωινό! Οπότε και γρήγορα και αποτελεσματικά!

      • Δεν έχω φτιάξει ποτέ και δεν γνωρίζω τη διαδικασία. Οπότε δεν ξέρω να σου απαντήσω. Το σίγουρο είναι πως έχω δοκιμάσει με τα έτοιμα περέκ που πουλάνε για να φτιάξω πίτα.

    20. Έχετε δίκιο για τα καλά λόγια όλες σας και επαυξάνω θα ήθελα να συμπληρώσω ότι προσθέτοντας λαδόκολλα ψήνονται κεφτεδάκια,πατάτες τηγανητές και πίτσα χωρίς να κολλάει τίποτε .Τώρα θέλω να δοκιμάσω μήπως ψήσω κέικ….

      • Ααα! Αυτό με τη λαδόκολλα δεν τον είχα καν σκεφτεί! Κέικ δεν δοκίμασα αλλά μπορείς να κάνεις μπατσίνα που είναι μια λεπτή στρώση ζυμαριού που γίνεται σαν αλμυρό κέικ στην ουσία.

    21. Μόλις σας ανακάλυψα έχω ούτε μήνα που το πήρα και το μαθαίνω ακόμα, ψάχνω συνταγές, δοκιμάζω.. έχω φτιάξει ωραιότατα σουβλάκια, πίτες (τις ζεσταίνω σε χρόνο ντε τε , σκεπαστές ατομικές πίτσες, μπιφτέκια, κοτόπουλο…και τώρα σκέφτομαι την μακαρονάδα φούρνου..

      • Τέλεια! Να προσέχεις γιατί εγώ μια φορά χάλασα την επιφάνειά του με κεφτεδάκια και μετά αναγκάστηκα να το αντικαταστήσω! Γενικά στα ψητά κρέατα θέλει λίγη προσοχή!

    22. Γεια σας κι από μένα !!! Και εγώ το απέκτησα πρόσφατα , άκουγα πολύ καλα λόγια! Έκανα γαριδομακαρονάδα και να πω την αλήθεια πρέπει να είσαι από πάνω! Είδα κάποιες συνταγές σας είναι πολύ βοηθητικά και τα σχόλια ! Θέλω να ρωτήσω περίπου σε τι θερμοκρασίες κάνετε τα φαγητά σας;;; Και η διαδικασίες είναι όμοιες με το να κάναμε το φαΐ στην κατσαρόλα;;; Πχ εάν φτιάξω γίγαντες;;; Κοτόπουλο με πατάτες ;;; Μοσχάρι γιουβέτσι ;;;

      • Σ’ ευχαριστούμε καταρχάς για τα καλά σου λόγια. Εγώ συνήθως για μαγείρεμα σε κατσαρόλα χρησιμοποιώ χύτρα. Δηλαδή οι γίγαντες θα βράσουν σε χύτρα και μετά θα βάλω στο ταψί, κοτόπουλο και μοσχάρι τα βράζω πρώτα στην χύτρα και μετά στο ταψί. Στο tepanyaki θέλει περισσότερη ώρα. Εγώ από αυτά τα 3 φαγητά θα επέλεγα να φτιάξω το κοτόπουλο που θέλει λιγότερο βράσιμο. Μπορείς πρώτα να το σωτάρεις και να το βράσεις με τη σαλτσούλα του και μετά να βάλεις τις πατάτες. Εννοείται πως θα έχεις το νου σου και για συμπλήρωση νερού! Γενικά θέλει δοκιμές να κάνεις! Καλή επιτυχία! Θα χαρώ να μας γράψεις πώς πήγε η προσπάθεια.

      • Ο τρόπος είναι ίδιος με αυτόν τις κατσαρόλας. Βάζεις λαδάκι, ρίχνεις μέσα το καλαμπόκι και περιμένεις να σκάσουν με σκεπασμένο καπάκι ώστε να γίνει το ποπ κορν. Όταν αρχίζουν και σκάνε βάζουμε το καπάκι λοξά στο πλάι ώστε να φεύγει ο ατμός και να αναπνέουν τα popcorn για να γίνουν πιο τραγανά όταν ανοίξουν.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης