Αμπέλοψη ή αλλιώς Πεντάφυλλο

Kathy
Καλημέρα!

Σήμερα θα σας ευχηθώ να έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο με μια μικρή αλλά χρήσιμη για όλους εσάς του φιλόδοξους νέους  κηπουρούς!!!

Η αμπέλοψη ή αλλιώς πεντάφυλλο είναι ένα φανταστικό αναρριχώμενο φυτό. Είναι ιδανικό για να καλύψετε τοίχους ή κάγκελα περίφραξης. Είναι εύκολο φυτό μιας και δεν θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Μεγαλώνει πολύ γρήγορα. Προσκολλάτε στον τοίχο από μόνο του με έλικες (αμπέλοψη) ή με βεντούζες (παρθενόκισσος) αλλά μπορείτε να το βοηθήσετε και με μια πέργολα.

Το καλό είναι ότι δεν μαζεύει σαύρες και ποντίκια στο φύλλωμά του όπως ο κισσός!! Ο κισσός έχει ρίζες που χώνονται παντού και επιφέρει υγρασία. Αντίθετα το πεντάφυλλο έχω διαβάσει ότι παρέχει καλή θερμομόνωση στους τοίχους των σπιτιών. Δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη τον χειμώνα.
Οι γονείς μου το έχουν χρόνια στην αυλή τους και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Εγώ πάλι το ζήλεψα και θέλησα να γεμίσω την πέργολα της αυλής μου με αυτό. 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Αν ξεριζώσετε από κάπου που θα το βρείτε μια ρίζουλα έστω και σπασμένη την επόμενη χρονιά θα το δείτε να μεγαλώνει.

Το φθινόπωρο τα φύλλα του παίρνουν ένα καταπληκτικό κόκκινο χρώμα ενώ τον χειμώνα τα φύλλα  πέφτουν. Την Άνοιξη και πάλι γεμίζει φύλλα και ξεκινάει την αναρρίχηση για όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Βέβαια καλό θα είναι να ελέγχουμε την κατάσταση με κατάλληλο κλάδεμα τον χειμώνα.

Εσείς το έχετε φυτέψει στον κήπο σας;

Kathy