Μετατροπή επίπλων ΙΚΕΑ για παιδικό δωμάτιο!

Kathy & Callie
Τα έπιπλα ΙΚΕΑ νομίζω ότι δεν θέλουν και πολλές συστάσεις. Άλλοι είναι φανατικοί οπαδοί τους και άλλοι φανατικά αντίθετοι καθώς πιστεύουν ότι δεν είναι γερά ή ανθεκτικά. Ωστόσο, λίγο ή πολύ  όλοι έχουμε  περάσει κάποια στιγμή από το κατάστημά τους! Άσε που νομίζω ότι δεν υπάρχει φιλικό μου σπίτι που δεν έχει έστω και ένα διακοσμητικό τους.

Έτσι κι εμείς! Στο παλιό μας σπίτι (το εργένικο, όπως το λέει κι ο Κώστας) η ΙΚΕΑ είχε την τιμητική της… μπάνιο, βιτρίνα και έπιπλο σαλονιού και άλλα πολλά μικρότερα χρηστικά αντικείμενα. Όταν μετακομίσαμε πριν το γάμο  στο καινούργιο μας σπίτι ήταν φυσικό ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τα πετάξουμε αν και η θέση τους αλλά και η χρήση τους άλλαξε για πολλά από αυτά. Για παράδειγμα, η βιτρίνα του σαλονιού έγινε βιτρίνα ποτηριών στην κουζίνα και η συρταριέρα μας μετατράπηκε πολύ αργότερα σε συρταριέρα της Μελίτας… πως; Για αυτό θα σας μιλήσω σήμερα.

Μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές επίπλων της ΙΚΕΑ είναι η ANEΒΟDA, ντουλάπα μονή, διπλή, συρτάρια μικρά, συρταριέρα μεγάλη κυρίως σε σημύδα αλλά και σε άλλα χρώματα. Εμείς λοιπόν είχαμε σχεδόν όλη την σειρά από σημύδα ώστε να ταιριάζει με τα πάντα. Και έτσι όντως ήταν.

Όταν ήρθε η Μελίτα και το δωμάτιο του ξενώνα θα το κάναμε παιδικό βγάλαμε τον καναπέ-κρεβάτι που υπήρχε αλλά αφήσαμε ντουλάπα, συρταριέρα και μικρά συρταράκια καθώς και πολλά χρήματα δεν υπήρχαν για πλήρες παιδικό δωμάτιο αλλά κι επειδή ήταν κρίμα να πεταχτούν ή να πάνε σε κάποιο άλλο σπίτι που ούτως ή άλλως δεν θα τα χρειάζονταν (όπως της μαμάς μου που συνέχεια της κουβαλάμε όλα αυτά που δεν χρειαζόμαστε). Το σίγουρο ήταν όμως ότι χρειαζόντουσαν μια ανανέωση… κυρίως για αισθητικούς και ψυχολογικούς λόγους. Έτσι άρχισε η έρευνα για κάτι σαν ταπετσαρία, ύφασμα ή τέλος πάντως κάτι για να καλύψω το πλαστικό … χωρίς να ξέρω όμως ακριβώς το τι. Τελευταία στάση μετά από αρκετό ψάξιμο το Jumbo. Όταν πήγα στο Jumbo γενικά ήμουν πολύ αρνητκή γιατί είχα ξαναδεί τις ταπετσαρίες και τα αυτοκόλλητά του και δεν ήμουν ξετρελαμένη. Έλα ντε όμως που όταν ψάχνεις πολύ, κάτι καλό σου εμφανίζεται. Έτσι και σε μένα. Έπεσα πάνω σε κάτι αυτοκόλλητα τοίχου που μου ταίριαζαν και στο χρώμα και στο στυλ και στο μάτι! 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.
Εγκυούλα ξεκουράζομαι στο ασυμμάζευτο ακόμα δωμάτιο της Μελίτας και ονειρεύομαι το τελικό αποτέλεσμα!!! Δύο μήνες πριν γεννήσω είχαν έρθει η Μαμά κι ο Μπαμπάς μου και μας βοήθησαν να το φτιάξουμε…. μεταφέροντας όλα τα πράγματα που είχε η Κατερίνα, συν το κρεβάτι που μου είχε δανείσει η κουμπάρα μου η Λ!!! Χαμός μιλάμε!
Έτσι, αρχίσαμε την χαρτοκοπτική! Κόψε, ράψε, κόλλησσε και έτοιμο!!! Τα αυτοκόλλητα ήταν έτσι φτιαγμένα ώστε να μπουν σε μια σειρά στον τοίχο. Για εμάς όμως έπρεπε να κοπούν, οπότε το κολαζάκι μας το κάναμε… αν και δεν φαίνεται καθόλου σε κάποιον που δεν το ξέρει. Όταν το τελειώσαμε ήμουν ενθουσιασμένη. Κομψό, παιδικό αλλά και τόσο διαφορετικό! Έτσι με ελάχιστο μπάτζετ μετατρέψαμε τα παλιά μας έπιπλα σε άκρως παιδικά! 
Το τελικό αποτέλεσμα…. πριγκίπισσες, κάστρα και λιβάδια… για όνειρα γλυκά!!!
Στην πορεία στην ντουλάπα προσθέσαμε κι άλλα αυτοκόλλητα γιατί μας φάνηκε πολύ άδεια!
Μικρή συρταριέρα για τα πρακτικά… σαλιάρες, σελτεδάκια κ.λ.π.
Η διάταξη των επίπλων έτσι όπως τα βλέπετε εδώ ήταν η αρχική ιδέα. Στην πορεία τα αλλάξαμε γιατί δεν βόλευαν έτσι (είχε δίκαιο η κουμπάρα μου η Φ.)… ωστόσο παίρνετε μια ιδέα. Σε επόμενη ανάρτηση θα σας δείξω το τελικό αποτέλεσμα και φυσικά το πως είναι σήμερα!!!
Ξέρω ότι για τον καθένα το δωμάτιο του παιδιού του είναι το καλύτερο… έτσι και για μένα… το αποτέλεσμα μετά από πολύ σκέψη… ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα και είμαι πολύ ευχαριστημένη. 

To be continued…