Ένα τζάκι για το καλοκαίρι… με πέτρες από τις διακοπές!

Callie
Καλησπέρα Ανθομελάκια, 
 
Όπως είδατε επιστρέψαμε και τα δάχτυλά μας έχουν πάρει φωτιά. Η Κατερίνα δε, έχει γράψει τόσες πολλές αναρτήσεις, (ε, έχει και πολλά να σας πει μετά από σχεδόν 2 μήνες διακοπές) που δεν ξέρουμε πότε θα προλάβουμε να τις βάλουμε… συν τους διαγωνισμούς που έρχονται!!! Προς το παρόν όμως μια μικρή ιδέα για αξιοποίηση των πετρών και των κοχυλιών που μαζέψατε το καλοκαίρι… γιατί σίγουρα μαζέψατε!!!
 
Αχ αυτό το τζάκι.. τόσο απόλαυση τον χειμώνα και τόσο «μπελάς» το καλοκαίρι. Όχι άδειασμα, όχι καθάρισμα… άσε αυτή η μαυρίλα. Τα πρώτα χρόνια το γεμίζαμε με κεριά… αλλά η μαυρίλα εκεί… όσο κι αν το καθαρίζαμε με πιεστικό ή καθαριστικά ήταν και λες η μαυρίλα είχε πότισε τα πλακάκια (δηλαδή όχι λες.. όντως τα είχε ποτίσει!). Βέβαια για να μην είμαι άδικη… με το πρώτο καθάρισμα όντως άσπριζε λιγάκι… τόσο όσο να μην το λέμε κατράμι!  Τελικά όμως κουραστήκαμε κάθε χρόνο την ίδια δουλειά και έτσι βρήκαμε την παρακάτω λύση!
 
Πρώτα καλύπτουμε (ενώ εννοείτε το έχουμε σκουπίσει και πλύνει ελαφριά) το πάτωμα με τις πέτρες που έχουμε βρει κατά καιρούς στην παραλία… μικρές, μεγάλες… ό,τι έχετε! 
Στη συνέχεια καλύπτουμε τα τοιχώματα του τζακιού (εδώ θα σας βάλω λίγο σε έξοδα) με ένα διακοσμητικό δίχτυ που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα συσκευασίας. Το γαντζώνετε με συνδετήρας (τους οποίους ανοίγεις στη μέση) σε σημεία που υπάρχουν στην αρχή της καμινάδας, εξογκώματα ή σιδεράκια ή στην αλυσίδα από το καπάκι, (εδώ είναι λίγο ζόρικο)… και έτοιμο το κάλυμμα της μαυρίλας. 
Εντάξει δεν εξαφανίζεται και εντελώς η μαυρίλα… αλλά σίγουρα το μάτι πέφτει στο δίχτυ και όχι εκεί!
Η συνέχεια είναι εύκολη… στολίζουμε με κοχύλια και αστερίες για ομορφιά! Εγώ επειδή δεν είχα πολλά… έχω αγοράσει και μια σακούλα από κατάστημα με διακοσμητικά.
 

Φυσικά, αν θέλετε να συμπληρώσετε το σκηνικό μπορείτε να προσθέσετε και μερικά κεριά… το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο ωραίο.  

 

Εσείς αλήθεια με τι στολίζετε το εσωτερικό του τζακιού το καλοκαίρι;

Callie

Υ.Γ. Φυσικά για όσους δεν ανάβουν το τζάκι… τι καλύτερο να το αφήσετε έτσι όλο τον χρόνο… για να σας θυμίζει το καλοκαιράκι που έφυγε αλλά και αυτό που θα έρθει.

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.