Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και DIY Beethoven με νότες!

Kathy

 

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός, που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης. Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια, η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ, του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού.

Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας. 

Εκτός από τις μουσικές εκδηλώσεις που αναφέρω παρακάτω και μπορείτε να παρακολουθήσετε σήμερα και μάλιστα δωρεάν θυμήθηκα τον πίνακα που έφτιαξα παλιότερα και κοσμεί το εφηβικό δωμάτιό μου και τώρα ξενώνα για την αδερφή μου στο πατρικό μας. 

Η μορφή του Beethoven  είναι φτιαγμένη από νότες, πεντάγραμμα και μουσικά κλειδιά σε διάφορα μεγέθη. Το είχα βρει σε μικρογραφία κάπου και το σχεδίασα σε μεγάλο μέγεθος με ραπιτογράφο. Πώς  σας φαίνεται;

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Kathy