Ζωγραφίζοντας σπιτάκια για πουλιά!

Kathy

Τελικά μάλλον ξεκινάμε νέα κατηγορία στο Ανθομέλι με προτάσεις για ιστοσελίδες που μας άρεσαν και συνήθως έχουν σχέση με τα παιδιά, το σχολείο, την τέχνη κλπ

Πριν λίγο καιρό επισκέφθηκα την σελίδα www.deepspacesparkle.com η οποία έχει καταπληκτικές ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε με μαθητές σας σε περίπτωση που είστε νηπιαγωγοί, δάσκαλοι εικαστικών ή γονείς. 

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αφιερώσαμε ένα μεσημέρι να ζωγραφίσουμε με τα παιδιά σπιτάκια πουλιών.  

Χρειαστήκαμε μολύβι, σβύστρα, ξύστρα, λαδοπαστέλ (εναλλακτικά κηρομπογιές), νερομπογιές, πινέλα, χαρτιά για ακουαρέλα,   

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Στην αρχή σχεδιάσαμε ένα σπιτάκι πουλιών με το μολύβι απαλά στο χαρτί. (Ο μικρός δεν είχε υπομονή και του το έφτιαξα εγώ). 

Κι επειδή πολλές φορές ακούμε τα παιδιά να λένε αυτό δε ξέρω να το φτιάχνω, είχα κι εγώ ένα χαρτί και έφτιαχνα παράλληλα το δικό μου σπιτάκι κι εκείνα έκαναν ό,τι έκανα. Έτσι βλέπουν και μιμούνται, δεν τους το φτιάχνω εγώ.

Επίσης μια ωραία ιδέα είναι να φανταζόμαστε απλά σχήματα που τα παιδιά έτσι κι αλλιώς μαθαίνουν, από τον παιδικό ακόμα, ώστε να συνθέσουμε την ζωγραφιά. 
Αν δηλαδή το δούμε ως σύνολο ίσως τους φανεί δύσκολο ίσως και ακατόρθωτο. Όμως αν το δούμε ως ένα ορθογώνιο και ένα τρίγωνο και 2 κύκλους κλπ τότε είναι παιχνιδάκι!

Μετά πατήσαμε τις γραμμές που φτιάξαμε με το μολύβι με λαδοπαστέλ. Το εσωτερικό του κάθε τμήματος της ζωγραφιάς βάφτηκε με πινέλα και νερομπογιές.

Η ζωγραφιά του Θ. 4.5 ετών 

Το φόντο το έκανε ο καθένας όπως ήθελε! Προαιρετικά μπορούνε να προσθέσουν λουλούδια, ήλιο ή απλά να γίνει ένα χρώμα.

Η ζωγραφιά της Μαρίας 6.5 ετών

Όμως ένα σπιτάκι μόνο του δεν είναι τίποτα! Φτιάξαμε και τους ενοίκους τους. 

Παλαιότερα είχα φτιάξει σε ένα μπλοκ ζωγραφικής, κάτι σαν ανθολόγιο  θα μπορούσα να πω, όπου έφτιαχνα τα στάδια που χρειάζονται για να φτιάξεις ένα σχέδιο.
Για παράδειγμα ένα πουλάκι.  Κι εκεί ανατρέχουμε όποτε θέλουμε να ζωγραφίσουμε κάτι που δεν ξέρουμε. 

Τα είχα βρει στο  ίντερνετ από διάφορες σελίδες που σου δείχνουν πως να μάθεις να ζωγραφίζεις. (how to draw….)

Έτσι φτιάξαμε πουλάκια με βάση το παραπάνω σχέδιο αλλά και μόνοι μας σύμφωνα με την φαντασία μας. Τα χρωματίσαμε κατά τον ίδιο τρόπο, τα κόψαμε και τα κολλήσαμε μπροστά από το σπιτάκι. Σχεδιάσαμε και τα ποδαράκια τους με πινέλο.Μοιάζουν τρισδιάστατα αυτά τα εργάκια!Προς το παρόν τα φιλοξενεί το ψυγείο μας αλλά αργότερα θα γίνουν καδράκια.

Δοκιμάστε τα μαζί με τα παιδιά σας!

Είμαι σίγουρη ότι θα το χαρείτε κι εσείς κι εκείνα!

Kathy