ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Προτεινόμενη ιστοσελίδα για… αγγλομαθή τυπάκια!

    Καλησπέρα!!!
     
    Tι κάνουν τα Ανθομελάκια μου; Από τις βόλτες μου στην μπλογκογειτονιά αλλά και στο facebook βλέπω ότι τα πράγματα είναι ανεβασμένα… όλα μπάνια και βόλτες μου είστε όλοι! Ετσι μπράβο!!! Το καλοκαιράκι είναι στα μέσα του και τα καλύτερα τώρα έρχονται!
     
    Και μιας και χθες η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας υποδέχτηκε το καινούργιο της μέλος (να τους ζήσει!!!) είπαμε να δώσουμε λίγο βρετανικό αέρα στο σπιτικό μας!  
     
    Για όλους εσάς που είστε ακόμα σπίτι και σκέφτεστε τι άλλο να κάνετε με τα μικρά ή ακόμα και τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά σας, τι θα λέγατε για λίγη εξάσκηση στα Αγγλικά τους; Όχι  μην τρομάζετε, δεν σας δώσω ασκήσεις αλλά θα σας προτείνω ένα πολύ ωραίο site (και κανάλι στο youtube) όπου τα παιδιά μπορούν να ακούσουν ωραία αγγλικά παιδικά τραγούδια και φυσικά να εξασκηθούν με τη βοήθεια του καραόκε! To Mother Goose Club… μια βραβευμένη σειρά βρετανικής παραγωγής. 
    Προτεινόμενη ιστοσελίδα για... αγγλομαθή τυπάκια! 1
     
    Στη σελίδα τους μπορείτε να βρείτε τα πάντα: τα βίντεο των τραγουδιών, τους στίχους ακόμα και τις παρτιτούρες!!! Κάτι σαν τα ζουζούνια αλλά στο βρετανικό του.. μαζεμένα όλα τα παραδοσιακά αγγλικά τραγουδάκια ντυμένα με ωραία βίντεο κλιπ και φυσικά πολύ μα πολύ χρώμα!
     
    Οπότε τα παιδιά ακούνε το τραγούδι, διαβάζουν τους στίχους και φυσικά εξασκούνται χωρίς να το καταλάβουν στα Αγγλικά!!! Εκπαίδευση μέσα από την ψυχαγωγία!
    Προτεινόμενη ιστοσελίδα για... αγγλομαθή τυπάκια! 3 
    Για τις μικρές τάξεις (Α και B Junior) θα πρότεινα απλά να ακούνε τα τραγούδια και να προσπαθούν να μιμηθούν τις κινήσεις. (όχι ότι αν έχουν την διάθεση να διαβάσουν τους στίχους θα τους εμποδίσει κανείς!) Εσείς μπορείτε επίσης (εάν γνωρίζετε αγγλικά) απλά να τους εξηγήσετε τι λέει το τραγούδι ώστε αυτά να συνδυάσουν τις εικόνες (και τις κινήσεις) με τους στίχους. 
     
    Για τις μεγαλύτερες τάξεις θα πρότεινα οπωσδήποτε να μπουν στην διαδικασία να διαβάσουν τους στίχους και να ακολουθήσουν το ρυθμό…. άσε που θα διασκεδάσουν κιόλας απίστευτα. Ειδικά τα κορίτσια που είναι του πιο τσαχπινοχορευτικού!!!
     
    Εάν μάλιστα γνωρίζουν και κάποιο μουσικό όργανο (ή εσείς)… μπορείτε να περάσετε ένα όμορφο πρωινό τραγουδώντας όλοι μαζί… καθώς οι παρτιτούρες της μουσικής είναι δωρεάν!!!
    Προτεινόμενη ιστοσελίδα για... αγγλομαθή τυπάκια! 5
    Στην σελίδα τους θα βρείτε επίσης και εικόνες για να χρωματίσετε τους ήρωες της σειράς!
     
    Εάν τώρα αναρωτιέστε για την αποτελεσματικότητά της… μα όλα τα τραγούδια είναι ελεγμένα από την Μελίτα η οποία τρελαίνεται και φυσικά παρόλο που δεν μπορεί να τα καταλάβει ακολουθεί σε πολλά clip τις κινήσεις των παιδιών και χαίρεται πολύ!!!
     
    Σας αφήνω με το αγαπημένο της… The wheels on the bus go round and round. Όποτε βλέπει λεωφορείο ή μεγάλο μεταφορικό μέσο γυρνάει τα χεράκια της σαν τρελή και θέλει να το τραγουδήσουμε (εγώ δηλαδή, χιχι)! 
     
    Όσο για το δικό μου αγαπημένο; Old Macdonald’s farm! 
    Everybody let’s go. Go. Sing a song, we’ll all sing along with 
     
    the Mother Goose Club. The Mother Goose Club!
     
     Καλή διασκέδαση 
    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    1. H μικρή μου 20 μηνών, μπορει να μην καταλαβαίνει αγγλικά αλλά τρελαίνεται για τα τραγουδάκια τους!! Το δικό μας αγαπημένο, ειναι φυσικά το Old Macdonald's farm!!
      Μαρία

    2. Αυτο δεν το ειχα ανακαλυψει οσο διδασκα ακομα, κριμα!

      Δες κι αυτα, μπορει να τα ξερεις ηδη. Ειναι για διαφορες ηλικιες:

      Το ιντερνετ ειναι αχανες, αλλα αυτα τα 3 ειναι δοκιμασμενα!

      Ωραιο ποστ!

      • Εύη μου ευχαριστώ πολύ… το τρίτο το ξέρω σίγουρα αλλά τα άλλα δύο όχι. Θα τα τσεκάρω άμεσα. Οντως στο ίντερνετ κάπου χάνεσαι.. για αυτό λίγα και καλά!. Κάλη

    3. Μπράβο κορίτσια!!!Πολύ χρήσιμο τό λίνκ!!!
      Καί γιά τά μικρά μας αλλά καί γιά αυτό πού έρχετε!!Τό αποθηκεύω!!!
      Νάστε καλά!!!!Πολλά φιλάκια!!!

    4. Κλάσης ανώτερα από τα Ζουζούνια! Να 'σαι καλά Κάλη μου που το ξετρύπωσες 🙂 Θα τα δείξω στην Δάειρα και θα φάει κόλλημα 🙂

      Καλό υπόλοιπο καλοκαιράκι! Εγώ την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια σε 2-3 μέρες όπως ξέρεις 🙂
      Φιλάκια στο Μελιτάκι!

    5. Εμείς λόγω έλλειψης τηλεόρασης τα έχουμε ανακαλύψει θέλοντας και μη!!!
      Μη σταματάς να προτείνεις όμορφα πράγματα… Γεια σου χαμογελαστή μου Κάλη <3

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης