ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Γιορτάζω και θα το φωνάζω!!!!

    Σήμερα ξημερώνει μια πολύ όμορφη μέρα!! Όσο και να λέει η ΕΜΥ για βροχές και καταιγίδες, εγώ σήμερα γιορτάζω… και θα το φωνάζω!!! Ποιος φοβάται άλλωστε τις μπόρες; Της Αγίας Καλλιόπης (βοήθειά μας!) σήμερα, λοιπόν, και θέλω να ευχαριστήσω πολύ την αγαπημένη μου γιαγιά (που με βλέπει από κει ψηλά) για το ονοματάκι που μου κληροδότησε, το οποίο να σας πω την αλήθεια δεν είναι και από τα αγαπημένα μου!!! Γιορτάζω και θα το φωνάζω!!!! 1

    Όσο κι αν η καθηγήτρια των φιλολογικών μου στο γυμνάσιο προσπαθούμε να με πείσει ότι το όνομά μου είναι υπέροχο και ότι σημαίνει Καλή στην Όψη (όμορφη δηλαδή), εγώ εξακολουθούσα να θέλω να το θάψω όσο πιο βαθιά μπορώ. Το όνομα… όχι την γιορτή μου… γιατί αυτήν έκανα τα πάντα για να τη γνωρίσουν όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί μου και το πέτυχα… Τι έτσι, χωρίς χρόνια πολλά θα περνούσε η γιορτούλα μου;

    Η αλήθεια πάντως είναι ότι με τα χρόνια το έχω αποδεκτεί… μιας και το ακούω σπάνια πλέον. Βλέπετε, όσον αφορά στο όνομά μου είμαι λίγο διχασμένη προσωπικότητα… ακούω σε πολλά ονόματα και κάθε ένα έχει τη δική του ιστορία!

    Στην οικογένειά μου από μικρή με φωνάζανε όλοι Κάλη (και στις γλύκες Καλίτσα ή Καλιτσάκι), εκτός από τον Μπαμπά και τον Νονό μου που επέμεναν στο Καλλιόπη…. πιο πολύ από συνήθεια νομίζω. Τσατιζόμουν και δεν ήθελα… αλλά αυτοί εκεί… ξερά κεφάλια! Στο δημοτικό επίσης με λέγανε Καλλιόπη και μου έσπαγε τα νεύρα… έτσι, στο γυμνάσιο και στο λύκειο (μιας και πήγα σε διαφορετικά σχολεία) έκανα την επανάστασή μου και συστηνόμουν Κέλυ!! Ουάου ήτανε… ίσα με δέκα πόντους ένιωθα ότι είχα πάρει!!! Και αν σας πω από που το σκαρφίστηκα… από την Κάντυ Κάντυ… κάπου προς τα τελευταία επεισόδια όπου είχε πάει νοσοκόμα σε κάτι ορυχεία… είχε γνωρίσει έναν ακόμα γιατρό (γυναίκα ήτανε) που όμως το έπαιζε άντρας για να μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους εργάτες του ορυχεία… Κέλυ την έλεγαν… και από τότε μου κόλλησε!

    Το έμαθαν όλοι, δεν μπορώ να πω. Μικροί και μεγάλοι! Το αστείο, βέβαια, ήτανε ότι στην αρχή με πέρνανε οι φίλες μου στο τηλέφωνο και όταν το σήκωνε ο Μπαμπάς μου δεν ήξερε ποια ζητάνε!!! Λάθος κάνετε.. έλεγε… κι εγώ φώναζα ότι είναι για μένα, χιχι!!! Τελικά, όμως, το συνήθισε κι αυτός!

    Πέρασαν τα χρόνια και εμφανίστηκε κι ο Κώστας… Κέλυ του συστήθηκα αλλά δεν του κάθισε καλά!!! Όταν έμαθε ότι οι δικοί μου με φωνάζουν Κάλη, του καλάρεσε και το οικειοποιήθηκε… Κάλη θα σε λέω, μου είπε… και έτσι με έμαθαν και όλοι στην Αθήνα!!

    Οπότε Κάλη οι Αθηναίοι και η οικογένεια, Κέλυ οι Θεσσαλονικείς φίλοι και οι συμφοιτητές από Αγγλία… Κάλια ένα φεγγάρι ο θείος μου και φυσικά Καλλιόπη… ο τελευταίος των Μοϊκανών, ο νονός μου!!! 

    Αν με ρωτάτε, ωστόσο, ποιο μου αρέσει πιο πολύ… θα πω το Κάλη… για έναν και μοναδικό λόγο! Η γιαγιά μου η συγχωρεμένη μου έλεγε ότι αυτό το όνομα μου πάει πολύ… γιατί με μια αλλαγή στον τόνο… γίνεται “καλή”… δηλαδή αυτό ακριβώς που είμαι! Έτσι με έβλεπε η γιαγιά μου αυτό σας λέω κι εγώ!

    Κάποτε είχα διαβάσει στο υπέροχο βιβλίο του Λέο Μπουσκάλια (“Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις”) ότι ο καλύτερος ήχος στα αυτιά ενός ανθρώπου είναι ο ήχος του ονόματός του… και νομίζω ότι συμφωνώ! Όπως και να με φωνάζουν… ο ήχος των δικών σου ανθρώπων να σε καλούν με το όνομά σου είναι ασύγκριτος!

    Χρόνια μου πολλά, λοιπόν, να χαίρομαι την ονομαστική μου εορτή και φυσικά χρόνια πολλά σε όλες τις συνονόματες! Να είμαστε γερές και ευτυχισμένες!

    Και αφού όπως σας είπα… πάντα βροντοφώναζα το πότε έχω γιορτή… δεν θα μπορούσα να μην το πω σε εσάς… και φυσικά να σας κεράσω!

    Ανεμομυλάκια με γλυκά κεράσια σας έχω και εύχομαι να σας αρέσουν… ένα” φου” και οι ευχές σας θα φτάσουν μέχρι τα αυτάκια μου… ένα δεύτερο “φου” και η θετική σας αύρα θα με χαϊδέψει!!! Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς… προκαταβολικά!Γιορτάζω και θα το φωνάζω!!!! 3

    Και όσο για την συνταγή… ευκολάκι!!!

    Συνταγή για εύκολη Κερασόπιτα σε σχήμα ανεμόμυλου! 

    [yumprint-recipe id=’48’]

     

    Με αυτά τα γλυκά φιλιά σας εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο Σ/Κ και να θυμάστε ότι η ζωή είναι μικρή για να να μην την απολαμβάνουμε

    Σας φιλώ
    Κάλη 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    48 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Χρόνια σου πολλά! να σαι παντα έτσι γελαστη και ζεστή όπως σε γνώρισα! να σαι γερή και δυνατή και να χαιρεσαι το παιδάκι σου και τον αντρουλη σου!!

      υ.γ. υπάρχουν και χειρότερα, είχα φίλη που την ζήταγα ''Κέλυ'' στο τηλέφωνο, και ο μπαμπάς της την φώναζε για να ρθει ''Δικαία''!!

    2. Κάλη μου σου εύχομαι τα καλύτερα! Να χαίρεσαι την ονομαστική σου γιορτή και να είσαι πάντα χαμογελαστή και γεμάτη θετική ενέργεια! Όσο για το γλυκάκι δείχνει λαχταριστό!!
      Τα φιλιά μου (και ναι, δηλώνω ότι τελικά είμαι και μια φορά η πρώτη που αφήνει σχόλιο!!!!!)

    3. το όνομα σημαίνει /δηλώνει αυτήν που έχει ωραία μάτια ! να μην το αναλύσω τωρα και γίνω κουραστική ,αλλά αυτό σημαίνει και κατ'επέκταση θα εχει και ωραία όψη….
      χρόνια σου πολλά ,πάντα όμορφη!!!

    4. Χρόνια Πολλά αγαπημένη μου φίλη!!! Να χαίρεσαι το όνομα σου! Και να σε χαίρονται οι αγαπημένοι σου και να περάσετε σήμερα πολύ πολύ όμορφα! (χωρίς χαρτοκοπτική..χαχα, inside joke που λένε κι οι φίλοι μας οι Άγγλοι).

    5. Γλυκιά,Καλή και ανθομελένια Κάλη χρόνια πολλά καλά και ευτχισμένα,να είσαι γερή δυνατή και να σε χαίρεται ο Κώστας σου,το Μελιτάκι και όλη η οικογένεια σου!!!!!!!φιλιά πολλά!!!!!

    6. Χρόνια Πολλά! Να είσαι πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη! Καλλιόπη λένε την πεθερά μου και την μικρή δεν την έβγαλα έτσι για λόγο που δεν έχει να κάνει με το όνομα ή την πεθερούλα μου.Άλλα μετά από αυτά που διάβασα για το θεματάκι που είχες με το όνομα τελικά καλά έκανα!!!χαχαχα Φιλιά πολλά ! Το γλυκάκι σου μούρλια!!!

    7. Χρόνια σου πολλά Κάλη, να χαίρεσαι και την καλή όψη που σημαίνει το όνομά σου και το πόσο καλή είσαι που έλεγε κι η γιαγιά σου. Να ζεις καλά, με καλοσύνη, κάνοντας καλές πράξεις κι ανάμεσα σε καλούς ανθρώπους! Χιλιόχρονη!

    8. Χρόνια σου πολλά! Ναι είσαι όντως τόσο καλή, σκορπας γύρω σου τόση γλυκύτητα. Να σε χαιρόμαστε κι εμείς κι η οικογένεια σου. Το γλυκάκι που μας κέρασε ασύγκριτο…φιλιά πολλά.

    9. Χρόνια Πολλά μικρή μας Κάλη…Καλή μας Κάλη!!!!Χαρούμενη και γελαστή και φωτεινή μας Κάλη. Πολύχρονη κι ευτυχισμένη…Σε αγαπάμε!

    10. Είναι ωραίες αφορμές οι γιορτές, για περισσότερα χαμόγελα, για μαζώξεις (ψηφιακές & φυσικές, για ένα ποτό, ένα γλυκό και κανένα μεζέ παραπάνω. Και βέβαια για πολλές ευχές. Χρόνια πολλά.

    11. Χρόνια πολλά στην πιο γλυκιά Μούσα που γνωρίζω….την Καλλιόπη και για τους φίλους Καλίτσα:)
      Η δροσιά και το χαμόγελο να μην σβήσουν από το πρόσωπό σου. Όπου μπαίνεις να μοιράζεις απλόχερα λάμψη κ κέφι στην ατμόσφαιρα!!!
      Σου εύχομαι να είστε πάντα τόσο αγαπημένοι στην όμορφη οικογενεια σου και να κάνεις όλα τα όνειρα σου πραγματικότητα!!!!

    12. Χρόνια σου πολλά με υγεία, χαρές και χαμόγελα!
      Όπως κι αν σε φωνάζουν, είσαι γλυκύτατη σαν τα υπέροχα κερασένια ανεμομυλάκια σου!

      Πολλή αγάπη και φιλάκια εορταστικά σου στέλνω!

    13. Χρόνια σου πολλά Κάλη μου!!!
      Πολύχρονη, να σε χαίρεται η οικογένειά σου!!!
      Πάντα ευτυχισμένη να σαι και χαρούμενη!!!
      Φιλάκια και καλό σ/κ να χεις!!!

    14. Αν η ζωή σου είναι υπέροχη από το πρωί ως το βράδυ, αν η καρδιά σου γεμίσει με τα πιο όμορφα χρώματα, αν τα όνειρά σου πραγματοποιηθούν με έναν υπέροχο τρόπο…. τότε θα ξέρεις τι σου ευχήθηκα!! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να΄σαι πάντα χαμογελαστή! Πολλά φιλιά γλυκιά μου Κάλη! 🙂

    15. και καλη το ομμα δηλαδη με πανμορφα ματια γιατι δεν το ειπες Κελλακι μου πολυχρονη καρδουλα μου βουταω αυτοματα ενα μυλαρακι και ευχομαι τα καλλιτερα σε ολες και ολους

    16. Θα συμφωνήσω και με την άποψη της γιαγιάς και την φράση του Μπουσκάλια όσον αφορά το όνομα Καλή μου Κάλη .
      Ευχές πολλές γλυκές και ανάλαφρες να σ΄ακουμπήσουν και φυσώντας εις τριπλούν επανεύχομαι . Να έχεις , υγεία, αγάπη , χαρά και δύναμη .
      Φιλιά με γεύση κεράσι!!!

    17. Χρόνια σου πολλά και καλά λοιπόν Καλλιόπη, Κάλη, Κέλυ, ή όπως αλλιώς θέλεις! Να είσαι γερή κι ευτυχισμένη και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

    18. Γλυκό μου αγαπημένο κορίτσι να ζήσεις μια ζωή όπως την ονειρεύεσαι και πάντα με τη καλή διάθεση που έχεις.Σήμερα αναρωτιόμουνα αν έχω καμία Καλλιόπη!!!!

    19. Καλή μου.. Κάλη.. μου θύμησες..την περίπτωση της εγγονής μου.. αλλα αυτή την φορα ήμουν εγώ που δεν ηθελα να βγαλουν το ονομα μου..χι..χι. γιατί και εμενα δεν μου πολυαρεσει..τελικα την φωναζουμε ενα ασχετο ονομα..χι.χιχ..
      οσοι σε αγαπανε δεν εχει σημασία πως σε φωναζουνε…να είσαι πολύχρονη.. καιπαντα χαρουμενη . με πολλα χαμόλελα στην ζωή σου… οι ανεμόμυλοί σου να σε γλυκαίνουν παντα.. φιλακια πολλα

    20. Χρονια πολλά γλυκιά μου κουμπαρούλα!!! Ναι ετσι οπως τα λες ειναι!!! σου παει το ονομα γιατι έχεις και τη χάρη!!! Σημερα πανω στο μεσημεριανο τραπέζι αναφέραμε οτι γιορτάζεις και αυτό ακριβώς σχολίασα για το όνομα σου χωρίς να εχω δει την αναρτηση σου! Να είσαι πάντα γερή και κεφάτη, να ομορφαίνεις τον κόσμο μας και να απολαμβάνεις τη ζωή όσο καλύτερα μπορείς!!!

    21. Χρόνια σου πολλά κι από δω!!! Τι ωραία εξομολόγηση – ανάρτηση! Η γιαγιά σου είχε δίκιο!! Ανήκουμε κι εμείς τώρα στην ευρύτερη οικογένεια…………
      Πολλά φιλάκια <3

    22. Δεν ήξερα ότι σε λένε Καλλιόπη.. Δεν αναρωτήθηκα και ποτέ τι όνομα είναι το Κάλη επειδή πάντα υπογράφεις στο αγγλικό Cally, από όλα το Κέλυ και το Κάλια μου άρεσαν , αλλά γούστα είναι… Ούτε μένα μου αρέσει το όνομα μου αλλά τι να κάνουμε ; Τους συγγενείς και το όνομα είναι το μόνο που δεν επιλέγουμε εμείς κι όμως μια ζωή το έχουμε , σωστά;
      Χρόνια Πολλά λοιπόν , υγεία , αγάπη, ευτυχία..ότι επιθυμείς..ευχαριστούμε για το κεραστικό

    23. Να λοιπόν που ήρθε και η σειρά μου να σου ευχηθώ και διαδυκτιακά,μια που όπως ξέρεις είχα τραπέζι χθες στο σπίτι.Φυσικά δεν παρέλειψα να πω στους καλεσμένους μου ότι γιορτάζεις και να κάνω ακόμη μια φορά γνωστή την γιορτή της Καλλιόπης και σε μερικούς άλλους,όπως έκανες πάντα εσύ. ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗ,που είσαι όπως λέει και το όνομά σου.Να σε χαιρόμαστε και πάντα να είσαι γελαστή και καλόκαρδη όπως είσαι πάντα.Η θύμηση της γιαγιά σου την ημέρα της γιορτή σου με συγκίνησε πάρα πολύ,γιατί ξέρω πως το όνομά της μπορεί να μην σου άρεζε,όμως είχατε πάντα μια τέλεια σχέση,χωρίς ποτέ να της της έστω και μια κουβέντα ή να την κακοκαρδίσεις.ΝΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΟΡΗ ΜΟΥ.

    24. Καλιτσάκι μου, χρόνια πολλά κι από εμένα, κι από εμας!
      Αν και σου ευχήθηκα τηλεφωνικά χτες θα σου ευχηθώ και πάλι μέσα από τον Ανθομελάκι μας. Σου εύχομαι χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα δίπλα στην οικογένειά σου! Πάντα παράλληλα με πολλές επαγγελματικές επιτυχίες.
      Χτες διάβασα την ανάρτηση, σ ένα φιλικό σπίτι στην Χαλκιδική "κλέβοντας" λίγο ίντερνετ για να διαβάσω την ανάρτηση! Ήταν έκπληξη για μένα και μ έκανες να χαμογελάω με την εξομολόγησή σου αλλά και να κλαίω ιδίως με την θύμηση της γιαγιάς μας.
      Πάντως ένα έχω καταλάβει. Μια ιδέα είναι και το όνομα! Και του χρόνου αδελφούλα!
      kathy by anthomeli

      • A! Ξέχασα να πω πόσο μου άρεσε η φωτογραφία σου αλλά και πόσο με ενθουσίασε η παρουσίαση της κερασόπιτάς σου! Δεν ξέρω αν έγινε νόστιμη αλλά το μάτι μας χόρτασε!
        Kathy

    25. Φυσικά και θα κεραστώ ένα από τα ανεμομυλάκια (και δυο)! Χρόνια πολλά καλό μου κοριτσάκι! Και χαμογελαστό και διασκεδαστικό!
      Να χαίρεσαι το όνομά σου!
      Φιλιά

    26. Χρονια σου πολλα Καλη!!! Η κορη μου ειναι Καλλιοπη και την φωναζουμε κι αυτη Καλλι…(με αλλη ορθογραφια)…Η αληθεια ειναι οτι παντα ελεγα οτι ποτε δεν θα εδινα το ονομα της μητερας μου στο παιδι μου (Ποπη την φωναζουν) αλλα τελικα "ποτε μη λες ποτε"…Τελικα το Καλλι μ'αρεσει πολυ και συνηθως εγω την φωναζω Καλλουλα…χιχι…Να σας χαιρομαστε!

    27. Αγαπημένη μου Κάλη!! Χρόνια πολλά και από εδώ!! Τα καλύτερα σου εύχομαι γιατί τα αξίζεις! 🙂 Λοιπόν, την ανηψιά μου την λένε Κέλλυ (από το Καλλιόπη) και κάθε φορά που την ρωτάνε από που βγαίνει το Κέλλυ απαντάει "από το Βαγγέλη"!! Όπως καταλαβαίνεις κι εκείνη έχει τον εκνευρισμό που είχες μικρή!!
      Σε φιλώ γλυκά σμουτς!!!

    28. Καλή μου Κάλη, Καλλιόπη, Καλλιοπάκι, Κέλυ…τι πανέμορφη ανάρτηση είναι αυτή!!! Χείμαρρος σκέτος είσαι 🙂
      Με συγχωρείς για τις καθυστερημένες ευχές στο μπλογκάκι σου, αλλά εξαφανίστηκα από προσώπου μπλογκόσφαιρας τον τελευταίο καιρό.
      Σου ευχήθηκα όμως on-time αλλού, οπότε δεν έχω παράπονο από τον εαυτό μου. χιχι.

      Να χαίρεσαι το πανέμορφο ονοματάκι σου! Να είσαι πάντα καλά και να σε χαίρονται όλοι οι δικοί σου!
      Εγώ σε έμαθα ως Κάλη και Κάλη θα σε φωνάζω! Το Κάλη με παραπέμπει στο κάλλος από το οποίο έχεις και πολύ μάλιστα. Η φωτογραφία σου τέλεια!
      Φιλιά πολλά!

    29. Χρόνια σου πολλά Καλλιόπη μου…εεεεε συγνώμη Κάλη μου! χιχιχι Εμένα μου αρέσει πολύ το Καλλιόπη και για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα ότι το Κάλη βγαίνει από το Καλλιόπη! Πολύχρονη λοιπόν και πάντα ευτυχισμένη δίπλα σε όσους σ’αγαπούν και αγαπάς! Να χαίρεσαι την οικογένεια σου και να σκορπίζεις παντού ομορφιά και χαμόγελα! Σε φιλώ γλυκά

      Υ.Σ.: ευχαριστούμε για τη συνταγή, αγαπώ τα κεράσια!

    30. Χρόνια σου πολλά και καλά Καλλίτσα! Να σε χαιρόμαστε, να σε διαβάζουμε και να σε καμαρώνουμε πάντα σε νέες περιπέτειες! Φιλιά πολλά!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης