ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Καθαρά Δευτέρα στο σπίτι, χωρίς χαρταετό για φέτος!

    Μην νομίζετε ότι η φωτογραφία είναι από την φετινή καθαρά Δευτέρα! Μπα…..Είπα κι εγώ φέτος να βγούμε έξω την Κ. Δευτέρα να γλυτώσουμε τα μαγειρέματα! Είπαμε να πετάξουμε και χαρταετό γιατί την τελευταία φορά που πετάξαμε η μεγάλη  μας ήταν μικρούλα. Άστραψε και βρόντηξε!!! Τι το θελα και το είπα;
    Από την Τρίτη παιδεύομαι με έναν αλλεργικό βήχα (τρεις μήνες θεραπεία ξεκίνησα) και στο καπάκι ψιλοαρρωσταίνουν τα παιδιά.  

    Που να πάμε και τι να κάνουμε! Ο καιρός μαύρα χάλια! Πάρα πολύ κρύο και βροχή! Για χαρταετό ούτε λόγος. Ευτυχώς μου έκοψε από βραδύς και έβαλα γίγαντες να φουσκώσουν να μην μείνουμε και νηστικοί.Καθαρά Δευτέρα στο σπίτι, χωρίς χαρταετό για φέτος! 1

    Τελικά ήρθε σπίτι και οι πεθερά μου και αρχίσαμε τις αλχημείες στην κουζίνα. Αφού ξεφυλλίσαμε όλα τα περιοδικά μαγειρικής που υπήρχαν στο σαλόνι ξεκινήσαμε τα μαγειρέματα. Ευτυχώς ήταν ανοιχτό το ψαράδικό και πήραμε λίγες γαριδούλες και καλαμαράκια.

    Τις γαριδούλες τις κάναμε ανα τρεις σουβλάκι πάνω σε ξυλάκι από φρέσκο δεντρολίβανο από την αυλή μας. Ψήσαμε στο τηγανι-γκριλ ώσπου να πάρουν χρώμα και σερβίραμε με λάδι, λεμόνι και αλάτι. Η αλήθεια ήταν ότι το δεντρολίβανο σου άφηνε λίγο μια πικρή γεύση αλλά ευχαριστηθήκαμε την παρουσίαση. (Συνταγή από το Βήμα gourmet)Καθαρά Δευτέρα στο σπίτι, χωρίς χαρταετό για φέτος! 3

    Το γεύμα απλό και ταυτόχρονα πλούσιο! Όλα τα είχε! Και τους γίγαντες (χρησιμοποίησα την συνταγή για γίγαντες με μπύρα και μέλι, φυσικά χωρίς λουκάνικα) και τις γαριδούλες  και τα τέλεια μαλακά τηγανιτά καλαμαράκια και τον ταραμά και την αγγουροντομάτα! Φυσικά δεν έλειπε η λαγάνα! Λαγάνα που να μην είναι κομμένη με το χέρι δεν γίνεται!

    Και για επιδόρπιο Μακεδονικό χαλβά βανίλια-σοκολάτα με φέτες πορτοκαλιού λιωμένες στο μικροκυμμάτων και λουκουμάδες από την γιαγιά (χαλάει η γιαγιά χατίρι στα εγγονάκια της;)Καθαρά Δευτέρα στο σπίτι, χωρίς χαρταετό για φέτος! 5

    Μετά την μεσημεριανή ξεκούραση άρχισαν τα επιτραπέζια παιχνίδια. Πως να περάσει αλλιώς η ώρα! Τελικά δεν ήταν και τόσο άσχημα, απλά δεν ήταν αυτό που φανταζόμασταν από την αρχή! Δεν πειράζει! Και του χρόνου!

    Το άλλο ανθομελάκι μας την έσκασε για το τριήμερο! Νομίζω πως πέρασε τέλεια! Αύριο θα μάθω νεότερα!

    Ευχόμαστε όμως σε όλους Καλή Σαρακοστή!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    20 ΣΧΟΛΙΑ

    1. είδα πως αρκετοί δεν πέταξαν χαρταετό φέτος!εδω είχε καταπληκτική μέρα!περάσαμε τέλεια και χάσαμε 2 χαρταετούς!μεταξύ μας όμως θα ηθελα κι εγω να ήμουν μέσα!κουράστηκαααα…..
      φιλάκια και του χρόνου να μπορέσετε να πετάξετε χαρταετό!

    2. Ούτε εμείς πετάξαμε χαρταετό σήμερα..ο καιρός μας χάλασε τα σχέδια..αλλά και μέσα όλοι καλά περάσαμε από ό,τι βλέπω..
      Καλή Σαρακοστή και περαστικά σας!

    3. Καλή Σαρακοστή και από εμένα. Όλα όμορφα τα φτιάξατε! Και εγώ, μη νομίσεις, τον χαρταετό μας δεν τον είδα να πετάει. Γι΄αυτό και δεν έχω φωτογραφία. Ο παππούς πήρε τα μικρά και τα πήγε σε ένα οικόπεδο παραπάνω, αλλά εμείς μείναμε σπίτι να βοηθήσουμε την γιαγιά!! Αν και από όσο είδα ο ουρανός φέτος δεν είχε χαρταετούς…. Άντε και του χρόνου να είμαστε καλά!!

    4. Κατερίνα η καλή διάθεση να υπάρχει και όλα τα άλλα βρίσκονται! Έκανε πολύ κρύο τελικά. Λέω να εισηγηθούμε μεταφορά της Καθαράς Δευτέρας λίγες μέρες πριν το Πάσχα, να μπορούμε να πετάμε χαρταετό σαν άνθρωποι! Αντε, Καλή Σαρακοστή!

    5. Κατερίνα περαστικά!Μην στεναχωριέσαι..Έτσι από αντίδραση πετάξτε χαρταετό άλλη μέρα όταν γίνεις καλά..Να δεις που τότε θα γίνει πιο ξεχωριστό!! 🙂
      Φιλάκια και στις δύο!!

    6. Καλή Σαρακοστή και βρήτε άλλη ευκαιρία να πετάξετε χαρταετό. Ερχεται η 25 Μαρτίου μπορεί να κάνει καλή μέρα. Οσο για τον βήχα σου, ξέρω πολύ κόσμο που τον τελευταίο χρόνο παραπονιέται για επίμονο βήχα. Εμένα μου κράτησε 3 μήνες, την νύχτα δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Εκτος απο παστίλιες για τον βήχα δεν πήρα κανένα φάρμακο και μου πέρασε όπως ήρθε. Ξαφνικά.
      φιλιά πολλά και περαστικά

    7. Εμείς κάναμε το λάθος να ανεβούμε στον λόφο του Φιλοπάππου! Ο χαρταετός μας ποτέ δεν πέταξε, έσπασε μάλιστα, μετά από τις πρώτες προσπάθειες…. θα δοκιμάσουμε την τύχη μας με άλλον το ερχόμενο ΣΚ! Υπέροχα τα εδέσματά σας!!

    8. Καλή Σαρακοστή για όλους!Με καλή θέληση και καλή παρέα όλα γίνονται!Ωχ, αλλεργικό..θέλει το χρόνο του. Υπομονή. Σας φιλώ και αναμένουμε τα νεότερα από αυτήν που μας την κοπάνησε. Εγινε έξοδος τελικά από πολύ κόσμο φέτος? (γιατί δεν κατάλαβα) και μεις στη μαμά μου, οικογενειακά την βγάλαμε. Φιλιά και στις 2!

    9. Περαστικά σας Κατερινάκι! Φέτος πολύς κόσμος ήταν άρρωστος με τέτοιες χαζοιώσεις και αλλεργίες. Ο χαρταετός μπορεί να πετάξει κι άλλες ημέρες, εσε΄ςι να είστε καλά…Θαύματα φτιάξατε μέσα σε λίγη ώρα.Θησαυρός η πεθερούλα!!! Φιλιά και καλή Σαρακοστή.

    10. Καλή Σαρακοστή Κατερινούλα και Κάλη βεβαίως!!!
      Περάστε σούπερ από οτι διαπιστώνω και τα εδέσματά σας πλούσια!!! Μπράβο στη γιαγιάκα σας την καλή!!!
      Περαστικούλια σου.
      Και εμείς με πεθερούλα περάσαμε τη μέρα. Ο αετός μας δεν πέταξε λόγω έλλειψης αέρα στην αλάνα που πήγαμε. Δεν πειράζει, θα τον πετάξουμε next 3ημερο!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης