ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Αποκριάτικες αναμνήσεις

    Εμένα, που λέτε, πάντα μου άρεσε να μασκαρεύομαι όχι μόνο τις Απόκριες αλλά γενικά. Από μικρή με θυμάμαι να κλείνομαι στην κρεβατοκάμαρα των γονιών μου και να φοράω τα ρούχα και τα κοσμήματα της μαμάς μου! Τι γούνες, τι τακούνια, τι πουκάμισα! Τα πάντα, ώστε να γίνομαι μια πραγματική κυρία! Και όλο και έκανα και την εμφάνισή μου στην οικογένεια και αυτοί έσκαγαν στα γέλια με το που με έβλεπαν! Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, οι αποκριάτικες ανησυχίες μου και πλέον οι αποκριάτικες αναμνήσεις μου κρατούσαν όλο τον χρόνο. 

    Ε, όπως είναι φυσικό, οι συνήθειες αυτές δεν κόβονται και εύκολα. Μέχρι τώρα μου αρέσει να ντύνομαι και να φτιασιδώνομαι. Είμαι η χαρά του καρναβαλιού! Δείτε πώς σκέφτηκα να διδάξω στα κορίτσια τους πολιτισμούς του κόσμου εδώ.  Ωστόσο, καθώς αυτά τα πράγματα θέλουν και παρέα, ομολογώ ότι εκεί μου το χαλάνε όλοι. Δεν έχω πολλή υποστήριξη από φίλους στο θέμα καρναβάλι/απόκρινες και έτσι αν δεν έχουμε κάποιο αποκριάτικο κάλεσμα λίγο δύσκολο να ντυθώ μόνη μου!

    Ας μην πέφτουμε όμως ψυχολογικά! Καρναβάλι έχουμε, Απόκριες, και φυσικά τα ανθομελάκια δεν θα σας αφήναμε έτσι. Όπου γέλιο και χαρά άλλωστε η Βασίλω (βλ. Κάλη) πρώτη!!! Ξεκινάμε λοιπόν με κάποιες “μουσειακές” φωτογραφίες μέχρι να φτάσουμε και στο σήμερα. Να πω φυσικά ότι παρόλο που έχω πολλές φωτογραφίεςς από τις Απόκριες, ο περισσότερες είναι ασκανάριστες (ουπς, καινούργια λέξη!!!) και έτσι θα αρκεστείτε μόνο σε λίγες! 

    Αποκριάτικες αναμνήσεις 

    Αποκριάτικες αναμνήσεις και οι παιδικές αποκριάτικες στολές μου.
    Καλίτσα 4 χρονών ντυμένη…. δεν θυμάμαι τι…. (μαμά βοήθεια!) να έχουμε πάει σε λάθος πάρτυ! Ναι, ναι, ο αθεόφοβος ο μπαμπάς μας μάς πήγε σε γιορτή άλλου σχολείου και επειδή βρήκε κάτι φίλους του όταν του ζητήσαμε να πάμε στο δικό μας πάρτυ, μας είπε, “ε, καλά και εδώ μουσική έχει, ωραία είναι, χορέψτε και θα περάσετε τέλεια!” Ναι, ναι, αυτός είναι ώρες, ώρες ο μπαμπάς μας αλλά τι να κάνουμε τον αγαπάμε!!!
    Αποκριάτικες αναμνήσεις και οι παιδικές αποκριάτικες στολές μου.
    Καλίτσα 5 χρονών! Εγώ κυρίες μου δεν χρειάζομαι τις απόκριες για να μασκαρευτώ. Μσκαρεύομαι και ντάλα καλοκαίρι με 40 βαθμούς!!! Εδώ είμαστε διακοπές στην Πελοπόννησο με το τροχόσπιτό μας και αφού δεν είχαμε τι να κάνουμε με την Κατερίνα, είπα να την κάνω να γελάσει λιγάκι και έβαλα κάτι απλό και βγήκα! 
    Αποκριάτικες αναμνήσεις και οι παιδικές αποκριάτικες στολές μου.
    Αααα, τα Ανθομελάκια! Με το ροζ η Κάλη ντυμένη Ιουλιέτα και με τα γαλάζια η Κατερίνα ντυμένη Γαλάζιος Δούναβης (μα που τις βρίσκουν αυτές τις ονομασίες,χιχι)! Αυτές οι στολές μας ακολούθησαν για πολλά χρόνια! Ποιότητα άλλο πράγμα! Αφού ήθελα να σκιστούν μπας και πάρω καμιά καινούργια και δεν έλεγαν να χαλάσουν! Πριν λίγα χρόνια να φανταστείτε τις φόρεσε και η ανιψιά μου η Μαρία.
    Αποκριάτικες αναμνήσεις και οι παιδικές αποκριάτικες στολές μου.
    Ακόμη μία απόδειξη ότι ντυνόμουν όπου στεκόμουν! Πασχαλινό γλέντι στο χωριό και η ατραξιόν της βραδιάς έτοιμη για όλα! Η γιαγιά είχε μια βαλίτσα με κάτι παλιά ρούχα και εγώ όποτε πήγαινα όλο και κάτι φορούσα!  Η κάλτσα όμως μέχρι την γάμπα φοβερή, δεν μπορείτε να πείτε;;;

    Για παιδικές αποκριάτικες στολές δες εδώ

    Απόκριες ενώ μεγάλωνα

    Αποκριάτικες αναμνήσεις και οι παιδικές αποκριάτικες στολές μου.
    Και κάπου εδώ κάνω ένα μεγάλο βήμα όπου φτάνουμε στην εφηβεία να είμαι ντυμένη… πάλι δεν θυμάμαι τι! Στολή από το καρναβάλι της Ξάνθης (δανεισμένη από την ξαδέρφη μου την Σίτσα, τα φιλιά μου!) με καπέλο που έχω πάρει από την Ιταλία και κατά διαβολική σύμπτωση έχει το ίδιο χρώμα με την στολή!!! Α, καλά!!!

    Ελπίζω να σας έκανα να γελάσατε κι αν θέλετε διαβάστε και το δεύτερο μέρος των αποκριάτικων αναμνήσεών μας! 

    Και μην ξεχνάτε: Μια ζωή την έχουμε, αν δεν την γλεντήσουμε .. τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντίσουμε…. και πάει λέγοντας το άσμα!!

    Πολλά αποκριάτικα φιλιά!!!
    Callie


    Για περισσότερη έμπνευση και αποκριάτικες αναμνήσεις, διαβάστε παρακάτω: 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    27 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Καλά έχω γελάσει πολύ πρώτ' απ' όλα γιατί ήταν έκπληξη η ανάρτηση! Άλλα είχαμε συζητήσει και άλλα ετοίμασες! Αλλά συγκινήθηκα κι όλας που είδα στην φωτογραφία την γιαγιά και που μου έφερες στην μνήμη εκείνα τα χρόνια…Μου φτιαξες τη μέρα!
      Kathy by anthomeli

    2. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩΩΩΩΩ!! Καλέ κι εγώ έχω ντυθεί ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ !!!! Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται ;;;; Κι ήταν από τις πιο αγαπημένες μου !! Κι ότι έλεγα να βάλω κι εγώ παλιές φωτογραφίες!!! Τέλεια !!!! πολλά φιλιά

    3. Καλίτσα,το τι γέλιο έκανα με την ανάρτησή σου δεν περιγράφεται.Γέλασα δε περισσότερο με την προσωπική γκάφα μου να σας στερήσω τελικά την διασκέδαση με τους συμμαθητές σας.Αλλά και από την άλλη πλευρά αν δεν γινόταν έτσι,τώρα τι θα είχαμε να θυμόμαστε,να σχολιάζουμε και να γελάμε.Κόρη μου σας εύχομαι Καλή Αποκριά και πάντα με γέλια και χαρές.Φιλάκια.

    4. Και πολύ καλά κάνεις και ντύνεσαι τις απόκριες!
      Το έχεις το μικρόβιο της διασκέδασης μέσα σου:)
      Καλά να περάσεις και φέτος και να προσθέσεις άλλη μια φωτογραφία στο μουσείο σου:)

    5. Πολυ γελιοοοοοοοοοοοο!!Και εγω ειχα ντυθει κατι σε πριγκιπισσα-δουναβης-πηνειοοοος!!!χαχαχαχαχαχαχαχ τι φορουσαμεεεεε!!!φιλακια πολλααα

    6. Τι όμορφες φωτό!!! Είχα κάνει και εγώ παρόμοια ανάρτηση με την αφεντομουτσουνάρα μου μασκαρά!!! Ρε κορίτσια έχουμε όμορφες αναμνήσεις ε? Κοιτάζω πίσω μου και ειλικρινά αν εύχομαι κάτι για τα παιδιά μου είναι αυτό. Να έχουν όμορφες αναμνήσεις. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να τους προσφέρουμε!!! Φιλάκια

    7. Υπέροχη ανάρτηση! Αυτή τη ροζ στολή την είχα κι εγώ και η μαμά μου με παρακάλαγε να τη φορέσω αλλά εγώ ντρεπόμουν (δεν απολάμβανα ποτέ τις Απόκριες ακριβώς επειδή ήμουν ντροπαλή). Βέβαια, ο Γαλάζιος Δούναβης κλέβει την παράσταση λόγω ονόματος…
      Φιλάκια και καλά μασκαρέματα!

    8. Τι να σχολιάσω και τί να αφήσω!!Είναι από τις πιό ευχάριστες και διασκεδαστικές αναρτήσεις σου.Και επειδή με ρωτάς,έχω να σου πω,πως η πρώτη καρναβαλίστικη αμφίεση των 4 σου χρόνων ήταν η Κολομπίνα,όσο για τις άλλες στολές σας τις έχω φυλαγμένες ως ενθύμιο,αλλά σε πληροφορώ πως η ανιψιά σου περιμένει πότε θα μεγαλώσει για να φορέσει την στολή της Ιουλιέτας.Οσο για την ποιότητα πράγματι αθάνατες!!!!! Για τον μπαμπά σου δεν το σχολιάζω.Εμεινε και αυτό στην ιστορία της ζωή μας.Μου λείπεις πολύ,με όλα τα καμώματά σου και ενώ γέλασα,κρυφά συγκινήθηκα και δάκρυσα.Νάσαι καλά και να μην αλλάξεις ποτέ.

    9. πράγματι η παρέα είναι πολύ σημαντική στο κέφι!!!πολύ όμορφες και οι δυο!να μη σταματήσετε ποτε,να μασκαρεύεστε μέχρι τα βαθιά γεράματα!φιλάκια!

    10. Χα χα χα χα χα!!!! Συγνώμη βρε Κάλη μου αλλά έχω πεθάνει στα γέλια! είσαι θεά!!!!!
      Μια κουκλίτσα γλυκιά και χαμογελαστή!!! Ίδια και απαράλλαχτη! Ο χρόνος μοιάζει να σταμάτησε τότε:)
      αλλά και ο Γαλάζιος Δούναβης δεν πάει πίσω!!!
      Φτου φτου φτου μη σας ματιάσω!
      Να είστε πάντα έτσι χαμογελαστές και λαμπερές!!!

    11. Κελλούκο μου το πρώτο που θα σχολιάσω είναι πως η ομοιότητα σου με τη Μελίτα στην πρώτη φωτογραφία είναι καταπληκτική!!
      το δεύτερο που θα σχολιάσω είναι το χιούμορ σου..τα εξιστορείς τόσο καλά που πραγματικά γέλασα με τη ψυχή μου! "ο γαλάζιος Δούναβης" όλα τα λεφτά..χαχα

      • Εκείνη την εποχή η Κάλη συνήθως έκλεβε την παράσταση με την τσαχπινιά της. Έστω και καταϊδρωμένη μετά από μια εικοσαετία και βάλε έκλεψα την παράσταση με το Γαλάζιο Δούναβη! Η΄μήπως μόνη της η στολή την έκλεψε; χιχι!
        kathy

    12. Ξαναδιαβάζοντας αυτή σου την ανάρτηση, καταλαβαίνω πόσο σου μοιάζει η κόρη σου που θέλει όχι μόνο τις απόκριες αλλά και όλο τον χρόνο να μασκαρεύεται, αφού βέβαια οι αποκριάτικες στολές δεν αποθηκεύονται ποτέ!!!!. Και το πιο τρελό είναι πως και όλες οι φίλες της που έρχονται στο δωμάτιό της να παίξουν το πιο αγαπημένο τους παιχνίδι είναι να φορούν τις αποκριάτικες στολές ακόμα και ντάλα καλοκαίρι!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης