ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Νονοί και βαφτιστήρα εν δράση τα Χριστούγεννα

    Καταρχάς να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη που έχω χαθεί τώρα τελευταία από τα σπιτάκια σας! Πραγματικά απορώ πως τα προλαβαίνετε όλα εσείς! Εγώ φέτος ζω σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς τα Χριστούγεννα και αποφάσισα να μην ζοριστώ και πολύ μιας και ήδη η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ αγχωτική και ιδιαίτερα δύσκολη. Ωστόσο ορισμένα όμορφα περιστατικά που συμβαίνουν στην ζωή μου, δεν σταματούν να μου θυμίζουν πόσο όμορφη είναι η ζωή και τι όμορφο πράγμα είναι τα Χριστούγεννα! Ενα από αυτά το Σαββατοκύριακο που περάσαμε με την βαφτιστήρα μας στο σπίτι μας.

    Οπως σας έχω πει και παλιότερα έχω την χαρά και την τιμή να έχω τέσσερα βαπτισίμια! Δύο από αυτά (19 και 11 χρονών) τα βάπτισε ο Κώστας πριν με γνωρίσει, το ένα (το αγόρι μας 6 χρονών) το βάπτισα εγώ ούσα αρραβωνιασμένη και το τέταρτο (η μικρή Φ. ετών 5) το βαπτίσαμε μετά το γάμο μας και οι δυο μαζί για να σφραγίσουμε μια όμορφη φιλία! Έτσι  όπως καταλαβαίνετε τέτοιες μέρες έχουμε πολύ δουλειά,χιχι! Ανεξάρτητα λοιπόν, από το γεγονός ότι το μπάτζετ για κάθε παιδί έχει μειωθεί, η έρευνα και η αγορά των δώρων εξακολουθεί να είναι μια όμορφη διασκέδαση για εμάς. 

    Σήμερα όμως θα σας μιλήσω για την μικρή μας βαφτιστήρα. η οποία έχει την τύχη να περνάει πολύ περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί μας, σε σχέση με τους άλλους 3 λόγω κοντινότερης απόστασης. Τα δύο από τα τέσσερα μένουν εκτός Αθηνών, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν βλεπόμαστε και πολύ συχνά. Όσο για την μεγαλύτερη, δεν θέλει και πολύ σκέψη, και να θέλαμε να την δούμε έχει ανοίξει πλέον τα φτερά της!.

    Φέτος αποφάσισα λοιπόν, να της προσφέρουμε ένα διαφορετικό δώρο Χριστουγέννων. Πέρσι αφήσαμε τη μαμά της στο σπίτι και περάσαμε μαζί της μια μέρα με Χριστουγεννιάκα ψώνια για να διαλέξει η ίδια το δώρο της, βόλτα σε καρουζέλ  και φαγητό. Αλλά τι να σου κάνει ένα απόγευμα; Έτσι φέτος είπα να το πάω ένα βήμα παρακάτω. 

    Το σχέδιο είχε ως εξής! Κάλεσα τους κουμπάρους μου για φαγητό το Σάββατο το απόγευμα και ζήτησα από την κουμπάρα μου να ρωτήσει στην Φ. πως θα της φαινόταν να έμενε στο σπίτι μας. Η μικρή είπε διστακτικά ότι θα το σκεφτεί αρκεί να μάθει που θα κοιμηθεί. Ο μπαμπάς της βλέπετε της έκανε πλάκα ότι θα την αφήσουμε στο σαλόνι να κοιμηθεί μόνη της.  Αυτό μου έφτανε για αρχή.

    Το δώρο της βαφτιστήρας μας

    Σε αυτό το σημείο θέλω να σας πω ότι το πραγματικό δώρο της Φ. θα ήταν τα εισιτήρια του θεάτρου που έκλεισα για τον Μάικ τον Φασολάκι! Πως της το ανακοίνωσα. Πήρα μια καρτούλα χριστουγεννιάτικη έκλεισα μέσα στα εισιτήρια και της έγραψα τα εξής:

    Νονοί και βαφτιστήρα εν δράση τα Χριστούγεννα
    Νονοί και βαφτιστήρα εν δράση τα Χριστούγεννα

    Όταν ήρθαν, ωστόσο, νομίζω ότι οι δισταγμοί της διαλύθηκαν αμέσως μόλις της είπα ότι αν έμενε θα κοιμόμασταν μαζί στην κρεβατοκάμαρα και τον νονό θα τον στέλναμε στο σαλόνι,χιχι! Αφού έπαιξαν όλες μαζί με την Μελίτα και έφαγαν μέχρι σκασμού, ήρθε η ώρα του αποχωρισμού. Νομίζω ότι ο αποχωρισμός τελικά ήταν πιο εύκολος για την Φ. παρά για την μαμά της, η οποία μέχρι και στο αυτοκίνητο σκέφτηκε να κοιμηθεί για να είναι κοντά στην κόρη της,χιχι!

    Το βράδυ μας ήταν υπέροχο. Αφού βάλαμε την Μελίτα για ύπνο, συμμαζέψαμε όλοι μαζί το τραπέζι, βάλαμε πυτζάμες και χουχουλιάσαμε στο κρεβάτι διαβάζοντας παραμύθι, ένα τεράστιο αλλά πολύ καλό που της έκαναν εκείνη την ημέρα δώρο από το νηπιαγωγείο της. Φυσικά μόλις το παραμύθι τελείωσε, η βαφτιστήρα μας κοιμήθηκε στο δευτερόλεπτο! Όσο για την επόμενη μέρα, ξύπνησε στις 10.30. Τέτοια ευχαρίστηση ένιωθε στο σπίτι της νονάς! 

    Νονοί και βαφτιστήρα εν δράση τα Χριστούγεννα
    Πρωινό ξύπνημα και χοροπηδητό στο κρεβάτι με πολλά γέλια!

    Το πρόγραμμα για την Κυριακή το πρωί ήταν υπερφούλ! Από βραδύς είχαμε επιλέξει το πρωινό της επόμενης ημέρας. Από όλες τις επιλογές που της έδωσα διάλεξε τις τηγανίτες με μέλι, όπως και το πρωινό που φτιάχνει η Χιονάτη στους νάνους (τι σου είναι τα ζουζούνια!), τις οποίες καταβρόχθισαν και η Μελίτα και η βαφτιστήρα μας! 

    Νονοί και βαφτιστήρα εν δράση τα Χριστούγεννα
    Τηγανίτες με μέλι για μένα, με μαρμελάδα για τον μπαμπά, με μερέντα για την Φ. και σκέτες για την Μελιτούλα! Ολα τα γούστα ευχαριστημένα!

    Ήπιαμε τον χυμό μας και αμέσως φορέσαμε τις ποδιές μας για να κάνουμε μπισκοτάκια. Με αρχηγό την Φ. η οποία όντως πρόσθεσε μόνη της όλα τα υλικά που της έλεγα, φτιάξαμε την ζύμη και την αφήσαμε να ξεκουραστεί. Σειρά είχε το παιχνίδι και ο χριστουγεννιάτικος χορός! Εκεί ξεσαλώσαμε. Ευτυχώς μετά από μια ώρα η ζύμη είχα σφίξει και την σκυτάλη πήρε ο νονός. Έφτιαξαν παρέα τα πιο όμορφα κουλουράκια! Εγώ ανέλαβα την Μελίτα, η οποία μπορώ να πω ότι σαν να ζήλευε λιγάκι καθώς δεν με ένιωθε απόλυτα δίπλα της και έτσι είχε γίνει αγκαλίτσας!

    Νονοί και βαφτιστήρα εν δράση τα Χριστούγεννα
    Νονοί και βαφτιστήρα εν δράση τα Χριστούγεννα
    Αν εξαιρέσουμε το θέμα ψήσιμο που ήταν διαφορετικό για τα δύο ταψιά, στο ενα μας βγήκαν άσπρα και στο άλλο λίγο καφέ, η γεύση ήταν άριστη!!

    Με τη βαφτιστήρα μας στο θέατρο

    Μεσημεριανή πίτσα για ευκολία και βουρ για το θέατρο! Και για να ολοκληρωθεί η εμπειρία πήραμε το μετρό (αν και η Φ. δεν δεχόταν αυτόν τον όρο, τρένο επέμενε να το λέμε, χιχι). Η παράσταση ήταν ένα μουσικοχορευτικό θέαμα που ομολογώ ότι δεν με ξετρέλανε. Βέβαια, θα μου πεις αφού ξετρέναμε τα παιδιά! Τελικά όμως δεν είμαι και τόσο σίγουρη. Η Φ. πάντως δεν έδειξε και τρελό ενθουσιασμό! Ωστόσο, νομίζω ότι ένιωθε χαρούμενη και τόσο γεμάτη που το θέατρο απλά συμπλήρωσε το σκηνικό! 

    Νονοί και βαφτιστήρα εν δράση τα Χριστούγεννα
    Νονοί και βαφτιστήρα εν δράση τα Χριστούγεννα

    Επιστροφή στη μαμά της και φυσικά ύπνος στο αυτοκίνητο αφού τραγουδήσαμε καμιά 10αριά χριστ. τραγούδια! 

    Νονοί και βαφτιστήρα εν δράση τα Χριστούγεννα
    Στη διαδρομή για το μετρό τα χέρια τους ήταν συνέχεια μαζί και φυσική η Μελιτούλα πλάνταξε στο κλάμμα όταν τους αφήσαμε! Ω ρε τύψεις η μάνα!

