Αναμνήσεις μιας μαμάς για τη μαμά της! (για τη γιορτή της μητέρας)

Callie
 
Καλησπέρα σε όλους και φυσικά χρόνια πολλά σε όλες τις Μανούλες για την γιορτή της μητέρας που είναι μια από τις αγαπημένες μας αφού γιορτάζει και η δική μας μαμά αλλά και εδώ και αρκετά χρόνια πλέον και εμείς. 
giorti_tis_miteras (2)
Πάντα μου άρεσε να βγάζω αλλά και να κοιτάω φωτογραφίες με πρόσωπα, λες και ήθελα να παγώσω την στιγμή της χαράς για να μην την ξεχάσω ποτέ… δεν έχω βλέπετε και το καλύτερο μνημονικό. Υπάρχουν όμως και ορισμένες στιγμές που παρόλο που δεν υπάρχουν φωτογραφίες για να μας τις θυμίζουν… αυτές πεισμώνουν και παραμένουν χαραγμένες στο μυαλό μας έτσι για να μας αποδείξουν το πόσο δυνατές είναι! Εγώ έχω ζήσει (και ξέρω σίγουρα ότι το ίδιο ισχύει και για την Κατερίνα) πολλές τέτοιες στιγμές… πολλές από τις οποίες συνωμότησαν με την μαμά μου για να μείνουν αναλλοίωτες στον χρόνο! 
Μανούλα να είσαι πάντα γερή και δυνατή γιατί έχουμε ακόμα να ζήσουμε πολλές μεγάλες στιγμές! Σε αγαπάμε πολύ!
Την εποχή που πήγαινα στο πρώτο και στο δεύτερο έτος στο πανεπιστήμιο, κατέβαινα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μαζί με την μαμά μου καθώς τότε δεν είχα ακόμα αυτοκίνητο. Έτσι  πηγαίνοντας για την δουλειά της με άφηνε και εμένα στην σχολή. Εκείνες οι διαδρομές αποτελούν για μένα μερικές από τις ωραιότερες αναμνήσεις μου. Ξεγνοιασιά, γέλια, συζητήσεις και πολύ μα πολύ τραγούδι!!! Το ραδιόφωνο έπαιρνε φωτιά και εμείς αναδεικνύαμε τις φωνητικές μας ικανότητες, έχοντας σαφώς κλειστά τα παράθυρα, και αψηφώντας τις παράφωνες νότες που βγαίναν από το στόμα μας! Απορώ τώρα που το βρίσκαμε τόσο κέφι!
 
Το μισάωρο εκείνο της διαδρομής ήταν σαν τον πρωινό καφέ που πίνετε ίσως με την μαμά σας, η ώρα που το μυαλό αδειάζει από τις σκοτούρες και προσπαθεί να πάρει δυνάμεις για να περάσει με επιτυχία τις δυσκολίες της κάθε ημέρας. Ακόμα θυμόμαστε εκείνες τις ημέρες και χαμογελάμε διάπλατα!
 
Η διαδρομή αυτή συνεχίστηκε για περίπου τέσσερα χρόνια, όχι βέβαια πάντα με τους ίδιους ρυθμούς καθώς πλέον άρχισα να κατεβαίνω στο κέντρο και μόνη μου (καθώς πήρα και το δίπλωμα) ή με τις φίλες μου. Ανεξαρτησία βλέπετε!!! Με τον καιρό επίσης άρχισε να χάνεται και αυτή η ξεγνοιασιά του πρώτου καιρού… διαβάσματα, δουλειές, υποχρεώσεις… τίποτα όμως από αυτά δεν μπόρεσαν να επισκιάσουν την ομορφιά της ανάμνησης αυτής! 
 
Χρόνια Πολλά και στην αδερφή μου που μεγαλώνει δύο υπέροχα παιδιά και ήταν για μένα παράδειγμα προς μίμηση!
Επιστροφή στο σήμερα, σχεδόν 12 χρόνια μετά, και συνειδητοποιώ ότι ορισμένα πράγματα είναι γραφτό να σε ακολουθούν στην ζωή σου.. για καλό!
 
