ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Αναμνήσεις μιας μαμάς για τη μαμά της! (για τη γιορτή της μητέρας)

     
    Καλησπέρα σε όλους και φυσικά χρόνια πολλά σε όλες τις Μανούλες για την γιορτή της μητέρας που είναι μια από τις αγαπημένες μας αφού γιορτάζει και η δική μας μαμά αλλά και εδώ και αρκετά χρόνια πλέον και εμείς. 
    giorti_tis_miteras (2)
    Πάντα μου άρεσε να βγάζω αλλά και να κοιτάω φωτογραφίες με πρόσωπα, λες και ήθελα να παγώσω την στιγμή της χαράς για να μην την ξεχάσω ποτέ… δεν έχω βλέπετε και το καλύτερο μνημονικό. Υπάρχουν όμως και ορισμένες στιγμές που παρόλο που δεν υπάρχουν φωτογραφίες για να μας τις θυμίζουν… αυτές πεισμώνουν και παραμένουν χαραγμένες στο μυαλό μας έτσι για να μας αποδείξουν το πόσο δυνατές είναι! Εγώ έχω ζήσει (και ξέρω σίγουρα ότι το ίδιο ισχύει και για την Κατερίνα) πολλές τέτοιες στιγμές… πολλές από τις οποίες συνωμότησαν με την μαμά μου για να μείνουν αναλλοίωτες στον χρόνο! 
    Αναμνήσεις μιας μαμάς για τη μαμά της! (για τη γιορτή της μητέρας) 2
    Μανούλα να είσαι πάντα γερή και δυνατή γιατί έχουμε ακόμα να ζήσουμε πολλές μεγάλες στιγμές! Σε αγαπάμε πολύ!
    Την εποχή που πήγαινα στο πρώτο και στο δεύτερο έτος στο πανεπιστήμιο, κατέβαινα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μαζί με την μαμά μου καθώς τότε δεν είχα ακόμα αυτοκίνητο. Έτσι  πηγαίνοντας για την δουλειά της με άφηνε και εμένα στην σχολή. Εκείνες οι διαδρομές αποτελούν για μένα μερικές από τις ωραιότερες αναμνήσεις μου. Ξεγνοιασιά, γέλια, συζητήσεις και πολύ μα πολύ τραγούδι!!! Το ραδιόφωνο έπαιρνε φωτιά και εμείς αναδεικνύαμε τις φωνητικές μας ικανότητες, έχοντας σαφώς κλειστά τα παράθυρα, και αψηφώντας τις παράφωνες νότες που βγαίναν από το στόμα μας! Απορώ τώρα που το βρίσκαμε τόσο κέφι!
     
    Το μισάωρο εκείνο της διαδρομής ήταν σαν τον πρωινό καφέ που πίνετε ίσως με την μαμά σας, η ώρα που το μυαλό αδειάζει από τις σκοτούρες και προσπαθεί να πάρει δυνάμεις για να περάσει με επιτυχία τις δυσκολίες της κάθε ημέρας. Ακόμα θυμόμαστε εκείνες τις ημέρες και χαμογελάμε διάπλατα!
     
    Η διαδρομή αυτή συνεχίστηκε για περίπου τέσσερα χρόνια, όχι βέβαια πάντα με τους ίδιους ρυθμούς καθώς πλέον άρχισα να κατεβαίνω στο κέντρο και μόνη μου (καθώς πήρα και το δίπλωμα) ή με τις φίλες μου. Ανεξαρτησία βλέπετε!!! Με τον καιρό επίσης άρχισε να χάνεται και αυτή η ξεγνοιασιά του πρώτου καιρού… διαβάσματα, δουλειές, υποχρεώσεις… τίποτα όμως από αυτά δεν μπόρεσαν να επισκιάσουν την ομορφιά της ανάμνησης αυτής! 
     
    Αναμνήσεις μιας μαμάς για τη μαμά της! (για τη γιορτή της μητέρας) 4
    Χρόνια Πολλά και στην αδερφή μου που μεγαλώνει δύο υπέροχα παιδιά και ήταν για μένα παράδειγμα προς μίμηση!
    Επιστροφή στο σήμερα, σχεδόν 12 χρόνια μετά, και συνειδητοποιώ ότι ορισμένα πράγματα είναι γραφτό να σε ακολουθούν στην ζωή σου.. για καλό!
     
    Από τους πρώτους μήνες της ζωής της Μελίτας παρατηρήσαμε ότι όταν την βάζαμε στο αυτοκίνητο έκανε ένα αστείο θόρυβο…αααα… σαν να νανουριζότανε ή να… τραγουδούσε! Ήταν πολύ αστείο και το απολαμβάναμε πολύ! Και κάπου εκεί στους 9 μήνες συνέβη, ομως, κάτι πολύ συγκινητικό. Ενώ άκουγα ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια στο ραδιόφωνο, η Μελίτα άρχισε να κάνει αυτό το… αααα… σχεδόν ακολουθώντας την φωνή μου και τον ρυθμό του τραγουδιού! Περιττό να πω ότι έπεσε πολύ κλάμα (ήταν και το τραγούδι λίγο συγκινητικό, το’ χω κι εγώ λίγο εύκολο!)… να λοιπόν μια ακόμα υπέροχη ανάμνηση που και αυτή είναι συνδεδεμένη, χωρίς να το ξέρει η ίδια, με την μαμά μου!
     
    Μήπως κάπου εκεί ξεκινούσε ένας νέος κρίκος της οικογενειακής αλυσίδας; Μια άλλη μαμά και κόρη… 12 χρόνια μετά τραγουδάνε μαζί μέσα στο αυτοκίνητο (σκηνικό που συνεχίζεται συχνά μέχρι και σήμερα!)

     ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 

    Επ’ ευκαιρίας, λοιπόν, της γιορτής της μητέρα θα θέλαμε πραγματικά και μέσα από την καρδιά μας να ευχηθούμε σε όλες τις μανούλες του κόσμου καλή δύναμη και υγεία ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν με σύνεση, υπομονή, επιμονή σοφία και χαμόγελο όλες τις δυσκολίες που τους φέρνει η ζωή! 
    Αναμνήσεις μιας μαμάς για τη μαμά της! (για τη γιορτή της μητέρας) 6
    Χρόνια πολλά και σε μένα!!!

    Και παρόλο το σχετικά μικρό της ηλικίας μου, επιτρέψτε μου να προτρέψω όλες εσάς τις μανούλες που μας διαβάζετε  να προσπαθείτε να δημιουργείτε δυνατές αναμνήσεις στα παιδιά σας… αναμνήσεις που θα  μείνουν αναλλοίωτες στον χρόνο. Κι αν κάποια στιγμή αυτές ίσως χαθούν κάπου εκεί στα μέσα της ζωής τους, να είστε σίγουρες ότι η αίσθηση που θα έχουν αφήσει θα είναι μαγική.. ακόμα κι αν τα παιδιά σας δεν μπορούν να θυμηθούν από που προέρχεται!

    Και φυσικά, κι εμείς, με την σειρά μας θα θέλαμε να πούμε στη μαμά μας ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις αναμνήσεις που μας έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια!!!

    Callie (+Kathy)


    Aφιέρωμα στη γιορτή της μητέρας και πολλά δωρεάν εκτυπώσιμα:

    Η γιορτή της μητέρας όταν ήμασταν παιδιά  αλλά και τώρα που είμαστε μαμάδες (2012)

    Αναμνήσεις μιας μαμάς για την μαμά της! (2013)

    Μια αγκαλιά δώρα για τη γιορτή της μητέρας (2014)

    Δωρεάν εκτυπώσιμο για τη γιορτή της  μητέρας (2015)

    Ευχές από τη μαμά για τις κόρες της (2016)

    Αφιέρωμα στη γιορτή του πατέρα με πολλά δωρεάν εκτυπώσιμα και ιδέες:

    Ιδέες για δώρα και δωρεάν εκτυπώσιμα

    Γιορτή του πάτερα: ιδέες για δώρα και δωρεάν εκτυπώσιμα


     Γιορτάστε αυτή την ημέρα με:

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    21 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Αγάπη μου…τι συγκινητικό! Κι αυτή η τελευταία σας εικόνα μαζί είναι όνειρο.Να την χαίρεστε τη μανούλα κορίτσια και εύχομαι πολλά πολλά ντουέτα και χωροδιακά προγράμματ από όλα τα κορίτσια της οικογένειας…Φιλιά και χρόνια σας πολλά!!!

    2. Καλιτσάκι μου με συγκίνησες! Αν εξαιρέσεις τις φωτογραφίες που ετοίμασα, δεν ήξερα τίποτε άλλο για το περιεχόμενο της ανάρτησής σου. Ούτε θυμαί να μου είχες πει για το "τραγούδι" της Μελιτας! Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!
      kathy by anthomeli

    3. χρόνια σας πολλά κορίτσια και στη μανούλα σας επίσης!
      όμορφη ανάρτηση, όμορφη ανάμνηση, και συμφωνω μαζί σου Κάλη μου οι αναμνήσεις που θα δημιουργήσουμε στα παιδιά μας θα μείνουν για μια ζωή!!!
      φιλιά πολλά!

    4. Τι γλυκιά ανάρτηση για την μανούλα!!! Πόσο δίκιο έχετε κορίτσια. Καταρχήν χρόνια πολλά και καλή δύναμη (όπως και εσείς είπατε). Όσον αφορά τις αναμνήσεις, έτσι είναι. Και για να δημιουργήσουμε δυνατές αναμνήσεις στα παιδιά μας, πρέπει να κάνουμε δουλειά, εδώ στο παρόν!
      Σας φιλώ.

    5. Κάλη μου υπέροχη πραγματικά η ανάρτησή σου!!
      Χρόνια πολλά σε όλες, να είστε πάντα δυνατές και ευτυχισμένες!!
      Η φωτογραφία σου με την Μελίτα είναι απίστευτη,πολύ σας χαίρομαι!!
      Φιλάκια και στις δυο σας!!

    6. Τρεις μανούλες γλυκές σαν Ανθομέλι! Πόσο μοιάζετε μεταξύ σας. Πόση αγάπη φαίνεται πως μοιράζεστε. Με πόση αγάπη μεγαλώσατε και με την ίδια αυτή αγάπη μεγαλώνετε τώρα τα δικά σας παιδιά.
      Ναι Κάλη, έχεις απόλυτο δίκιο. Πρέπει να χτίζουμε αναμνήσεις για τα παιδιά μας. Αυτές θα τους δίνουν δύναμη και εφόδια.
      Χρόνια πολλά και στις τρεις σας!!!! Να είστε μαζί αγαπημένες για πολλά πολλά χρόνια!!!

    7. Μία υπέροχη ανάρτηση γλυκιά μου..έτσι ακριβώς είναι αυτά που σε "δένουν" με τη μανα σου..που θα θυμάσαι φίλη μου.Να μη ξεχνάς οτι ΤΩΡΑ θα της πεις όλα όσα θέλει να ακούσει..όσα θέλει να ζήσει μαζί σας..όσα θα σε δέσουν με τη δική σου κόρη…και όσα θα θέλεις να σου πει εκείνη..Καλή εβδομάδα..με αγάπη και τρυφερότητα μαμαδίστικη..

    8. Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!! χρόνια πολλά και σε σας…
      υπέροχη και πολύ τρυφερή ανάρτηση!! μου αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες που ανεβάσατε!!

      Είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη με το θέμα "εποικοδομητικός χρόνος γονιών-παιδιών" και θα πρότεινα να κάνετε μια ανάρτηση για αυτό έτσι ώστε όλες οι μανούλες αλλά και μπαμπάδες να πουν τις απόψεις τους πάνω σε αυτό..

      "ζήσε το τώρα χτίζοντας αναμνήσεις για το αύριο.."

      φιλιά πολλά

    9. Πολύ τρυφερή ανάρτηση!!!!!! Μα αυτό που με συγκίνησε περισσότερο είναι η τελευταία φωτο και τα λόγια σου κάτω από αυτήν!!!! Είστε υπέροχες μανούλες και οι δυο!!! Φιλιά!

    10. Ανατρίχιασα όταν διάβασα για τη Μελιτούλα που τραγουδούσε και το συνειρμό σου και μεχρι να φτάσω στην απίθανη φωτογραφία σας με εκανες να κλαίω…χρονια πολλα υπέροχες μανούλες! Και στις 3 σας! <3

    11. Επιτέλους γνωρίσαμε τη μαμά Μαρία, η οποία σημειωτέον είναι ίδια η Κατερίνα. Σαν δυο σταγόνες νερό!
      Χρόνια πολλά μανούλες, να σας χαίρεται η μανούλα σας και τα παιδάκια σας…και οι μπλογκοφίλες σας!

      Μου λείψατε τρελοκόριτσα!
      Σας φιλώ γλυκά 🙂

    12. Αγαπημένη μου κόρη σ ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου,καθώς και για τις ευχές των φίλων σου που απευθύνονται σε εμάς.Οι ευχές αυτές εύχομαι να ακολουθούν και εσένα στην πορεία της ζωής σου και να είσαι γερή να αναθρέψεις με αγάπη και υπομονή την κορούλα σου και να είσαι σίγουρη πως οι αναμνήσεις της ζωής που προέρχονται από αγάπη μένουν πάντα αναλλοίωτες.Οσο για τις φωνητικές μας επιδόσεις στο αυτοκίνητο πραγματικά θα μείνουν αξέχαστες,αφού και τώρα όποτε μας δίνεται η ευκαιρία το επαναλαμβάνουμε,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ
      Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες, που αγωνίζονται να αναθρέψουν,να μορφώσουν και να κάνουν καλά παιδιά,ανθρώπους σωστούς για τον εαυτό τους και την κοινωνία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης