Καλοκαιρινός Διαγωνισμός με δώρο έξι παιδικά εκπαιδευτικά βιβλία!-ΕΛΗΞΕ

Callie

Καλησπέρα Ανθομελάκια,Πόσες φορές σας έχει τύχει να προσπαθείτε να διαβάσετε ένα παραμύθι στο 2-3 χρονών παιδί σας και αυτό να μην έχει την υπομονή να φτάσετε στο τέλος ή να γυρνάει τις σελίδες πιο γρήγορα απ’ ότι χρειάζεστε εσείς για να τελειώσετε την ιστορία; Εμένα πάντως αρκετές φορές!  Περνάω άπειρες ώρες πια στα βιβλιοπωλεία προσπαθώντας να βρω βιβλία που να συνδυάζουν την όμορφη εικονογράφηση, την σύντομη αφήγηση και να έχουν και κάτι τις το εκπαιδευτικό… μιας η Μελίτα τώρα θα κλείσει τα δύο. 

Έτσι, με πολύ χαρά, λοιπόν, πριν μερικές μέρες δέχτηκα το e-mail της κ. Μαρίας Ρουσοχατζάκη, λογοπαθολόγου και  συγγραφέα παιδικών βιβλίων, που με τις γνώσεις της πάνω στις παθήσεις του λόγου και το πάθος της για την συγγραφή καλύπτει όλα τα παραπάνω… όχι μόνο για τα μικρά αλλά και για τα μεγαλύτερα παιδιά που αρχίζουν να έρχονται σε επαφή με την σύνταξη προτάσεων!


«Τα παραμύθια είναι τα αγαπημένα αναγνώσματα των παιδιών, ωστόσο πολλά παιδιά ηλικίας από δυόμισι έως πεντέμισι ετών, ειδικά αν είναι ζωηρά, κινητικά και δραστήρια, δεν κάθονται εύκολα να προσέξουν τη ροή ενός παραμυθιού. Συχνά οι γονείς (και οι παιδαγωγοί) προσπαθούν να διαβάσουν ένα παραμύθι, όμως τα παιδιά τούς διακόπτουν με εκτός θέματος ερωτήσεις, φεύγουν ή, παράλληλα, ασχολούνται με κάτι άλλο. Το παραμύθι δεν ολοκληρώνεται και είναι «ο καημός» των γονιών, ότι το παιδί τους «δεν κάθεται να ακούσει ένα παραμύθι». Για τον λόγο αυτό προτείνουμε να δίνεται μια ενδιαφέρουσα και συγχρόνως απλή ζωγραφική εικόνα, που ουσιαστικά επαληθεύει οπτικά την πρόταση που διαβάζουμε στο παιδί. Έτσι δίνεται ένα παράλληλο και ταυτόσημα οπτικό και ακουστικό ερέθισμα. Αυτό πρέπει να γίνεται με μια ολοκληρωμένη, απλή πρόταση: το υποκείμενο, το ρήμα, το αντικείμενο ή το κατηγορούμενο. Ο κάθε προσδιορισμός πρέπει να είναι ξεκάθαρος και να επαναλαμβάνεται συχνά από τη μια πρόταση στην άλλη. Έτσι, το μικρό παιδί διευκολύνεται στην πρόσληψη, αποκωδικοποίηση και αφομοίωση της πληροφορίας, αλλά και στην αναπαραγωγή της. Η επιλογή των λέξεων πρέπει να είναι απλή, τόσο νοηματικά όσο και φθογγολογικά: λέξεις που να προφέρονται εύκολα και να κατανοούνται εύκολα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο καλός παραμυθάς είναι αυτός που παίρνει το παιδί και το πάει σιγά σιγά σε έναν άλλο κόσμο και του δίνει σιγά σιγά πάλι όλα τα δεδομένα που χρειάζεται για να δει το παιδί τον κόσμο που του προσφέρει, να κατανοήσει τις σχέσεις μέσα σ΄ αυτόν και να τον περπατήσει» .
Μιας, λοιπόν, που το καλοκαιράκι είναι μια υπέροχη εποχή για ανάγνωση και αρκετό χρόνο με τα παιδιά μας, έχουμε την χαρά να σας προσφέρουμε (η Μαρία δηλαδή) έξι παιδικά βιβλία. Δύο για παιδιά από 2,5-7 και 4 για παιδιά άνω των 4. 

Όχι όμως οποιαδήποτε βιβλία… βιβλία που μαζί με το παιδί σας θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε την χαρά που κρύβεται και πίσω από την ανάγνωση και θα το βοηθήσουν να ξεπεράσει τυχόν προβλήματα στη σύνταξη των προτάσεων.

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Ας τα πάρουμε όμως όλα με την σειρά ξεκινώντας από το ποια είναι η Μαρία.  

Η Μαρία Ρουσοχατζάκη είναι λογοπαθολόγος. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και ακολούθησε το Μεταπτυχιακό Τμήμα Παθολογίας του Λόγου ολοκληρώνοντας με άριστα Master of Science και Certificate Clinical Competence (C.C.C.) στα Boston και Northeastern Universities στη Βοστόνη των Η.ΠΑ Διατηρεί δύο γραφεία στο Ηράκλειο Κρήτης από το 1991 και έχει πλήθος συνεργασίες με σχολεία και ιδρύματα σχετικά με το παιδί. Έχει διδάξει στο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου, σε Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΠΕΚ) νηπιαγωγών και σε πλήθος σεμιναρίων για δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικευόμενους γιατρούς και γονείς. Συμμετέχει με ερευνητικές ανακοινώσεις σε συνέδρια του εσωτερικού και του εξωτερικού. Αρθρογραφεί στην Ηρακλειώτικη εφημερίδα «Πατρίδα» και έχει πραγματοποιήσει σειρά εκπομπών για το παιδί στην Κρητική τηλεόραση. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί και στα Ιατρικά της Ελευθεροτυπίας. Από της ΩΡΛ κλινική του ΠΕΠΑΓΝΗ έχει τυπωθεί η δουλειά της «Οδηγίες για τους Λαρυγγεκτομηθέντες και το περιβάλλον τους» και από το Ιατρικό Ρεθύμνου έχει τυπωθεί το «Μέση ωτίτιδα και εξέλιξη του λόγου». Στο επιστημονικό σύγγραμμα της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης «Σύγχρονη ΩΡΛ» έχει συμμετάσχει με το κεφάλαιο «Διαταραχές Φωνής». Στο χώρο της φιλοξενείται και λειτουργεί το πρώτο στην Κρήτη στροβοσκόπιο για την εξέταση των φωνητικών χορδών. Είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των ασθενών υποψήφιων για κοχλιακό εμφύτευμα στην ΩΡΛ κλινική του ΠΕΠΑΓΝΗ. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ειδικών στις Διαταραχές του Λόγου. Από το 2005 ασχολείται με τη δημιουργία και έκδοση παιδικών βιβλίων, που αποτελούνται από υλικό δουλεμένο με εκατοντάδες παιδιά που έχουν εξεταστεί και δουλευτεί από αυτήν και την ομάδα της, μέσα σε σχεδόν 20 χρόνια θεωρητικής και πρακτικής εμπειρίας. Το υλικό των βιβλίων είναι τέτοιο που μπορεί να απευθύνεται και σε ιδιαίτερα δύσκολα στην επικοινωνία και το λόγο παιδιά.
 
Για όσους ενδιαφέρεστε μάλιστα και για κάποια ιατρική συμβουλή, η  Μαρία Ρουσοχατζάκη θα βρίσκεται στην Αθήνα σε επιλεγμένες ημερομηνίες. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!
 
Για ραντεβού & πληροφορίες επικοινωνήστε στο 6977745124
Μαρία Ρουσοχατζάκη
Φρειδερίκου Τσέντνερ, Περιοχή Κατεχάκη, Νέο Ψυχικό
 

Η διεύθυνση στο facebook είναι Μαρία Ρουσοχατζάκη. Προαιρετικά μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας.


 
Το υλικό των δύο πρώτων βιβλίων απευθύνεται σε παιδιά μέχρι και της Α’ Δημοτικού.      
  
2,5-7 χρονών
Η κάθε εικόνα, σε κάθε σελίδα, έχει χώρο γύρω της για να ζωγραφίσετε μαζί με το παιδί, τα «πότε, πού, πώς», αφού πρώτα πείτε τα παραμύθι. Ζωγραφίστε λοιπόν και βάψτε και μετά
φτιάξτε τις καινούργιες προτάσεις γι’ αυτά που έχετε ζωγραφίσει και βλέπετε. Φτιάξτε τις προτάσεις προφορικά με τα μικρά και γραπτά με τα μεγαλύτερα παιδιά της Α΄ Δημοτικού.

Δείτε τις προτάσεις (κεφαλαίο – τελεία,   μικρές και μεγάλες παρεούλες – λέξεις αντίστοιχες με τις παύλες, κενό ανάμεσα στις παρεούλες – λέξεις) και μετρήστε τις λέξεις και τις παύλες.

2,5-7 χρονών

Το τρίτο βιβλίο απευθύνεται σε πιο μεγάλα παιδιά τα οποία είτε διαβάζουν μόνα τους είτε ακόμα τους διαβάζουν οι γονείς τους αλλά έχουν την υπομονή να ακούσουν μια μεγαλύτερη ιστορία. Ένα βιβλίο για το περιβάλλον και η πρώτη τους γνωριμία με διάφορα είδη πουλιών!!!

4 και άνω

Για περισσότερα βιβλία και online παραγγελίες δείτε εδώ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!
  • Για να συμμετάσχετε το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συμπληρώσετε την  φόρμα στο τέλος αυτής της ανάρτησης! 
Επίσης όσοι έχετε Facebook, Twitter ή Google+ μην παραλείψετε να το κοινοποιήσετε και στους φίλους σας!

Προσοχή!!! 

  • Τα σχόλια και τα likes στο facebook δεν θα γίνονται δεκτά!!! 
  •  Συμμετοχές στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση δεν θα γίνουν δεκτές!
  • Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές ως τις 28 Ιουλίου 2013 στις 12 το βράδυ και αμέσως μετά θα γίνει η κλήρωση.
  • Στην κλήρωση μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι αναγνώστες μας από Ελλάδα. 
  • Ο νικητής θα ενημερωθεί με e-mail και θα πρέπει να απαντήσει σε τρεις μέρες, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί.

  
Περιμένουμε τις συμμετοχές σας! 

Για διευκρινίσεις σε σχέση με τον διαγωνισμό γράψτε μας κάποιο σχόλιο ή στείλτε μας e-mail στο kathycallie@gmail.com.  

Καλή επιτυχία και καλή ανάγνωση!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν ανάλογα με την προτίμησή τους: 125 άτομα για την πρώτη κατηγορία και 116 για τη δεύτερη

1) Για τα δύο βιβλία (2,5-4) οι τυχεροί είναι:
 
Δηλαδή τον Κόρακα και την Αλεπού κερδίζει η Ευαγγελία Ντάφη από τα Τρίκαλα και την Χιονάτη με τους Επτά Νάνους η Kanta Eirini από Αθήνα 
1) Για τα τέσσερα βιβλία (4 και άνω) οι τυχεροί είναι:
Δηλαδή κερδίζουν, κατά αύξουσα σειρά, η Δήμητρα Νικήτα από Πειραιά, η Χριστίνα Αλεξίου από Φάρσαλα, ο Παύλος απο Θεσσαλονίκη και η Κατερίνα Σώρρα από Πάτρα.
 
Συγχαρητήρια!!!