    Σήμερα περιμένω τις εντυπώσεις της μέσω της μαμάς της γιατί χθες δεν την είδα όταν επιστρέψαμε την Φ. Ωστόσο, πραγματικά πιστεύω ότι αυτές οι στιγμές είναι που μας μένουν και μας κάνουν καλούς ανθρώπους. Θα μου πείτε τι, το θέατρο της άλλαξε τη ζωή; Οχι, αλλά και μόνο που ένα πεντάχρονο παιδί καταλαβαίνει ότι αντί για μία κούκλα υπάρχει και κάτι άλλο που μπορεί να της προσφέρουν οι νονοί της αυτό μου φτάνει! 

    Δεν είναι όλα στην ζωή PSP, Barbie και επιτραπέζια παιχνίδια. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας και να τα χαρούν εξίσου. Ανοίξτε τους ορίζοντές τους προσφέροντάς τους ποιοτικό χρόνο και εμπειρίες που θα τους μείνουν αξέχαστες. Δοκιμάστε το και είμαι σίγουρη ότι δεν θα σας απογοητεύσουν τα παιδιά σας!

    Καλή συνέχεια στις ετοιμασίες σας

    Σας φιλώ
    Callie

    Υ.Γ. Τελικά έμαθα ότι όταν βρέθηκε στην αγκαλιά της μαμά της άρχισε να κλαίει γοερά επειδή ήθελε να ξανακοιμηθεί το βράδυ στο σπίτι μας. Ήθελε μάλιστα να κάνει και συμφωνία ότι θα την φέρνει η μαμά της κάθε Παρασκευή και θα την παίρνει την Κυριακή για να πάει την επόμενη μέρα στο σχολείο. Μαχαιριά στην καρδιά της μαμάς και ανακούφιση για μένα που βεβαιώθηκα ότι πέρασε καλά.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    19 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τι όμορφα που περάσατε! Πολύ ωραία η ιδέα σας! Γιατί τελικά τα παιδιά δεν θέλουν μόνο υλικά αγαθά για δώρο! Εμείς έτσι νομίζουμε ή έτσι του μαθαίνουμε!
      Και του χρόνου με τόσο όμορφες ιδέες! Να χαίρεστε τα βαφτισίμια σας και να σας χαίρονται κι εκείνα!! Να περνάτε πάντα ποιοτικό χρόνον μαζί!
      kathy by anthomeli

    2. Καλημέρα! Τι γλυκιά ανάρτηση! Βρε τα κοριτσάκια που κάνανε παρεούλα και μπισκότα και απ'όλα! Έχει πολύ πλάκα η βαφτησιμιά, αφού θέλει να έρθει πάλι, ζάχαρη τα πέρασε. Ήταν πολύ καλή η ιδέα σου για θέατρο, και έχεις απόλυτο δίκιο, υπάρχουν και άλλα είδη διασκέδασης εκτός από τα πλαστικά παιχνίδια, πιο διαδραστική, πιο ουσιαστική! Εύχομαι να το επαναλάβετε λοιπόν, αφού το διασκεδάσατε :))
      Φιλιά Callie, καλή σου μέρα!

    3. Καλημέρα!! Τι υπέροχη ανάρτηση.Τι τέλεια νονά!!! Πολύ σημαντικό αυτό που κάνατε και το μύνημα είναι υπέροχο γιατί πραγματικά δεν είναι όλα στη ζωή δώρα και παιχνίδια και αντικείμενα.Μπράβο σας παιδιά.Είστε αχτύπητο διδυμο…ή μάλλον τριδυμο αφού είναι και το Μελιτάκι στην ομάδα!!! Να περνάτε πάντα τέλεια και να το ευχαριστιέστε τόσο πολύ και να μοιράζετε χαρά και παιδικά χαμόγελα….Συγχαρητήρια!και…κι εμείς δεν τα προλαβαίνουμε όλα έτσι για να ξέρεις και να μην νιωθεις άσχημα….

    4. Φανταστικό δώρο στο σύνολο, με μια μικρή διαφωνία…θα προτιμούσα να είχατε διαλέξει άλλο θεατρικό..δεν ξέρω αν στην εποχή της κρίσης υπάρχουν ακόμα πολλά ή φτάσαμε στο σημείο μηδέν που ο Μάικ ο Φασολάκης και τα έργα της ευκολίας που γίνονται μπεστ σέλερ από διαρκή διαφήμιση θα ψυχαγωγούν τα παιδιά…όπως κατάλαβες λατρεύω τον Μάικ..χαχα!!
      Φιλιά!!

      • Μαρία μου πόσο δίκαιο έχεις. Το μετάνιωσα πολύ που πήγαμε εκεί καθώς δεν με ευχαρίστησε καθόλου, αλλά τι να κάνουμε που η διαφήμιση ήταν αρκετά δελεαστική για τα παιδιά και φαντάστικα κι εγώ κάτι το φαντασμαγορικό. Οχι, η αλήθεια είναι ότι είχε πολλές παραστάσεις, με αρχηγό την Κάρμεν Ρουγγέρη που όμως ήταν σολντ άουτ όταν είπα να πάμε. Μην νομίζεις το έψαξα! Δεν θα την συνιστούσα την παράσταση, έχει μόνο τραγούδια και καμία μα καμία ουσία – καμία όμως! Την επόμενη φορά θα επιλέξω καλύτερα! Σε φιλώ και χαίρομαι που ακούω και τον αντίλογο! Callie

    5. Τι όμορφο δώρο!!! Φαίνεται πως περάσατε υπέροχα! Και από τα λεγόμενα, και από την αντίδραση της μικρής!!! Πρώτη φορά ακούω για τέτοιο Χριστουγεννιάτικο δώρο και θα συμφωνήσω πως είναι πολύ καλύτερο από κάποιο απλό παιχνίδι!!
      Φιλάκια!!

    6. Όταν κάποιος είναι τόσο δημιουργικός όπως εσείς οι 2….προσφέρει όμορφες στιγμές σε όλους όσους των πλαισιώνουν! Έχω και εγώ μία βαφτιστήρα αλλά την βάφτισα όταν ήμουν πολύ μικρή…..

      Christina by christinaeseyes.blogspot.gr

    7. Συμφωνω απόλυτα κουμπαρούλα μου! Πίστεψε με και μονο αν καθίσει και παίξει κάποιος μαζί τους 1 ωριτσα (ή φτιάξει κουλουράκια,) , τα παιδιά νιώθουν οικειότητα και χαρά και αργότερα το θυμούνται πολύ πιο έντονα από ότι ένα ακριβό δώρο- άλλωστε θα έχεις διαπιστώσει ότι πολλές φορές ενθουσιάζονται με απλά πράγματα που δεν το περιμένεις και άλλες φορές αδιαφορούν για δώρα που έχεις πληρώσει ακριβά κι έχεις ψάξει αρκετά! κι εγώ προσπαθώ να περνάω χρόνο παιχνιδιού με τη βαφτισιμιά μου όποτε μπορω κι ας ζηλεύει ο γιόκας μου – ειναι κάτι που πρέπει να συνηθίσει! Η επαφή και το παιχνίδι είναι η είσοδος στον δικό τους κόσμο και μακάρι να σε είχαμε κι εμείς εδώ να παίζετε συχνότερα – ειδικά τώρα που παίζει και παιχνίδια του τύπου σου!χιχι

    8. Είσαι υπέροχη νονά! Το φετινό δώρο της η βαφτισιμιά σου θα το θυμάται για πάντα. Αν της έπαιρνες μία Barbie, να είσαι σίγουρη ότι μετά από λίγο καιρό θα πήγαινε στα αζήτητα μαζί με τα άλλα παιχνίδια. Οι όμορφες εμπειρίες είναι αυτό που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Περισσότερο από εμάς βέβαια, τα παιδιά!

      Πάντα τέτοια!
      Φιλιά xxx

    9. άχου μωρέ τι όμορφη κίνηση!!! τι ωραία που θα περάσατε!!!! υπέροχη σκέψη έκανες για τη μικρούλα!!! ήταν ότι έπρεπε!!! εγώ δεν έχω ακόμη βαφτιστήρια δυστυχώς, αλλά πολύ θα το'θελα!!! ήθελα πάντα το παιδάκι που θα βαφτίσω να είναι φίλης μου!! 🙂 μπράβο σου Callie μου!! μας δίνεις πολύ γλυκές ιδέες! φιλάκια πολλά!!!

    10. Μπράβο στην υπέροχη νονά!!! Και εμείς έχουμε 3 και νόμιζα ότι είμαστε από τους λίγους! Μπράβο για την αξέχαστη εμπειρία που χάρισες στην Φ. και για το πόσο καλά σκέφτηκες το δώρο. Τα παιχνίδια τα βαριούνται τα παιδιά. Για την παράσταση δεν έχω ακούσει και εγώ καλές κριτικές αλλά δεν πειράζει, για μένα η κίνηση μετράει και ότι τα παιδιά πέρασαν τέλεια!!!
      Όσο για το χρόνο αυτές τις μέρες…ποιός τα προλαβαίνει callie???? Άστα να πάνε. Μετά τις γιορτές θα χαλαρώσουμε όλες απ' ότι βλέπω. Είναι όμως τόσο όμορφες αυτές οι εμπειρίες των ημερών που σε αποζημειώνουν. Και του χρόνου ακόμα πιο όμορφα!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης