ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Οι μπομπονιέρες και τα κεράσματα της βάπτισης της Μαρίας και του Θάνου

    Μια ανάρτηση που γράφτηκε κυρίως ως αναμνησιολόγιο για τις βαπτίσεις των παιδιών μου αλλά και για να σας δώσω 2-3 ιδέες για τη βάπτιση των δικών σας παιδιών. Πάμε να δούμε λοιπόν παρέα τις μπομπονιέρες και τα κεράσματα της βάπτισης της Μαρίας και του Θάνου

    Αν δεν παντρευτείς κι αν δεν βαπτίσεις δεν μπορείς να καταλάβεις τι τρέξιμο και ψάξιμο έχουν αυτά τα δύο μυστήρια λίγο καιρό πριν πραγματοποιηθούν. Αυτό βέβαια ισχύει για όσους θέλουν να περάσει από τα χεράκια τους η κάθε λεπτομέρεια. Γιατί υπάρχουν και αυτοί που τα δίνουν σε ειδικούς και δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που η τσέπη μας είναι άδεια προσπαθούμε με πολύ ψάξιμο και δική μας προσωπική εργασία να μειώσουμε όσο μπορούμε το κόστος των μυστηρίων. 

    Ξεκινάω με την βάπτιση της κόρης μου. 

    Οι μπομπονιέρες και τα κεράσματα της βάπτισης της Μαρίας και του Θάνου 1

    Επέλεξα μπομπονιέρα που να συνδυάζει γλυκό, κουφέτο και  δωράκι. Για του μικρούς καλεσμένους επέλεξα ένα τεράστιο χρωματιστό γλειφιτζούρι σε δύο σχήματα, με κουφέτα τύπου smarties και μαγνητάκι ανθρωπάκι (κορίτσι και αγόρι).

    Οι μπομπονιέρες και τα κεράσματα της βάπτισης της Μαρίας και του Θάνου 3
    Οι μπομπονιέρες και τα κεράσματα της βάπτισης της Μαρίας και του Θάνου 5

    Το κατάστημα απ’ όπου τα παραγγείλαμε μας έδωσε τα παρακάτω καλάθια που ξέφευγαν των καθιερωμένων κουτιών. 

    Οι μπομπονιέρες και τα κεράσματα της βάπτισης της Μαρίας και του Θάνου 7

    Για τους μεγάλους καλεσμένους ήθελα κάτι πιο κλασικό και για εκείνη την χρονιά πολύ in. Γλυκό του κουταλιού κεράσι, χειροποίητο, σε μικρό γυάλινο βαζάκι και μεταλλικό κουταλάκι. Το βαζάκι ήταν μέσα σε τούλινο σακουλάκι (άσπρο ή φούξια) μαζί με κουφέτα τύπου βότσαλο και καρφιτσωμένη πάνω μια παραμάνα-ματάκι.

    Οι μπομπονιέρες και τα κεράσματα της βάπτισης της Μαρίας και του Θάνου 9

    Συνεχίζω με την βάπτιση του γιου μου

    Η μπομπονιέρα επιλέχθηκε με σκοπό να είναι κάτι που θα μείνει μετά χωρίς να θυμίζει απαραίτητα βάπτιση και θα ταιριάζει και για μεγάλους και για μικρούς. Κι επειδή το θέμα ήταν ναυτικό (βλέπε κουτί βάπτισης), επέλεξα στυλό ναυτάκι και μια απλή μπομπονιέρα με smarties σε γαλάζιο τούλι.

    Οι μπομπονιέρες και τα κεράσματα της βάπτισης της Μαρίας και του Θάνου 11
    Οι μπομπονιέρες και τα κεράσματα της βάπτισης της Μαρίας και του Θάνου 13

    Αυτό που έκανε θραύση όμως ήταν το γλυκό! Το οποίο ήταν ίδιο και για μεγάλους και για μικρούς. Αφού έψαξα σε όλα τα ζαχαροπλαστεία της περιοχή (γνωστά και μη) δεν μπορούσα να καταλήξω.  Δεν ήθελα να επαναλάβω το γλυκό του κουταλιού (που ευχαρίστησε πολύ τους καλεσμένους στην πρώτη βάπτιση), δεν ήθελα τα τετριμμένα γλυκά των ζαχαροπλαστείων και το μπισκότο που τότε ήταν στις αρχές του ήταν πανάκριβο για την δική μας τσέπη με βάση ειδικά τον αριθμό των καλεσμένων μας. 


    Και φτάνω στο τελευταίο ζαχαροπλαστείο! Και μου προτείνουν το πιο γνωστό, το πιο απλό, το πιο νόστιμο για μένα γλυκάκι! Την σοκολάτα
    Πλάκες σοκολάτας φτιαγμένες από το ζαχαροπλαστείο, σε πολύ καλό μέγεθος και πάχος, τυλιγμένες σε χαρτί με το όνομα του παιδιού.  
    Δεχόμουν συγχαρητήρια για την επιλογή μου πολύ καιρό μετά την βάπτιση, όσο υπερβολικό και αν σας ακούγεται.  

    Οι μπομπονιέρες και τα κεράσματα της βάπτισης της Μαρίας και του Θάνου 15

    Κι ενώ γράφω την ανάρτηση, έρχονται τα παιδιά και τους δείχνω τις παραπάνω φωτογραφίες. Και μιλώντας τους, συνειδητοποιώ ότι το αγαπημένο φρούτο της Μαρίας είναι το κεράσι, ενώ το αγαπημένο γλυκό του Θάνου είναι η σοκολάτα! Τυχαίο; 

    Δείτε επίσης την βάπτιση της ανιψιάς μου με θέμα το παγωτό.
     
    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    15 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Η μπλογκογειτονιά είναι σε τρομερή δημιουργική διάθεση και αυτό με ξετρελαίνει! Ξέρω ακριβώς τι εννοείς κυρίως όταν λόγω έλλειψης χρόνου (τότε) τα βρήκα όλα έτοιμα στο γάμο μου και τώρα που ασχολούμαι και βλέπω τόσο φανταστικά πράγματα που κάνει η κάθε μια, είμαι σίγουρη πώς στο επόμενο μυστήριο θα έχει τη δική μου σφραγίδα στα σίγουρα! Σας φιλώ και καλημέρα από την βροχερή μας Αθήνα!

    2. Κατερρρρρρίνα υπέροχες οι βαπτίσεις των τέκνων σου και με την δική σου φροντίδα!!!! Οι σοκολάτες και οι μπομπονιέρες σούπερ ιδέες. Και το γλυκό του κουταλιού με την παραμάνα. Βαπτίζει η μια μου κουμπάρα τον γιό της στις 14/4 και δεν έχει κάνει τίποτα!!!!
      Θα σου στείλω email να σε ρωτήσω διάφορα…την πάτησες!!!
      φιλάκια πολλάααααααααααααα

    3. Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου! Πολύ ωραίες επιλογές στις μπομπονιέρες και τα γλυκάκια που διάλεξες. Όντως, οι σοκολάτες με τυπωμένο το όνομα του παιδιού είναι μια πρωτότυπη ιδέα που μάλιστα μπορείς να την δώσεις είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνας.
      Επίσης, η χαρά του να επιμεληθείς μόνη σου την βάπτιση του μικρού σου είναι αυτό που σου μένει! Οι προετοιμασίες, η επιλογή ή ακόμα και η κατασκευή της μπομπονιέρας μπορεί να παίρνουν χρόνο και να απαιτούν κόπο αλλά μετά νιώθεις πολύ υπερήφανη που τα κατάφερες και έχεις ένα ωραίο αποτέλεσμα! Μπράβο σου!

    4. Πολύ όμορφες ιδέες!!! Διαλέξατε υπέροχες μπομπονιέρες και κεράσματα!!! Πράγματι, πολύ πρωτότυπη ιδέα, αυτή της σοκολάτας με το όνομα του παιδιού τυπωμένο!! Τόσο απλό.. μπροστά στα μάτια μας!! χιχι!
      Καλό βράδυ!!
      Φιλιά!!

    5. Μου άρεσαν πολύ οι επιλογές σου και ειδικά τα γλυκά ήταν και τα δύο πολύ επιτυχημένα! Επί τη ευκαιρία, Χρόνια Πολλά για την ημέρα της γυναίκας και στις δυο σας!

    6. Υπερπαραγωγή και οι δυο βαπτίσεις, μπράβο μανούλα!! Εμείς στην βάπτιση των κοριτσιών είχαμε μεγάλα ντονατς γεμισμένα με σοκολάτα… όπως κατάλαβες όλοι θέλαν να πάρουν και για το σπίτι!!

      • Καλημέρα, είχαμε βρει χάρτινα σακουλάκια (κόκκινο με ρίγες λευκές) και τριγωνικό άνοιγμα, σαν αυτό που βάζουν το τοστ τα μαγαζιά , τύπωσα επάνω τα ονόματα και την ημερομηνία της βάπτισης και τέλος πρόσθεσα ένα μικρό φιογκάκι από λεπτή κορδέλα… έτσι για την τσαχπινιά. Τα είχα τοποθετήσει σε ξύλινους δίσκους εναλλάξ με τις χαρτοπετσέτες και ήταν πολύ εύκολο για τις κοπέλες να τα μοιράζουν μαζί με τις μπομπονιέρες.

    7. H αλήθεια είναι ότι στις φώτος χάνουν λίγο τα κεράσματα! Για την εποχή τους ήταν απίστευτα πρωτοποριακά, ειδικά της Μαρίας που τότε είχε αρχίσει να εμφανίζεται το γλυκό του κουταλιού σαν κέρασμα!!! Εγώ πάντως τα μαγνητάκια τα έχω να κοσμούν το ψυγείο μου και του Θάνου την βιβλιοθήκη μου!!! Callie

    8. Εξαιρετικά κι οικονομικά. Θέλει μεράκι αλλά πραγματικά δίνει μια άλλη αίσθηση σε μια τέτοια μοναδική στιγμή! μπράβο

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης