Ιδέες για κέρασμα στο σχολείο για γιορτή ή γενέθλια και οικογενειακή βόλτα!

Kathy
Στις 18 Ιανουαρίου γιόρταζε το παλικάρι μου το μικρό, το νηπιάκι μου! Του υποσχέθηκα λοιπόν να του ετοιμάσω κάτι για να κεράσει τους συμμαθητές τους στο νηπιαγωγείο. Ιδέες είχα στο μυαλό μου διάφορες που κατά καιρούς είχα βρει στον ίντερνετ αλλά ήθελα να είναι ένα χειροποίητο κέρασμα και να ξεφεύγει και λίγο από τα καθιερωμένα, όπως τα cupcakes, τα τυροπιτάκια κλπ. Ήθελα επίσης να είναι κάτι υγιεινό το οποίο όμως να συσκευαστεί από μένα κι έτσι σε περίπτωση που δεν το φάει στο σχολείο το παιδί  να το πάρει σπίτι του. Κατέληξα στα τρίγωνα κρύα σαντουιτσάκια χωρίς κόρα με γαλοπούλα  και κασέρι τα οποία τα έβαλα σε σακουλάκια και τα έδεσα με διάφορες κορδέλες  που είχα στο σπίτι. Μια όμορφη ιδέα και απλή ιδέα για κέρασμα στο σχολείο κυρίως για τα προνήπια ή το νηπιαγωγείο. 
750-550 arhikes (2)Αρχικά ήθελα να φτιάξω συμπληρωματικά και τα κουταλάκια με την σοκολάτα που μου αρέσουν πάρα πολύ  ως γλυκιά πρόταση αλλά τελικά δεν είχα πολύ χρόνο κι έτσι  προτίμησα να συνοδεύσω τα σαντουιτσάκια μας με μανταρίνια που είναι φρούτο εποχής, μικρό, και συνήθως το ανοίγουν και το τρώνε εύκολα και τα παιδιά μόνα τους. 

Για να ετοιμάσω και να συσκευάσω το πρωί 25 περίπου τριγωνάκια μου πήρε μισή ώρα με τρία τέταρτα και δεν σας κρύβω ότι αγχώθηκα ότι δεν θα προλάβω. Τελικά όμως όλα ήταν έτοιμα στην ώρα τους. 

 

Τα σαντουιτσάκια συσκευασμένα τα έβαλα σε μια σακούλα ενώ τα μανταρίνια τα έβαλα σε ένα καλάθι. 

idees_kerasma_sholeio

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

 

Ιδέες για κέρασμα για το σχολείο

Άλλες προτάσεις που μπορεί να σας  αρέσουν:

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα ολόκληρο ταψάκι και να το κόψετε σε μερίδες μπορείτε να δοκιμάσετε και τις παρακάτω συνταγές.

Αυτά από την δική μου έρευνα! Στην συγκεκριμένη έρευνα δεν συμπεριλαμβάνονται κέρασματα μαζί με δωράκι γιατί δεν είχα σκοπό να κάνω κάτι τέτοιο. 

  • Μήπως εσείς είχατε φτιάξει κέρασμα με δωράκι;
  • Γράψτε μας κι άλλες ιδέες, τι κεράσατε εσείς στο σχολείο για τα δικά σας παιδιά.  
  • Γράψτε μας το link εάν έχετε το δικό σας blog!  

Όμως δεν τελειώσαμε εδώ… έχω κι άλλα να σας πω….


Φαγητό και Βόλτα στη Θεσσαλονίκη

Λόγω του ότι τις γιορτές τα δώρα και κυρίως τα παιχνίδια  ήρθαν άφθονα στο σπίτι αποφασίσαμε με τον Γιώργο να τους πάμε σινεμά ως δώρο για την γιορτή του. Όμως δεν μας άρεσαν οι ταινίες που παίζονταν κι έτσι περάσαμε στο σχέδιο Βου! Μεσημεριανό στο Ταϊλανδέζικο Noodle Bar που πρόσφατα άνοιξε στην  πόλη μας (φαγώθηκαν βλέπετε να τους πάμε να φάνε με ξυλάκια!) και βόλτα στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης! Οι γεύσεις αγαπημένες και ευτυχώς διαψεύσθηκαν οι φόβοι μας ότι ίσως μείνουν νηστικά! Υπάρχουν και παιδικά πιάτα με ποιο απαλές γεύσεις! 

Ο καιρός μας βοήθησε πολύ! Κόσμος πολύς! Είχαμε χρόνια να το κάνουμε αυτό! Ή μήπως ήταν και η πρώτη φορά που το κάναμε χειμώνα μαζί με τα παιδιά! 

Μετά το φαγητό η βόλτα ήταν ό,τι έπρεπε! Τρέξανε χοροπήδησαν, σκαρφάλωσαν…

Εντύπωση μας έκανε πως σε όλη την παραλία υπήρχε μόνο μία παιδική χαρά  (τουλάχιστον έτσι μας είπανε γιατί δεν την περπατήσαμε ολόκληρη) κι  αυτή ήταν με άμμο! Επιτρέπεται;;;

Τα 7-8 παιχνίδια που υπήρχαν ήταν λίγο ιδιαίτερα αλλά άβολα για μικρότερα παιδιά. Η άμμος επίσης απαράδεκτη για ένα σύγχρονο πάρκο!!!

Επιστροφή με μικρή στάση στο πάρκο με τους καταρράκτες (έτσι το ονόμασαν) και τις λιμνούλες για φωτογραφίες. Υπάρχει κι ένα πολύ ωραίο καφέ εκεί!

Τα τριγωνάκια Ελενίδη και το προφιτερόλ για τον απογευματινό μας καφέ ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Μείναμε αραχτοί δίπλα στο τζάκι… όλη μαζί η οικογένεια απολαμβάνοντας γλυκά και καφέ μέχρι την ώρα του ύπνου των παιδιών! Έτσι απλά!!
 
Κατερίνα