Από τους πρώτους μήνες της ζωής της Μελίτας παρατηρήσαμε ότι όταν την βάζαμε στο αυτοκίνητο έκανε ένα αστείο θόρυβο…αααα… σαν να νανουριζότανε ή να… τραγουδούσε! Ήταν πολύ αστείο και το απολαμβάναμε πολύ! Και κάπου εκεί στους 9 μήνες συνέβη, ομως, κάτι πολύ συγκινητικό. Ενώ άκουγα ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια στο ραδιόφωνο, η Μελίτα άρχισε να κάνει αυτό το… αααα… σχεδόν ακολουθώντας την φωνή μου και τον ρυθμό του τραγουδιού! Περιττό να πω ότι έπεσε πολύ κλάμα (ήταν και το τραγούδι λίγο συγκινητικό, το’ χω κι εγώ λίγο εύκολο!)… να λοιπόν μια ακόμα υπέροχη ανάμνηση που και αυτή είναι συνδεδεμένη, χωρίς να το ξέρει η ίδια, με την μαμά μου!
 
Μήπως κάπου εκεί ξεκινούσε ένας νέος κρίκος της οικογενειακής αλυσίδας; Μια άλλη μαμά και κόρη… 12 χρόνια μετά τραγουδάνε μαζί μέσα στο αυτοκίνητο (σκηνικό που συνεχίζεται συχνά μέχρι και σήμερα!)

 ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 

Επ’ ευκαιρίας, λοιπόν, της γιορτής της μητέρα θα θέλαμε πραγματικά και μέσα από την καρδιά μας να ευχηθούμε σε όλες τις μανούλες του κόσμου καλή δύναμη και υγεία ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν με σύνεση, υπομονή, επιμονή σοφία και χαμόγελο όλες τις δυσκολίες που τους φέρνει η ζωή! 
Χρόνια πολλά και σε μένα!!!

Και παρόλο το σχετικά μικρό της ηλικίας μου, επιτρέψτε μου να προτρέψω όλες εσάς τις μανούλες που μας διαβάζετε  να προσπαθείτε να δημιουργείτε δυνατές αναμνήσεις στα παιδιά σας… αναμνήσεις που θα  μείνουν αναλλοίωτες στον χρόνο. Κι αν κάποια στιγμή αυτές ίσως χαθούν κάπου εκεί στα μέσα της ζωής τους, να είστε σίγουρες ότι η αίσθηση που θα έχουν αφήσει θα είναι μαγική.. ακόμα κι αν τα παιδιά σας δεν μπορούν να θυμηθούν από που προέρχεται!

Και φυσικά, κι εμείς, με την σειρά μας θα θέλαμε να πούμε στη μαμά μας ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις αναμνήσεις που μας έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια!!!

Callie (+Kathy)


Aφιέρωμα στη γιορτή της μητέρας και πολλά δωρεάν εκτυπώσιμα:

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Η γιορτή της μητέρας όταν ήμασταν παιδιά  αλλά και τώρα που είμαστε μαμάδες (2012)

Αναμνήσεις μιας μαμάς για την μαμά της! (2013)

Μια αγκαλιά δώρα για τη γιορτή της μητέρας (2014)

Δωρεάν εκτυπώσιμο για τη γιορτή της  μητέρας (2015)

Ευχές από τη μαμά για τις κόρες της (2016)

Αφιέρωμα στη γιορτή του πατέρα με πολλά δωρεάν εκτυπώσιμα και ιδέες:

Ιδέες για δώρα και δωρεάν εκτυπώσιμα

Γιορτή του πάτερα: ιδέες για δώρα και δωρεάν εκτυπώσιμα


 Γιορτάστε αυτή την ημέρα με: