ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ένα τζάκι για το καλοκαίρι… με πέτρες από τις διακοπές!

    Καλησπέρα Ανθομελάκια, 
     
    Όπως είδατε επιστρέψαμε και τα δάχτυλά μας έχουν πάρει φωτιά. Η Κατερίνα δε, έχει γράψει τόσες πολλές αναρτήσεις, (ε, έχει και πολλά να σας πει μετά από σχεδόν 2 μήνες διακοπές) που δεν ξέρουμε πότε θα προλάβουμε να τις βάλουμε… συν τους διαγωνισμούς που έρχονται!!! Προς το παρόν όμως μια μικρή ιδέα για αξιοποίηση των πετρών και των κοχυλιών που μαζέψατε το καλοκαίρι… γιατί σίγουρα μαζέψατε!!!
    Ένα τζάκι για το καλοκαίρι... με πέτρες από τις διακοπές! 1
     
    Αχ αυτό το τζάκι.. τόσο απόλαυση τον χειμώνα και τόσο “μπελάς” το καλοκαίρι. Όχι άδειασμα, όχι καθάρισμα… άσε αυτή η μαυρίλα. Τα πρώτα χρόνια το γεμίζαμε με κεριά… αλλά η μαυρίλα εκεί… όσο κι αν το καθαρίζαμε με πιεστικό ή καθαριστικά ήταν και λες η μαυρίλα είχε πότισε τα πλακάκια (δηλαδή όχι λες.. όντως τα είχε ποτίσει!). Βέβαια για να μην είμαι άδικη… με το πρώτο καθάρισμα όντως άσπριζε λιγάκι… τόσο όσο να μην το λέμε κατράμι!  Τελικά όμως κουραστήκαμε κάθε χρόνο την ίδια δουλειά και έτσι βρήκαμε την παρακάτω λύση!
     
    Πρώτα καλύπτουμε (ενώ εννοείτε το έχουμε σκουπίσει και πλύνει ελαφριά) το πάτωμα με τις πέτρες που έχουμε βρει κατά καιρούς στην παραλία… μικρές, μεγάλες… ό,τι έχετε! Ένα τζάκι για το καλοκαίρι... με πέτρες από τις διακοπές! 3
    Στη συνέχεια καλύπτουμε τα τοιχώματα του τζακιού (εδώ θα σας βάλω λίγο σε έξοδα) με ένα διακοσμητικό δίχτυ που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα συσκευασίας. Το γαντζώνετε με συνδετήρας (τους οποίους ανοίγεις στη μέση) σε σημεία που υπάρχουν στην αρχή της καμινάδας, εξογκώματα ή σιδεράκια ή στην αλυσίδα από το καπάκι, (εδώ είναι λίγο ζόρικο)… και έτοιμο το κάλυμμα της μαυρίλας. 
    Ένα τζάκι για το καλοκαίρι... με πέτρες από τις διακοπές! 5
    Εντάξει δεν εξαφανίζεται και εντελώς η μαυρίλα… αλλά σίγουρα το μάτι πέφτει στο δίχτυ και όχι εκεί!
    Η συνέχεια είναι εύκολη… στολίζουμε με κοχύλια και αστερίες για ομορφιά! Εγώ επειδή δεν είχα πολλά… έχω αγοράσει και μια σακούλα από κατάστημα με διακοσμητικά.
    Ένα τζάκι για το καλοκαίρι... με πέτρες από τις διακοπές! 7
     

    Φυσικά, αν θέλετε να συμπληρώσετε το σκηνικό μπορείτε να προσθέσετε και μερικά κεριά… το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο ωραίο.  

    Ένα τζάκι για το καλοκαίρι... με πέτρες από τις διακοπές! 9
     

    Εσείς αλήθεια με τι στολίζετε το εσωτερικό του τζακιού το καλοκαίρι;

    Callie

    Υ.Γ. Φυσικά για όσους δεν ανάβουν το τζάκι… τι καλύτερο να το αφήσετε έτσι όλο τον χρόνο… για να σας θυμίζει το καλοκαιράκι που έφυγε αλλά και αυτό που θα έρθει.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Κοριτσάκια μου καλημέρα!!!
      Λοιπόν,το τζάκι είναι πολύ όμορφο με το δίχτυ!Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ.Το δικό μου το βάφω αφού πρώτα το πλύνω πολύ καλά.Δεν μου αρέσει να φαίνεται αυτή η μαυρίλα όλο το καλοκαίρι,νομίζω πως κάτι μες στο σαλόνι μου είναι βρώμικο.Δεν ξέρω αν είναι σωστό που το βάφω με πλαστικό χρώμα ,αυτό που έχω βάψει και τους τοίχους του σαλονιού,αλλά τόσα χρόνια που το κάνω δεν είχα κανένα πρόβλημα.
      Φιλιά πολλά!!

    2. Δείχνει πολύ ωραίο και καλοκαιρινό έτσι! Αν και για να πω την αλήθεια το προτιμώ αναμμένο. Ο Θανούλης από τώρα με ρωτάει πότε θα το ανάψουμε. Ελπίζω να αργήσουμε ακόμα! Φέτος επειδή λείπαμε πολύ καιρό δεν το στόλισα καν. Έβαλα μπροστά το προστατευτικό και δεν φαίνοτανε η μαυρίλα.
      kathy

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης