Χαρτοκοπτική με τα παιδιά

Kathy
Καλή σας μέρα ανθομελάκια μας!  
Εχθές ήταν μια πολύ όμορφη βραδυά για μας μιας και ήμασταν καλεσμένες (η Callie στο στούντιο κι εγώ μέσω skype) μαζί με άλλες 4 μαμάδες-bloggers στην εκπομπή Beautiful people του Spamradio.gr. για να μιλήσουμε για τα blog μας. Μια πολύ πολύ ξεχωριστή εμπειρία  για την οποία θα σας μιλήσουμε αναλυτικά σε επόμενη ανάρτηση.

Σήμερα γιορτάζει ο Κωνσταντίνος, η Κωνσταντίνα, η Ελένη, η Έλενα  και τους ευχόμαστε χρόνια πολλά, καλά κι ευτυχισμένα. Και ιδιαίτερα στον γαμπρούλι μου Κώστα να ευχηθώ χρόνια πολλά και να είναι γερός και δυνατός για να μπορεί να προσέχει την αδελφούλα μου και την ανιψιά μου.

Πάμε όμως στο κεντρικό θέμα της σημερινής  ανάρτησης!
 
Λίγο καιρό πριν το πρωτάκι μου μου έδειξε πως μπορούμε  να φτιάξουμε ένα χάρτινο φαναράκι που έμαθε στο μάθημα των εικαστικών.

Ζωγραφίσουμε κατά βούληση ένα χαρτί Α4 με μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Το διπλώνουμε και με ένα ψαλιδάκι κόβουμε λεπτές λωρίδες λίγο παραπάνω από την μέση του διπλωμένου χαρτιού μας.Όταν το ανοίξουμε θα είναι έτσι:

Ενώνουμε τις δύο στενές πλευρές με συρραπτικό ή κόλλα και συρράπτουμε και ένα σκοινάκι ή κλωστή στην μια πλευρά του για να το κρεμάσουμε. 

Επίσης στο blog της m@mmy on line βρήκα ένα πολύ καλό «ενυδρείο». (Εκείνη θα σας οδηγήσει στο αρχικό site με όλες τις λεπτομέρειες.)
Χρειαζόμαστε χαρτί Α4 λίγο χοντρό, χρώματος μπλε ή γαλάζιο.
Διπλώνουμε στα 2 και κόβουμε λωρίδες όπως στο φαναράκι. Όταν όμως ξεδιπλώσουμε χωρίσουμε μία παρά μία τις λωρίδες. Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό.

Φτιάχνουμε ψαράκια σε ένα χαρτί και αφού τα χρωματίζουμε τα κολλάμε στο ενυδρείο μας. 
Αν και δεν το συνηθίζω να αφήνω ανολοκλήρωτες τις χειροτεχνίες μας η συγκεκριμένη δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί με τα ψαράκια γιατί τσαλακώθηκε και δεν στεκότανε τελικά! Ελπίζω εσείς να την δοκιμάσετε και να την ολοκληρώσετε. Είναι μια γρήγορη και εύκολη κατασκευή που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.  

Για το τέλος να μην ξεχάσω να σας υπενθυμίσω τον διαγωνισμό μας που τρέχει εδώ και μια εβδομάδα με δώρο ρούχα For Funky Kids! Λήγει απόψε το βράδυ στις 12 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το αργότερο αύριο το πρωί στην ανάρτηση του διαγωνισμού! Οπότε όσοι δεν έχετε ακόμη δηλώσει συμμετοχή σπεύσατε!
Τα λέμε σύντομα!
Kathy