ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βόλτα στο Φράγμα της Θέρμης και τα Πλατανάκια

    Καλημέρα! Τι κι αν ο καιρός μας παίζει παιχνίδια, τι κι αν η βροχούλα μας επισκέφτηκε ξανά τις προηγούμενες ημέρες, εμείς βρισκόμαστε σε ρυθμούς άνοιξης! Και επειδή η ΕΜΥ μας ενημέρωσε ότι σε λίγες μέρες ο καιρός θα φτιάξει, τι θα λέγατε για μια ημερήσια εκδρομούλα ή ακόμα και βόλτα! Τώρα που ο καιρός θα φτιάξει, δεν χρειάζεται να είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι και μπορούμε άνετα να επισκεφθούμε χώρους αναψυχής με τα παιδιά για ένα καφέ, για παιχνίδι, για φαγητό, για πικ-νικ ή απλά για βόλτα! Η αλήθεια είναι πως όταν μας θέλουμε να βρούμε μέρος να πάμε  συνήθως κολλάμε και τελικά καταλήγουμε στα ίδια και στα ίδια. Γι αυτό θα ήθελα να προτείνω 2 πανέμορφα μέρη στους Θεσσαλονικείς (γονείς ή μη), αλλά και σε όσους πρόκειται να επισκεφθούν την πόλη. Το πρώτο μέρος που σας προτείνω είναι το Φράγμα Θέρμης (ανατολική Θεσσαλονίκη) και το δεύτερο τα Πλατανάκια στο Πανόραμα. Δύο μέρη που θεωρητικά είναι μακριά το ένα από το άλλο αλλά στην ουσία το ένα οδηγεί στο άλλο!

    Φράγμα Θέρμης

    Ένα πευκοδάσος με τεχνητή λίμνη στηνμέση. Αν εξαιρέσω τις φορές που πήγα να ακούσω κάποια συναυλία, στην ουσία το επισκέφθηκα  πέρυσι που πήγαμε ημερήσια με τα νήπια της κόρης μου και θαύμασα το μεγαλείο της φύσης. Πραγματικά ο χώρος αποδείχθηκε θαυμάσιος μιας και οι μαμάδες μπορούσαν να πιουν τον καφέ τους ενώ τα παιδιά παίζανε στην παιδική χαρά δίπλα στο καφέ-αναψυκτήριο. 

    Ημερήσια εκδρομή και βόλτα στο Φράγμα της Θέρμης

    Αργότερα μαζευτήκαμε και πήγαμε και τη βολτίτσα μας. Λίγο περπάτημα και τσουπ ταίσαμε και τα παπάκια! Τι πιο όμορφο!

    Ημερήσια εκδρομή και βόλτα στο Φράγμα της Θέρμης

    Ημερήσια εκδρομή και βόλτα στο Φράγμα της Θέρμης

    Άσχετα πάντως με τον λόγο που εγώ επισκέφθηκα το Φράγμα, η δασική αυτή περιοχή ενδείκνυται για περιπάτους, για ποδηλασία, για τρέξιμο για χαλάρωση βλέποντας απλά την θέα από ένα παγκάκι, για να ταΐσετε τα παπάκια και τις χήνες, να δείτε τα νεογέννητα χηνάκια, είτε απλά για να βγάλετε φωτογραφίες.

    Ημερήσια εκδρομή και βόλτα στο Φράγμα της Θέρμης
    Ημερήσια εκδρομή και βόλτα στο Φράγμα της Θέρμης
    Ημερήσια εκδρομή και βόλτα στο Φράγμα της Θέρμης
    Ημερήσια εκδρομή και βόλτα στο Φράγμα της Θέρμης
    Ημερήσια εκδρομή και βόλτα στο Φράγμα της Θέρμης

    Το φράγμα της Θέρμης απέχει γύρω στα 1.5-2 χλμ. από το κέντρο της Θέρμης και του Τριαδίου και ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος. Από το κέντρο της Θεσσαλονίκης απέχει 15 περίπου χιλιόμετρα.

    Δείτε εδώ πώς μπορείτε να οργανώσετε ένα πικ νικ με δέκα μόλις βήματα:

    https://www.anthomeli.com/2018/03/teleio-pik-nik-se-deka-vimata.html

    Τα Πλατανάκια στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

    Στα Πλατανάκια είναι η αλήθεια πως έχω πάει περισσότερες φορές. Κάθε φορά όμως ανακαλύπτω νέες ομορφιές! Μόλις βγείτε από το Πανόραμα με κατεύθυνση προς Χορτιάτη στρίβεται δεξιά (υπάρχει ταμπέλα) και σε δύο λεπτά είστε μέσα σε μια όαση! 

    Ημερήσια εκδρομή και βόλτα στα Πλατανάκια (Πανόραμα Θεσσαλονίκης)

    Ένας υπέροχος χώρος δασικής αναψυχής και υδροβιότοπος. Θέλετε απλά να κάνετε την βόλτα σας, θέλετε να πιείτε ένα καφέ και να διαβάσετε την εφημερίδα σας, θέλετε να πάτε τα παιδιά να παίξουν σε μια παιδική χαρά,  θέλετε να φάτε υπέροχα φαγητά (και κυρίως σούβλες!);  Ε, τότε κανονίστε μια μέρα και πάτε εκεί! Είναι σίγουρο πως δεν θα το μετανιώσετε. 

    Ημερήσια εκδρομή και βόλτα στα Πλατανάκια (Πανόραμα Θεσσαλονίκης)
    Ημερήσια εκδρομή και βόλτα στα Πλατανάκια (Πανόραμα Θεσσαλονίκης)

    Δείτε τον μικρό καταρράκτη, ταΐστε τις χήνες και και βγάλτε πολλές πολλές φωτογραφίες! Δίπλα στο καφέ και την παιδική χαρά υπάρχει επίσης ένα χώρος με ζώα και πτηνά και τα παιδιά θα μπορούν να δουν κουνελάκια, κατσίκες, κοτούλες κ.α.

    Ημερήσια εκδρομή και βόλτα στα Πλατανάκια (Πανόραμα Θεσσαλονίκης)

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:

    Ημερήσια εκδρομή και βόλτα στα Πλατανάκια (Πανόραμα Θεσσαλονίκης)

    Για όποιον λόγο κι αν επισκεφθείτε τα Πλατανάκια μην παραλείψετε να ακολουθήσετε το μονοπάτι που είναι παράλληλο με το ποτάμι και  να εξερευνήσετε την περιοχή. Εμείς φτάσαμε ως το σημείο που βρήκαμε κάποιες ξύλινες κούνιες (δυστυχώς όμως αφρόντιστες) κι ένα μεγάλο δέντρο με κουφάλα, όπως επίσης και τραπεζάκια για πικ-νικ. Αν είστε όμως πιο τολμηροί μπορείτε να προχωρήσετε και παραπέρα. Φροντίστε πάντως να έχετε τον  κατάλληλο εξοπλισμό και να έχετε μελετήσει τον χάρτη της περιοχής.Μονοπάτια από τα Πλατανάκια οδηγούν στο Φράγμα της Θέρμης.

    Ημερήσια εκδρομή και βόλτα στα Πλατανάκια (Πανόραμα Θεσσαλονίκης)

    Διαβάστε επίσης:

    https://www.anthomeli.com/2020/06/pos-na-metatrepseis-ena-pik-nik-se-paidiko-party.html
    Ημερήσια εκδρομή και βόλτα στα Πλατανάκια (Πανόραμα Θεσσαλονίκης)

    Είτε επιλέξετε το ένα ή το άλλο σας εύχομαι να περάσετε όμορφα! Κι επειδή όλα εξαρτώνται τις περισσότερες φορές από το πόσα έχετε στην τσέπη σας… μην πτοήστε! Βάλτε μόνο βενζίνη για να φτάσετε εκεί (και για να επιστρέψετε εννοείται), απολαύστε την θέα και για το γουργούρισμα της κοιλιάς προνοήστε από το… σπίτι! Ξέρετε το τραγούδι που λέει: Το δισάκι μου στο ώμο για τον δρόμο, για τον δρόμο….! Ένα μίνι πικ νικ ή ένα σαντουιτσάκι για τα παιδιά αλλά και για σάς είναι ό,τι πρέπει! Να περνάτε καλά! Και μην ξεχνάτε ότι δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    13 ΣΧΟΛΙΑ

      • Τι το 'θελα κι εγώ να γράψω μεσημεριάτικα σχόλιο; Το σκότωσα. Αφού δε λειτουργώ με το φως. Άσε που με το ένα παιδί στο γόνατο κ με το άλλο κρεμασμένο στη πλάτη… πάλι καλά. Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα… ας πούμε να έγραφα "καυέ" αντί για "καφέ". Τουλάχιστον, η ουσία παραμένει. Επανορθώνοντας λοιπόν επαναλαμβάνω: "Υπέροχη ξενάγηση. Καταπληκτικό μέρος για περιπέτεια με τα παιδιά και καφέ με τους μεγάλους!"
        🙂

      • Χα,Χα, κι εγώ το έχω πάθει πολλές φορές αλλά δεν πειράζει… όπως λες και εσύ η ουσία είναι που μετράει. Μη σου πω ότι όταν το διάβασα δεν πρόσεξα καν τα λάθη!

    1. Πολύ καλά και κάνετε να μας παροτρείνετε με ανάλογες προτάσεις να βγούμε από το σπίτι,ιδιαίτερα αυτή την εποχή χρειαζόμαστε μια διέξοδο από την δύσκολη καθημερινότητα.Τη ωραία θέρμη και το όμορφο Πανόραμα τα γνωρίζω,γιατί μέχρι πρότεινος επισκεπτόμουν τη θεσ/νικη με τη δουλειά.

    2. Ανθομελάκια πολύ μου άρεσε το πράσινο και το άφθονο νερό που μας προσφέρατε . Πολύ ωραίες και χαλαρωτικές προτάσεις και κυρίως χωρίς πολλά έξοδα ,υπέροχα
      Φιλιά

    3. κι ότι ήμουν έτοιμη να εκθειάσω το μέρος ,φτάνω στο χοτ ντογκ και λιποθυμώ γιατί κάνω δίαιτα και πεινάΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ !!!!!
      όχι τίποτ'άλλο,ΔΕΝ έχω τα υλικά να το φτιάξω!πάω να πνίξω τη λιγούρα με την μπανανούλα…κλαψ…

    4. Α! Τι ωραία βολτίτσα! Κι εγω πρώτη φορά πήγα το περασμένο καλοκαίρι και στα δυο μέρη. Είναι πολύ κοντά και αξίζει να περάσεις μια Κυριακή εκεί- για οσους εχουν παιδιακια δε: το ιδανικό μέρος!

    5. Και πολύ καλά τα λες Κατερινάκι!!!
      Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!!! Λουκανικό τρόπο!!
      Τα μέρη είναι μαγευτικά. Τόση απέραντη ομορφιά που δεν χορταίνει το μάτι σου!!!
      Μακάρι να καταφέρουμε να πάμε όταν κάποια στιγμή ανέβουμε Θεσσαλονίκη. Έρχεσαι ξεναγός αλλά να μας φτιάξεις και χοτ ντογκ;;;
      Αλήθεια, το τσουλάκι τι είναι;;

    6. Στα πλατανακια πανοραματος, δεν εχω παει – οποτε θα παω…και μετα θα ”σχηματισω γνωμη”. Στο φραγμα της θερμης ομως εχω παει και δεν ειναι τοσο ”ροδινα” τα πραγματα,, ΓΙΑ ΜΩΡΑ….. Θα ελεγα επικινδυνα…..η περιφραξη ειναι λιγο χαλια, σε καποια σημεια δεν εχει καν ξυλα περιφραξης – και η παιδικη χαρα ειναι σε κακη κατασταση….. Μηπως οι φωτο ειναι παλιες?. Για τους μεγαλους ειναι οντως καλη επιλογη το καλοκαιρακι για καφε ή ουζακι..

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης